Moja makeup priča

Objavljeno u Ostalo, Recenzije, autorica: - 11.10.2011.

Nedavno sam švrljajući blogovima naišla na zanimljiv tag koji se zove Moja makeup priča, pa odlučih napisati svoju priču i odgovoriti na 10 zadanih pitanja, a priče ostalih Šminkerica možete očekivati uskoro.

1. S koliko godina si počela nositi make up ?

Sada kad razmislim, prerano sam počela eksperimentirati sa šminkom. Pubertet me počeo pucati već kad mi je bilo 10 godina i onda sam stvarno isprobavala sve i svašta i krijumčarila mamina sjenila, a ona me često morala s vrata vraćati u kuću da poskidam tu svu šminku s lica prije nego sam išla u školu. Sad mi je presmiješno kad se toga sjetim, ali onda sam si baš bila super s plavim sjenilom na očima i mislila sam da je to totalno primjereno za moje godine.

2. Kako si krenula sa šminkanjem?

Sjećam se da sam s tih mojih famoznih 10 godina počela rekreirati lookove koje sam vidjela u spotovima na tv-u i znam da mi je najdraži bio onaj zeleni smokey koji je Jennifer Lopez nosila u spotu Jenny From the Block. Kad sam malo narasla i počela izlaziti onda sam ja uvijek ja bila ta koja je šminkala frendice, iako je sve počelo s frizurama jer sam bila prilično vješta s kosom. I onda sam prije možda 2 godine otkrila beauty zajednicu na internetu i puno toga novoga naučila. Prije godinu i pol sam pokrenula svoj blog, a onda sam se nakon 5-6 mjeseci pridružila Šminkerici i eto me sad ovdje, odgovaram na ova pitanja. :)

3. Navedi neke od svojih najdražih make up brandova.

Nemam neke najdraže brandove, mislim da se svuda može naći nešto kvalitetno, ali ako se pod ovo pitanje broje proizvodi onda bih mogla navesti i brandove, a to su: Bobbi Brown za najsavršeniji gel liner na svijetu i korektor koji prekriva baš sve, Coastal Scents s 88 paletom koja mi je dovela šminkanciju na neku novu razinu i naravno Max Factor s njihovim nezamjenjivim maskarama. Volim i NYX ruževe.

 

4. Što ti znači make up ?

Make up je odličan način izražavanja kreativnosti, znači mi puno kad me pukne inspiracija i onda muljam sve i svašta, a opet ga ne shvaćam preozbiljno i često prođe i 2-3 tjedna da na sebe ne stavim ni trunku šminke.

5. Kad bi morala nositi samo 4 proizvoda koje bi odabrala?

Kao što već rekoh, nije mi uopće problem biti bez imalo šminke na licu, ali ako bih morala izabrati 4 proizvoda to bi bili korektor, maskara i labelo, te crni tuš ako se radi o nekom „ozbiljnijem“ looku.

6. Što ti je najdraže kad se radi o make upu?

Najdraže mi je to što nam pomaže da se dobro osjećamo u svojoj koži. I mislim da je to i nekako najbitnija stvar kad se radi o šminkanju. Bitno je da se sami sebi sviđamo i da imamo potrebno samopouzdanje, a makeup tome stvarno može pridonijeti, tako da mi nema dražeg od nasmješenih lica nakon par poteza kistom.

7. Tvoje mišljenje o rivalstvu između drugstore i high-end kozmetike?

Mislim da i jedna i druga kozmetika imaju svoje prednosti i mane i da svaka osoba za sebe treba odlučiti koju će koristiti u skladu sa svojim mogućnostima i preferansama. Ja uglavnom kupujem drugstore kozmetiku, ali voljela bih imati i neke komade iz high-end kozmetike, no nisam nešto previše opterećena time, bitno mi je da proizvod odgovara, a koje je marke mi igra manju ulogu.

