Savršeni tuš

Objavljeno u Recenzije, Tutoriali, autorica: - 13.08.2010.

Znate li koji je najstariji make up trend koji se zadržao sve do danas, a nosiv je u svakoj prilici i na najbrojnije moguće načine? Radi se o takozvanom cat lineru, očima obrubljenim crnom bojom koja vizualno čini trepavice gušćima, a oči mačkastima. I dok su Egipćani koristili ugljen, danas se koriste nešto sofisticiranije i zdravstveno prihvatljivije tehnike, poput tuša, kajala, gel linera i slično.

Kod prethodnog tutoriala mnogo vas požalilo se na probleme kod nanošenja tuša. U ovom step-by-step tutorialu pokušat ću vam detaljno objasniti kako ga što jednostavnije i preciznije nanijeti.

Kako biste savršeno nanijele tuš, najprije je potrebno stabilizirati dlan. Naslonite ruku na stol, a dlan na lice. Na ovaj način vaša ruka će funkcionirati poput šestara te će nanošenje tuša biti mnogo preciznije i jednostavnije. Zrcalo postavite ispod brade, kako bi vam kapci bili spušteni, a ne zatvoreni (na zatvorenim kapcima stvaraju se borice koje otežavaju nanošenje tuša) – ovako ćete spriječiti i nepotrebno treptanje. Za početak potegnite ravnu crtu od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka, imajući na umu da će crta u konačnici biti tanja na unutarnjem, a deblja na vanjskom dijelu. Ovo će vizualno ukositi oko i učiniti vaš pogled zavodljivijim.

Zatim popunite prostor između crte i trepavica te izvucite produžetak linije. Kod povlačenja ove linije zamislite je kao produžetak donjeg ruba trepavica. Ovaj trik će vam kasnije pomoći da crte na oba oka budu jednake. Crtu izvucite po želji – što ste hrabrije, to će ona biti dulja. No, nemojte pretjerivati.

U trećem koraku spojite vanjski rub produžetka s prethodno povučenom crtom iznad trepavica i popunite prazninu. I to je to!

Ovako nanesen tuš možete kombinirati s raznim sjenilima – ljetos su popularna ona žarkih i pastelnih nijansi. Na kraju uvijte trepavice i nanesite dva sloja maskare. Ovakav make up izdržat će čitav dan te je zato pogodan za sve prigode i doba dana. Preko dana kombinirajte ga s neutralnim usnama, pa nanesite samo sjajilo, a navečer ga uskladite sa jarko ružičastim tonovima ruža. Ja sam na svojim usnama koristila olovku Maybelline ColorSensational u nijansi 140 Intense pink u kombinaciji sa Melemom.

Kod nanošenja tuša vrijedi pravilo – vježbom do savršenstva. Svaku pogrešku možete lako ispraviti štapićem za uši umočenim u malo sredstva za odstranjivanje šminke – jednostavno ga prislonite na mjesto gdje ste pogriješile i zavrtite. No, ukoliko ipak smatrate da niste dovoljno spretne, pokušajte izvući crtu sjenilom i kosim kistom. Kist prethodno navlažite utapkavanjem u vlažnu maramicu.

Volite li nositi tuš na kapcima? Sa čime ga kombinirate?


Close
Ivana Blažoti Mijoč (WannaBe) magistrica je informatike koja je nakon nekoliko godina rada u korpora...

Ovaj članak ima 67 komentara.

  • Minnie

    odlican clanak! upravo sada idem pokusati nanijeti tus. :weee: :okej:

    • Hvala ti :) Javi jesi li uspjela!

