Uvijač za trepavice

Objavljeno u Ostalo, autorica: - 12.07.2010.

Nikako ne uspijevate postići look kao na reklami kojom promoviraju vaš omiljenu maskaru? Smatrate da ste prevarene ili je tome neki drugi uzrok? Odlična pomoć u ovakvim situacijama je upravo uvijač za trepavice.

Najveći problem kod mene je taj što spavam potrbuške i uvijek glavu debelo zagnjurim u jastuk. Ujutro kad se probudim i kada je potrebno nabaciti brzinski make up, prvo što uhvatim je maskara (inače ne koristim sjenila svaki dan, njih nanosim samo vikendom kada izlazim ili ih pak čuvam za posebne prilike). Kako imam dosta guste trepavice, moje spavanje potrbuške rezultira time da su one na vanjskom rubu oka potpuno slegnute te ih ni jedna dobra maskara ne može lijepo podići. I zato sam prvi puta počela koristiti uvijač za trepavice. Posudila sam ga od sestre, isprobala ga i jako mi se svidio postignut rezultat. Osim što mi lijepo uvine trepavice, oči izgledaju veće, uz pomoć nanesene maskare trepavice djeluju puno gušće i deblje, a i trepavice se ne lijepe međusobno (upravo ono što vam obećavaju na TV reklamama).

Pripremila sam za vas nekoliko fotografija kako bih vam dokazala učinak korištenja uvijača za trepavice. Uvijač obavezno koristite prije nanošenja maskare, a nikako nakon nanošenja, jer vam bi trepavice mogle popucati, a i razmrviti ćete maskaru. Lagano ga prislonite na oko, pazite da obuhvatite sve trepavice te pritisnite držeći tako uvijač zatvorenim nekoliko sekundi. Nemojte pretjerati da ne dobijete izgled trepavica u obliku slova V.

 Slegnute trepavice na vanjskom rubu oka, bez uvijača:

Maskara nanesena na trepavice koje nisu prethodno uvinute:

Uvinute trepavice:

Vidljivo je kako uvijač lijepo rasporedi trepavice:

Usporedba očiju, jedno sa uvinutim trepavicama (moje desno), a drugo bez (moje lijevo), ali sa nanesenom maskarom:

Učinak je očigledan, trepavice su i gušće, a i mnogo lakše nanosim maskaru na uvinute trepavice, a da pritom ne zamrljam ostatak oka (to je posebno korisno ukoliko imate već naneseno sjenilo).

Maskare koje sam koristila (nakon što sam trepavice prethodno uvila uvijačem) su Colossal  (nju sam nanesla na gornje trepavice) i Define-a-lash za donje (zbog manje četkice).

Postoji više vrsta uvijača za trepavice. To može biti metalni, ali i električni za kojeg ćete morati izdvojiti i stotinjak kuna!

Nedavno sam u Varaždinu pokušala kupiti uvijač (najobičniji metalni koji ima nastavak za ruke poput škara), ali u Kozmu, DMu i Bipi tada ga uopće nisu imali! EyeWannaBe je svoj uspjela nabaviti u Bipi, a pretpostavljam da ih se može kupiti u Mulleru i sličnim drogerijama. Kako već duže vremena nisam bila u prilici posjetiti te trgovine, zamolila bih vas da podijelite vaša iskustva sa mnom i sa ostalim čitateljicama, gdje se trenutno može nabaviti uvijač i kako se kreću njihove cijene? Hvala vam :ljubav:

Da li se i u vašoj kolekciji već nalazi uvijač za trepavice? Ili ga još niste nikad isprobale? Kako vam se čini njegov učinak prema slikama?


Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 47 komentara.

  • letecakaca

    super članak <3
    ja s tim nemam baš problema, moje su prirodno uvijene, a maskara ih još samo malo podigne
    jel ima neka razlika između uvijača nekih poznatih marka ili onih jeftinih? :kitty:

    • Hm, ja imam od Ebelina iz DMa (kao na prvoj slici) za 30tak kuna i potpuno sam zadovoljna njime, dosad sam isprobala samo taj, tako da se ne usuđujem dati mišljenje da je ovaj najbolji i nema mu ravnog.

