Moj shopping

Objavljeno u Moda, autorica: - 26.02.2013.

Evo opet jednog shopping izvještaja od mene. :) Vidjeti ćete poduži pregled stvarčica koje sam kupila, a sve su kupljene u vremenskom razdoblju od više od dva mjeseca. Držala sam se nekoliko smjernica na koje uvijek pazim kako bih uštedjela i bila sigurna da ću sve kupljene stvari nositi i iskoristiti ih do maksimuma:

  • Kupuj boje koje možeš kombinirati sa većinom stvari u ormaru (npr. u mojem ormaru ima najviše smeđih, zelenih i plavih nijansi, pa tragam za komplementarnim bojama)
  • Ne kupuj nešto samo zato što je jeftino!
  • Ne kupuj stvari koje možeš negdje pronaći za manje novaca (npr. trenutno super moderne pletene veste ili košulje možete pronaći duplo jeftinije u second hand dućanima)
  • Sa sobom povedi nekog tko će ti biti glas razuma i iskreno reći koji komad ti kako stoji (ja najčešće povedem sestru koja osim što mi iskreno kaže što mi kako stoji također zna što se nalazi u mojem ormaru/kozmetičkom asortimanu pa može pomoći i ako se dvoumim između toga treba li mi nešto ili ne)
  • Iako isprobavanje odjeće u kabinama zna biti prava gnjavaža, nikako ga nemoj izbjegavati. Stvari na vješalicama mogu izgledati puno ljepše (pa čak i ružnije) nego što izgledaju na osobi.

Ovih pet točki se uvijek mota po mojoj glavi dok šećem shopping centrima. Vjerujte da pomažu! Eto, čak sam odlučila da ću naučiti plesti i zaista sam uzbuđena zbog te odluke jer ću jednog dana uspjeti plesti sama svoje veste. :D

Odjeća

U ovih par mjeseci nisam kupila puno odjeće, ali ono što sam kupila mi se toliko sviđa da ne mogu dočekati da ostvarim sve zamišljene kombinacije. Možete primijetiti da uglavnom prevladava smeđa boja, a u posljednje vrijeme sam poludjela i za zlatnim modnim dodatcima.

Već duže vrijeme razmišljam o kupnji novog kaputa i sasvim slučajno sam naletjela na jedan lijep kaput u Mani. Zimski asortiman je trenutno na sniženju pa je kaput bio snižen sa 380 na 230 kuna. Inače jako volim kapute iz Mane i ovo mi je već treći kojeg imam (uz proljetni baloner i dugi zimski kaput). Samo je potrebno dobro učvrstiti dugmad jer su strojno šivana pa su dosta labava.

kaput

Kupila sam i dvije haljine i obje su iz Textile House second hand shopa. Prva haljina je koštala 70 kuna i kada ju obučem izgleda kao da je šivana po meni – nisam mogla vjerovati da sam naletjela na nju.

Haljina

Druga haljina je jako široka i možda ovako na vješalici izgleda malo čudno, ali kada sam je obukla i u struku opasala remenom izgledala je jako lijepo i elegantno te sam je odlučila kupiti. Također me osvojio i lijep uzorak na čipki. Koštala je 80 kuna.

HaLJINA !

Jako mi se sviđaju pletene veste, pa sam kupila dvije. Prva je također iz Textile Housea. Kao što sam i napisala u posljednje vrijeme sam luda za zlatom, a ono ovu vestu čini prekrasnom! Kombiniram je na obične plave traperice ili na suknje koje se nose na struku. Koštala je 50 kuna.

MAJCA

Druga vesta je iz C&A. Kupila sam je u veličini L da se ponaša kao oversized pulover (iako je L bila i jedina koja je ostala :D), a boja mi je prekrasna. Vjerojatno ću je nositi na traperice ili debele tajice. Koštala je 39,90 kuna. (Isprike na lošijoj fotki.)

vesta

Posljednji odjevni komad su tajice kupljene u Calzedoniji. Opet, izgledaju malo čudno na vješalici, ali na meni su super i sa čizmama će biti pun pogodak. Kombinacija su običnog pamuka i lažne kože. Koštale su samo 19,90 kuna.

