Dečki pišu – kozmetički favoriti 2

Objavljeno u Fitness & zdravlje, Recenzije, autorica: - 04.06.2012.
Mladen (28)
Prije nego li sam upoznao Eneu, vrhunac kozmetike su mi bili pasta za zube, gel za tuširanje i  krema za brijanje i to po principu “bilo što će poslužiti”. U zadnje dvije godine sam naučio podosta toga ne samo o muškoj već i o ženskoj kozmetici, pa krenimo redom…
 

Ambrosia krema za brijanje od Lusha je vjerojatno najbolje otkriće od sve kozmetike koju koristim.  Inače imam problema s osjetljivom kožom lica, ništa nije pomagalo pa sam odlučio testirati Ambrosiu i oduševio se. Već nakon prvog brijanja koža je bila glatka, bez iritacije. Nakon prvog brijanja s njom nisam si mogao prestati dirati lice u čudu kako je glatko i bez crvenila. Važno je napomenuti da je ne treba puno pri nanošenju, kako se dečki ne bi zaletjeli i nanijeli debeli sloj poput mene te se čudili zašto se ne pjeni kao druge kreme i gelovi. Još jedan plus je što jedna bočica dosta dugo traje. Ocjena: 5/5

Garnier Pure Wash je gel za umivanje koji koristim kao zamjenu za Verdon od L’Occitane-a. Nije ga potrebno puno nanositi, lagano se pjeni i lijepo miriše. Nisam puno očekivao od gela, ali sam ostao ugodno iznenađen koliko je lice ugodnije na dodir nakon nekoliko korištenja, uostalom kao i sa svim drugim novootkrivenim kozmetičkim proizvodima :D. Ocjena: 4/5

Moj favorit za umivanje lica ipak je Verdon od L’occitane-a. Ugodan,osvježavajući, muževnog mirisa, svakako nešto ugodno za dobro jutroOcjena: 5/5

Od stickova koristim Hugo Boss Bottled Night i Garnier Men Mineral, ovisno o prigodi i parfemu koji ću kasnije nanijeti. Hugo Boss je elegantan i dugo traje, više za neke svečanije prigode ili izlaske sa djevojkom, dok je Garnier onako više sportski, za svakodnevnu upotrebu. Kod Garniera je super odnos cijene i kvalitete. Ocjena oba proizvoda: 4.5/5.

 

Od raznih gelova za tuširanje koje sam probao najviše me oduševio Dirty Springwash Shower Gel od Lusha. Osvježavajući, odličnog mirisa i dosta dugo traje. Pravo osvježenje, posebice sada za ljetne mjesece kada znamo koliko se znojimo i kako se neki baš i ne tuširaju, pa makar da sami sebi mirišemo :D. Ocjena: 5/5.

E sada dolazimo na moju tihu patnju – parfeme.

Parfema nikad dosta. To je moj moto. Za svaku prigodu po neki parfem, pa možda i dva. Pa krenimo redom.

Chanel Bleu je jedan od novijih parfema Chanela koji mi se odmah svidio. Elegantan, muževan, dugotrajan i skup. Ne treba ga nanositi puno. Zadovoljan sam jako s njime i kupio bih ga opet definitivno. Inače mi Chanel ima odlične muške parfeme. I nažalost, skupe, pa se i ne kupuju tako često koliko bih htio. Ocjena: 5/5.

Hugo Boss Bottled Night mi je jedan od najdražih koje sam probao, kao i Enei, tako da je automatski on prvak. Ne treba ga puno staviti da bi se osjetio, elegantan je i muževan. Baš onako muški parfem. Ocjena : 5/5.

D&G 6: L’Amoreux mi je najmanje drag od svih, ali to ne umanjuje njegovu kvalitetu. Ima dosta intenzivan miris i ako se pretjera mogao bi izazvati mučninu osobe do vas. Dugo traje pa to pridonosi njegovoj kvaliteti. Ocjena : 4/5.

