Makeup izazov 10 – Monokromatski

Objavljeno u Tutoriali, autorica: - 22.10.2012.

U desetom makeup izazovu Šminkerice su dobile zadatak kreirati makeup koristeći istu boju na kapcima, obrazima i usnama. Kako su ovaj poprilično težak izazov interpretirale pogledajte u nastavku!

UptownGirl

Ovaj izazov sam imala vremena raditi jedino prije škole pa nisam imala mogućnost eksperimentiranja i išla sam na meni najlakši odabir boje, a to je ružičasta. Na ustima imam trenutno najdraže sjajilo koje nosim gotovo svaki dan – Essence Marble Mania sjajilo (02 mix’n’mauve). Na obrazima sam koristila isto sjenilo kao i na kapcima – iz 120 palete, nijansu sam odabrala najsličniju sjajilu. Oči sam našminkala najjednostavnije moguće: u unutrašnji dio donjeg i gornjeg kapka srebrno sjenilo, na samu sredinu rozo i na vanjskom kutu i donjem kapku smeđe sjenilo. Klasični potez tuša, maskara i to je to – vaš look u jednoj boji je gotov! :)

AiryFairy

Ja sam se u ovom izazovu odlučila za ljubičastu boju, uz malo ružičaste tu i tamo. Za postizanje ovog looka koristila sam MF Longlasting performance tekući puder u nijansi 102, MF creme puff 05 puder u prahu i rumenilo svjetlo ljubičaste boje koje sam dobila u koferčiću iz Mullera prije godinu, dvije. Na kapcima sam koristila nijanse iz MUA Immaculate palete (svjetlo ružičastu, tamno ružičastu i ljubičastu boju), te nekoliko nijansi iz UD Naked 2 palete (Foxy- odmah ispod obrva, Bootycall u unutarnjem kutu oka i malo kao highlight na obrazima i Blackout u vanjskom kutu oka).

Trepavice koje sam koristila su Red Cherry, broj 43 i stvarno su ogromne, no nekako mislim da su se super uklopile u ovaj dramatični look. Na usnama imam Essence ljubičasti lip stain iz Vampire’s love kolekcije, u nijansi 01, a preko njega malo ružičastog sjenila na sredini usana, tek toliko da ne bude dosadno. Sve u svemu, sviđa mi se kako je na kraju ispalo, uz malo „normalnije“ rumenilo i jednobojne usne, ovo bi mogao proći kao zgodan večernji look. I da, ovaj puta nisam koristila tuš jer mi je look sam po sebi bio dovoljno dramatičan, no sada na slikama vidim da sam možda trebala, barem zbog trepavica, no sada je gotovo, nemojte zamjeriti :).

U sljedećem makeup izazovu koristit ćemo brdo šljokica – veselite li se?


Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 63 komentara.

  • Tea

    aw :* predobre ste :)

    • Ivanchy

      Slažem se! A Lucija tvoje obrve su jednostavno mrak!! ;)

  • roza

    AiryFairy,ne mislim niš loše,al mislim da ti je ovo promašaj. meni je malo previše. ko neki drag queen make up.
    Variola,zakaj nema tvoje interpretacije? mislim da bi briljirala :)

    • pa ovo je samo da se ispuni ono što je zadano :) ne bih sigurno ovakva hodala okolo, a i u tekstu sam napisala da uz normalni ruž i rumenilo ovo može proći za večernji izlazak :) ili za noć vještica, još bolje :D Između ostaloga, uvijek prigovarate da radim previše neutralnih lookova i tako to, pa eto vam sad :D

      • roza

        haha,pohvale za riskiranje,naravno :) možda bi ispalo bolje da su ili usne ili oči bile napravljene mat

      • sunašceeeeeee

        Jesi ti malo glupa? A? Pa čitaj što je bio zadatak!!!

      • roza

        mat ne znači druga boja :D :D

      • Maja

        halo curo ne seri previse :znoj: …AiryFairy uzdahnila sam kad sam vidjela kako si divno oci nasminkala odusevljena sam i msm da treba da praktikujes ovako malo igranje sa bojama a ne samo da koristis neku puder i zlatnu boju …respect od mene!! :*

      • sara

        iskreno, meni je super :) ne bi ni ja takva hodala uokolo, al mi je odlično jer me podsječa na makeup iz američkih sapunica 80-tih..dinastija itd. :D
        a kaj se tuša tiče, također mislim da bi bio previše..mogla si samo kosim kistom povući crtu tamno ljubičastim sjenilom da ti se ne vidi spoj između tvojih i umjetnih trepki..al i ovak je ok ;)

      • a ja namjerno stavila to svjetlucavo na mat usne da bude baš isto kao na očima :D a ovo za taj spoj, te su mi trepavice izgledale tak nekak prirodno pa sam misla da se neće vidjeti… i onda sam na slikama izbliza vidjela da se vidi, no više nisam to mogla prepraviti jer su trepuše ogromne i nisam mogla nikako nagurati tuš između a da ne upropastim sve :D

