Essence lakovi

Objavljeno u Kosa & nokti, autorica: - 06.08.2010.

  

Zadnjih nekoliko mjeseci, otkada sam otkrila štambilje i neke nove tehnike ukrašavanja noktiju, moje zanimanje za lakove za nokte je sve više raslo, a obično lakiranje je postalo dosadno. No, sa mojim sve većim istaživanjem, rasli su apetiti i u zadnjih nekoliko mjeseci sam uvelike povećala svoju kolekciju lakova.   

 

Ipak, i u svojoj manijakalnoj kupovini sam pokušala biti razumna pa sam ipak prvo tražila uzorke lakova, ne bih li izbjegla pogrešku. Potaknuta time, odlučila sam napraviti istu stvar. Možda ste gledale neki lak, a niste bile sigurne kako on zapravo izgleda na noktu ili koja je njegova izvorna boja? Evo, da vam olakašam, napravila sam uzorke svojih Essence lakova. Nisam uključila sve, jer su neki izašli iz prodaje,  a neke sam stavila jer se još mogu naći u ponekoj drogeriji.  Uz ove, imam još i lakove za brzo sušenje, nadlakove, učvršćivače noktiju, itd., no njih nije imalo smisla stavljati.   

   

Colour & go lakovi – male slatke bočice od 5 ml! Tko ih ne bi poželio? Dolaze u velikom izboru boja. Cijena: negdje je 10,90 a negdje 11,90. Mana: nakon nekog vremena se počinju zgušnjavati, no ako ih prije protresete i pomiješate, nema problema. Traju 4-5 dana s nadlakom. Uglavnom su dovoljna 2 sloja boje da se dobije potpun doživljaj boje, iznimno 3, a rijetkima je dovoljan 1 sloj.   

   

02 WHITE SECRET, 05 SWEET AS CANDY, 04 SPACE QUEEN   

   

White secret je mliječni bijeli lak, no ako tražite kreč bijeli, ovog zaobiđite. Sweet as Candy – slatki roskasti lak, iako bi mi bilo draže da je piment boje malo intenzivniji. Može služiti i za french. Space Queen je odličan kao nadlak, jer su šljokice predivne i podignu svaki lak.   

   

27 NO MORE DRAMA, 22 WHAT DO YOU THINK?, 19 VIP APPEAL, 26 BREAK THROUGH   

   

No more drama je lak koji sam mjesecima tražila i tek je prošli tjedan došao u drogerije. What do you think je više koraljni, iako je na slici ispao narančasti. Vip appeal prava ljetna boja,a break through predivna ljubičasta, baš za ljetne  izlaske.   

   

24 UNDERWATER, 25 GLISTEN UP   

   

Underwater više koristim za štambilje, nego nanesenog na noktima. NAPOMENA: kod plavih i zelenih OBAVEZNO koristite bazu da vam nokat ne poprimi boju. Glisten up je predivan za detalje, posebno ga volim u kombnaciji s water marbling noktima.   

   

32 GOLD RUSH, 03 SHINING STAR, 33 JUST IN CASE   

   

Gold rush sam već bila koristila pa ste ga mogle detaljnije pogledati, uživo je kao zlato na noktima, a Shining star mi se čini kao boja kože sa sjajem. Just in case smeđi sa zlatnim sjajem, super boja sama po sebi, čak ju više volim nositi samu, nego je ukrašavati.   

   

21 FABULESS, 23 SUNDANCER   

   

Fabuless u sebi ima sitne sjajne čestice, tako da se ne radi o potpuno crnom laku. Sundancer još nisam imala prillike staviti samog na nokte, već ga koristim samo za crtanje.
   

Multi dimension lakovi – dolaze u bočicama od 8 ml. Za razliku od Colour & go lakova koji su gotovo svi svjetlucavi ovih ima i bez sjaja. Cijena je 13,90 i 14,90. Traju 4-5 dana sa nadlakom. Mana im je što svako toliko neke nijanse izlaze iz prodaje!   