CK Summer je unisex parfem odličan za ljetne mjesec. Miris je baš nekako ljetni, citrusan, dugo se osjeti na koži, osvježavajući i svakako bi ga preporučio svima za ove ljetne mjesece da nanesu malo svježine na sebe. Ocjena : 4.5/5

Dirty od Lusha je pun pogodak. Potrebno ga ja jako malo nanesti da bi se osjetio, dugotrajan je i ima upečatljiv miris. Za ove vruće dane pravo osvježenje za vas, ali i one oko vas. Svatko će htjeti sjesti u punom busu do vas. Zagarantirano. Kombinacija mentola i metvice garantira svježinu. Ocjena : 4.5/5


Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 47 komentara.

  • hahaha:)) jao..ja nemogu zamislit da se moj dečko tako licka..on ni ne zna šta je gel za umivanje lica, a parfem ima jedan dok ga ne potroši..nikad nebi trošio na takve stvari..radije potroši te novce samnom;)) nema glatku kožu, ali meni se to sviđa, pa muško je;)) :*
    ali eto, ko voli nek izvoli;))

    • Lulu

      jao kako pohvalno…

      • hihihi

        haha čega se pametan stidi, time se budala ponosi…

      • hihi,samo ne znam ko je tu pametan jer ti sigurno nisi;)) ah da..budale su svi muškarci koji nemaju 15 parfema i ostalu suvišnu kozmetiku..a to šta je i bez toga čist, namirisan, zgodan, nema veze…stid ga bilo!!!!!!!

      • Rose

        ti to želiš reći da je umivanje suvišno? :D

        haha, kad god se poželim dobro nasmijati, samo trebam otvoriti komentare na šminkerici. prigovaranja u nedogled! :lol:

      • neda mi se prepirat sa ljudima koji izvlače glupa pitanja iz konteksta..rekla sam da nezna za GEL ZA UMIVANJE..umiva se svaki dan, al očito se bez gela umit ne može..samo on postoji..sorrrrryyyyyy..a ako su tebi ovi komentari smješni,i dobro se nasmiješ, onda ti nije baš zabavno u životu;))aj bok

      • U potpunosti se slazem s tobom. Nije istina da decko ne drzi do sebe ako nema milijun bocica u kupaonici i u sobi i stvarno ne znam zasto bi netko zbog toga bio budala ili se toga trebao stiditi. Moj muz voli parfeme, no ipak nema 15 bocica, higijena mu je jako bitna, no ne voli se nesto previse lickati. Iako sam ja luda za takvim stvarima ne namjeravam ga mijenjati, svatko neka radi kako mu se svidja. Osim toga, ljudi su razliciti, to je isto kao i kod odijevanja i sminkanja: netko voli kic i razne modne dodatke, netko se odijeva jednostavno, netko voli dramaticnu sminku, netko voli prirodan izgled. Ne vidim zasto bih se ja trebala sramiti sto furam darkerski stil
        koji je puno jednostavniji od mainstrem stila i sto ne patim na torbice i sandalice, jesam li zbog toga manje zena od neke sminkerice? Ista stvar i s ovim mazalicama i gelovima kod decki: netko ih obozava, netko im ne poklanja toliku paznju, ali da bi se netko trebao sramiti toga sto ne koristi stotinu proizvoda je cista glupost, nijednog decka to ne cini manje muzevnim

      • Rose

        sofia iva:joooooooooooj al ga kompliciraš !

        samo nastojim istaknuti da mi se ne čini fer da se dečka odmah optužuje da se licka jer koristi gel za umivanje xD pa nije sad da stavlja ruž ili nešto… cura kad dobije prištić stavi korektor i puder, dečki baš i ne vole to. :P zašto se onda ne bi pobrinuli da ni ne dobiju prištiće?
        pa moj tata ima ožiljke od akni iz puberteta, te je i sam priznao da mu je žao što se nije bar malo brinuo za svoju kožu. naravno da nitko ne mora ako to ne voli ili misli da mu nije potrebno…

        što se tiče ove zadnje tvoje rečenice, baš je u stilu onih izjava na koje se i inače nasmijem :lol: :lol:

      • Lulu

        meni je samo besmisleno kad neki nekorištenje kozmetike povezuju s muževnošću…eto..