      • Ja sam malo u guzvi s postovima, pa nisam stigla, a i ne tako davno sam radila monokromatski look: http://www.sminkerica.com/tutoriali/monokromatski-lotd/

        :)

  • obje ste mi predivan look napravile, ali kako je AiryFairy nasminkala oci mi je predivne :*

    • Micika♥

      haha. zaista jest. oduševljena sam naprosto. :* :’)

  • lady_ivy

    Super ste mi :* , ali ocekivala sam da ce se jos koja sminkerica pozabavit ovim izazovom. :(

  • gaga

    samo DVIJE sminkerice?? jadno,da nemozete izdvojiti 10-tak minuta vremena za ono sto bi trebale

    • misliš da je 10 minuta dosta za šminkanje, slikanje, uređivanje slika, pisanje opisa i slanje maila sa slikama, pa treba više od 10 min samo da se slike uploadaju, tek toliko!!?!

      • sara

        ma joj, ne zamaraj se s takvim komentarima..cure koje misle da se tako možeš našminkat u 10 min, vjerojatno se i mogu s toliko prouzvoda našminkat u to vrijeme, ali rezultat sigurno nije usporediv :) koliko ja pratim šminkericu i koliko shvaćam, ovo je sve zapravo amaterski. u slobodno vrijeme..i nerealno je očekivati da cure koje imaju ‘normalne’ svakodnevne obaveze popzt škole, faksa, posla imaju vremena svaki dan radit tutoriale ili recenzije kao pixiwoo sestre ili michelle phan koje su u tome profesionalno i samo to rade..

      • Misha

        10minuta je samo fraza :) pa s obzirom da znate koji izazovi slijede mogle ste se unaprijed pripremiti,(to je vasom voljom preuzeta,hajmo reci duznost) ako sminkanje i itd. oduzima toliko puno vremena,onda zasto ste na sminkerici? Ako se nesto radi, treba radit kako spada, a ne aljkavo ( ne morate se svaki put izvlacit da je sminkerica nesto “amaterski” i u “slobodno vrijeme”. )

      • AiryFairy

        ne znam, ne želim opravdavati druge.svatko ima neke svoje brige :/ .. meni je ovo super i ja uživam u tome i kao što si rekla, pripremam se unaprijed, tako da mi to okej funkcionira, da moram svaki look raditi dan, dva prije roka ne bi to bilo to…

  • Laura

    Ne sviđa mi se look od AiryFairy, bez uvrede, previše dramatično

  • Bella

    Aaa :) Jedva cekam tutoriale ‘sa’ sljokicamaa :kima: :*

  • Liba

    Djevojke, obje ste uistinu predivne :)

  • Lux Lucis

    Essence Marble Mania 02 – čisto savršenstvo! (I ja ga često nosim.) :kima:
    Isto ko i vas dvije. :*

    • UptownGirl

      Jel daaaa ? *_* U početku ga nisam uopće nosila, ali sada, ono nonstop :) I drago mi je što su ta sjajila satavila u stalnu postavu da ga mogu brže bolje opet kupiti! :D

      • Lux Lucis

        Meni se sviđa kaj nije jako vodenast i ljepljiv, ma divan je! :*
        Stalna postava FTW. :lol:

  • Ivana

    Super ste obadvije,
    UptownGirl- slatko i jednostavno, i sviđa mi se jaknica tvoja ljubičasta,
    AiryFairy – izgledaš odlično i sexy, i bolje da nisi stavljala tuš po meni, jer su umjetne trepavice zaokružile cijeli look

    • UptownGirl

      Hvala ti! :) To je baloner koji mi je mama sašila ^^

  • Little.Miss.Sunshine

    Airy ovo je divno,

    zanima me

  • Little.Miss.Sunshine

    šteta što Variola nije sudjelovala, zanima me kako bi ona to napravila :D

    pojeo mi pola komentara :D

  • Ani

    Lucijaaa, dokle više? :*

  • Super ste curke!

    Šteta samo što malo šminkerica sudjeluje u izazovima :)

  • dyyy

    airy pre, pre, prelijepa si :) jako mi se sviđa kako si to sve napravila i nikako mi nisu jasni ovi komentari da ne valja….

