Inspirirajte se pariškim uličnim stilom

Objavljeno u Moda, autorica: - 23.08.2011.

Budući da se spremam u veliki jesenski shopping što se tiče obnove garderobe za predolazeće dane na faksu, odlučila sam inspiraciju pronaći u uličnom stilu nekih od velikih modnih metropola. Oduševio me pariški street style.

Pariz je bezvremenski grad kojeg nazivaju gradom ljubavi i svjetlosti, ali i gradom mode, pa i ne čudi što Parižanke, ali i ostale Francuskinje, imaju istančan ukus kada je u pitanju moda. Osim modne umjetnosti koja je u Parizu prisutna gotovo oduvijek, Pariz je i dom nekih od najvećih umjetničkih dostignuća.

Francuzi su poznati kao ljudi koji znaju uživati u životu i uvijek su spremni za zabavljanje i tračanje s prijeteljima u nekom od simpatičnih pariških kafića ili jednostavnom sjedenju u nekom od prekrasnih pariških parkova.

Svjetske trendsetterice sjate se u Pariz u vrijeme pariškog tjedna mode iliti Paris Fashion Week-a i tada neki od street style fotografa zabilježavaju prekrasne kombinacije, ali ništa manje prekrasne nisu ni one koje su zabilježene dok chic pariške djevojke i žene obavljaju svoje svakodneven aktivnosti.

Mislim da ne treba puno pričati o stilu Parižanki jer mislim da ove fotografije govore više od tisuću riječi.

Izvor fotografija : 1, 2

Sviđa li vam se stil Parižanki? Što mislite o njemu? Ima li koja kombinacija da vas je oborila s nogu?


Close
Anita Čančar (Mademoiselle A) je studentica povijesti umjetnosti i povijesti na Filozofskom fakultet...

Ovaj članak ima 41 komentara.

  • Ana

    Odličnooo *__*

    • Mademoiselle A

      :weee:

  • Ivanaaa

    *_* *_*
    ja volim Londonski street style :D

    • Mademoiselle A

      Ahhh, London :ljubav:

  • Volim kad ujutro otvorim sminkericu i novi clanak! Bravo za to! :okej:

    • Vrati se i poslijepodne, bit će toga još, veselimo se!

      • snjeguljica

        woooohoooo!!

      • Adi

        Opaaa, budimo se! Neka, neka. Drago mi je :-D

  • roza

    90% kombinacija ne bi nikad obukla,i tak mi je kad god gledam street style fotke. al svaka čast ljudima na individualnosti!

  • Cat Eye

    Sviđa mi se :ljubav:
    Na svakoj od njih sam pronašla barem jedan komad odjeće koji bih rado posudila (čitaj: ukrala!) :)

    • Mademoiselle A

      I ja isto :D

  • Sara

    Krasne odjevne kombinacije. :weee:

    • Mademoiselle A

      Stvarno jesu :D

  • Tea's beauty

    Neznam meni je to nekak odbojno. Ova cura u smeđim širokim hlačama izgleda neprivlačno…..Moje mišljenje :pisem:

  • Taca

    Ne volim ovo oblacenje carapa na otvorenu sandalu ali mi se sve u svemu svidja :wink: zaista dobra inspiracija :) odlican clanak :)

    • Mademoiselle A

      Meni je prije bilo odbojno, ali sad mi se počelo sviđat. :weee:

  • Rosie

    :-o neke od ovih bih skinula na skroz i obukla na sebe hehe :ljubav:

    • Mademoiselle A

      Daaaaaa :ljubav:

  • Lolita

    SVIĐA MI SE…ALI NAJDRAŽI MI JE JAPANSKI SREET STYLE

  • Minnie

    Zadnja dva članka su vam :ljubav: :citam:
    Volim Pariz i stil parižanki, skoro sve kombinacije su mi predivne, a izdvojila bih 3., 4., i 29.
    Moj stil je baš sličan njihovom jer volim romantične, pomalo retro kombinacije, ali da ne izgleda kao da sam se obukla u bakinom ormaru volim na to dodati neki moderan dodatak. U biti je moj stil nedefiniran :D Ajmo reć da je spoj 60ih i 70ih. Obaraju me s nogu nadolazeće jesensko-zimske kolekcije koje u u stilu 70ih. :ljubav:

  • snjeguljica

    fantastiše!
    da se bar meni da toliko razmišljat svaki dan o kombinacijama i detaljima… obožavam ovakve stilove ali mislim da nikad ne izgledam tako, možda na putu k tome :D
    jednog dana kad budem zvijezda. lol.