    • antonela

      i meni je malo cudno za decka da ima 15 parfema i da koristi gel za umivanje al ono ok je ako on tako zeli :D

  • Eva

    Svaka čast što brineš o sebi! Mnogo muškaraca smatra da ako staviš kremu na lice da si odmah gay, da ne pričam o ostalim preparatima. Odličan izbor proizvoda za njegu, a posebno mirisa – Chanel moj favorit! :kima:

  • Mmm parfemi (Chanel je i meni favorit)! Obožavam muške parfeme…i miris muških gelova za tuširanje..i losiona poslije brijanja! :* Tako da moj dragi ima više parfema koje sam mu ja kupila nego on sam. :sramise:
    Super izbor, dobila sam neke ideje za poklone!

    • nela

      Ovo kao da sam ja napisala.. dode mi nekada da sebi kupim muski gel za tusiranje, jer imaju predobar miris.. :)
      I moj dragi ima vise parfema koje sam mu ja kupila nego on sam… ali ih ima i duze, nego ja svoje.. ;)

      Zadnji koju sam mu kupila je bio bas Hugo Boss Bottled Night..

      Iako najbolji muski parfem mi je definitivno Paco Rabanne 1 million.. obozavam ga…

  • Little.Miss.Sunshine

    Parfemi su super :D

  • Saggitarius 1984.

    Super članak, baš sam u pregovorima s dečkom da mu kupimo još parfema, ima jednog Lacoste i ne odvaja se od njega, mada fino miriše, već mi je pomalo dosadan miris :D
    Idemo u potragu za novima, a ovo je super članak da se malo i orijentiramo!
    Pohvala za članak!!! :kima: :kima: :kima:

  • Lulu

    Super članak, inače sviđa mi se ova ideja da i dečki stavljaju postove.

  • dOva

    Evo i drugog članka kojim su sve čitateljice oduševljene, i to još više jer ih dečki pišu. Da ih je napisala neka od šminkerica, odmah bi bilo napada kako se nigdje cijene ne spominju.. :? Mislim da je to bitan podatak u recenziji. Ovi članci će mi super doći kad prifali ideja oko rođendana ili Božića :kima:

  • lucija

    puno previše toga… ovaj garnier roll on koristimo i mama i ja i zbilja je super mada je muški :) a evo kaj moj dečko koristi.. gel za tuširanje i šampon ovisno o tome koji je u kupaoni i axe i ja smatram da je to zbilja dosta za jednog muškog..čist je a i axe je bolji od bilo kojeg parfema

    • escape

      Axe bolji od bilo kakvog parfema?

      • vanillasunshinesky

        meni je axe strašno dosadio,ne postoji dečko koji ga ne koristi ili ga je bar prije koristio

      • lucija

        definitivno.. ja sam vjerojatno rijetka cura koja mrzi parfeme

  • Način na koji dečki pišu je zakon, uvijek se možemo nečemu i nasmijati.
    Baš sam uživala u članku…
    Ni moj dečko se ne licka baš toliko, ima nešto svoje kozmetike i tako to.. ali njemu bi gelovi za umivanje lica i slične stvarčice bili suvišni jer mu je koža mekana i glatka ko bebina guza.. ja to ne mogu razumijeti, ja stalno imam neke probleme s suhom kožom, probleme s kožom na rukama, ma tisuću problema.. a on nema baš nikakvih problema.. uh..

    I nagradna igra je u tijeku na blogu :) :)

    • Vesna

      isto i u mene :zubo: moj ništa ne koristi jer mu ništa ne treba :lol: za lice koristi one klasične njihove stvari tipa balzame i u zadnje se vrijeme počeo mazati kremom prije spavanja, ito niveom soft :rofl: ne znam u čemu je štos ali neće nijednu drugu :P ali za razliku od većine dečkiju moj koristi regenerator :P

  • Perica

    I moj se decko kraj mene se poceo interesovati za kozmetiku. Ali za sad je to samo fascinacija svim tim proizvodima, jos nista ne koristi od toga, osim normalno sampona, gela za tusiranje, dezodoransa i Nivee soft za lice. Nego, sta je sa muskarcima i Niveom soft, to je neka posebna ljubav, bar koliko sam ja uspjela primjetiti, svejedan obozava tu kremu. Ja svom decku svakih 10-15 dana napravim piling, stavim masku, malo sredim obrve da ne bude Gargamel…i tako, meni je to uzivancija, a i njemu.