Tajice

Obuća

Stvarno pokušavam smanjiti količinu obuće koju kupujem i u tome sam u posljednje vrijeme uspješna, ali kupila sam jedne štikle iz Roberta samo da ih isprobam. U prvom shopping članku rekla sam vam koliko mi je bitno imati udobne i kvalitetne štikle, a kupnjom ovih željela sam provjeriti kakva je razlika. Još uvijek ih nisam nosila, ali ono malo što sam prošetala u njima osjećam razliku, a o kvaliteti cipela ne želim ni pričati. Napravljene su od same plastike i dosta škripe dok hodam. Koštale su 19,90 kuna. Zbilja! Na žalost nemam ni jednu close-up fotografiju jer su mi cipele u Zagrebu, a ja sam kod kuće, pa možete vidjeti jednu fotku iz mojeg Valentinovskog looka na blogu gdje nosim upravo te štikle.

Štikle

Modni dodatci

Ponovno moja opsesija zlatom. Točnije, zlatnim nakitom.
Majka mi je poklonila ove prekrasne naušnice koje često nosim od kad sam ih dobila i ono što mi se posebno sviđa je to što nisu na ‘kukice’ već se kopčaju kao obične male naušnice. Kupljene su u DM-u za 69 kuna.

Naušnice

Sljedeća je ogrlica sa privjeskom škarica koje su me odmah podsjetile na Edwarda Škarorukog i Tima Burtona, pa sam je odlučila kupiti. Kako je nosim možete vidjeti u mom OOTD članku. Ogrlica je iz Funky Fisha i koštala je 19,90 kuna.

Ogrlica

Proljeće nam stiže (sa metrom snijega :D) pa sam kupila sunčane naočale. Trebale su mi, zbilja jesu, jer imam jedne bijele naočale sa cvjetnim dezenom, a njih ne mogu nositi u jesen i ovakvo zimsko doba kada sunca ima-nema, pa sam kupila divne naočale u Sportini za 80 kuna (sa još 20% popusta). Imaju dosta velike crne okvire sa srebrnim detaljima, a i jako su čvrste pa se nadam da se neće brzo uništiti.

naočale

Posljednja je maska za mobitel. Maska je jeftin način da dobijete osjećaj sasvim novog mobitela, a kupila sam zelenu jer je radnik T-mobilea zaključio kako mi baš ta maska dobro paše uz nokte (tada sam nosila neonsko zeleni lak). Koštala je 78 kuna.

maska

Kozmetika

Lutanjem kineskim dućanom naletjela sam na divne pastelne lakove. Toliko su mi se svidjeli da sam željela kupiti više od ova dva koja vidite na slici, ali sada mi je drago što nisam. Lakovi su gumeni i nisu se posušili ni 3 sata nakon lakiranja. Grozota živa. Ostaju nam slike da se divimo!

Lakovi

Sestra mi je za Valentinovo poklonila trio paletu sjenila od Alverdea. Radi se o neutralnim nijansama koje nosim gotovo svaki dan od kada sam ih dobila i drže se na očima cijeli dan bez nakupljanja u pregibu (s bazom). Same pohvale!

SAM_0934

I posljednja stvar, evo zbilja smo na kraju, je Essence Stay All Day sjenilo. Povlače ga iz asortimana pa je sniženo na 9,90 kn. Uzela sam samo jedno i planiram otrčati u DM po još jer je sjenilo prekrasno. Boja je toliko snažna i lijepa da bih dala i onih 24,90 koliko je sjenilo koštalo prije da sam znala o čemu se radi.

Sjenilo

TO JE TO! Čini mi se kao da ovom članku nikad kraja, pišem ga već neko vrijeme i nikako završiti. :) Što ste vi kupile u posljednje vrijeme?