  • Jooj divno! Obožavam taj street style. Očekujem da nam pokažeš dio svoje nove garderobe :D Da se još malo divimo :)

  • keetii

    Svaka ima nešto što bih rado odjenula. Volim kad netko ima svoj stil izražavanja. To mi je zanimljivije nego kad vidim na ulicama da svaka cura izgleda isto. Živa monotonija. Fali malo kreativnosti.

    • Minnie

      Kod nas je užasna monotonija! A to je zato što mnogi nemaju hrabrosti se obući onako kako bi zapravo željeli jer bi te drugi gledali ko da si opao s Marsa. Tako se ja recimo osjećam. Ne volim privlačit pozornost i zato x puta ne obućem ono što bih zbilja htjela. Htjela bih živjeti u tako nekom gradu poput Londona gdje ima zbilja svakojakih odjevnih kombinacija :ljubav:

      • keetii

        Slažem se s tobom!

      • Alice

        Problem je što većina cura misli kao ti i ne usude se obući oni što im se zbilja sviđa, ali da se svaka odvaži biti svoja sigurna sam da bi to potaknulo i druge te bi barem malo razbili tu monotoniju. Nemojte se brinuti što misle ljudi oko vas, budite ono što želite biti. Mladi smo, imamo priliku eksperimentirati koliko želimo :weee:

      • Mademoiselle A

        You go girl :)

  • Andrea :)

    Ima super kombinacija, ali ima i onih koje mi se ne sviđaju, ali svaka čast treba to znati nositi :)

    Čini mi se da i kod nas ima sve više ljudi, cura/žena/muškaraca koji se “znaju” obući :)

  • Lolitta

    Sviđaju mi se sakoići :) Iako mi je većina predstavljenih stilova nekako previše svega, prenatrpano…ja više volim casual chic i romantične kombinacije…za jesen već imam popis onoga što mi treba- traperice, sako, tenisice, torba i pokoja majica…i to je to, ostalo ili imam ili mi nije nužno potrebno…

  • Anellecloset

    Hm, pa mislim si ovako nekako. Tipični stil Parižanki nakoji se općenito misli i koji se uzima za uzor je malo više…. kako bih rekla, neopterećen. Dapaće,te žene djeluju savršeno, ponavljam savršeno dotjerane ali kao da to dolazi prirodno bez pretjeranog truda. Više je tajna u misteriju, enigmatičnosi koji sa sobom nosi njihov jednostavan,besprijekorno elegantan stil. Ove djevojke su mi jako lijepe ALI… nisu bezvremene. I da kad su ulični trendovi u pitanju netko je rekao da mu se više sviđa ulični stil cura iz Londona. Opako se slažem.

  • helenči

    ne volim baš žive boje, al mi se sviđaju ostale kombinacije jer su ležerne!

  • lella

    sve mi je manje vise prenatrpano. okej, divim se kreativnosti jer Bog zna koliko sam puta pokusala ovako nesto smisliti ali stvarno nije lako. samo sto mi se mozda pet kombinacija zaista svidja i nosila bi ih a ostale su mi prekicaste i sigurno ih nikada nebih nosila van. ali opet, parizanke valjda imaju taj urodjeni smisao za oblacenje pa valjda se njima jako svidja :D

  • sanja

    Eee mogu ja tražit inspiraciju di god želim kad u mom gradu nema dućana di bi nešto ljepo mogla kupit.A i ako ima onda je to ipak preskupo za mene.
    Ne znam za vas al dati 300 kn za jednu majcu je meni ipak previše… Kad će se hrv napokon približiti zapadu barem što se dućana tiče…

    • Mademoiselle A

      Ja osobno nisam nikada dala 300 kuna za majicu… Kao i ti živim u malom gradu i sve što tu nađem je ili totalno zastarjelo, a i preskupo za to što nude. Tako da dva do tri puta godišnje znam otić u veliki shopping u neki veći grad koji mi je najbliži. U svakom slučaju prođem jeftinije nego kada bi sve to kupovala u mom gradu :D

  • TeddyBear

    ja ne kužim poantu ovog članka. u uvodu o tome kakvi su francuzi (stereotipi koje svi znamo) i onda nabacane slike bez nekog detaljnijeg objašnjenja članka, te vrste dojeće ili aktualnosti za hrvatske dućane

    • TeddyBear

      odjeće*

  • gossip girl :)

    definitivno trebaš češće pisati članke, obožavam ih :weee:

  • mademoiselle

    Joj, kakvu sam ja stariju zenu videla u Parizu. Prvo sam pomislila da je cura, cijela odevna kombinacija je bila savrsena i ujedno elegantna. Odusevljavaju me zene tamo. Mislim da ce proci dugo dugo dok tako sredjenu zenu vidim na nasim prostorima.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)