   

55 SPOT ON, 44 OBJECT OF DESIRE, 45 SO WANTED   

   

Spot on je nešto nježnija nijansa nego što je ispala na slici, a So wanted je puno ružičastija, a Object of desire je koraljno – narančasto – ružičasta, još se  ponegdje može naći!   

   

58 THE ONE AND ONLY, 59 PURPLE DIAMOND, 42 DRESS TO PARTY   

   

Dress to party je predivna ljubičasta nijansa, koja će vam pristajati uz mnoge kreacije. Purple diamond je sve samo ne obična ljubičasta, mislim da je to kombinacija ljubičaste i srebrne, a The one and only je nešto tamnija od No more drama iz Colour & go kolekcije.    

   

40 GROOVY, 39 SPICY, 03 SILVER SURFER   

   

Groovy se još može naći u ponekim drogeijama, Spicy je smeđi svjetlucavi, a Silver surfer je tip painter u srebrnoj boji.
   

Show your feet – kolekcija je namijenjena prvenstveno nožnim prstima, budući da sadrži antibakterijska svojstva. Naravno da ih ja koristim i za nokte na rukama.   

   

04 VERY BERRY, 11 CATWALK PINK   

   

Very berry je ista nijansa kao iz Twins kolekcije (Mr. Big), vesela ljetna boja, a Catwalk pink je ljubičasta sa sitnim plavim i ljubičastim česticama. Predivna nijansa!   

Limited edition & french – kako sve kolekcije kasne i ponekad se mogu naći zaostale kolekcije, stavila sam 2 laka iz “Into the wild” kolekcije i lak za french. Iskreno, nisam znala kamo ga smjestiti.   

   

02 ZULU, 03 HEART CHAKRA, 02 ROSE GLAM   

   

Zbog Zulu nijanse sam igrala sve moguće nagradne igre u kojima se darovao, zbog njega je čak i moj brat saznao što je LE iz Essenca i gdje da ju traži! Nitko nije bio sretniji od mene kad sam ga našla. I da, mat je! Heart chakra je nježni lakić koji će voljeti sve cure (koje su ga uspjele ugrabiti), a da nisu sklone jakim nijansama. Rose glam stavljam kad mi se ne da ništa uređivati jer on sam po sebi odaje dojam frencha.   

   

TWINS KOLEKCIJA   

O Twins kolekciji neću posebno pisati jer vam ju je Lina već predstavila. Oduševili su me glitter lakovi, idu na sve lakove i daju totalno novi doživljaj!   

Iako će mnogi reći da sam sigurno mirna sa lakovima barem godinu dana, to nije istina. Već me dugo privači tamno ljubičasti iz Twins kolekcije, jedva čekam We saw it first kolekciju, s kojom će konačno doći i mat nadlak! Znam, nema mi pomoći. :-) A najgore  od svega je što je ovo samo dio moje kolekcije lakova.   

Volite li Essence lakove? Koji je vaša omiljena marka lakova? Kolika je vaša Essence kolekcija?   


Ovaj članak ima 78 komentara.

  • zašto si to napravila? xD pokušavam ne kupovat više lakova… a sad kad gledam slike našla sam 3 koja hoću …ahhh xD
    hvala za swatcheve, uvijek su korisni :weee:

    • to i ja svaki put govorim Lini kad kupi neki novi!! jer ga onda i ja nabavim :-)

      • Lina

        :P :ljubav:

  • Lejlica

    Prekrasni su mi njihovi lakovi! Pogotovo onaj set za francusku manikuru. Boje su mi prekrasne a sto je najbolje – povoljni su! No posjedujem jako malu kolekciju lakova za nokte opcenito, jer imam jako kratke plocice na noktama, veoma kratke, a nokti mi nemogu rasti jer su tanji od papira a ako ih pustam, onda mi se presavijaju kao neki rezanci :/ Tako da ih nemogu niti lakirat koliko to ruzno izgleda. E i da, kad smo vec kod toga, uvijek radite tutorijale za cure s lijepim noktima i dugim plocicama, al sto je s nama koje imaju kratke plocice i nokte koji nemogu rast :(