Close
Lucija Gorički (Lux Lucis) dolazi iz Brestovca Orehovičkog (privremena je stanovnica Zagreba) i stud...

Ovaj članak ima 54 komentara.

  • Katarina

    Šteta što ovako na nakit daješ dosta novaca, a na odjeći divno uštediš. (pokušaj s ebayom i nakitom) I odlično da napokon netko da normalan članak s preporukom second hand shopovima i normalnim cijenama odjeće ;)

    • Zam tu priču o ebayu i nakitu, ali nikako da napravim PayPal, bojim se da bi mogla previše potrošiti jednom kad počnem :D

  • Štrumpfeta

    Haljine su prekrasne. :)

  • so

    Svi oni veliki dzemperi, sa strikanim radovima po sebi mogu se naci za mnogo jeftinije pare u radnjama domace radinosti ili u second hand ducanima.
    Jako slicno se oblacimo

  • so

    I drago mi je sto kuujes povoljne stvari dostupne svima ;)

  • roza

    Živio Calzedonia outlet! :D
    čipkasta haljina je baš lijepa :)
    i slažem se s Katarinom iznad, kupi nakit na ebayu,također i maskice za mobitel. ovih 78 kuna je jako puno,naspram 20ak na ebayu.

    • Marmot's Crush

      fkt, meni mrak pao na oči kad sam vidjela da assessorize prodaje moju6kn ebay sovu po 89!!! kn..a da ne pričam o “zlatnoj” pčelici po 129 al brate mili identične..ja za te pare na ebayu cijeli zoološki kupim…

      • roza

        daaaa,i ja sam baš gledala te prstenove :D na ebayu 1 dolar a tu 60kn!

  • anamor

    ova čipkasta haljina je :*

  • njokica

    Bijeli pulover o haljina s cipkom mi se jako svidaju, voljela bih vidjeti neki OOTD :D

    • Mogu složiti OOTD članke, tipa što sam nosila protekli tjedan ako vas to zanima.
      Inače imam dosta OOTD članaka na blogu. :kima:

  • Gilian

    ogrlica sa škaricama <3

  • Little.Miss.Sunshine

    Haljine su divne :D

    Slažem se za obuću iz Roberta i Franca da je katastrofa, gdje inake kupuješ obuću jer danas je teško naći kvalitene cipele pogotovo štikle :D

  • lara

    Super ti je shopping sviđa mi se sve, e da može jedno pitanje, di si kupila onu drugu haljinu jer ja sam je vidjela u jednom katalogu s odjećom po duplo većoj cijeni o.O

    • Obje haljine su kupljene u Second Handu :)

      • ludacha

        Super su :* :*

  • AnitraMartinA

    di je calzedonia outlet? :D

    • roza

      u Varaždinu je tvornički outlet,ja tam sve kupujem(tajice po 20,štrampe od 4kn na dalje,badići od 10ak kn po dijelovima,majice od 15ak kn,grudnjaci od 30kn) ^^ a ima i u Rosesu u Sv Križu Začretje

      • AnitraMartinA

        a bemu mišeka za taj znam :D ja mislila negdje u Zgu da ima :)

      • roza

        ah pa ne može sve biti u Zgu :P

  • Josipa

    Si skužila kako dosta puta ponavljaš “ZBILJA” ? Hahah :PP

  • Una

    Vidjet ćete*
    Super članak, zbilja uštediš na robi.

  • Tamy :)