      • Minnie

        jesam uspjela, kao. :weee: moram nabaviti bolji tus jer ovaj koji imam je pre vodeni pa ga je teze nanijet

  • Akija

    Svaka cact Ivance za clanak. Perfektnooo :weee:

  • Nina

    Odlično si ovo objasnila onim curama koje to ne znaju! Meni je cat liner skoro pa neizostavan u svakodnevnom šminkanju, koristim crni, plavi srebrni tuš, gel liner crni, čak olovke za oči pa preko olove prijeđem sa nekim sjenilom. Ali stvarno svaka čast odlično si objasnila! :rockas:

    • Nina

      he stavila sam krivu kitty :oops: :weee:

      • Hvala ti :) I ja volim eksperimentirati s bojama, kad nemam tuš onda koristim sjenila. U svakom slučaju, kad se ispraksiraš najjednostavniji i najbrži mejkap.

  • Joj, ja sam totalni antitalent za nanošenje tuša. Zato nemam tuš i uopće ga ne koristim. Kupit ću jedan i vježbati.. Nosim naočale, kratkovidna sam, i zanima me je li strašan zločin ako stavim tuš ispod naočala? :kitty:

    • Nije, čak dapače :) Samo kod naočala pripazi na obrve, trebale bi biti što urednije jer inače savršeni okviri još više naglase nesavršenost obrva.

  • MissBrightside

    veliki Lajk! ja sam isprobavala i gel linere i tuševe u olovci, ali ipak mi je najbolji tekući tuš. također sam isprobala razne marke i essence mi je najbolji :ljubav:

    • Uf, tuševe u olovci ne voliiim :D Vrh “flomića” je obično pretvrd pa povlači kapke i napravi nered. A gel liner sam kupila nedavno, nekako mi je mrvicu teži za raditi od standard tuša jer se brzo suši. Al je zato puno trajniji.

      • Essence eyeliner pen obicni (ne black carbon) je savrsanstvo. Otkako sam ga probala ne izostavljam ga iz svakodnevne upotrebe, bukvalno. Niti jedan drugi tus u olovci nije zadovoljio moje potrebe. Ako nisi probala, preporucam svakako ;) upravo iz razloga kojeg si i sama navela :)

      • MissBrightside

        ma, ja ipak ostajem kod svog tekućeg tuša. najgori tuš u olovci je bio neki od catrice. kooooma :huh:

  • Maja

    Odličan tutorijal :weee: Moram priznati da unazad pola godine uopće nisam znala nanijeti tuš, uvijek bi povukla krivo crtu, i onda sam se odvažila prije dva mjeseca ponovno pokušati postupak prije nego li tuš bacim u smeće, i uspjelo mi je iz prve, weee, od tad je neizostavan u makeup-u :ljubav:

  • letecakaca

    jaoo puno ti hvala što si to tako lijepo objasnila… btw obrve su ti savrššene *.*

    • Hvala ti :D Essence eyebrow duo i EcoTools kosi kist :*

      • letecakaca

        hihi to sam vidjela pa sam se dvoumila da kupim ili ne, ali sad kad vidim tvoje obrve mislim da ću ga kupiti :weee:

      • O da :) moras probati Essence eyebrow duo. Ja inace ne volim olovke jer se previse primjeti dotjerivanje obrva na taj nacin. Ovaj eyebrow duo je odlican :) ne primijeti se da si dotjerivala obrve :)

  • baš tako ga i ja nanosim :) tuš mi je definitivno najdraža makeup stvar… da mogu koristit samo jednu stvarčicu definitivno bi to bio tekući tuš :ljubav: i super su mi tuševi u bojama!

  • predivno! mislim da su sve riječi suvišne! najjednostavije je uvijek najljepše,a to su upravo dokazala :-)
    :ljubav:

  • KiaraMagicEye

    Fenomenalan članak!
    Zbog nekih obaveza sad nisam baš doma i ne mogu vježbati ali kroz koji dan ću se baciti na posao i nadam se da ću konačno ovo naučiti jer si savršeno objasnila! Svaka čast! I hvala ti! :ljubav:

    • KiaraMagicEye

      Koja je to olovka za usne i kolika joj je cijena? I gdje ju možemo nabaviti?