8. Najbolji savjet koji bi dala početnicama u šminkanju?

Ne bojte se eksperimentirati i neka vam ne bude mrsko vježbati. Nikome neka vještina nije pala s neba i najveći talent će propasti ako ga se ne njeguje, tako da – kistove u ruke i samo muljajte. :)

9. Jedan make up trend koji nikad nećeš razumijeti?

Ne shvaćam trendove baš ozbiljno, oni dolaze i odlaze i ne pratim ih previše, nego si uglavnom izaberem ono što mi se sviđa i onda to furam bez obzira na trend, tako da i nemam baš pravog odgovora na ovo pitanje. Ipak, mogla bih spomenuti ono što često viđam po ulicama gradova u kojima se krećem, a što zapravo nema veze s trendovima, nego je nešto što puno cura prakticira, iako pojma nemam zašto. To je crna olovka u waterlineu bez crte uz gornje trepavice, ili nedaj Bože bez maskare, namazani samo vrhovi trepavica, crta rumenilom po pola obraza koja nije nimalo izblendana i previše pudera na licu. To me baš rastužuje.

10. Što misliš o beauty zajednici na You Tube-u?

Super mi je. Da nema te zajednice ni ja ne bih danas bila ovdje i pisala ove odgovore. Istina je da se na tom YouTube-u može naći svega i svačega, ali i to je dobro, jer nismo svi isti. Meni su najveći uzori s YouTube-a sestre Pixiwoo, Lisa Eldridge i Petrilude.

A sada da čujem vaše priče – jeste li i vi rano počeli sa šminkanjem? Što vama znači makeup?


Ovaj članak ima 57 komentara.

  • frčkica

    Joj moje šminkanje je počelo jako, jako rano, otkako znam za sebe mama mi je kupovala dječju šminku, čak sam sama znala nanijeti maskaru bez ogledala xD na šta ja to ličilo ne želim ni pomisliti xD
    Za mene šminka puno znači, nosim je svaki dan, imam malo crvenila po licu pa me se nikada ne može vidjeti bez pudera. Nikada nisam slijedila trendove, uvijek sam se šminkala kako meni odgovara i uvijek bi uskladila make up sa odjećom :)

    A to što se tiče crne crte na waterlineu bez maskare je Bože sačuvaj xD A za rumenilo, mislim da nemaju svi prikladne kistove, a opet ni dovoljno znanja… Ja ne mogu razumjeti kako neko može stavit tonu pudera na lice i ni trunku rumenila i tako hodaju gradom, ne da izgleda grozno nego je i strašno :S još ako i ne pogode boju pudera, strašnoo hahahahaha

  • Natty

    Meni se nekako najviše sviđa kad vidim tamnom olovkom obrubljene usne ispunjene svijetlim ružem.
    A i dugi gelirani nokti…
    Totalno cool:-)

  • Predobar članak, baš volim to čitati! :citam:
    Ja sam sa šminkom započela negdje u 7. razredu kada sam stavljala samo maskaru koju sam krala mami (2000 Calorie), a prvi puder sam kupila za maturalac, na kraju 7. razreda (Essence :D ). U 8. sam počela stavljati puder (ali u malim količinama i ne svaki dan) i maskaru redovito, kojiput sjenilo. Od 1. srednje se šminkam svakodnevno i ne mislim da pretjerujem. :okej: Otkad sam počela pratiti Šminkericu i YouTuberice toliko sam se zaljubila u šminku da sada imam kofer (Pevec :D ) pun šminke :weee: a od nedavno s frendicom vodim i ovaj blog. Eto, vjerojatno kada sam kupovala prvi puder nisam ni sanjala da će me dovesti do ovoga. :ljubav:

    http://liasbeautyland.blogspot.com/

    • Cat Eye

      Baš sam se bacila na čitanje tvog bloga :) Sviđa mi se :okej:

  • Andrea

    Joj ja se totalno ne uklapam, sa 17 godina sam počela se “šminkati” a vrhunac mog šminkerskog podhvata tad je bilo labelo i prozirna maskara :huh:
    Sad nedavno kad već imam preko 20 i nešto godina sam se počela šminkati onako malo više, prvo je krenulo s malo ruža, pa malo rumenila da ruž nije sam, pa tuš jer mi se to jaaako svidjelo.
    Sad kada radim šminkam se uzduž i popreko ali opet diskretno, i to mi je nekad fascinantno kad se vidim koliko sam kozmetike upravo nabacila na sebe a postigla sam “Prirodni izgled” :okej:

    zanima me s obzirom da si spomenula “Bobbi Brown za najsavršeniji gel liner na svijetu” jesi li možda probala Bobbi Brown kistove? Znaš li možda jesu ok?