  • tina

    meni je Airy prelijepa,super je look ,izgleda mi ko sumska vila :* bajkovito …

  • Tamafista

    Airy ovo je predivno, izgledaš kao neka glumica iz sapunica :sramise:
    Uptown preslatko :) i košuljica sa zakovicama mi se baš sviđa

    • UptownGirl

      Hvala ti puno, sama sam ih stavila na košulju jer mi je ovako obična bila dosadna i sada mi je predobra! :)

  • Miiii

    AiryFairy je doista puno napredovala glede šminkanja. Hehe, dok se samo sjetim njenog prvog make up tutoriala i sada kada gledam njezina posljednja dva-tri, doista moram komentirati da sam totalno oduševljena njenim šminkanjem :sramise:

    • Phymale

      Potpisujem ovo!Vidi se ogroman napredak,a s obzirom na masovne ‘konstruktivne kritike’ s početka ,tvoj trud i tvoja upornost su jos vise pohvalni! Ja bih se davno pokunjila!Svaka ti čast ženo! :D

  • Sally_5

    Airy Fairy umjetnica *.*

    • mimi

      sad već lagano pretjerujete

  • Enita

    Airy Fairy predivna! :*

  • Štrumpfeta

    oba dvije ste mi prekrasne :)

  • prvi odlican <3

  • Tijana

    UptownGirl, želim tvoje obrvee!! :D

  • snjeguljica86

    Super su mi obadva looka, stvarno su lijepo napravljeni, no ipak, dala bih jedan savjet Luciji- nemoj me krivo shvatiti, volim tvoje radove, mislim da si vjesta i lijepo radis, no svaki look ti je napravljen na isti nacin, duga crta tusem u kombinaciji s raznim sjenilima i to je to. Mislim, lijepo je to, no nakon vremena postane dosadno, i najbolje i najukusnije jelo ti se zgadi ako ga jedes svaki dan. Ne mislim s ovim nista lose reci, ovo je samo dobronamjerna kritika, so no hard feelings.

    • Misha

      Uptown girl opet ima zabezeknuto lice :ideja:

      • UptownGirl

        dada, zabezeknuto -.-

  • Tamy :)

    Airy Fairy mi je prekrasna :) super si napravila i meni ne izgleda napadno,cak sta vise za neki izlazak s drustvom i sl bas fora :) kakva noc vjestica pa ovo na tebi je meni cist glamur,mozda da su maalo ali malo trepke krace inace odlicno,izgledas mi kao s reklame

  • eLLe

    airy koji program koristis za kolaz? vidim da je dosta slika s lijeve strane pixelizirana.. pa ne znam jel to radi toga sto si to rucno radila? preporucan ti picassu za to ;) super program.
    pohvale za obje, odlicno izgledaju lookovi, steta sto nije vise sminkerica sudjelovalo :)

    • AiryFairy

      ej, nisam ja radila kolaže, mislim da je EWB to slagala kad je objavljivala članak :) ja inače koristim photoscape ili picasu ak imam više vremena :)

  • jellenah

    Airy, meni je ovo savršenstvo…i naravno da ne bi takva izašla iz kuće, ali za ovakav zadatak predobro!! Tvoj najbolji rad dosad na području make upa :*

  • Ivanchica

    AiryFairy, Oči su ti preeeedobro ispale, baš mi se sviđa… Svaka čast! ;)

  • Jessica

    Airy oči si predivno našminkala

  • Tijana

    jedno pitanje malo van teme, ali eto. Kakvo mišljenje imate o essence tekućem puderu? :)

    • CallMeJessica

      ja imam onaj stay all day meni je skroz ok

  • lola

    o essence tekućem puderu…pa,hm,gle mojoj frendici je izazvao prištiće,tak da,neznam (i to one ful velike prištiće o.O )
    najbolje da probaš,ko zna možda tebi bude valjao :)
    airy fairy i EWB moje naaaaaaaaaaaaj šminkerice!!
    uptown girl *_______* ;) divna si!! e da… di si kupila naušnice i pošto su?
    HVALA :) :D :lol: :P :kima:

    • UptownGirl

      U New Yorkeru, još prije.. u paru dobijes te veelike i ruže i još jedne, ono ‘normalne’ veličine, ali cijene se ne sjećam. Znam da trenutno u New Yorkeru imaju iste takve samo crne i crvene pa odi vidjeti :)

  • Anne

    AiryFairy totalno bez ukusa, sorry. ;(

    • Anita

      ahaha ja ne vjerujem :D de čitaj malo članak i komentare pa ćeš skužiti o čemu se radi :D look je predivan i ja bi ga nosila, uz nude usne :D meni je ovo predivno airy , ne slušaj ove ljubomorne bezobrazne g….!!!!!!!!!!

  • jelena

    joooj, meni su prirodne trepavice baš kao u look-u Airy F., sa 2 sloja… :)

  • Marina

    Airy look je predobro napravljen! Super članak cure :)

  • Oara

    AiryFairy samo jedan savjet, odalji digitalac i onda slikaj, jer kad mnogo priblizis lice se malo iskrivi ;) Meni su simpa ovi lookovi al’ ne prakticiram bas cesto da imam iste boje i na usnama i na ocima…

  • UptownGirl – jooooj da ja znam tako izvući liniju s tušem … ;(

  • martina

    AiryFairy oduševila si me svojim radom.. :D zaista imas ono kako se kaze “mota” za to… respect sa moje strane..samo tako nastavi..prelipa si :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)