Low Budget makeup – Essence

Objavljeno u Makeup, Tutoriali, autorica: - 29.08.2013.

Tko kaže da za 150-200 kn ne možete nabaviti sve potrebno za jedan makeup look? Možda se čini nemoguće ako uzmemo u obzir da malo kvalitetniji puder košta toliko, a onda se sjetite spasonosnog rješenja i našeg dragog Essence-a. Dakle, vrijeme je za jedan makeup look sa Essence proizvodima koji su, vjerujem, svima dostupni.

Korišteni proizvodi:

  • Essence Clear&Matt puder
  • Essence Fix&Matte transparentni puder
  • Essence Shimmer Powder – 01 prettylicious
  • Essence Sun Club All Over Shimmer – Blondes
  • Essence Kajal pencil – White
  • Essence I love extreme crazy volume maskara
  • Essence eyebrow stylist set
  • Essence XXL shine sjajilo za usne
  • Essence Smokey eyes set – 02 punk vibe
  • ULJEZ! Artdeco baza za sjenilo (vi naravno možete uzeti Essence I love stage bazu)

P1060345

Za početak, uz rub oka zalijepite selotejp, nanesite bazu na kapke (ja ne mogu bez svoje omiljene Artdeco, ali slobodno ju možete zamijeniti Essence I love stage bazom) i pričekajte nekoliko sekundi kako bi se dobro upila. Uzmite sjenilo iz Essence Smokey eyes seta i lagano ga nanosite tapkajući od selotejpa prema sredini kapka. Pojačajte intenzitet sjenila tako da ćete još jednom prijeći od selotejpa do sredine kapka, ali ovaj put blendajući sjenilo koje nanosite. Na sredinu kapka nanesite prvo (od dolje) smeđe sjenilo iz Essence Sun Club Blondes seta, iznad pregiba nanesite rozu nijansu iz navedenog seta i izblendajte, a unutarnji kut oka posvijetlite sa najsvjetlijom nijansom iz seta – bijelo/zlatnom. Na waterline nanesite bijelu Essence kajal olovku, a na donji kapak rozo sjenilo iz Sun Club seta. Trepavice naglasite I love extreme crazy volume maskarom, a obrve Eyebrow stylist setom.

fej

(Slikano pod umjetnim svjetlom)

Za lice sam koristila Essence Clear&Matt puder koji sam dodatno fiksirala Fix&Matte transparentnim puderom. Highlighter koji sam koristila je Essence Shimmer Powder koji obožavam jer predivno izgleda na suncu, a bronzer Essence Sun Club All Over Shimmer – Blondes. Za kraj na usne nanesite Essence XXL shine sjajilo za usne. Moje je neke narančaste nijanse, slova su se izlizala od nošenja u torbi pa ne znam koja je točno nijansa (nažalost to mi se događa sa svim Essence sjajilima). I gotovo! :)

kolažžž

ou

Kako vam se sviđa ovaj makeup? Hoćete li ga isprobati? Volite li Essence kozmetiku?


Close
Tamara Maravić (Tamafista) dolazi iz Slatine, studentica je Financijskog menadžmenta na Ekonomskom f...

Ovaj članak ima 48 komentara.

  • maja

    jaoo imas divne okicee <3

  • trixiebell

    Super, samo da si ispod oka stavila malo tamniju boju, pogotovo jer je bijela olovka u waterline, a ona zahtjeva nešto tamije ispod oka da ne bi izgledala isprano :) Inače odličan članak :)

  • nevena

    Kako ti se pokazao kvalitetom Essence Clear&Matt puder?I ovaj sjaj me zanima, cini mi se da ostavlja vise neku roze boju ?
    Ja itekako smatram da moze odlicno da se nasminka za mali novac , ali je potrebno citati dosta recenzija i odabrati jeftino a kvalitetno .Zato nam je Sminkerica veoma korisna . :*

  • Lu

    Jednostavno, slatko, lijepo, jeftino – pun pogodak! Bravo! :*
    A mislim da će i nama tamnim curama sve ove boje lijepo stajati. :)
    Volim ovakve jednostavne tutorijale i recenzije svima dostupnih proizvoda. Keep up the good work! :)

  • Tina

    Ja sam prvo pomislila da je ewb u pitanju :ozbiljan:

  • Irina

    Puno djevojaka si danas može priuštiti samo Essence i slične marke, no bez obzira na cijenu, u pravim rukama, svaki proizvod može činit čuda. Svaka čast! :kima:

  • slovenka

    Sviđa mi se.

  • Maroon5

    Super clanak. Buduci da sam studentica puno mi znaci kad nadjem neki jeftiniji proizvod koji radi isti posao kao neki skupi. :D
    Ovaj puder sam koristila u srednjoj, i sad sam opet nasla ga na rasprodaji jer izlazi iz prodaje. Poprilicno je ok ako ga dobro iskombinujes. I bolji mi je od rimmelovog koji me skroz razocarao.