      • Olovka je Maybelline ColorSensational, možeš je nabaviti stvarno svugdje :D Mislim da je 20-30 kn, nisam sigurna.

  • wekna

    savršeno! :ljubav:
    a olovka za usne je pun pogodak :weee:

    • Hvala ti :D Iskreno, nigdje ne mogu naći tako divne boje ruževa. Imam nekoliko ColorSensational olovki i predivne su! Jedino ih treba često “obnavljati” balzamom jer se usne brzo isuše. Al su zato i trajnije od ruža.

      • Twinklestar

        super je članak i tuš! :ljubav: moram probat na tvoj način možda mi bolje podigne oči od mog načina. :)
        al me zanima ovo za obnavljanje olovke… :) kaj samo staviš balzam kad se posuše usne i to je to?

      • Hvala ti :) Da, samo utapkaš malo balzama ili sjajila preko i to je to.

  • JuicyFruit

    baš članak za mene :ljubav:
    i to u pravo vrijeme..baš se sad za van spremam,a mislila sam povući crtu tušem..hvala ti :weee:

  • Odličan članak! Ne koristim tuš jer nisam baš spretna,a ne da mi se vježbati. Zato stojim još kod sjenila i kosog kista, puno je jednostavnije i lakše se skida… :brrr:

  • Teddy Bear

    jedan od korisnijih tutoriala za sve početnice… sve pohvale =)

    tuš koristim samo u večernjim varijantama i fkt sam oduševljena njime…u početku sam bila užasna u povlaćčenju crta,ali vježbom sve dođe na svoje :-D

  • Ticia

    Tuš mi je neizostavan dio šminkanja, obožavam ga! koristim tekući crni od Essencea i super je!

  • Lejlica

    Stavljam tus od 8 razreda, to je jedini mejk ap kojeg sam smijela nanositi tako mlada :D Iz tog razloga sam se i vise nego ispraksirala, i svakodnevno ga nosim. Ako sam u zurbi i nemam vremena za sminkanje, dovoljno je da nanesem tus, stavim sjajilo i vec izgledam kao da sam se sminkala pol sata ^^ odlican tutorijal!

  • Gina

    Lijepo! :)
    Moj prvi tuš bio je Rimmelov Professional Liquid Eyeliner sa tankom četkicom, koji sam kupila za vježbu, no nisam s njim imala uspjeha jer je za neizvježbanu ruku definitivno bolji olovka-tuš, što je bio moj sljedeći izbor :) U pitanju je Manhattan Eyeliner(Original Japanese Ink), a nakon toga sam kupila i Essence Blackmania tuš u olovci, te Essence Blackmania tečni tuš sa prilično čvrstom četkicom koja je odlična za početnice jer pruža dobru kontrolu :) Sada je moja ruka prilično izvježbana, za dnevne varijante koristim Manhattanov tuš u olovci jer je slabije pigmentiran (i da, obavezno prije upotrebe vrh “uronim” u kapljicu vode jer bez toga ne radi-dok to nisam skužila mislila sam da je potrošen :D), a navečer Essenceov tečni :)
    Zaljubih se u tuševe :) :ljubav:

  • elle

    odlično,a sada pls neki video o savršenim obrvama,tj kako pravilno i lijepo očupati obrve bez posjete kozmetičarki…????

  • Lilly

    Odličan članak! :weee:

  • Hvala vam, drage moje :) Ako imate bilokakve želje, ideje za sljedeće tutoriale – samo pišite!

