Listopadski favoriti nedekorative 2012.

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 22.10.2012.

Ne znam za vas, ali ove oscilacije u vremenu mi se nikako ne sviđaju – jedan dan 20, drugi već 8 stupnjeva! Na svu sreću, za razliku od temperatura ovih dana, ipak postoje neke stvari koje mi se u listopadu jako sviđaju. Krenimo redom!

Nivea Baby blaga krema s ekstraktom nevena

Prvo i prvo: kraljica! Nemam naviku kupovati baby proizvode (zapravo nemam ništa baby, valjda jer se ne osjećam baš toliko mlado :D), no kada je moja kolegica s faksa nedavno pričala o nekoj genijalnoj kremi za lice, morala sam ju ispitati više. Bespotrebno je reći da sam se idući dan našla u Konzumu, s mobitelom u ruci i zovem njen broj, dok u međuvremenu švrljam po policama s baby proizvodima. Ono što me zapravo iznenadilo bilo je da je krema u onim plastičnim kutijama s elektronskom zaštitom koje tek blagajnica na kraju otvara. (Čudno, zar ne? Zar se baby kreme masovno kradu pa im je potrebna tolika zaštita?) Uglavnom, da ne duljim više, zašto ju zovem kraljicom? Jer je univerzalna – njome možete mazati sve od glave do pete, a najgenijalnija je upravo za lice. Teksture između klasičnih Nivea univerzalnih krema i hidratantnih vrsta bilo kojeg brenda, nije premasna za stavljanje na kožu lica, dapače; najbolje rezultate daje ako je se ostavi navečer da se upije, a ujutro lice bude tako glatko i tako mekano! Naprosto sam oduševljena, još pogotovo cijenom od 22 kn za 200 ml (jumbo pakiranje kremi za lice, anyone?), a nije mi ni izazvala prištiće niti začepila pore.

Avon naturals balzam za usne s pčelinjim voskom

Prvo što će smetati osobi koja uzgaja nokte, poput mene – ambalaža, no ja sam se već navikla da kad zarijem prste u nju već automatski noktom palca skinem ono malo kreme ispod noktiju i razmažem s ostatkom. Kako ima voska u sebi, masnija je od primjerice labela, ali utoliko bolje jer ne stvara ovisnost usnama, odnosno ne isušuje ih dugoročno. I opet, najbolje ga je ostaviti preko noći da djeluje jer preko dana nije zgodno gurati prste u kutijicu, nije higijensko, a i spavanjem dobiva više vremena za djelovanje. Kutijica ima 15 ml balzama prozirno-kremaste boje, a kataloški košta nekih 40 kuna, iako ga ja grabim kada je akcija u pola cijene.

Yves Rocher EDP So Elixir

Parfem sezone u mojoj kolekciji! Tako je divan, prekrasno miriše, baš prava svježa klasična ženstvenost. O njemu neću puno jer recenzija tek slijedi uskoro. Zasad imam samo mini verziju od 5 ml, no svakako ga imam na umu kupiti jednom u full size verziji (30 ml) za 160,90 kn preko web shopa, dok je još na akciji (inače je 215,00 kn). I, kao što vidite, slova su otišla malo posvuda :lol:

No name ebay kistovi

Tko god da je sumnjao u kistove s ebaya, neka razmisli dobro hoće li sumnjati u baš sve. Naime, što se ovih tiče, krenulo je sve tako što sam na forumu našla da netko prodaje u principu isti takav set, samo za meni ipak previše novca, iako je bilo “cijenu ponudite sami”. Tako da sam odustala od kupnje istih, sve dok ih nisam prije mjesec dana našla sasvim slučajno na ebay-u za 3.50$, čini mi se. Dobijete 3 dvostruka kista za tu cijenu, što su tehnički 3 kune po “polukistu”. Super cijena, slažete se? Jest da su imali standardni miris za ebay stvari kad su stigli, no dobra je stvar što se taj miris odmah isprao pri prvom pranju, a i što se ostalih pranja tiče ne ispuštaju dlačice! Na svakom piše za što je koja strana, iako postoji par nelogičnosti, npr. blending je ovaj ravno odrezani (ravno odrezani blending?), a powder je premali da s njime nanosite po cijelom licu puder u prahu, iako meni super dođe samo za područje ispod očiju ili highlight. S druge strane, blush je koso rezan pa se može koristiti i za rumenilo i za bronzer. Ostali kistovi su super, rekla bih odlični za tu cijenu, pogotovo ovaj za tekući puder koji ne ostavlja crtice. U suštini su mekani, jedino je blush&powder duo oštrijih dlaka. Sve u svemu, ako tražite jeftine kistove, upišite u serach polje “3pcs duo make up brush set” :)

