Essence – 03 Dance til dawn paleta

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 27.04.2013.

Nedavno smo dobile nekoliko Essence noviteta na recenziranje, a mene je dopala ova divna paleta sjenila koju sam jedva dočekala isprobati.

P4090035

Ona sadrži 8 lijepih, nosivih nijansi u slatkom i vrlo praktičnom pakiranju. Sadrži ukupno 7,5 grama proizvoda koje trebate potrošiti u roku od 12 mjeseci. Cijena ove palete sjenila je negdje između 25 i 30 kuna i možete je kupiti na svim mjestima koje drže Essence asortiman, dakle, DM, Kozmo, Muller…

Ambalaža je vrlo lijepa, decentna i stvarno kvalitetno napravljena! Plastika je čvrsta i dolično čuva proizvod, a otvaranje i zatvaranje neće uzrokovati puknuće nokta ili sličnu ozlijedu :D

P4090006

Uz paleticu dobijete i mali kistić/aplikator. Strana sa spužvastim aplikatorom je čudna, sama spužva tog aplikatora je neobične teksture i čini mi se da ne može pokupiti dovoljno proizvoda i samim time niti ga nanijeti na kapak. S druge strane, ovaj kistić je prilično dobar. Ne toliko za samo nanošenje, već za blendanje sjenila. Dovoljno je mekan, i čak ako i sjenila nanesete prstom, kistićem ih lijepo možete izblendati. Drago mi je da sam ga isprobala :).

P4090027

Apsolutno sve nijanse su shimmeraste imaju po meni prilično velike nedostatke. Kao prvo, pigmentacija tamnijih boja je stvarno loša. Kod Essence sjenila nisam naviknula na neku vrhunsku kvalitetu, no ova paletica je po meni daleko i ispod njihovog ranga. Svjetlija sjenila, poput ovo prvog bež i recimo srebrnog su relativno okej, lijepo se vide, sjaje, ali nisu ništa posebno i boje su već viđene, no ne mogu poreći da su takve nijanse potrebne svakoj kompaktnoj paletici.

P4090018

Ljubičaste nijanse u gornjem redu su nakon nanošenja praktički jednake. Em što su općenito slabo pigmentirane, em što se razlika među njima gotovo ne primjećuje – i to na ruci, zamislite kako je ona tek na kapku. Čak i kada sam ih uspjela nanijeti u nekoliko slojeva kako bih dobila nekakvu pigmentaciju, nakon malo blendanja intenzitet bi se ponovno izgubio i opet bih bila na početku.

Srebrne i sive nijanse su jednako loše pigmentirane, vrlo slične i ne mogu se iskombinirati kako bi se dobio lijep look i zbog toga vam ga/ih neću ni pokazivati.

P4090024

Sama sjenila su prilično mekane teksture, no ne truse se! Dobro, ovisi čime ih nanosite, no s ovim kistićem i aplikatorom koji dođe uz paletu nećete imati tih problema.P4090030

Što se trajnosti tiče, ona je tako – nikakva. S bazom za sjenilo vam može potrajati neko vrijeme, no  ne duže od 3-4 sata. Ja ne znam jesam li se samo „razmazila“ boljim proizvodima ili je ova paleta jedan veliki Essence  promašaj :/.

P4240317

I da, od ovih tamnijih sjenila ostaju tragovi na koži nakon što ga pokušate obrisati (bez odstranjivača make upa!), to nikako nije dobar znak, a sastav proizvoda nisam pronašla!

P4240331

Sve u svemu, čini mi se da puno bolje izgleda u ambalaži nego što zapravo to jest u stvarnosti! Na swatchevima na ruci nisam koristila bazu za sjenilo već tekući puder.

Imate li vi koju Essence paletu sjenila? Kakva su vaša iskustva s njima?

*PR uzorak


Close
Suzana Prinčevac (AiryFairy) živi u Belišću, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta posvetila se po...

Ovaj članak ima 64 komentara.