  • ANA

    Uspelaaaaaaaaaaaaa saaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :weee: :weee: :weee: :weee: Trebalo mi je paaaa duuuuuugoooooooo ovako smotanoj ali sam konacno uspelaaaaaaaaa :weee: :weee:

    • Eto, sad samo malo prakse i kladim se da ćeš se zaljubiti u tuš :D

  • NLBP

    Super članak, sutra isprobam ^^ :weee:

  • joca

    Joooj, hvala ti puno puno puno puno! Nadam se da cu KONACNO uspeti ovo da napravim!
    P.S: Ne mogu se nagledati prve slike, toliko je tus savrseno izvucen da nemam reci! :ljubav:

  • marina_007

    savršeno stavljeno *.*
    ja isto koristim tuš svaki dan, već sam se ispraksirala. Volim tuš jer kad stavim samo tuš i maskaru već izgledam kao da sam se sredila a zapravo uopće nisam pretjerano našminkana :D

  • Alice

    Super članak :)
    Tuš uvijek koristim, i za dnevni i večernji make-up.
    Za dnevni make-up kombiniram ga samo sa maskarom i sjajilom/labelom i rumenilom, dok se za večernji make up volim poigrati s bojama.
    Postao je neizostavan dio moje make-up rutine jer mi treba jako malo vremena da ga nanesem a izgleda odlično.
    Sjećam dok sam prvi put pokušala staviti tuš i završila sva zapackama i crna i još je k tome tuš bio vodootporan pa sam se malo namučila oko skidanja :okej:
    Najbolji tuševi su mi tekući sa tankom četkicom jer sa njima mogu precizno povući crtu a i dugo mi traju za razliku od onih u obliku flomastera. :wink:

  • nail mk

    prekrasoo prekrasnoo mozes li mi reci kakav tus si koristila,moliv(beli) i kakva senka ovo je kako za mene posto volim vakva sminka imajte prijatan dan
    voli vasa redovna citatelka mk

    • Tuš je Essence sa šljokicama, olovka na waterlineu od Maybelline a sjenilo nemam :D

  • creative_girl

    cure preporučujem s-he tuš,samo toga koristim jer mi je najbolji i ne kanim ga mjenjat

    • Alice

      ja sam ga imala i ok je ali za te novce sam si našla neke koji mi bolje odgovaraju, a i četkica mi nije pasala, sto ljudi sto ćudi :okej:

  • Lana banana :)

    odlično odlično odlično!! hvala :weee:

  • Yass

    Tuš mi je apsolutno najdrazi dio make up-a i nosim ga vrlo cesto u raznim varijacijama. Naravno i ja sam se vjezbom upraksala,sad mi treba svega par sekundi da ga nanesem :) :ljubav:

  • Odličan tutorijal! Sad sam pažljivo slijedila korake i desno oko – čas posla, a lijevo – joj meni :placem:

    • Alice

      haha i meni lijevo često zna ispasti malo posebnije :wink:

  • Mia

    super članak! moram se to naučit raditi…jedan jedini put kad sam imala tuš je bio kad me je frendica našminkla hehe…

  • Bea

    ajd molim te napisi koje tuseve nam preporucas? nesto kvalitetnije a jeftinije i sto nije bas pretesko nabavit…. hvala :*

    • Meni su tuševi od Essence savršenstvo :) Stvarno sam probala svakakve i sad koristim samo Essence. Imam i jedan L’Oreal koji stavljam kad idem na neko vjenčanje i sl., pa želim da mi traje dulje nego inače, al je malo neprecizniji jer je aplikator spužvasti. Ali je jednostavan za korištenje.

  • joppa

    obrve su ti savršene!!!! i blago ti se, ja nikako ne usoijem lijepo stavitituš, uspjela samo jednom…..od milijun pokušaja….ali sam odustala…mogla bih ponovno pokušati…:)

  • calmy

    super :okej: tako nekako ga i ja nanosim :mrgreen:

  • upravo sada probala i ispalo je prekrasno :)

  • joppa

    jučer sam probala staviti tuš, nije ispalo baš genijalno, ali kako kažu:VJEŽBOM DO SAVRŠENSTVA!!!