  • Valentina

    moj dečko koristi pjenu za brijanje, gel za tuširanje, dezodorans, parfem
    to je koristio kad sam ga upoznala, koristi još i sad, mislim da bi te stvari trebao koristiti svaki dečko, to je ono osnovno i više stvar higijene (osim parfemi, to je stvar ukusa)

    iiiiii garnier pure wash za lice koji sam mu ja kupila jer mi se stalno žalio kak ga živcira dok mu se na kraju dana zamasti koža na licu, ovime je rješio taj problem :D
    al mislim da mu samom ne bi ni palo na pamet da si tak nešto ide kupovat :D

  • Rose

    ovo mi je baš taman mjera. drži do sebe, a ne pretjeruje. volim uredne dečke :) :) ono, da je gospodin ;)

  • Andrea

    zgodno napisano, ali i ja bi cijene ovjde.
    uopće nikad nisam skužila da lush ima toliko muških proizvoda, i baš bi svome otišla kupiti ovo za brijanje jer mu je koža osjetljiva a ovo zvuči super.

  • Woopy

    ma jel to mikac? :D vidi se da si ga zarazila lush-om :)

  • Biberčić

    super ideje za poklon.. interesira me gdje si kupio kremu za brijanje od lusha? inače,članak je odličan.

    • Mi Ma

      Mislim da Lush proizvode mozes kupiti samo u Lushu :)

  • CupcakeRi

    Smatram da jedino djetinjasti dečki ne koriste kozmetiku…svi oni koji drže do sebe kad prođu pubertet počnu voditi brigu o kozmetici, licu, higijeni i sl. :)

    I to mi se bas sviđa, volim dečke koji drže do sebe, koji su čisti, uredni i namirisani… :kima:

  • Baš mi je slatko čitati muške dojmove ^^ a i nije gej ili ne znam što ako dečko brine kako izleda, u 21. smo stoljeću :kima:

  • m.i.

    Nista bolje nego kad muskarac dobro mirise :* :* Svaka djevojka otkida na to :sramise: :sramise: :* :*

  • tina

    Neki ljudi brkaju higijenu s lickanjem.
    Svaka osoba neovisno o spolu bi trebala koristiti gel za tuširanje, gel za umivanje, dezić, losion poslije brijanja, hidratantnu kremu i parfem (za parfem kako tko voli, netko ne voli parfeme).
    Malo mi je smiješno što je djevojka gore napisala da joj dečko ne zna što je gel za umivanje. Dobro je poznato da sama voda ne odsranjuje nečistoće koje se nakupa tokom dana i noći, pogotovo jer lice dirano rukama, zbog zagađenost zraka i ostalo, stoga je neophodno koristiti gel za umivanje, jer će mu lice i dalje ostati prljavo.
    Neki dečki ne vole koristiti kremu. To je van svake pameti također jer licu je i zimi i ljeti potrebna njega, hidratacija, jer puca i suši se. Ljeti pogotovo jer je potrebna zaštita od sunca i prevencija isušivanja kože. A da o kremama za sunčanje i ne govorim. Opasne UV zrake ne štede stvarno nikoga.
    Zato cure, radi higijene i zdravlja su neke stvari neophodne, i dečki koji misle da im te osnovne stvari ne trebaju po meni su nemarni i ne vode računa niti o higijeni i zdravlju.

    • Perica

      Ne pretjeruj. Ni ja ne koristim gel za umivanje jer mi isusuje lice. I nisam prljavusa neka, sasvim sam normala djevojka koja se svaki dan tusira, pere kosu, zube…sve normlano. Navece skinem sminku mlijekom i tonikom, a ujutro ga nekad ocistim tonikom, nekad ne, zavisi kakvo mi je lice u tog dana. I ujutro kad ga cistim nikad nisam primjetila da je tufer prljav, znaci da se lice ne prlja tokom noci, osim ako mozda ne spavas u supi nekoj. Ja ne znam niti jednog decka koji ima gel za umivanje, znam i cure koje ga ne koriste niti su ga ikad koristile i nisam primjetila da je iko od njih prljav. Za kremu bi se slozila da ju je potrebno koristiti, ali opet nije higijenska potreba staviti kremu, krema sluzi za njegu. Osnovna higijana su: pasta za zube, sapun, sampon i dezodorans.