  • MAJA

    Meni nisu ness posebno,msm da bi trebala cijelu,sjenu potrositi da bi pigmentacija bila pristojna i posjecaju me na obicna kineska sjenila :)

    • ahahha očito :( sad kad gledam i ove dvije svjetlije nijanse , bež i srebrnu, izgledaju isto jadno :(

  • hristina

    Jedna velika 0 za njihova sjenila. Ne traju na kapku ni 5 minuta, u stvari nema sto ni trajati kad opste nisu pigmentirana. Mislim da su bolja sjenila koja kupimo kod kineza. :ljut:

    • Modesty007

      Ova paleta je definitivno očit promašaj, no meni su Essenceova mono sjenila super – po pigmentaciji, trajnosti, baš su pun pogodak

  • a.s.

    super recenzija, i klimam glavom dok ju čitam, upotpunosti se slažem :kima:

  • Ju boze kako losa pigmentacija. :/

  • ancica22

    Kupila sam to iz čiste znatiženje jer nikad nisam kupovala njihova sjenila, i dobr zboriš! Jako loša pigmentiranost! I ja sam primjetila da mi područje oko očiju loše reagira, tj koža mi se počne ljuštit kao da je neka alergija u pitanju! Odustala sam od tih sjenila nakon toga, dok nj. maskare obožavam :)

    • ono kao

      Isto se i meni desilo, paleta na ovaj fazon, ali drugi set boja…. hajde sto su sjene bile katastrofa, nego sto sam takvu alergiju oko ociju dobila, da je to bilo strasno za vidjeti…tolko je peklo i bilo upaljeno, da su me sve i kreme za lice poslije pekle, osim pavloderma, koji je masna krema za bebe….trauma

  • lola

    i ja sam se jako veselila ovoj paleti, ali me jakoo razočarala pigmentacija sjenila :ljut2:

  • Maja

    Ja sam prije imala neku takvu njihovu plaeticu i isto ostala razočarana, pigmentiranost nikakva, a razlike među nijansama kad ih se nanese su bile jedva uočljive :(

  • mirelaa

    ja sam koristila onu quatro paleticu, ona mi i nije loša, ok je, naročito za svaki dan.
    Mada i ja sam jednom kupila neku nihovu paleticu koja je ovako nekako izgledala ali se ne sjećam kako se zove tačno, i bacila sam je nakon dva-tri dana, bezveze mi napravi nered na licu, ostane samo malo shimera na kapcima i oko kapaka :) a od boje ni traga, bačen novac uglavnom.

  • Little.Miss.Sunshine

    Ja sam mislila uvijek da su to sjenila, kad ono užas :D

  • girl

    Njihova sjenila kao što sam već rekla više ne kupujem. Žali bože i tih novaca za njih. Dobra su za tinjeđerice, početnice. A da ne pričao o olovkama koje s troše brzinom munje.
    Rađe si za te novce kupim 2 njihova laka :D

  • Alice

    Ja imam sunclub 02 long beach, eh da, dalo bi se porazgovarati o tome. Jaaaako se truse i pigmentacija je ovisna od sjenila do sjenila no sve u svemu te palete su im promašaj!

  • Lana

    imaju najgora sjenila… uzas… i ona nova 3D su KATASTROFAAA, a tako lijepe nijanse…

  • Banjalučanka

    Bježati od proizvoda na kojima ne piše sastav, ko zna šta sve stavljaju u njih!

    • maja

      Pa piše da su proizvedeni u kini pa si ti misli XD

      • u zadnje vrijeme je sve više proizvoda kojima ne mogu pronaći sastav na ambalaži :/ već me to malo zabrinjava :D

  • Bay

    oke, ovo se stvarno ne isplati kupovati :)

  • Tibella

    Imam njihovu paleticu, sun club ili tako nešto, boje su predivne, pogotovo za ljeto, ali od pigmentiranosti ništa, užas! Pokušala sam se našminkati, ali kao da se ne primaju na kapak, tako da mi stoji na polici.

  • slovenka

    Airy, pa gdje si ti???? Baš nedostaješ na Šminkerici! Iako čitam tvoj blog redovito, volim tvoje članke i ovdje.
    Što se tiče ove palete, ja sam ju sva sretna kupila i razočarala se baš zbog slabe postojanosti ovih sjenila koja izgledaju fantastično sve dok ih ne stavimo na kožu. Šteta. Sramim se reči ali često kupim nešto samo zbog lijepog izgleda tj. ambalaže, pa tako je bilo i sa ovom paletom. Od Essence su mi jako dobre njihove maskare i lakiči za nokte.