      • Minnie

        i ja isto imam taj. samo meni je problem što nikako ne uspijevam zahvatiti one trepavice u vanjskom kutu oka pa one ostanu ravne.. -.-‘

  • Ja svoje stisnem triput – kod korijena, na sredini i pri vrhu, jer su kraće, pa treba malo više posla s njima, i onda su još uvijenije. A ti imaš prekrasne, duge trepavice <3 pa ti je i jedan stisak sasvim dovoljan :)

  • sandy

    Ja imam uvijač već godinama i koristim ga svaki dan kad prije nego nanesem maskaru. Imala sam već raznih: sa plastičnim drškama, metalnim… Kupujem ih u DM-u, Kozmu, Bipi, ali nikad ne one najjeftinije, jer nisu baš dugotrajni odn. premeki su i svinu se i morate kupiti novi vrlo brzo. Trenutno imam jednog iz Kozma za nekih 40-ak kuna i jako sam zadovoljna. Sad čekam da mi stigne narudžbe iz Oriflamea, jer sam uzela električni za 59 kuna uz narudžbu za 79 kuna, tako da na kraju ispada da sam morala potrošiti 140 kuna za taj uvijač ali sam uz njega dobila još i podlogu za make up i regenerator koji se ne ispire za njegu kose ljeti koji stvarno predivno miriše- po plaži, ljetu, kremi za sunčanje- svakako ga pokušajte nabaviti. Javit ću kako radi taj električni uvijač.

    • aaatina

      Šta “radi” taj električni uvijač? Ne kužim šta je električno,ja nemam nikakav uvijač,ali možda bi si odmah kupila električni ako je to bolje od običnog

      • Električni ti ugrije trepavice, a efekt je isti kao i s kosom – toplina ih uvije i drži dulje tako uvijene. Što je ok ako nakon njega ne nanosiš maskaru, al po mojem mišljenju ti ne treba ako je odmah nakon njega nanosiš. Tada će ti maskara održati “uvojak” na mjestu. A paralelu s uređajima za kosu koji funkcioniraju na principu topline možeš povući i po pitanju oštećenja. Tako da sam ja za tradicionalno, “hladno” uvijanje :)

      • sandy

        Električni uvijač se grije i na taj način uvija. Može izgledati poput češljića (koji se grije) i njime se onda uvinu trepavice. Ovaj moj radi na principu ovih običnih- isto se stisnu trepavice, samo što grije i na taj način puno bolje uvija trepavice. Kao vikleri za kosu- takav je princip. Mnogo vizažista i preporučaju da se obični uvijač prije upotrebe ugrije fenom za kosu i onda da se uvinu trepavice. Postupak je brži i efekt je puno bolji.

      • Marija

        je li znate možda gdje se može kupiti električni uvijač za trepavice, baš električni ??? hvala

    • sandy

      Uvijač je katastrofa. Uopće mi ne uvije trepavice. Čak sam mislila da su krive jeftine baterije, pa sam uzela Duracell baterije, i ništa nije bilo drugačije. Inače imam jako ravne trepavice, ali to nije opravdanje da mi ih ama baš ništa ne uvije.
      Stvarno sam vjerovala da će ovaj električni uvijač biti super, ali uspostavilo se da je užasan.

      • Antonija

        Moram se nadovezati, kod mene isti slučaj. Jedno jako kratko vrijeme je bio ok, no odjednom samo ne uvija nikak. Isto sam mislila da je stvar u baterijama i promijenila ih nebrojeno puta, no on i dalje ne uvija kao prvih mjesec-dva. Uglavnom, šteta novaca, a od uvijanja sam skroz odustala!

  • željana

    ja sam svoj kupila u h&m i bio je oko 2 eura sto je presmiješno.

    • dostoievskaia

      moj je isto z H&M-a i predobar mi je. <3 a prije sam koristila neki iz DMa i standardno mi je dobro uvio trepavice. inace je uvijac jedina stvar bez koje ne izlazim iz stana :) cak i ako ne stavim maskaru, uvijek uvinem trepavice (moje su guste ali strse RAVNO) :)
      jej, odlican clanak i divne trepavice :)

      • hvala :) ne mogu vjerovati da se tamo može kupiti uvijač, wow!