      • tina

        Ne pretjerujem. I na izvrči mi riječi. To što ti lice izgleda čisto na znači da i jest, jer se nečistoće ne mogu vidjeti golim okom. Kažem samo činjenicu da samom vodom ne možeš ništa oprati. Ne kažem, ovo za lice konkretno, da je netko musav prljav ako ne koristi gel za umivanje, već jednostavno ostaju ostaje nečistoća koja nije vidljiva golim okom.

  • valentina

    Moj koristi gel za tuširanje,šampon za kosu + regenerator ( ima dugu kosu :3 ) ,vodica za poslije brijanja i parfem. Ništa pretjerano,a dovoljno :)))

  • Sara

    Mogo bi za profesora. Djeliš petice šakom i kapom. ;)
    Šala, sviđa mi se članak. :P

  • Tanja

    Meni je super kada se lickaju u granicama normalnog tj da nije gori od nas zena,a znam da moj muzic ima mogucnosti ,da bi imaao svakojakih gluposti,jer uvijek krade nesto moje :)

  • eLLe

    jao ovo mi je odlicno jer mi nakon toliko godina veze nestanu ideje sto pokloniti decku :)) samo tako nastavite decki ;)

  • Mareee

    zanima me cijena ovog Lusha za brijanje?
    hvalaa…i svaka čast dečku, sad sam dobila nekoliko ideja za poklone :D :usklicnik:

  • Mladen

    Pozdrav.. Evo da odg. na neke od upita ovdje..
    Ambrosia u pakiranju od 250g dođe 108kn.. Isplativa investicija pošto mi je pakiranje od 100g trajalo 3 mjeseca a brijem se svaka 2-3 dana. Dirty springwash gel za tuširanje od 250g dođe 119 kn, dok Dirty Body Spray od 180g dođe 180kn.
    Od ostalih proizvoda cijene su sljedeće:
    CK Summer 100ml je bio 150kn na akciji
    D&G 250kn 100 ml na akciji
    Chanel 50ml 460kn (nisam siguran)
    Hugo Boss je u Njemačkoj došao nekih 70€ bočica od 100ml.
    Garnier stick oko 20-ak kuna, a gel dođe oko 40-ak kuna ako se ne varam..

    Hvala na pohvalama.. Drago mi je da sam mogao pomoći :)

  • Mikka

    super clanak :) sad imam dobre ideje za poklone za frendove

  • Sem Dzouns

    Moj ima Adidas/Dove dezodorans, 1 parfem, pjenu za brijanje, neku mušku kupku…
    I to je to :D

  • Anja

    Znam da ce posle ovog clanka ovaj komentar biti malo gadljiv ali…ISKRENO…ja najvise volim kada moj skine majicu posle fudbala ili basketa najmuzevniji je njegov prirodni miris (da ne kazem znoj :D) :kima:

  • Lovely

    Bravo Mladene! Ne pretjeruješ po pitanju lickanja ali ipak držiš do sebe :kima:

  • Teky Frost

    Ja ne vidim zašto je “lickanje” ako dečko posjeduje gel za umivanje, pa i kremu za lice o.O
    Pa i da koristi regenerator ili masku za kosu, pogotovo ako ima dugu kosu. Po mom mišljenju je to normalni dio muške higijene, i ne vidim zašto bi bilo gej da se dečko namaže kremom ili opere lice gelom za umivanje. I ne mislim da je to išta manje muževno. A što se parfema tiče, ne mora posjedovati mnogo parfema ali posjedovanje makar jednog je veliki plus, jer je bolje da fino miriše nego da zaudara, a sam dezodorans nije dovoljan da netko fino miriše. Moj muž katkad krade moj piling za lice i kremice, i ja ne vidim ništa loše u tome. :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)