    • maja

      Meni su lakići koma, nokti se razlistaju od njih

      • RedHead

        Zaredala sam par Essence lakova i nokti su mi užasni. Nikad mi nisu bili u ovako lošem stanju. Nisam bila sigurna zbog čega mi se ovako listaju, sumjala sam na lakove, ali nisam nikada čula da nekome uništavaju nokte pa nisam bila sigurna. Sad si mi potvrdila teoriju. Btw, uvijek stavljam base coat (uglavnom Bourjois), ali ni to ne pomaže. Sve mi se čini da više neću kupovati ništa Essence jer su im proizvodi u biti loši.

      • maja

        Mojoj sestri doslovno ovako, cura ne lakira nokte skoro nikad, i išla ne van i kupila si je par lakova od Essenca – i nokti se razlistali, Pak mojoj prijateljici su super. Ja imam samo njihov eye liner i to mi je ok, drugo sve sam dala od essenca što sam imala. Meni je ipak draže strpit se i kupit jedan bolji lak za nokte nego 3 od Essenca

    • evo me :) otvarali smo restoran na moru pa sam bila u velikim radovima pa nisam stizala pisati, nadam se da ću od sada stići malo redovitije pisati i ovdje :)

      • slovenka

        Meni je najdraže čitati kad pišeš o svojim shopping-pustolovinama, ha ha, po tome smo jako slične… (barem se time tješim da nisam jedina koja toliko kupuje). Često mi se desi da kad vidim koliko si ti stvarčica nakupovala, kao da vidim sebe i čini mi se da mi je pola toga nepotrebno – ali tek kad vidim kod drugoga, sebe uvijek opravdavam.
        Drago mi je da češ imati više vremena za pisanje. Sretno sa biznisom na moru (mislim na restoran). I još nešto: na tvom blogu sam čitala o pripremama za tvoje jesensko vjenčanje. Mogla bi malo o tome pisati i na Šminkerici. Sigurna sam da bi curama bilo drago zaviriti u to kako teku tvoje pripreme. Svima nam se to sviđa, bilo da se udajemo ili ne. Pozdrav.

      • evo jedan haul sa stvarčicama za vjenčanje je objavljan na blogu :D http://airyfairymakeup.com/2013/04/28/my-wedding-part-4-kupovina-dekoracija/

        o čemu bi htjele da pišem na šminkerici? A da se ne ponavlja ono što sam već pisala na blogu – dakle, moj plan, odabir vjenčanice, pravljenje pozivnica i haul za sada :D

      • mm

        Odlican je post,kao i svaki tvoj naravno,ali ti o vjencanju su mi najdrazi :)

  • maja

    Joj a baš sam je mislila kupiti jer su mi boje djelovale lijepe :(

  • Jelena Lara

    Ja sam se razočarala u valjda svaki essence proizvod koji sam kupila tako da me kvaliteta ovih ne čudi. Meni jako nedostaju tvoji članci o tome što nosiš, kad ćeš ih opet pisati?

    • za šminkericu vjerojatno nikada više…previše se buke digne oko tih članaka…

      • Modesty007

        Svi pričaju o nekoj ‘slobodi govora’ i ‘cenzuri’ no bezobrazan komentar je jednostavno bezobrazan i nema veze s nikakvim slobodnim izražavanjem. Jednostavno ih ukinite, pretpostavljam da imate moderatora.
        Na ostalim beauty stranicama nikad ne nalazim takve ‘niske’ komentare koje se odnose na tjelesnu težinu, podbadanja i sl.

        Pozdrav Airy, i samo nastavi pisati jer obožavam tvoje članke!

      • ma mi same moderiramo komentare, nemamo nikoga zaduženog za to jer bi to bio full time posao koji bi trebalo nekome i platiti :/ ovako mi je isto, ako ga ja i obrišem kad sam ga vidjela… bit će na mom blogu uskoro takav članak, u pripremi je :)

  • Banjalučanka

    Od essence imam samo neke kistove, ništa više…

  • Azra

    ja imam onu drugu paletu, sun club, nekad se tako lijepo nanesu sjenila, a nekad kao da samo skliznu sa kapka, i to baš kad žurim :ljut: ali za ovu cijenu, su vrh :lol:

  • Ja sam imala onu sunclub paletu, sa smeđkastim sjenilima, i mislim da je to bila najgora stvar od essencea koju sam kupila. Neka te ambalaža ne zavara, meni je nakon par dana otpao šarafić i više ju nisam mogla zatvoriti… ali ipak imala je jednu dobru nijansu, tamno smeđu mat koju sam koristila za popunjavanje obrva…

    • super :/ hahaha a imam ja i neku sa smeđim nijansama i nije se pokidala :D valjda jer ju ni ne koristim…

  • Lana

    da..i lakovi su uzas!!