    • Nisam ih probala, ali vjerojatno su dobri s obzirom da joj je i ostatak asortimana dobar :wink:

  • Lina

    Jako zanimljiva priča, s guštom sam je čitala :citam:

  • Andrea :)

    Super članak :weee: , čekamo i druge Šminkerice da napišu :)

    Ja sam počela sa šminkom negdje u 8. razredu osnovne i to je bio korektor i maskara, a onda u 1. razredu srednje sam se počela svaki dan šminkati i tak je do danas :)

  • Cat Eye

    :D jako zanimljivo! I slažem se za makeup katastrofe. Ne mogu shvatiti neke cure i način nanošenja šminke, ali mislim da je problem što one ni same ne znaju da je to stvarno loše ili bolje rećeno katastrofa!

    • Lolitta

      Ja “najviše” volim vidjeti iskvarcanu curu sa tonom teške šminke :) pogledajte ovu katastrofu, baš sam se dobro nasmijala :)
      http://www.youtube.com/watch?v=Q8NTt611MxA

      • jao :-| pa meni to na kraju izgleda kao da je izgorila na suncu :-?

      • Micika

        ja ne kuzim zakaj se neke cure tolko kvarcaju. jesu one jadne onda uvjerene da su ljepse?

      • dajanica

        hahaaha to je Tamara modna blogerica.. rodjena je u Srbiji, ali zivi u Engleskoj. Nisam znala da radi i make-up tutoriale na YT :D

      • roza

        is,to je cura od klinca koji igra za Arsenal,onog Bosanca/Švicarca Hajrovića.pratila sam ga na twitteru,al sam odustala,kolko je on zaluđen njom,majko mila.

      • Lolitta

        Nemam pojma tko je, znam samo da sam slučajno naišla na taj video i šokirala se…valjda ne ide takva iz kuće…:placem:

      • roza

        ne hehe za van se sređuje i fotka i uredno posta na blog http://www.theglamandglitter.com/ ehhe

      • Bubz

        Kako je ona predivna, ako pogledate njen blog videt ćete kako se inače tako jako ne šminka. Čak sumnjam da se toliko kvarca, vjerojatno je tamnije puti samo. Nije ni čudo da je njen dečko toliko zaljubljen u nju :ljubav:

      • roza

        pa on je sigurno jako zaljubljen u nju,al sumnjam da je i ona u njega :P mislim da su pare u pitanju,al saaaaamo nagađanje :P mlađi je od nje i daleko manje zgodan,recimo to tako :D http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/188132_196349920405440_5348443_n.jpg

      • anchi

        Blog joj je super.

      • Lolitta

        O pa zgodna je cura, sad sam malo gledala njen blog…očito joj nije bio dan kad je pravila onaj video!

      • Andrea :)

        Mislim da je to stariji video, nekako mi je sad drugačija :)
        Nisam znal da je ona s tim nogometašom, pa nije mi čak jako ni ružan :)

      • Suza

        I užasno je iritantna -.-‘

        http://manirmakeupandstyle.blogspot.com/

  • Počela sam se šminkati u 7 i 8 razredu.Definitvno prerano,moglo je čekat još koju godinu.Počela sam s sjenilima i plavom olovkom i to kod kuće čisto bezveze s rodicom. Ubrzo sam neseser napunila brzinom svjetlosti.Najdraži brend za sjenila manhattan :).
    You-Tube mi je mnogo pomogao,a prva osoba koju sam pratila je bila juciystar07 xD
    Sad mi se više sviđaju Lisa Eldrige i Pixiwoo zbog ozbiljnosti i ne odugovlače bezveznim brbljanjem ,a znaju što rade.
    Make-up mi mnogo znači,te sam čak odlučila ići u srednju za kozmetičarku,pa dalje za vizažista.Glupo mi jer me ljudi gledaju ko’ da sam poludila i govore mi da sam s peticama mogla upisat što sam god htjela,itd…
    Pohvale za post,jako je zanimljiv :) :okej:

    • i da zaboravila sam reći,moja ljubav prema šminci me inspirirala dovoljno da napravim blog :)

      http://makeupchit-chat.blogspot.com/

    • Ma samo ti prati svoje snove, baš je lijepo kad tako mlada znaš točno što želiš u životu :-D i briga te što ljudi govore, bitno da si ti zadovoljna i da se baviš onime što te ispunjuje :wink:

      • Hvala na podršci :)

  • roza

    meni je mama kupila prvi korektor za skrivanje prištića tam negdi u prvom srednje,onda je došla i crna olovka oko očiju(vjerujem da svi imaju tu fazu :D ).moram priznati da se ne osjećam ugodno sa šminkom jer stalno mislim da mi se neš razmazalo haha.al sad recimo svaki put kad idem na faks imam korektor na 2-3 prištića i maskaru(i tuš ak sam dobre volje).veći trud samo za izlaske.ruž sam imala jedanput,na maturalnoj večeri :D

  • Lolitta

    Pa ja sam se počela šminkati negdje u 7. razredu i to je bilo samo prozirno sjajilo na “kuglicu” i korektor da prikrijem prištiće koji su se tad počeli pojavljivati, u 8 razredu sam uz pomoć mame kupila prvi tekući puder koji sam koristila samo za “posebne” prigode- npr. sladoled sa prijateljicama hahhha…a onda je od prvog srednje počelo pravo šminkanje iako nikad nisam bila pobornica teške i jake šminke, a za školu bi to bila samo maskara, korektor, sjajilo i malo rumenila. Sada na faksu je slično, ali ne mogu bez tekućeg pudera, iako nemam problematično lice i ne treba mi za prikrivanje, jedostavno se osjećam bolje kada mi je boja lica izjednačena…volim šminku i volim krpice :)

    • Lolitta

      I da, pratim dosta blogerica i you tuberica kako onih make-up tako i modnih…a najdraža mi je definitivno Lisa Eldridge jer je profesionalka a i ima mi tako ugodan glas i volim british naglasak pa uživam :), dobre su mi i Pixiwoo seke, emilynoel83 i dulcecandy87 ali ne zbog make upa već zbog krpica koje kupuje- ta žena ima najbolji ormar na svijetu :)

  • Majolina

    Evo da i ja ispricam svoju pricu :)) moja faza sminkanja pocela je u prvom razredu srednje skole,uz moju prijateljicu koja je upisala srednju školu za kozmeticarku i tako je to krenilo,sminkale jedna drugu,pa onda ja vjezbala samo kuci,onda prvo malo sjajila(takodjer sjajilo na “kuglicu”) :) pa onda malo pudera,sjenila za oci(plavo bijelo sjenilo je bilo glavno :) mater bi poluđivala kad bi u skolu tako isla,pa bi mi dozvolila samo malo sjajila i malo maskare na ocima :) sminkam se dosta cesto,ne bas svaki dan ali bez sminke rijetko izlazim iz kuce :)jos uvijek isprobavam razlicite nacine sminkanja i stvarno uzivam u tome :) u svakom slucaju sve pohvale za ovaj clanak,lipo je prisjetit se pocetaka sminkanja,i kako je to sve pocelo :weee: svaka prica zanimljiva na svoj nacin :ljubav:

  • Perica

    Pocela sam se sminkati u 8 razredu i prvi make up proizvod je bio puder. Sve djevojcice iz razreda su stavljale puder, sve smo imale isti puder i istu nijansu. :-D Kasnije me prosla zelja za sminkanjem. Sminkala sam se samo vikendom za izlazak i to samo puder, maskara, crna olovka (naravno) i bronzer umjesto rumenila :-D (sve cure iz drustva su to koristile, mi smo mislile da je to rumenilo :-D )Onda je naisla faza kada smo stavljale tekuci bronzer po cijelom licu, umjesto pudera, da bi bile tamnije…a faca ostane masna i presijava se na zlatno. :-? Ni tad nisamo znale da je to bronzer, mi smo mislile da je nesto da te malo potamni, sto i jeste, ali ne ide preko cijelog lica. I to je sve proslo, hvala bogu. Sad se sminkam svakodnevno, ali nista specijalno, puder, maskara, sjena za obrve i sjajilo. Za vece isto to samo neki jarki ruz umjesto sjajila, i ponekad sjena u nekoj prirodnoj boji.
    Meni nije jasan onaj svijetlo rozi mat ruz, znate oni sto pomalo vuku na bijelo, uzasno, nikome ne stoji. Onda crna olovka na waterlineu, sjenilo preko cijelog kapka do obrva…ima toga jos, samo se ne mogu sjetiti.