  • Marina

    Ja sam svoj obični kupila u dm-u od one marke Ebelin (ako se ne varam) i imam ga već 3 g. Znam za uvijač od uvijek jer ga i moja mama godinama ima pa mi je ko klinki uvijala trepavice :D :ljubav: Za postaojni efekt uviječ se može zagrijati fenom za kosu (ali ne prejako, isprobajte na ruci prije stavljanja na kapke)ima duži učinak. Uglavnom odlična stvar. Električne nisam probala.

  • Marina

    Da i mislim da je koštao oko 30-tak kn. Ali investicija zauvijek. Moja mama ga ima preko 10 g.

  • Miss Shame

    imam odličan uvijač, kupljen je na e.l.f.-ovoj stranici. 1.5 funta, cijena smiješna :D

    • sandy

      I ja sam toga gledala i možda ću ga uzeti, jer je cijena stvarno presmiješna. Nadam se da je dobar.

  • aj

    ja imam crne guste trepavice. sve sto mi zabravo treba je uviti ih. al su nekako zilave, bas tako ih je opisala jedna vizazistica. imam uvijac..meni ni to ne pomaze…uvije ih jedva primjetno..sada sam narucila elektricni, isti ovaj kao sa slike, panasonic samo rozi :ljubav: 30 eura ako ne i vise, ali sto sad.

  • Anchy

    ja imam iz oriflamea :D
    i super je, sam sta moje trepavice nece nikad bit ko tvoje na slici :( a istu maskaru imam, jer moje trepavice su tako rijetke :/ smrc :placem:

  • Ja ga baš ne koristim jer imam sreće da su trepavice dosta uvinute prirodno ;) al onaj koji imam je od moje mame i star je paa… otprilike 25 godina xD izgleda dobro, daje dobar efekt, samo je trebalo spužvicu promijenit :weee:

  • JuicyFruit

    odličan članak.:) hehe ja imam isto uvijač kao sa druge slike.xD imam samo jendo pitanje..kako da izbjegnem da se ne uštipnem za oko(kapak) dok uvijam trepavice? obožavam šminkericu…danas sam napravila natpis za sobu 1oo% šminkerica- :lol:

    • Nemoj odmah čvrsto pritisnut trepavice uvijačem nego lagano, a ako osjetiš da si previše približila uvijač oku i da štipaš oko, otvori ga, udalji za milimetar od oka pa probaj ponovo.

  • calmy

    ja sam počela koristiti uvijač negdje na početku ove godine. dobila ga na poklon (manhattanov iz dm-a oko 50ak kn, pa probaj to pogledat).
    isprva sam ja gledala njega a gleda i on mene, i kad sam napokon odlučila isprobati ga stvarno sam se preporodila. što se tiče uvijanja tu ne zamjećujem veliku razliku jer su mi trepavice već same po sebi dosta uvijene, ali sad izgledaju puno urednije i ne sljepljuju se kad stavljam maskaru. toliko ga volim da ga korisim i kad ne stavljam maskaru :okej:

  • Twinklestar

    Oduvijek koristim uvijač i to svaki dan. Imam duuuge, guste trepavice koje su potpuno ravne i ako ih ne uvinem samo mi zatvore oko.
    Ova fora s fenom djeluje i to ponekad koristim ali mi se ne da baš svaki dan uključivati fen. :)
    Inače, postoji elekrični uvijač u Sephori za 100-tinjak kn, i fakat je super, uvije trepavice u nekoliko sekundi a izgleda ko mali figaro. Samo se naravno ne treba trepavica omotat oko uvijača nego se samo stavi ispod trepavica i pričeka par sekundi. Odlična stvar, ali nešto mi se potrgalo na njemu pa sam sad osuđena na obični uvijač.

  • KiaraMagicEye

    E baš kao i Lina i ja spavam na trbuhu i zagnjurim lice u jastuk i ujutro bude svega. No moja je nevolja još veća jer ja nemam trepavice lijepe poput Line – moje su rijetke i to me živcira.
    Sviđa mi se to što vidim na slikama i mislim da bi mogla nabaviti ovaj neki običan uvijač jer se na Lininim trepavicama stvarno vidi razlika.