    • meni je ova nova formula njihovih lakića super, i četkica im je isto odlična :)

  • ss

    ja imam neku staru essence paletu ovog oblika i ne mogu reći neka sjenila su čisto ok. najviše koristim neku bež sa sitnim shimmerom. no dobro je pigmentirana i ljubičasta, zelena, srebrna i crna nijansa. Hvala ti za ideju s ovim kistićem jer ja zbilja ne znam što bih njim, a žao mi ga baciti.
    Naručila sam Avonova Quad sjenila pa se nadam da će biti dobra, ako iskustava s njima, molim preporuke.

    • meni je isto bila okej essence quad paleta, ona s neutralnim nijansama :) nije da nema boljih, ali za svaki dan je okej…

  • UptownGirl

    Haha, ja ne znam jesam ja luda ili sam samo ja zaljubljena u njihovu SunClub 02 long beach paleticu, koristim je gotovo svakodnevno i kad god sam u žurbi ili bez ideja posežem za njom, obožavam ju! I totalna suprotnost ovo paleti, sjenila su lijepo pigmentirana i traju mu zaista dugo, jednu rozo-zlatnu nijansu sam skoro potrošila koliko mi je predivna, a jedna jedina mat smeđa je jednako dobra i za popunjavanje obrva.. Mogu s ovom paletom napraviti i skroz lagani dnevni look i večernji zlatko-smeđi jako smokey, ma paleta je vrh! :D :* Izgleda da sam jedina koja tako misli, hahaha :lol:

    • Naya

      i ja imam tu paleticu, long beach, i meni je odlična. jedino bi voljela da imaju takvu paleticu i s mat efektom, jer mi je nekad too much toliko šljokica. ja ju najčešće koristim za večernje izlaske, a preko dana nekakav neutralni mat look :)

    • Pixiwoo

      Slažem se skroz :). Mislim normalno nisu njihova sjenila ni do koljena npr sleekovim, ali paletica je za te novce pristojna, sjenila se drže uz pravu bazu, proizvedena su u Europi sto je veliki plus te sadrži u par redova popis sastojaka. Za te novce ta starija paleta je taman :)

      • maja

        Ma kakva Europa, Made in PRC

      • Pixiwoo

        Moja je iz poljske :). Ali kazem opet, ja imam stariju i drugu verziju

    • Sara

      Ja imam South beach i isto mi je super, bez baze (koju nikad ne koristim) mi izdrži bez problema! Prije 2 tjedna sam se našminkala sa sjenilima iz nje za faks oko 12 i s faksa sam drito išla na Beyoncein koncert i sve je još bilo ok, do pola 1 navečer.. Naravno, pred kraj više ne izgleda identično ko čim se našminkaš, ali svejedno je OK
      Tak da i ja dijelim tvoje mišljenje :D

  • Ivea

    U potpunosti se slazem sa UptownGirl! Takodjer imam sun club 02 long beach paletu, boje su predivne, meni ostaju na kapku relativno dugo,a niti ne nanesem previse i uopce nemam nikakvih problema! Za tu cijenu – prezadovoljna :kima:

    Pitanje – moze li ubrzo clanak o Anti-celulitnim kremicama? :D Ipak nam se ljeto blizi heheh.
    zapela mi je za oko kremica od afrodite- “Afrodita Garcinia strong krema za suzbijanje celulita 3 u 1 SLIM EFFECT” (crveno pakiranje)
    Ima tko kakvih iskustva? :)

    • ja sam taj (baš taj enki bordo crveni) afrodita gel jednom dobila uz nešto i namazala malog brata iz šprdnje po nogama i nije spavao cijelu noć koliko ga je peklo! drugi dan sam i ja probala i skoro umrla koliko me peklo,još kad sam na sunce izašla :( ajme! …izbjegavaj ga bolje :D