    joj ja bi mogla plakat za ovo stay all day sjenilo…pre neki dan uzela sam srebrno,divno se sija,puno sljokica :D pravila se pametna pa nisam otvorila da pogledam sjenilo (bilo je samo jos nekoliko) i kad sam dosla kuci i otvorila a ono sjenilo nabito u svoju posudu,tvrdo,suho,tesko se nanosi ali moze se stavit pa sam pomislila da je tako ali neke cure s neta su mi rekle da je to sjenilo fino i kremasto sto znaci da je moje otvarano :/ vise nikakva kremasta sjenila ne kupujem na akciji jer je ocigledno da se sve otvara-.- zadrzala sam ga,probat cu ga koristiti koliko se moze a onda zafitiljit u smece-.- sto se tice stikli,u mom mjestu dosta cura kupuje u Francu u svim bojama imaju te stiklice i furaju ih dugo bez problema,ne mozes ih pokidat ako ih furas povremeno za izlaske ili tako nesto jedino je fora u tome da ne mogu hodat u tak visokim stiklama inace bi definitivno kupila koje,dezeni su krasni :) vidim da ti se vec ukrivila peta jer je plasticna pa ne podnosi tezinu sto bi trebala ali za 20 kn si kupila slatke stiklice

    • Tamy :)

      i da jos nesto,ne kostaju ove stiklice uvijek 20 kn nit bilo koje druge njihove,ocito su ostali ili zadnji brojevi ili dolazi nova kolekcija :)

      • choby

        slazem se, ja sam svoje iste takve kupila prosle godine pred jesen, nisu bas udobne al ko jos nosi stikle cijeli izlazak, heheh.. ja sam svoje platila 39,99kn u Franco u Rijeci, to su inace cipele iz njihove kolekcije a oni su jako jeftini, pocetna cijena ovih štikli je bila 119.00kn i sad su ostale na 19.99kn :D

  • Sviđaju mi se tvoje smjernice kod kupovine i mislim da ću ih i ja koristiti pri mojoj sljedećoj kupnji. ;) Kaput iz Mane i kozmetika su nam zajedničke baš nedavno kupljenji i to sjenila od Alverdea i Essence koji su me također zadivili. Ostale svari mi se veoma sviđaju i voljela bih da sam i ja naišla na takve. Što se modnih dodataka tiće Accessoires lijedećih 5 dana 50% popusta pa se tamo trenutno oskrbljujem :D :*

  • Inaj55

    Super članak,i ja sam kupila ovo essence sjenilo ali imam problem sa nanošenjem.probala sam sa svih par kistova koje imam (skupljam novce za malo kvalitetniji set) i nikako mi ne uspijeva prenijeti tu divnu boju sjenila na kapak.Može savjet za nanošenje? Samo nemoj napisati prstom o.O

    • Ančila

      Bojiš se svog prsta?

      • Inaj55

        Ti si Lux Lucis? Ne sjećam se da sam tebi postavila pitanje, i nije tvoje da odgovaraš ni da brineš jel se bojim svog prsta :ljut:

      • Woopy

        pa ne mora ti ni lux odgovorit, tu svi pomazu sa savjetima. takva kremasta sjenila je najbolje uzimati prstom jer se prilikom dodira sjenilo ugrije i bolje se prijanja, pa kad stavis na kapak onda mozes blendat sa kistom. nazalost to je tako sa kremastim sjenilima, koja god bila, essence, maybelline tattoo, mac paint pot itd…

      • Inaj55

        Vidim da si svi pomažu sa savjetima,pogotovo to pokazuje “savjet” ili ti provokacija da se bojim svog prsta..Problem je u teksturi samog sjenila jer koliko sam čitala recenzije blogerica nekima se super stavlja i blenda dok je kod nekih,kao i u mom slučaju teško nanijeti ravnomjerno,prstom ili kistom.

    • Ja ga nanosim sintetičkim kistom koji uzme onako komadić sjenila na sebe i lagano tapkam na kapak (ne razvlačim). Baš bude jako snažna boja. :)

      • Woopy

        ja koristim od ecotoolsa onaj kistic za korektor i dobro mi pokupi pogotovo kod catrice kremasta sjenila zato jer je rupica malo manja pa mi malo teze ide prstom, a essence i tattoo uzimam prstom. mozda ti se sjenilo malo posusilo ako ti ide tesko sa oba nacina :ozbiljan:

  • ludacha

    e jel zna netko dali ta akcija na ova essence sjenila traje i u ljekarma? možda je malo čudno pitanje, ali u moje mjestu nema Dm-a niti ijedne drogerije, a ima jedna ljekarna te njihove proizvode, pa ako netko zna MOLIM VAS recite :usklicnik: :usklicnik: :usklicnik:

    • Ne znam za ljekarne, ali za sad sam vidjela da akcija traje samo u DM-u. Kozmo i dalje drži normalne cijene.