    • hahahahahaha, ovo s bronzerom me dobro nasmijalo :-D ma svi smo imali svojih akcija, baš je super sjetit se toga :-D

    • M.J.

      e te svijetle ruževe, pogotovo na posunčanom licu, ni ja ne volim! još kad vidim da se cura ovako trudi pućiti usne: http://2.bp.blogspot.com/_Z_7Utk3YDr8/TTsJ1uBg84I/AAAAAAAABjo/ztbrIntysQ8/s1600/jerseylicious.2.jpg svi izgledaju s takvim ružem ko bolesni…
      ne volim ni previše počupane obrve koje onda treba ocrtavati olovkom/čime već…
      u principu ne volim vidjeti kad djevojke usred dana hodaju po ulici našminkane i isfrizirane kao da idu na svadbu/maturalnu… 8)

      • Micika

        hahahaha ti ruzevi su mi koma, s tim ruzevima koji su jako svijetli mi cure izgledaju koda zombije glume

  • Cure, hvala vam na komentarima :ljubav: svaka priča je zanimljiva na svoj način i baš ste me dobro nasmijale, drago mi je što smo se sve zajedno sjetile svojih početaka i ludosti i jedva čekam vidjeti priče ostalih Šminkerica :-D

  • xxBlueMissyxx

    Obožavam čitati tuđa iskustva pa sam i ovaj članak čitala s “guštom”! :) Ja se još ne šminkam za školu nego vježbam(brljavim)po kući. Ponekad me tata pita za koga se šminkam, a ja mu odgovorim kako se šminkam za sebe. Uživam u šminkanju i baš to što ti kažeš: šminka nam pruža da se osjećamo lijepo i puni samopouzdanja. :)

  • Lea Rahela

    Kad sam bila mala, jako mala, sminka i kreme su mi bile najdraze jelo. :ljubav:

    • ahahahahahahahhahahahahahaha :ljubav: sjećam se da sam ja jednom na nagovor frendice probala labelo, ali nije mi bilo baš nešto, dok je ona tamanila kreme i ruževe ko velika :lol:

  • Hmm..pa ja sam od onih koji su oduvijek znali da moraju nesto prckati oko sminke.. Od ranih nogu pocela sam mudro..
    Prvo sam djedu nalakirala crvenim lakom nokte na nogama kad smo isli u toplice i jadan je prekasno to shvatio-u bazenu!(Pretpostavljam da su svi pomislili da je gej i psihopat). LOL!
    Pravu ljubav prema kozmetici, otkrila sam s tetinom kozmetickom torbicom i predivnom crvenom paletom sjenila i ruzeva(ako se sjecate onih starinskih). :)
    Kako nisam znala na koji nacin ukrasti joj sminke, a da to ona ne primijeti ili da me ne okrive da sam ih zagubila, ja sam ih sakrila u frizider i pravila se francuz na sva pitanja kud bi mogle one nestati. :D
    Kasnije, kad je teta otisla na put sam se “sjetila” da sam ih spremila u frizider da se nebi pokvarile. Tako razmisljete kad imate 5.
    Danas, 17 godina kasnije, vodim blog o makeupu i ne mogu doci k sebi da me jos mrvicu dijeli od 100.000 pregleda i to samo nakon 7 mjeseci pisanja bloga! :weee:

    • frčkica

      Ja mislim da smo svi imali neke događaje u vezi šminkanja xD Jednom sam svim mogućim sjenilima po ruci šarala, kao “isprobavala” i to se tako sve pomiješalo da je izgledalo ko da me neko udario xD Mama digla frku ko me lupio xD hahaha

      Obožavam tvoj blog :)) Čestitam na skorih 100.000, bit će ih još i više kasnije, sigurna sam :)))))))

  • Sonja

    A jel se seca neko onih zelenih poljskih karmina sto kad namazes nista i posle bude ruzicasto :D

    • Perica

      Ja se sjecam. Ahhahahahahaaaa…..i bas sam to isto mislila pitati ovdje. Ne znam na koju foru su radili ti ruzevi…al znam da su bas smrdili. Takav jedan je bio moj prvi karmin koji sam stavila.