      • Noir Classique

        Ma kakve kreme za celulit, nakon tusiranja izmasiraj noge u smjeru srca, vjezbaj i hrani se zdravo pa ce i celulit nestat. Ne postoji krema koja ce ti preko noci istopit celulit… Nema bez truda nista ;)

      • ancica22

        Bravo Noir :)
        Obožavam žene koje se satima mažu kremama umjesto da tih sat vremena dnevno provedu u teretani ili trčajući:)

    • Hej, ja sam upravo recenzirala na svom blogu Elancyl offensive cellulite gel i Bionsen blato protiv celulita, pa ako te zanima, škicni. Ove Afroditine nisam probala, jer me smetaju ti njihovi efekti grijanja, hlađenja…

    • Andrea

      ja imam zelenu,
      s njom kao i bez nje :)))

  • Marija

    Šteta što je loša jer izgleda stvarno super. Meni su super njihova quatro sjenila, imam dvije kombinacije i prezadovoljna sam.

  • Ja mislim da su Essenceu ove palete promašaj…I ja imam tu Sun Club paletu i meni je malo je reć grozna. Boje nepigmentirane, trajnost katastrofa, ma užas u svakom pogledu. Da i ne govorim da mi se nakon neka 2 mjeseca korištenja palete odvojio gornji od donjeg dijela :ljut2: Ma meni je iskreno Essence bezveze, imaju mi dobre maskare, dobra rumenila (silky touch rumenila da se razumijemo), i ovi soft mat lip cream im je odličan proizvod al sve ostalo tako-tako. Radije biram Catrice nego Essence :D

  • deni

    Na poleđini 02 long beach /essence sun club/ naveden je sastav proizvoda.

  • Toph

    Ja imam Essence Quattro paletice i sviđaju mi se, većina sjenila je dobro pigmentirana (osim najsvijetlijih nijansi) i trajanje je OK….ali mono sjenila su im prilično loša, boje su lijepe ali samo na kutijici, trajanje loše, pigmentiranost loša i imaju previše shimmera za moj ukus :?

  • dženeta

    Nedavno sam je kupila i zao mi je sto nisam ranije procitala vasu recenziju.Ni ja nisam odusevljena,upravo je sve ovako kao sto je navedeno.Fino pakovanje ,ali nazalost boje nepostojane.Istina ,kistić me najvise privukao :)))

  • lola

    a jesu ima bar mono sjenila nešto bolja?

  • djevojke hoce li biti neki clanak o kremama za lice sa spf? mislim da je veoma bitno da se sada pise o tome , sunce je sve jace . koje pudere i podloge koristite u kombinaciji sa takvim kremama za lice , jer se cesto spf faktori medjusobno ponistavaju ?

  • Ja sam jednom nekakvo essence quad sjenilo nanosila prijateljici, donijela mi da je našminkam njime. To je živa propast i užas. Avonovih quattro sjenila imam 4 komada, tj 4 palete, je li. U različitim izdanjima i odlična su mi. Ima sjajnih, mat, ma nema cega nema. Sto se tice ovoga sto je redhead napisala da joj se listaju nokti od essence lakova to je nemoguce ako koristis base coat, ja imam svakakvih lakova od kineskih do vrhunskih alla OPI i China Glaze pa mi se nikad takvo sto nije desilo od nekog laka. Essenceovi novi lakovi su užas, kupila sam dva, četkica je bezvezna, pakiranje koma, a lak se počne krzati u roku 24h, a 2 sloja. Nisam probala s top coatom, ali užasno je i bez njega.

  • Moi

    Lele al ga ubi :D ali i mene zabrinjava made in prc :D

  • Katarina

    Ja sam kupila essence quatro eyeshadow sjenilo nije loše.Maskare i ruževi nisu loši ali sjenila su tako tako zavisi kako kad.Ja više vlom catrice sjenila odična su :) ;) :D :lol: :kima: :sramise:

  • Pink Monster

    Imam onu neku njihovu paletu limited edition ”Girls on tour” koja je isto katastrofa, pakiranje je preslatko ali
    1. kist nevalja
    2. od svih 6 boja mogu najeti samo 2 (bež i nježno roze nijansa)
    3. postojanost na razini nule
    4. pigmentacija katastrofa

    sviđaju mi se njihova 3D sjenila, kao i quattro paletice koje koštaju oko 30-tak kuna ali ovo je totalni promašaj :?

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)