Parižanke – koje su njihove tajne?

Objavljeno u Moda, autorica: - 01.10.2017.

Profinjenost, elegancija i stil – prva su tri pojma kada pomislimo na francuskinje, posebno Parižanke. O njima se može pisati stalno, jer svaki trend nose bez greške – bilo da se radi o majici na prugice i klasičnom baloneru, ili najnovijim trendovima koje nam modne kuće diktiraju. One su sofisticirane, ležerne, svaka kombinacija koju nose, izgleda tako jednostavna, a opet tako – chic!  Karl Lagerfield kaže da ne moraš biti Francuskinja da bi bila Parižanka. Želite li znati kako – nastavite čitati.

1.) Graciozno i ležerno – dva su pojma koja opisuju njihov stil. Parižanke su odane klasici, vječita su inspiracija dizajnera, i drže se “manje je više” pravila.
Prva pomisao na parižanke i jesu breton pruge, traperice koje savršeno stoje, baloner, crveni ruž, i frizura koja izgleda kao tek oprana, ali ne fenirana.

2.) Izbjegavaju kopije.
Parižanke nikada nećete vidjeti kako nose kopije. One ne ističu logo na svojoj odjeći i modnim dodatcima i ne nose ono što si ne mogu priuštiti. Vjeruju da ne treba očekivati kako će lažnjacima (a tu spadaju i umjetne grudi) podići svoje samopouzdanje.

3.) Drže se jednostavnosti.
Točnije – drže se svoga stila. Ne kupuju na pamet, svaki komad u njihovom ormaru pomno je isplaniran, one ne nose mnogo šminke, rijetko stavljaju sjene na oči, međutim- crveni ruž je njihov zaštitni znak.

4.) Sastavnice njihovog stila: 

Sep

iPiccy-Design

5.)  Kako biti Parižanka u svakoj prilici? 

Naravno, ukoliko volite ovaj stil, niste propustili knjigu o kojoj se već odavno priča, i koja se nalazi na policama i instagram profilima svake zaljubljenice u modu.

“Četiri fascinantne Francuskinje izruguju se stereotipima o Parižanki dajući nam savjete o ljepoti i životnom stilu, recepte, kao i modne preporuke i zabrane… Sa zanimljivim fotografijama i duhovitim, mudrim te često ironičnim tekstom bit ćete na pravom putu da poprimite ono je ne sais quoi jedne Francuskinje.“ – Publisher’s Weekly

Slider_1_-_How_To_Be_Parisian_Wherever_You_Are__The_Tips

… ukoliko još nemaš ovu knjigu, možeš ju kupiti TU. :)

 

 


Close
Lusi Lu dvadesetogodišnja je studentica logopedije. U Hercegovini rođena i odrasla, Lucija je osoba...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)