Djeca leptiri trebaju krila

Objavljeno u Ostalo, autorica: - 15.06.2010.

Danas, na zagrebačkoj Šalati, održat će se humanitarni koncert za udrugu oboljelih od bulozne epidermolize ”Debra”, sa početkom u 20 sati.

Poznati hrvatski umjetnici: Tony Cetinski, Franka Batelić, Luka Nižetić, Massimo i Neno Belan zajedno sa mladim ”leptirom” Petrom Ramljakom doprinijet će humanitarnoj akciji ”Djeca leptiri trebaju krila” na istoimenom koncertu.

Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje. Svakodnevnica za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji, čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.”

Ovu hvalevrijednu kampanju pokrenule su dvije tvrtke – Konzum i P&G tako da je od svakog prodanog P&G proizvoda u Konzumovim prodavaonicama donirana jedna kuna za nabavu automobila za potrebe prijevoza oboljelih, a njegova primopredaja izvršit će se na samom koncertu.

Ulaznice za koncert prodaju se po cijeni od 50 kuna, a sva prikupljena sredstva od prodaje istih biti će utrošena na vrlo skupu i zahtjevnu rehabilitaciju djeca leptira.

Povodom ove humanitarne akcije Tony Cetinski i Petar snimili su i spot za pjesmu ”Samo za tebe” .

”Dužnost je svakog čovjeka da pomogne svom bližnjem, bespomoćnima, bolesnima i onima kojima je podrška najpotrebnija. Iznos od 50 kuna zaista je ništa naspram samoga čina i onoga što će ta sredstva značiti radu Udruge Debra i oboljelima od bulozne epidermolize. Pobornik sam ovakvih akcija gdje se na najbolji način može vidjeti ljudskost na djelu i razumijevanje za druge. Zato ne razmišljajte što ćete raditi 15.6., dođite na koncert, budite i Vi dio ove akcije i upoznajte djecu leptire.” – izjavio je Luka Nižetić

A Tony vam poručuje:

” Vidimo se svi na Šalati, napravit ćemo dobro djelo i odlično se zabaviti!”

Pa ako ste ikako u mogućnosti svakako navratite i pomozite djeci leptirima jer svaka pomoć puno im znači!


Ovaj članak ima 11 komentara.

 • Volim pomagati i tako mi je žao što večeras ne mogu ići, ali apeliram na sve koji to mogu nega odu. Radi se od 2-3 kave,a toj djeci je to velika pomoć!

 • Anchy

  ja idem :) :weee:

 • moni

  …ja ne živim u Zagrebu :cry:

  • Nina

   ni ja …. :cry:

 • MaRy

  Malo je bezveze što ih zovu leptiri. Pa jadna djeca su sad zauvjek označena! One koji imaju sidu ne zovu sidonidi! S:

  • vjerujem da je to zbog tog da se pokaže koliko su osjetljivi :-|

  • Ja to ne smatram pogrdnim, pogotovo zato što su leptiri predivna ali krhka bića. Meni je poveznica ok :wink:

   Stvarno mi je žao te dječice (ne samo leptira, nego sve kojima treba pomoć)i nadam se da će skupit dovoljno novaca! :ljubav:

 • Minnie

  jadnici mali, žao mi ih je :(
  nažalost nemogu ići jer još uvijek imam frku u školi, žao mi je da nije barem sljedeći tjedan taj koncert..

 • Anchy

  jucer je stvarno super bilo :weee: bas sam se zamislila kad sam ih vidla.. nevjerojatno je kako su puni volje :)

  • da, bio je lijep koncert :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)