  • biba1804

    ja sam svoju ljubav prema šminci i odjeći otkrila s 7 godina, kada je mama bila na operaciji, a tata me cuvo doma :D hahah
    bilo je robe i mamine sminke svugdje po kući, tata je bio oduševljen svojom malom vješticom :P

  • a Jenny nam je svima bila uzor!! :rockas:

  • Tamara

    Pixiwoo, Lisa Eldridge i Petrilude :ljubav:

  • Ja sam pocela prije oko godinu dana :D Prvo s maskarom, onda korektor. I fala bogu nisam imala nikakvih ispada ni anegdota kao vi jer sam mnogo toga vec naucila s youtube-a i preko blogova.

    Jako mi je zanimljivo citat ove komentare :D Hahha.

  • TeddyBear

    Zanimljiva vrsta članka. Ali bode me odgovor na 9.pitanje zbog pravopisnih pogrešaka.

  • M.J.

    IM MJ

    • M.J.

      zašto imaš isti nick ko ja???? 8-O

  • liralis

    Najveći make up promašaj je, po mom mišljenju drastično vidljiv prijelaz pudera lice-vrat :((( Još kad se radi o 3 nijanse razlike…i kad takve osobe prodaju šminku i daju ti savjete (a ti u sebi misliš: imaš li ti ženska kući ogledalo?!)

    Hm, i znam da mnogi vole tonu maskare na trepavicama (kako moja mama kaže: trepetljikama hehe, ali nekad mi to ne izgleda ok (jedna frendica uopće ne skida maskaru nego ju samo idući dan nadodaje i tako unedogled…

  • Prvo naravno zelim da se zahvalim na svimlepim reci a koje ste ovde napisale a i na onim ne tako lepim. Ja sam Tamara sto je napravila taj video i to je jedan od onih kojim se ne ponosim, ali necu ga obrisati,jer je to MOJE delo!
    Inace sam tamnoputa a zbog loseg svetla video je tako ispao. Na fotografijama se bolje vidi moja boja.
    Sto se tice mog momka, ne vidim zasto bi se to komentarisalo kao nesto negativno. Zajednosm vec duze vreme i mnogo se volimo. Ja sam farmaceut i nemam potrebu za tudjim novcem ili koristoljubljem. Takodje mogu da vas uverim da je on najzgodniji momak kojeg sam ikada videla!

    Konstruktivna kritika je uvek dobro dosla i neophodna. Ali neosnovane pretpostavke samo dokazuju koliko neko moze biti neispunjen ili bez iskustva.
    Hvala vam jos jednom svim mojim citaocima i pratiocima, zbog vas se budim i lezem sa osmehom <3

    • anchi

      Da cura nije postavila link nebi otkrila tvoj blog. Stil i slike su ti presuper. Samo tako nastavi! A na lose kritike se ne moras ni obazirati jer izgledas divno.

  • Qatarina

    ja sam se pocela sminkati u 7 razredu. tajno. kad mama ne bi bila kuci, ja bih koristila njene pudere i maskare. znala bi uraditi i smonkey eyes mada bih izgeldala kao jane iz sumraka. ali to samo kuci. u skolu bih isla sa sjajilima( obozavala sam ih, nema koje labelo i sjajilo nisam isprobala) i mozda tajno na kurs sa korektorom. korektor mi je kupio deda i njega sam drzala kod nane, tajno. fulila sam bila nijansu ali sam bila sretna. znam kad su starci trebli po mene doci, da sam gledala da ne izgeldam kao pirat. eto to je moja prica

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)