      • ludacha

        E a jel znaš možda za Muller je evo baš mi je sutra usput kad idem na posao, pa reko da navratim :D

      • Muller već ima novu kolekciju na policama pa ne vjerujem da su zadržali ove proizvode koje su izbacili, možeš provjeriti :)

      • ludacha

        ok hvala ti :)

  • mariposa

    Super post! Drago mi je da si spomenula stvari koje te bas i nisu odusevile, treba nam i toga da znamo sto izbjeć ;)

    btw, znam svratit do tvog bloga, i super mi je, al mi nije jasno zasto ne stavis vise svojih postova sa bloga, ovdje na šminkericu? Mislim da bi mnoge curke bila sretne, jer stvarno dobro pises (nezz kak se drugačije izrazim :lol: )

    • Hvala na pohvali. :)

      Pokušavam nekako odvagnuti koji članci su dovoljno kvalitetni za Šminkericu i ne raditi duplikate tu i tamo, tako da me djevojke slobodno mogu pratiti na blogu gdje ima više članaka.

  • vicky

    Slažem se da se u Second hand dućanima može naći ok stvarčica, ali meni je nekako žao dati 50 kuna za staro i rabljeno i nošeno kad za te iste pare mogu naći u dućanima neke vestice… Inače i ja gledam gdje mogu uštedjeti ali bi radije dala npr. 20 kuna više za novo nego za staro.

    Vjerovatno sam pala s Marsa, uopće nisam znala za te maske za telefon a preko e-baya nisam nikad kupovala (jer ne znam a i bolje je jer bi sve potrošila – ne mogu se kontrolirati). A tako sam se čudila curama sa zelenim mobijima kao kako to da ih ja nisam nigdje vidjela, ha ha.

    I ja sam nekoliko puta pala na lijepe boje kineskih lakova, ali na noktima su se pokazali koma. A i inače izbjegavam sve kinesko, čak i odječu jer njihove boje nisu testirane, prepune su kemikalija… I donji veš uvijek kupujem sa oznakama “toxin free” . Ovi kemijski lakovi imaju puno više štetnih stvari (kemikalija) nego ovi drugi, nitko ih ne kontrolira.

    Sviđa mi se tvoj članak.

  • Prva haljina mi je wow! Moram zaviriti u taj Textile House :)

  • Zasto, ali ZASTO si kupila one stikle? o.O

    • Mislim da sam vrlo jasno objasnila zašto u punih osam redaka teksta o tim štiklama. :kima:

  • Lela

    dodatci :?

  • Perica

    One haljine i dzemper iz SH su predivni. Cesto i sama kupujem u SH prodavnicama i stvarno se moze naci svega, ako imas zivaca da kopas i ako dodjes dan-dva nakon sto je dosla nova roba, inace sve se rasproda nabrzinu.
    I ovi lakovi CR, to je pregrozno, ima prelijepih boja i kostaju 1KM(4kn) i normalno kupila odmah dva komada, ali ljudi, kako to smrdi, davi, smrdi cak i kad se osusi. Sreca, pa ne kupi vise. Kako vec imam losa iskustva sa kineskim lakovima, ( kupila neke od 2kn, ostali mi prsti plavi nekoliko dana), znala sam da ne treba to uopste kupovati, ali…jeftino, sareno, slatko i ipak kupila, ali nikad vise. Imala sam osjecaj da ce mi se nokti osusiti i otpasti koliko smrdi ta neka hemija iz njih. :?