Essence blending brush

Nadam se da nisam pogriješila, mislim da se zove blending (nemam pojma, nemam ambalažu). Isto jedna divota od kista pristupačne cijene. Dugo ga nisam htjela kupiti jer kažu da je pretvrd itd, no ustvari je sasvim solidan. Nije za fino blendanje zbog male površine, no ako vam nedostaje pencil ili precision brush, ovo je definitivno odlična svar. Ja ga najčešće koristim za stavljanje sjenila u pregib i uz rub trepavica, savršeno obavlja tu funkciju. I da, još je ljubičast :kima: Košta 12 kuna, plus minus jedna.

Kako vi stojite s favoritima mjeseca? Slažete li se s mojim izborom ili ste tek otkrili neke stvari? Koji su vaši izbori za listopad?


Close
Dunja Stojevski (Cydonia) studentica je molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultet...

Ovaj članak ima 52 komentara.

  • Trenutno sam u potrazi neke blage kreme za lice pa ću baš probati ovu Niveinu! :ideja:

    • lalala

      a jel moze sastav nivea kreme? samo ono najbitnije, pliz

      • Aqua, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cera Microcristallina, Glyceril Stearate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Calendula Officinalis Extract, Glucose, Lanolin Alcohol (Eucerit), Dimethicone, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Parfum.

        To bi bili svi ;)

      • lalala

        hvala :D

    • Vitta

      meni je ta niveina kremica bila grozna. koža mi je postala nenormalno masna, a o valu prištića da i ne govorim. :ljut:

      • Branka

        također. nakon nekoliko dana korištenja primijetila sam da mi svašta izbacuje od nje.
        ja je ni u ludilu ne bih preporučila za lice, pogotovo ne za nekog mladog tko se još bori s prištićima.

      • S druge strane, meni baš fino smiri kožu, a još uvijek divlja hormonima i prištići lete gdje stignu. Sve je individualno :)

  • roza

    ja sam si kupila Melem prvi put u životu(ne brojim mamino mazanje dok sam bila beba!) da se rješim suhe kože u kutu usana. koristim ga 10ak dana svaki dan,više puta dnevno,i nikaj.još se i proširilo..
    dobro pa je mama napravila domaću nevenovu mast,to bude valjda pomoglo hehe

    • Ja nekak nemam povjerenja u Melem, nisam ga nikad koristila :D A nevenova je mast dobra. Imaš možda recept koji bi podijelila tvoja mama sa mnom? :Đ

      • roza

        uh ne znam ga napamet,al mogu pitati :) pošaljem na mail kad dobijem hehe

  • Zita

    I mene si zainteresirala za Niveinu kremu. Btw sviđaju mi se tvoji članci, nekako mi baš “sjednu” :)

  • Mia

    najisplativijima su mi se pokazale Niveine kreme u tim većim pakiranjima, sad sam uzela onu Soft,200 ml za 30ak kn i stvarno je super :)

    • Jelda? Godišnja zaliha kremice za 20-30 kuna, krizno jumbo pakiranje :lol:

  • helenči

    ovu nivea kremu trenutno koristim za noge jer su užasno suhe, ali više mi odgovara becutan krema koja je masnija.

  • Iako vec duze koristim jace kreme,tj. blaze antiride,kako jos nemam bora, uvijek u kuci imam i neku finu laganu bebi kremu i ta Niveina mi je dugo bila favorit. Trenutno sam je zamijenila Nivea soft kremom koja joj je jako slicna i imam Babylove kremu u tubi iz DM-a koja mi je takodje pozitivno otkrice.Nisam probala taj balzam za usne,ali obozavam Oriflame balzame u kutijicama, premda su svakako nezgodne i nehigijenske za koristenje,ali ok su prije spavanja.

    • Joj imam i tih čuda, Oriflame balzami su mi isto dobri, tipa imam vaniliju i čokoladu trenutno, al čekaju u “stash kutiji” da se Avonov potroši, da nemam iljadu otvorenih :D

  • Gledam ovaj set kistova vec duze vrijeme, a nikako da se odlucim na kupnju.jer nisam sigurna kako bi ih drzala s obzirom da su dvostrani :/
    A Essence kist mi je grozan, grub i skida sjenilo umjesto da ga blenda.

