Čišćenje zimske obuće

Objavljeno u Ostalo, autorica: - 06.02.2010.

 

Ove jeseni kupila sam ljubičaste čizmice od brušene kože. Zbog gumenih potplata nastavila sam ih nositi i tijekom zime jer nisu proklizavale po snijegu i ledu za razliku od mojih drugih zimskih čizama. No, problemi su se javili kada su se na njima počele zadržavati ružne bijele mrlje od soli.Svaki dan kada bih se vratila kući, obrisala sam ih mokrom krpicom. Bijele mrlje bi nestale no čim su se čizme osušile, vratile su se i mrlje. 

 

Raspitala sam se i saznala da takve mrlje mogu ukloniti vazelinom ili sprejevima za zaštitu obuće u boji. Kako su moje čizme ljubičaste, strahovala sam da ću ih morati obojati u crno. Otišla sam u DM i pronašla bezbojni sprej za brušenu kožu Erdal. Kako na pakiranju nema uputstava, nasprejala sam čizmice, istrljala ih krpicom, posušila ali mrlje nisu nestale. Na kraju sam prestala nositi čizmice sve dok nisam bila u prilici potražiti neko novo sredstvo za čišćenje. Kasnije sam u Deichmannu pronašla pjenu za njegu hi-tech materijala (za sve vrste sintetike s izgledom brušene, krokodilske i lakirane kože) koja košta 25 kuna. Dakle, pjenu možete koristiti bez obzira na boju vaše obuće što je također velika prednost. 

 

Isprobala sam pjenu i ona je konačno uklonila bijele mrlje sa mojih čizama! Kako koristiti pjenu? Pjenu je potrebno nanijeti na obuću s udaljenosti od 15 centimetara te ravnomjerno rasporediti pomoću krpice. Ostavite da se posuši. 

 

Nakon što se obuća posuši, potrebno je još jedno kratko poliranje krpicom ili mekanom četkom za obuću. Moram priznati da sam nestrpljivo čekala da se lijeva čizmica osuši. Nakon sušenja nisu se vratile mrlje! Možete vidjeti usporedbu na slici, prije i nakon korištenja pjene. 

 

Ja sam jako zadovoljna rezultatima i veselim se što opet mogu nositi moje ljubičaste čizmice! 

Također, na kraju, preporučujem vam i Kiwi leather – instant wax shine (kupljen u DMu) kojeg pak koristim za crne kožne čizme jer savršeno uklanja bijele mrlje od soli i ostalu prljavštinu pomoću spužvice na vrhu, bez dodatnih krpica, poliranja, sušenja i ostalog. 


Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 3 komentara.

  • Hvala ti mnogo na preporuci! :citam:

  • Lina

    Molim :)

  • Robert

    Hvala na ovom članku, radi mojih cipela od brušene kože, teško je uopće na netu naći savjet za ovako nešto..sve najbolje želim! ;)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)