    • anamy

      probaj essence ultra strong+nail repair meni su se nokti preporodili, prije su mi bili tanki, pucali,listali se, nisam vidila smisla u lakiranju uopce… ali odkad ovaj lak koristim to su novi nokti… koristim ga non-stop, sam ili kao bazu, cim skinem lak za sat opet lakiram :D

      • Lejlica

        e hvala ti na savjetu! bas cu ga kupiti, probala sam sve i svasta, od pustih ulja preko nekih naljepnica za pucanje noktiju, nemam pojma ni ja vise, al nista nije imalo smisla! nadam se da ce ovo pomoci :okej:

      • anamy

        javi jeli pomoglo :wink:

      • Lejlica

        hocu hvala jos jednom ^^

    • zato što uvijek radimo tutorijale na svojim noktima! ali dobra ideja. morat ću koju frendicu, koja ima kratke nokte ugnjavit.
      ako te tješi, moji jesu duguljasti,ali su neravni da boli glava! svaki svoga ćaće! nešto grozno.
      i da, slažem se sa anamy ovaj lakić od esseca koji ti je preporučila je odličan!

      • Lejlica

        hahah ma u redu, samo sam dala ideju, ako budete bile u mogucnosti onda pokazite nesto i na kratkim noktima ^^

      • budem, samo moram mozak prebaciti na kratke nokte da dobijem ideju. no ovako na prvu, meni je najljepše na kratkim noktima lak neke živahne boje (ako si naučena na to i ako ti to paše), ili pastelne boje i/ili poneki ukrasi!

  • c.c.

    Ma ti lakovi za tu cijenu su feenomenalni…Toliki izbor boja, šljokica… :ljubav: :ljubav: :weee: :weee:

  • anamy

    ovo mi je prvi put da vidim clanak cim je objavljen, sto sad nema poklona za najbrze… hehe…ja imam obicaj kupovat bas jeftine lakove (4-8 kuna) ali je kao baza essence ultra strong+nail repair a kao nadlak ess4ence quick dry topcoat i odlicni su mi ne mislim ih ikad mjenjat, a prekjucer sam kupila essence pro white french za francusku manikuru nisam ga imala jos priliku isprobat

    • di nađeš te za 4-8 kn!!! molim te reci!

      • Lucy

        dođi u tomislavgrad =)

      • anamy

        bilo gdje u hercegovini… mi ti imamo trgovine tipa kineskih shopova, ima sve od odjece(uglavnom do 100njak), preko vesa(gacice 8-10 kuna, grudnjaci 20-45 kuna) do sminke (sve 4-12 kuna) stvari za lice tu ne volim kupovat al zato lakove obavezno, oni s tankim kistom za crtanje su 4 kn a ovi obicni 8 kn i ima jako velik izbor nijansa… nisu to neke marke ali kod laka mi to nije ni vazno pogotovo kad koristim bazu i nadlak… hocemo ti spremit paket lakova za 100 kuna :D

      • baš ću pogledat kod nas, ako ne javi kakve boje ima pa da nešto dogovorimo :D
        jedini jeftiniji kod nas su bili u namo po 5,90 ali je bilo svega par boja.

      • TeiČČ :D

        ima u ljekarnama :D

    • Pajac

      kolko se stvarno brzo suši taj quick dry topcoat? jer mi se zna dogodit da sam sigurna da mi je lak suh i onda poslije vidim otiske po noktima

      • lak je suh kada možeš kvrcnut noktom o noktom i čuti taj “kvrc”, kao kad nemaš laka!
        meni je puno bolji quick dry od Golden Rosee. prekjučer sam ga kupila, košta 27 kn i fenomenalan je. pogledaj u refanima da ga ima.