    • Kod mene su polegnuti trenutno, imam širu kutijicu u ladici :D
      A ti ne znaš koristit taj Essenceov :P

      • Nezgodno mi je ak su mi na drugom mjestu neg vecina. OCD pere :D
        I bit ce iza uva :D

    • Mia

      Iskreno,mene su ti kistići jako razočarali. Od istog problema “gdje da ih držim”, do onih gorih, a to je , ispadanje dlake, konstantno, i raspuhivanje sjenila na sve strane, evo, baš razočarali, bez obzira na nisku cijenu, žalim što sam ih kupila. Nisu kvalitetni nažalost.

  • ja

    Ono što me zapravo iznenadilo bilo je da je krema u onim plastičnim kutijama s elektronskom zaštitom koje tek blagajnica na kraju otvara. (Čudno, zar ne? Zar se baby kreme masovno kradu pa im je potrebna tolika zaštita?) …….
    hahahha koja glupa izjavada da bas se kradu….hahahahhahhaha

    • Tinchy

      i kradu se i otvaraju. šta je tu glupo ?

      • Da, al onak dođem u trgovinu i random kreme su pozatvarane u te kutije sa zaštitom. Nema neke poveznice, tu i tamo neki proizvod neke marke, čak nisu ni istog tipa ni cjenovnog ranga. Mogli su onda komotno sve pozatvarat u jednu veliku staklenu vitrinu i napravit dućan koji nije samoposluga, nego ko u starim vremenima dođeš i kažeš teti “Dajte mi kruh s druge police lijevo i jastuk s predzadnje police desno” :lol:

  • JJ

    Meni je bijela Nivea Soft jos bolja :)

  • arwen_69

    ja koristim tu niveu….i jedno pakiranje, ako je samo koristim kao podlogu za puder mi traje ravno godinu dana.predobra je….klasična niea mi ne paše.premasna je.i zamastim kosu i jastuk.super je što se brzo upije.a ostaje trag onako svilenkast. imam i ovaj avonov balzam.i to je super..samo što sam navikla na onaj iz oriflame-a. :)

    • A bude dobra i kao primer? Nisam znala, ja ionako imam posebnu bazu još preko toga, al mogla bih ovako baš probati. Hvala na ideji :D

      • arwen666

        da…u biti..to je jedina krem akoja mi sjeda na lice da mi puder izgleda onako kako sam zamislila.čuda rade te jeftine kreme. :)

  • nigi

    mislim da je za niveinu kemu vazno reci i to da ne sadrzi parabene,alkohol i boje. meni je,nazalost,lice premasno pa je ne mogu koristiti za to,ali za ruke i tijelo mi je fenomenalna

  • ivy

    Koji imas tip koze? Ja bih ju uzela al me strah da mi se ne pojave pristici…

    • ivanaa .. :)

      Cydonia, super si mi! :)
      I mene si zainteresirala ovom Niveinom kremicom, htjela sam si kupiti Becutan kremu za ove zimske dane, i sad se dvoumim. Pa, mala pomoć: biram neku hidratantnu kremu a da nije pretjerano masna i da joj je cijena pristupačna? :)

      • Za Becutan sam čula da je dosta masnija, tak da ju ne bih baš trackala po licu, dok je ova Niveina baš taman; ni masna, a ni prevodena. Podsjeća me na teksturu bilo koje hidratantne kreme, tako da mislim da bi ti ta trebala biti ok, osim ako imaš lice osjetljivo na neke od sastojaka (vidi gore u komentarima). Preko dana staviš tanji sloj, a naveče možeš i deblji, fino će se upiti do jutra. Nju bih stvarno mogla preporučiti :)

    • Normalna do mješovita, spremna buknuti prištićima kak joj se sprdne :D
      Al kao što rekoh gore, ja nisam imala nikakvih problema s komedogenošću od nje.

  • Ines

    Upravo si me nagovorila na kupnju Niveine kreme i Avonovog balzama :)

    • Al nemoj me kriviti kad dođe besparica da potičem svjetsku krizu :Đ
      Šalim se, drago mi je da sam od pomoći ;)

  • Romana D. J.

    I ja koristim niveinu baby kremu, baš jer je univerzalna ali i fina na koži i ne stvara mi nikakve prištiće i gluposti. Također imam i taj essence kistić (i onaj drugi veći i širi) i zadovoljna sam s njim. Nemam iz avona, već iz oriflamea balzam za usne i on mi je super za situacije tipa ušuškavanja u krevet, a suhe mi usne, a moj lipbalm u torbici na drugom kraju.. :) Inače ne volim takva pakiranja, jer su mi nehigijenska, no ambalaža koja ostane je super.