  • Yaya

    Draga EyeWannaBe, već sam pogledala više Tvojih tutorijala i izuzetno mi se dopada Tvoj način objašnjavanja :)
    Imam jadan vrlo specifičan problem :cry: …naime, oči su mi uvučene, tako da mi se vidi samo dio ispod obrva na koji “nasjedaju” trepavice što mi “zagorčava život” pri šminkanju NIŠTA SE NE VIDI !!!!
    Probala sam 1001 način ali – ništa !!!!!
    Ako možeš molim Te pomoziiiiii :cry: (imaj na umu da vam svima :-D mogu biti mama, ali ja sam hrabra žena ;)
    Volim vas…odčične ste… :ljubav:

    • Hvala ti na lijepim komentarima :)
      A što se problema tiče – svakako pokušaj kod šminkanja koristiti što svijetlije nijanse. Nemoj izbjegavati gornji kapak, tebi se čini da se ne vidi, ali nije tako. Dok trepneš, zaklopiš oko, boja na kapku je vidljiva. I koristi boje na donjem kapku, ali samo vanjskoj trećini, dok na unutarnjem dijelu donjeg kapka koristi svijetlu olovku (boje kože, breskvastu ili bijelu) kako bi ti vizualno povećala oči. Još jedna bitna stvar su obrve – nipošto ih nemoj čupati iznad, već isključivo ispod, kako bi stvorila što više prostora između obrva i kapka.
      Eto, nadam se da sam pomogla :) Šaljem ti puse!

  • mimy

    ja sma jucer kupila essence black mania tus za oci i nisam bas zadovoljna..po mome misljenju,previse je pigmentiran,malo mi je tesko nanositi tus s kisticem koji ima..nezz dali je to zbog toga sto mi se ruka tresla ili zbog cega…pokusat cu jos,nadam se da cu uspijeti jer nemam zivaca stalno brisati pa ponovno ispocetka..

  • BlackAngel

    jel znas mozda gdje ima kupiti tuseva sa kosim vrhom i ciju su ?? :D

  • To je jedina stvar bez koje ne mogu!!!! :weee:

  • Martina

    tuš obožavaaaaaaaam.al imam problem sta mi oba kapka nisu ista,iste velicine,odnosno mi se jedno niže preklapa od drugog pa zapravo i nemogu ga stavit,jer mi samo izražava tu razliku,pa se ni za svecane stvari nemogu tako “ušminkati”.

    Al sve pohvaleeeeee! Svaka čast! :ljubav:

  • Veza natrag

  • Trackback from Dnevni look s duplim tušem | Šminkerica - Make up i lifestyle portal
    Saturday, 27 November, 2010

    […] Nakon dva dramatic eye tutoriala odlučila sam napraviti jedan jako kratak tutorial za look koji najčešće nosim s obzirom na to da mi priroda posla ne dozvoljava kričave i tamne boje. Kako ipak volim imati zanimljiv make up, ovo je moja verzija “poslovnog” looka s malim twistom.Ono sto vam je potrebno su dva tuša – jedan u boji i drugi običan, crni. I vještina baratanja istima Neću davati nikakve posebne upute kako nanijeti tuš jer računam da to već znate nakon tutoriala koji je Eyewannabe napravila. […]

  • Trackback from Šminkerica - Beauty Community » Pitaj Šminkerice
    Tuesday, 1 April, 2014

    […] u ovom slučaju je – puuuuno prakse. Najbolju tehniku povlačenja tuša je objasnila EWB: http://www.sminkerica.com/kozmetika/savrseni-tus/. Savjetujem ti tekući tuš (Essenceov ili Evelineov Celebrities) jer se njim može dobiti […]

  • Trackback from Šminkerica » Kako nanijeti tuš za oči u 4 jednostavna koraka?
    Sunday, 15 March, 2015

    […] Dakako, na internetu, a osobito na Youtube-u postoji stvarno jako puno tutoriala na kojima možete vidjeti razne načine kako učiniti svoj život što jednostavnijim po tom pitanju. Između ostalog, jednu od metoda kako nanijeti savršeni tuš je već pokazala Ivana u svom tutorialu. […]

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)