      • anamy

        golden rose je upravo jedna od tih marki stvarno jeftinih lakova, ostale su elegant, gabrini a ovi ca crtanje orkide artist… to trenutno imam

      • imate golden rose u tim dućanima? kod nas su im cijene od 18, 9 kn pa na dalje. kolikoa je dole cijena?

      • anamy

        nece dole da mi odgovri pa cu ovdje…u pon cu do grada pa ti javim cijene golden rose lakova kad budem 100% sigurna…

      • ...mmmm...

        Ja sam iz Bih i cjena golden rose laka je 1km to ti dodje 3,8 kn ako se ne varam ,inace imam masu Golden Rose lakova :DDD

      • može! ako je kako …mmmm.. kaže 1 KM, onda ćemo dogovorit neki shopping jer se lakovi stvarno odlični!

  • Lana banana :)

    Obožavam ih!!! Isto imam veliku kolekciju i svaki puta stavim neki novi štambilj,boju…iz dana u dan ih sve više i više volim, zapravo neki dan sam baš primjetila da otkad je Essence došao u DM žene sve više same uređuju nokte, lijepe cirkoniće, naljepnice i crtaju , evo npr dosta mojih frendica je odustalo od geliranja i same si crtaju i ukrašavaju noktiće:) pohvalno… Baš uživam ukrašavati nokte i zato znam više kombinacija u jednom tjednu napraviti,ako ne sebi onda prijateljicama :)

    • I ja sam to skužila! posebno od kada su došli štambilji. to je super, jer kolika je to ušteda, a imaš svaki lan druge nokte.

      vezano uz promjene, i ja sam takva. baš uživam u tim promjenama i iskorištavanjima mogućnosti.

      • Lana banana :)

        Ja tako frizure i nokte mijenjam…trenutno mi je najdraži lak br 22- what do you think? i bijeli štambilj na njega i malo onog prozirnog sa šljokicama i za ljeto odlično…moram sad iznosat sve boje koje imam jer kad fax opet krene ništa od lakiranja :/

  • Sookiee

    predivni suuu svi :) ja imam very berry lak za nožne prstiće al češće je na rukama :) hihi a ja bih ZULU iz Wild kolekcije a više ga nigdje nema za kupitiii :(

    • i ja sam za njime patila dok ga nisam našla konačno! taj lak je nestao!

  • Jelena

    odlican clanak!! :) jel tko zna gdje ima za kupiti “Into the wild” kolekcija? promakla mi je :/

    • nađe se u ponekim DM-imama, ali je već slabi izbor, manje više je pograbljeno. No u Kozmu u Konzumu znaju doći Essence i Catrice kolekcije kasnije, po 2.3 mj kasnije pa čekaj do tada.
      eto, u moj je tek prije 2 tj došlo Crazy about color i Catrice – Oceania

      • natty

        kod nas je u dm tek dosla into the wild haahh

      • di živiš?

      • daaa, di živiš? ja bi zulu :)

      • natty

        U Puli :)

  • Ivy

    odlican clanak, po meni :)
    bas razmisljam pa upotpunim svoju kolekciju s jos nekoliko lakova ali neznam koju nijansu od kojeg laka da uzmem jer nisam sigurna kako ce izgledati, ovo mi je dosta pomoglo :))

    • baš mi je to bio poticaj za ovaj članak jer znam koliko to meni pomaže!

  • Barbara

    imam ih i ja hrpu, al sam sad tu kod tebe uocila jos najmanje 4 koja mi bas trebaju.. ;)

    • nama ženama uvijek još nešto treba :-) bez brige, ja uvijek imam barem 3 na pameti.

  • Minnie

    uuu koliko puno dobrih lakova!!! ja imam vip appeal i sundancer od ovih koje si stavila. inaće kupujem uvijek iste boje, ovaj žuti mi je iznimka. moji lakovi su blijedoružićasti (već dugo kupujem deborah koji imaju one kuglice i zbog tog su mi odlični jer dugo traju), tamnocrveni, rozi, bijeli i prozirni. ali imam još i smeđi i tamnoljubičasti.