  • Tamy :)

    sorry na izrazu al nemojte vise s**t s ovim forama da ce vam nokti otpast-.- ja imam nekoliko kineskih lakova,odjece i sta znam sta sve ne i gle cuda nije mi nist bilo nit sam kupila pokvareni lak,nicim se nije razlikovao od bilo kog drugog na kojem pise marka,ok mozda ovi sto ste vi uzimale stvarno nisu bili dobri…pola tih stvari sto prodaju kinezi ima na ebayu pa kupujete i sminku i krpice za par dolara..od sjenila s ebaya vam nije otpalo oko pa nece ni nokat od kineskog laka-.- danas sve proizvode kinezi,kupis Zara majicu koja kosta kao suho zlato a na njoj pise made in China prema tome stvarno vec pretjerujete..lol da bolje je kupit krpicu koju je netko nosio za 10 kn nego novu majicu koju nitko nije pa makar bila i kineska,ovim sad nisam apelovala na clanak vec samo na dezurne dusebriznice kojima ce otpast udovi od kineske robe i lakova…ma daaj!

    • Perica

      Uopste nisam snob, nekoliko sjenila sam kupila kod kineza, vecinu sam ih bacila jer su jednostavno bili neupotrebljivi, jednu plavu i ljubicastu paleticu sam ostavila, plava je savrsena, nikad bolja sjenila nisam imala, ljubicasta je prosjek. U stalnoj mojoj make up postavi su mi bijela i pink olovka isto od kineza. I to ne mislim da npr. Golden Rose kupljen kod kineza vec stvarno neke kineske stvari, marke Xyioa npr :) . Odjecu, torbe, stikle, sandale…kupujem skoro uvijek kod kineza, jer su kvalitetom iste ko iz butika, a jeftinije su. Ali kad nesto smrdi onda smrdi, i toliko smrdi da mi dodje muka, kad mi od plavog laka nokat i prsti danima ostanu plavu, e onda to ne valja ma koliko da je jeftino. Realna sam, znam ocjeniti koliko sta vrijedi, vecina ljudi koja me zna rece da sam skrta na odjeci i sminci, i jesam i boli me uvo, ipak ne serem pare da placam ime. Tako da si pogresnoj osobi nasla pricati o preseravanju.

  • Praska

    Osobno nisam snob šta se odjeće tiče, financijsko s(r)tanje mi je isto kao i većini djevojaka, dakle – Bogu za plakat, ali koliko god se puta prisilila uć u SH dućane jednostavno nemogu zamislit da nosim odjeću koja je bila na tuđem nepoznatom tijelu. Znam da je dotična odjeća prošla i kemijsko čišćenje i ostatak, ali u glavi mi se uvijek kote fix ideje da je neko u toj odjeći umra, da ju je nosila osoba sa kojekakvom vrstom kože itd… Rađe poharam dućane u vrijeme rasprodaja i za sitne pare dobijem nove komade odjeće :D

    Da neshvatite krivo, ne vrijeđam nikoga ko kupuje u SH dućanima, naprotiv, divim se sposobnosti pronalaska oku ljepih komada odjeće :)

  • meme

    Cijene su malo visoke s obzirom na to da je riječ o second-hand shopu.

  • jelenajr4

    meni je ovo odjeća za neku tetku, a ne za mladu curu…. oprosti, ja bi tebe u traperice i neku jednostavnu majcu i bila bi seks bomba! više nego u ovim vestama i haljetcima! naušnice su mi odlične!!! :)

    • Jelena, ovo je moj stil, ne želim biti seks bomba nego želim nositi ono u čemu se dobro osjećam. :)
      Da se ne bi krivo razumjele, nosim ja i traperice, ali jednom mjesečno :D

  • jelenajr4

    imaš pravo. ;) to je zapravo najbitnije… bilo bi ludo da netko meni tako dođe i komentira da nosim haljine kad se ne vidim u tome bez obzira što bi mi to možda odgovaralo. oprosti, nisam uopće razmišljala o toj varijanti. iihiiihi
    ja sam haljinu nosila za novu godinu i u svatove jednom…hm… ne mogu se sjetiti jel bio još koji put. :/ ali eto, svaka roba ima svog kupca. ;))

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)