  • Zvončica

    sad su kistovi po 6 dolara :/

    • Treba znati tražiti i kopati po aukcijama ;)

  • Little.Miss.Sunshine

    Super članak :D

    Ja si već dugo planiram kupiti kistove sa ebaya, pa ako neko zna koji su provjereno ok, može link :D

    • Ja sam ove tek prve kupila na aukciji, a jedna bockalica tek stiže, tako da ne mogu biti mjerodavna i davati linkove, nažalost. Samo znam da ćemo bockalicu tek vidjeti ako bude valjala, a kistove searcham sa “6pcs duo make up brush” :D

  • UptownGirl

    Nivea Baby je najbolja krema ikaad <3 Klasičnu Niveinu kremu mrzim jer mi je pregusta i premasna i tako jee :znoj: , ali ovak krema je divna, najviše su koristim za skidanje šminke i kožu lica :)

    • Blaah, da, onu klasičnu sam imala neko vrijeme i taak je bila masna. Za niš :D Ova je pravi preporod.
      I sad sam pri kraju sredstva za skidanje šminke, nemam naviku skidat ju kremama, al sad nakon tvoje preporuke moram probati ^^

  • Adriana

    Avon naturals balzam za usne s pčelinjim voskom je extra,najbolji balzam,bolji cak i od melema,super mirise i moze dugo da traje :)

  • Tamy :)

    probajte Nivea moisturizing day care kreme tkzv. popularne aqua effect kreme,ja imam za normalnu do mjesovitu kozu a uz nju jos i gel i tonik,po meni bas jedna fina hidratantna kremica

  • Lola

    Lice mi je dehidrirano, osobito kada dođu hladniji dani, pa se navečer umijem i nanesem klasičnu niveu, a ujutro je samo isperem vodom s lica, i tako guram :D a inače imam mnogo prištića i osjetljivo lice, a nivea baby i nivea soft kreme stvaraju mi prištiće -.-” a inače mi je super ovaj avonov balzam :)

  • Red Head

    Te baby kremice su mrak! Znam, jer imam klinca (već su mu 4 god.) pa sam sve isprobala i na sebi… Najbolja, ali najbolja krema je Mustela Hydra Bebe za lice (je, skupa je, ali je bila tako dobra da sam ju uzela sebi. Enough said). Još jedna krema koju sam i ja koristila je bila Nivea Wind und Wetter. Kako joj i ime kaže, krema je namijenjena zimskim uvjetima i obzirom da se i meni zimi lice peruta i suši, koristila sam ju za ta suha područja. Malo je masnija od ove Niveine univerzalne, ali mi je zato i draža.
    Iako već nekoliko godina imam 29 ;) , lice mi još uvijek zna podivljati i bude tu svega, ali mi ove kreme nisu napravile iznered na licu.
    Što se tiče masnijih stvari, meni je osobno najdraža Baleina Nevenova mast (250 ml košta oko 10ak kn). Koristim ju za sve, ponekad čak i za lice kad mi se baš jako osuši. Apsolutni mi je favorit za ruke i usne.
    Baš sam se raspisala… :)

    • incubus

      Mustela je super :) Dobro si me sjetila da je kupim za zimu pa malo i posudim od klinaca :)

      • incubus

        * klinca

  • Tamarica

    Da bar mogu pomirit ovaj Yves Rocher :lol:

  • Disco Dolly

    Ja imam suhu kozu, Nivea Soft mi je izazivala potkozne bolne pristice, a treba mi neka lagana kremica… Ima li koga sa slicnom reakcijom, ne znam jel nesto u sastavu sto me zna iziritirat ili… Zainteresirana sam za ovu baby kremicu ali me strah da ne dobijem te pristice opet jer mi se lice ocistilo napokon.

  • MoKa

    Nivea baby mi je najbolja krema ikad. Em mi super odgovara licu u svim uvjetima em je cijena pristupačna em traje cijelu vječnost. Stvarno imam sve pohvale.

    Pročitah u jednom komentaru da je nekome izazvala prištiće. To se dogodilo mojoj frendici tj. ja preporučila kao odličnu kremu, a ona nažalost završila s prištićima. Ne znam u čemu leži problem, al npr. ja, “da kucnem u drvo” nemam problema s kožom tj. nemam prištiće (osim par dana prije menge) dok ona baš ima problem s aknama.

  • Imam malu bebu i dobili smo onu Niveinu poklon torbu, i sad sam se ja navukla na te proizvode … ajme savršeni su … probaj Nivea Nutri Sensitive Mlijeko poslije tuširanja … nema više suhe ili osjetljive kože

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)