    • i ja sam tako dok nisam otkrila moć štambilja i ostalih ukrasa :-)

      • Minnie

        ma bolje da opće ne pričam o tome koliko puno accessoara imam za nokte! lakove svega u par boja, ali imam te štambilje, 10 vrsta rašpica, čak i flastere za nokte, ulja, kremice, cirkone, sprej za brzo sušenje, olovka za kutikulu, naljepnice.. nema kraja tome :-D

  • Teddy Bear

    hvalaaa najljepša na slikama!!! sad si mi ipak smanjila izbor lakova (i prišparala koju kunu) koje bi pokupovala jer mnogi od njih lijepo izgledaju u bočici pa me na noktu razočaraju ili obrnuto :) :) :)

    • znam točno na što misliš. upravo zbog tga sam i stavila slike. meni su mnogi za crtanje i water marble. ni ja ne nosim sve na noktima.

  • ja sam najviše oduševljena sa Show your feet. Lakovi su predobri, dosta traju i dovoljno je samo jedanput nanijeti.

    • je, kvaliteta je odlična, no ovaj ljubičati ipak treba 2 x nanjeti.

  • Ajme pa ti si ih sve pokupovala!!! :weee: Imaju stvarno super nijansi, samo što nisu dugotrajni, to im je jedina mana… za štambilje su odlični, cijena, sve je super, samo je postojanost jako loša…Drugi dan mi se već gule… Imam ih nekoliko i još bi htjela nekoliko prekrasnih nijansi, najljepša mi je 33 just in case…

    • meni kada stavim bazni i nadlak ostaju 4-5 dana, unatoč pranju suđa, čišćnju, itd.
      i da, slažem se sa tobom, to mi je jedna od omiljenih :-)

    • i za prvu rečenicu! nisam, ima još par nijansi koje bi rado u svojoj kolekciji :oops:

  • poison

    anahi, uze mi komentar iz tipkovnice :D
    baš sam htjela pitati, kako izvedete da ostanu na noktu 4 dana?! ja stavim podlak uvijek (tamni lakovi, da mi nokti ne upiju boju), dva sloja laka, i onda: ako ne stavim nadlak, vrhovi su izguljeni već idući dan, a ako stavim nadlak, idući dan se lak oljušti. :( a suđe pere perilica, veš veš-mašina.
    tjedan dana su mi na noktima do sada izgurali samo burjois so laque lakovi, oni su čak i pranje kose znali preživjeti, ostali 2-3 dana u najboljem slučaju, ili odu u vječna lovišta već drugi dan, kao essence.

    • Minnie

      isti problem. meni lakovi izdrže samo dan koji su nanijeti. odma sljedeći se ljušte :huh: iako stavljam nadlak i podlak

      • ne znam u čemu je stvar, jer meni fakat izdrže. a nije da se baš štedim. možda je stvar u nanosima laka/boje. ako je na jednom djelu deblje, onda lakše puca. to sam skužila po sebi.

      • Minnie

        ma ja nikad u biti nemam vremena čekat da mi se sloj po sloj osuši kak spada pa je to možda razlog.. jer stavljam 2 sloja laka da boja bude intenzivnija

    • anamy

      ako ti se ljuste kad stavis nadlak promjeni nadlak :D

  • ajme, meni ne ostaju tak dugo na noktima :huh: i stavim i podlak i nadlak, al džabe. oljušte mi se već drugi-treći dan.
    al našla sam si još tri nijanse koje ću si kupit, hoću ih :placem:

    • i da, zaboravil sam dodati. sad me zbog tebe neće ni recesija ni 40 lakova koji su mi doma u kutiji neće spriječiti da ih odem još kupiti :okej:

      • hej, za gornji pogledaj odgovor komentar prije.
        a donji, bolje da ti ja ne kažem svoju brojku lakova! :brrr:

  • Žana

    Mislim da smo po količini essence lakova u kolektiji vrlo blizu iako su kod mene neke druge boje…samo da se zna,danas sam kupila 3 laka,al kad vidim ove na sličicama…mogla bih još kojeg…totalni sam ovisik :huh:
    onda je bolje da se bar držim ovih jeftinijih lakova,a i cijena je sasvim pristojna pa me doma ne viču previše :weee:

    • to je i moja logika bila, dok mi nisu pronašli skladište :-)

  • e da…savjet za cure sa slabim noktima koji pucaju ili se listaju… moji su se nokti preporodili otkad koristim essence odstranjivač laka!!! onaj u rozoj bočici! više mi je pomogao od svih baznih lakova! stvarno mi nijedan nije pukao zbog listanja odtkad ga koristim…

  • nail mk

    eve eden sovet od mene za devojkite so krslivi nokti isecite limon na trkalca i toa gi zacvrstuva noktite taka se drzat vo limonot i prirodno izbeluvaat pozz od makedonija

  • Lolitta

    Koju kolekciju imaš! Mislim da ti sa pravom svaka cura može zavidjeti! Svi su mi lakovi lijepi, a posebno mi se sviđaju oni iz Multi dimension kolekcije, ona tri laka ljubičaste nijanse

    • je, odlični su, posebno najsvejtliji! taj mi je među najdražima!

  • marina_007

    imam kod kuće hrpu lakova a koristim ih samo 5 ali opet ih stalno kupujem, nemogu si pomoći :D

  • Čoksa

    Uh.. kako sam počela pratit blogove moja kolekcija lakova je svakim danom sve veća i ne odustajem..

    Imam i dosta Essence lakova ali opet nađem neki koji me privuče kad dođem u DM.. tko bi im odolio kad su tako jeftini a tako dobri.. :ljubav:

  • Leeloo

    U pon u DM u nadi da ću naći Heart chakru, ako još ima te kolekcije. Već duuugo nisam bila u razgledavanju dm-a, zato mi sve i promakne. Al zadovoljit ću se i nekom drugom nijansom.

    • KiaraMagicEye

      Teško da ćeš ju nać jer ni ja nisam imala sreće prije tjedan ili dva.. Taj rozi lakić je prvi nestao! :placem:

  • KiaraMagicEye

    Ajme, predivni su ti lakovi. Sad kad si ih pokazala ukrala bi ti ih više od pola! Posebno ove neke nijanse koje možda više nisu dostupne u DM-u i naravno Heart chakru! Ja nemam toliko mnogo lakova ali sam također otkad vas pratim postala ovisna o njima i sve bi ih pokupovala da mogu!

  • polako će ti se povećavati s vremenom, vjerum mi :-)

  • Zvončica

    ej curkice!!!
    sad kad smo kod lakova,zna mozda neko di u zagrebu ima za kupit Dikla lak, za zastitu noktiju????

    • jesi pogledala u nekim malim parfumerijama?

      • Zvončica

        sve zivo sam prosla,i pogledala, i nigdje, samo imaju kremu.
        jedina nada su mi jos ljekarne.

  • n_n_N

    svi su super sam kaj je meni svaki nokat drukčijeg oblika pa sve šta stavom izgleda retardirano :/

  • n_n_N

    imaš koji savjet za takve nokte

  • :D

    kad si vec gore spomenula da nokti poprime boju od plavih i zelinih… meni se to dogodilo jer nisam stavljala bazni lak … nije bio essence lak bio je neki obicni ,jeftini i sad su mi nokti pomola plavkasti… IMALI SPASA

  • Amina

    Ja imam problem sa esensse lakovima. Uredno nanesem, ostavim da se osusi, medjutim kada nanesem njihov top coat koji se brzo susi, i pored izdvojenog vremena za susenje, ostaju tragovi od jagodica, ili se nekako poremeti.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)