    Uh, čitajući Šminkericu samo mi raste lista želja, još da mi je para za sve to.. :placem: Ja vam se cure svima divim kako vi to sve uspijete nabavljati i naručivati..

    Da mi je bar imati tako lijepe trepavice.. Lina, jel mi ih posudiš tu i tamo za neke važnije prilike? :ljubav:

    • A daaaj :) hvala ti Kiara, ti me uvijek razveseliš svojim komentarom! Ja ti ne trošim puno na šminku jer imam super prijatelje koji znaju kaj volim pa mi uvijek za rođendan i slične prigodne poklone nekaj takvog. A i mami uvijek to znam napomenuti (ili sestri), tak da se nikad pokloni ne kupuju bez mog znanja. Nema smisla da bacaju novce na nekaj kaj mi neće trebati. :) :pisem:

      • KiaraMagicEye

        E pa baš mi je drago ako sam te razveselila! :ljubav:
        Ali ja sam bila jako ozbiljna vezano uz posuđivanje trepavica! 8)

        I otkad pratim Šminkericu imam osjećaj da te već poznajem jako dobro iako te zapravo ne poznajem.. hhehe..

  • imaš predivne tepavice!
    patim za takvima kao što su tvoje!
    ja sam svoj uvijač kupila u ofertissimi, za nekih 10-ak kn. slučajno sam bila tamo pa sam odmah i kupila i ok! odradi svoju funkciju. :weee:

  • ANA

    Ne koristim ga mislim da mi nije potreban imam normalne trepavice nista extra.Ako nekad pozelim koristicu ga :noc:

  • Marianna

    ja imam iz bipe neki uvijac. platila sam ga oko 20 kn i odlican mi je!

  • *kiss*

    ovo jee savrsen clanak…jaa imam dostaa ravnee trrepavicee…ii iritiraju mee al kupila sam uvijac i odusevljenaa sam :ljubav:
    aa nabavit se mogu u mulleru za 20 kn…metalan jee i ima jednu dodatnu gumicu sastrane…meni jee savrsen ii vidjela sam needavno u dm-u za 30 kn…

  • ….ja imam onu zelenu define a lash maskaru i ne treba mi uvijač…

  • jelena

    Mala spravica za mucenje :lol: Oduvek me je na to podsecala.Korisna stvarcica, moja majka je koristi i zaista vrsi svoj zadatak, korisno kome trepavice nisu bas naklonjene :)

  • Čoksa

    Bez uvijača ne bi mogla živjet… trepavice su mi dosta ravne i bez uvijača moj život nema smisla.. Uvijač rules!!!

  • Ninika

    Imala sam taj problem: nigdje naći, tako da sam ga naručila s elf stranice, najobičniji za 1.50L i mogu reći da sam prezadovoljna! Ja imam duge, guste i uvinute trepavice ali upravo zbog te gustoće mi dobro dođe. Dok ga nisam imala maskara bi mi tako slijepila trepavice da bih dobila kontraefekt- od gustih, rijetke xD

  • anamy

    ja imam vec prirodno uvinute trepavice ali me privlaci oivo sto tvrdite da maskara lijepse sjedne kad se uvijac koristi, morat cu probat… ali scena muskarca kako drzi uvijac za trepavice je nesto najsmjesnije sto sam ikad vidjela, sva ostala kozmetika, preparati, aparati su im donekle poznati i logicni ali ovo kad vide nista im nije jasno :lol:

  • lo

    hej, pozdrav svima :)
    eto i moj prvi komentar ovdje, vec vas neko vrijeme citam ali nikako obaviti taj strasni posao logiranja i napisati koji komentar :)

    sto se tice ovog posta, htjela bih se osvrnuti samo na ovo što si rekla da se uvijač koristi uvijek prije maskare. mislim da to ne mora biti nužno tako, jedino je jako važno pričekati da se maskara jako jako dobro posuši (u suprotnom ce se i uvijac zaljepit za trepavice:D), sad nisam isprobavala vrijeme koje je potrebno da se potpuno osusi, ali prije je to sat, sat i pol nego 10 minuta :D znam da to ne koristi baš kad se na brzinu ujutro šminkaš, ali recimo kada si čitav dan na poslu ili na faksu i želiš samo osvježiti oči i izgled a da ne stavljaš nove slojeve maskare ili skidaš staru pa stavljaš novu, ako samo uviješ trepavice s maskarom na njima rezultati ce biti super. kao da ih poceslja. i ne mrvi se toliko maskara, cak nije ni na uvijacu ostalo nekoih tragova, jako dobra stvar.

    inače imam kratke i rijetke, a bome i svijetle trepavice, i čini mi se da tako dobijem bolji rezultat.
    jedino sto me jos mozda moze spasiti od ovih peripetija uvijacem i maskarom je ovaj prijedlog koji je netko napisao uvinuti korijen sredinu i vrh, probati cu to, iako ne znam kak vam to ljudi uspijeva, ja sam nekad sretna ako i trepavice pogodim s tim uvijacem :D

    inace svoj uvijac sam kupila na deal extreme-u, 14 kn, shipping free :) svakako preporucam, dobijes 2 nastavka za promijeniti /tj one gume/, vjerujem da kvaliteta nije kao kod nekih puno skupljih, al mislim da je to i ono sto nama prodaju u dm, kozmu i okolo slicne kvalitete.

  • dOva

    Uvijač već duže vremena planiram kupiti ali uvijek se nešto pokaže važnijim :roll:
    Sad kad sam vidjela kako on funkcionira i koje rezultate daje, pogurat ću ga na listi želja :wink:

  • tinhy

    Ja sam probala ovaj obicni uvijac ali imam takve trepavice da se nakon nanosenja maskare izravnaju tako da mi je svejedno vijam li ih ili ne xD

  • Malalipota

    Pozdrav šminkerice!!!

    Koristim uvijače već 13 godina i već sam stručnjak u uvijanju…isprobala sam svakakve pa čak i iz kineskog dućana :okej:

    Ima u Mulleru zamjenske gumice za kupit… Pa ako vam se stara potrošila samo je zamjenite…po 3 su u pakiranju…i prošli x su bile oko 3 kn pakiranje…a uvijača u drogerijama(bar kad ja tražim)…nikad nema:/…žele me dokrajčiti pa da ne izlazim iz kuće…hahahahahhaha :weee:

  • Jel mogu namjestiti da mi dolazi poruka kad mi netko odgovori na komentar ovdje? Da budem obavjestena kad netko odgovori na komentar? Jel to moguce?:D
    Jos nisam koristila nijedan uvijac za trepavice i vec duze vrijeme razmisljam o tome, neki dan sam vidjela neki u dm-u za oko 50-tak kuna, nisam sigurna koji, ali rado bi probala taj Ebelin.

    my blog♥mfashionfreak

  • martina

    mene zanima dali se negdije može kupiti samo gumica za uvijač, jer svaki puta kad mi se istroši moram kupit novi uvijač, nigdije nisam vidjela samo gumice, pa me zanima dali se može naći i samo gumica i di???

    • Vlatka

      U mulleru!

  • Lula

    ma ja imam neki stari mamin, sad hocu da kupim svoj za euro. obicni, fino mi uvije trepavice, ni ne koristim ta maskaru,5/5

  • Za mene najbolje: kupiti uvijač sa bijelim da ne bude željezno baš tvrđim svugdje ima i još ima jedan za zamjenu. Prije maskare: uzeti uvijač taj, sušilo za kosu i ugriješ malo ako se da vaditi moze i tako ali meni iskreno bolje bez vađenja jer se može opeći i ugrijete (sušilo na medium ali da jako puše) i probati prstom ako je vruće da se ne bi opekli (meni se prvi put desilo) i uviti trepavice. Trepavice su više uvite i drže CIJELI DAN! Ja ponekad samo tako ostavim ili stavim maskaru neku sivu od bambusa ima puno vrsta ne promoviram, i stavim preko i izgleda prirodno ili crnu maskaru.

  • Tek sad vidjela da je već neko napisao. Ups… :?

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)