  • mini me

    Svima bi toplo preporucila njihovu quatro paletu u nijansi over the taupe. najsvjetlija nijansa je idealna kao temelj za sva ostala sjenila . drugu nijansu koristim za popunjavanje obrva iiii savrsena je za taj posao jer je mat i nema crvenkastog podtona jer izgleda kao sivo bez a na obrvama oksidira i stvori savrsenu nijansu. najtamniju nijansu također koristim svaki dan tako da je angle brushom nanesem umjesto olovke za oci ili tusa na gornju liniju oka. ma paleta je savrsena :-) osim nje obozavam i njihov korektor i tugujem za tusem iz linije black mania jer je imao fenomenalan kistic. od kad ga vise nema trazim zamjenu. zna li itko za dobar tus u toj cjenovnoj kategoriji?

    • Noir Classique

      Eveline Celebrities tus sa zlatnim cepom. Imas ga u Kozma i dode 22kn.
      Pigmentacija je savrsena, jedino mi smeta sto nije vodootporan al sto cu sad :D

  • Milena

    Clanak je odlican :) mislim da bi bilo super da sve sminkerice napisu clanke poput 20 $ make up clalenge na youtu :) be-u a vi mozete radit sa primjerice 150 kuna ili tome slicno :D nadam se da ste za jer bas bih to voljela vidjet u vasoj izvjedbi

  • ss

    stvarno odličan look. Meni su njihovi proizvodi odlični za tu cijenu. Taj Clear&Matt puder koristim godinama u nijansi 01, i super mi je. U fazi kad sam se borila s aknama pokazao mitse kao jedini koji mi ne izaziva dodatne. Prekrivanje mu je osrednje, ali se može nadograditi. U kombinaciji s kompaktnim puderom mi je odličan, izdržao je brojne izlaske. I sad sam si nabavila taj puder po cijeni od 10 kn jer ga povlače iz asortimana, ali dolazi im novi mat, samo me zanima hoće li nijansa biti ovakva :)

    Od ostalih essence proizvoda preporučila bih quattro 05 to die for, kist smokey eyes (koji super služi za blendanje), mattifying compact powder, multiaction maskaru (koja je već postala klasiku), tuš za oči i longlasting eyepencil (najbolji eyeliner kojem se uvijek iznova vraćam, a isprobala sam ih dosta…)

  • reflection

    Sjajilo mi je jako lijepo i super ti stoji! Ja sam počela bježati od Essencea, jer sam često nešto kupila i malo trošila i shvatim da mi ne odgovara,pa stoji i tako prođe pola godine… Ali ne znači da neću jednog dana odjednom kupiti puno njihovih proizvoda,kada me uhvati Essenceomania :P

  • Jecy

    Hocemo 20 $ makeup chelenge!!! :* ne moraju to bit svi proizvodi istogbrenda samo da svi skupa ne prelaze 1500 kuna ( ili neku drugu cifru ) posebno bih voljela vidjet Variolu i Babydol u tom chelengu :-)

    • reflection

      Dobra ideja,ali neka budu eurići, ipak smo dio EU a ne SAD-a ;) I mislim da treba biti manja svota, za 1500kn možeš solidno kupiti osnovne stvari barem! Znam po sebi što sve uspijem kupiti za taj novac a da je srednje :)

      • girl

        Bolje 20 Eura. Za 1500kn kupiš izvrsnu kozmetiku, definitivno prevelika cifra.

    • Sara

      Cura se očito zabunila ak je napisala 20$, sumnjam da je to namjerno preračunala u 1500 kn.

      • reflection

        Da,zabunila se :)

  • Banjalucanka

    Ne koristim essence, osim kistica jednog,jedna serija njihovog odstranjivaca sminke, posebno ima smrtonosnu bakteriju :usklicnik:
    http://www.essence.eu/de/beauty-news/emr-rueckruf/emr-rueckruf-de.html
    Sto se tice njihove maskare, mnogi je hvale, ali i kude da opadaju trepavice od nje. Ne bih isprobavala.

    Inace, look je predivan! Zlatno-smedje nijanse djeluju prirodno, i sve u kombinaciji sa njeznom roze daje efekat prirodnog i nenapadnog make up, pogodnog za svaki dan.

    • Andrea

      essenceova kvaliteta zbilja nije nešto pretjerano, naravno da ima oodličnih stvari (kao i love extreme maskara), ali ne znam…. ja essence koristim jer novaca za mac i sl. jednostavno nemam… divno je vidjeti recenzije naked paleta, illamasqua pudera i sl., ali to su preevelike cijene za džep (polazim od sebe) jedne studentice…. tako da, iako većinom sjenila nisu naaajpigmentiranija, ruževi najpostojaniji ili lakovi za nokte najizdržljiviji, ja sam s tim brandom, kao i svim jeftinijim drogerijskim brandovima presretna, a ova fancy šminka će pričekat neke bolje dane! :D (i da, potpisujem za 20$ challenge) :kima: :kima:

      • Banjalucanka

        Andrea, donekle se slazem s tobom, stedim na nekim stvarima, ali nekad kako moj otac kaze, nisam bogat da kupujem jettine stvari, tako i ja, neke jeftine sjenke npr.iz Oriflame koje sam narucila, su bacene pare, em se nakupljaju u pregibu kapaka, ne pomaze ni baza za sjenke, i to sve poslije pola sata, nisam ih koristila ljeti, ali i u drugim godisnjim dobima nije bilo moguce, u ambalazi lijepo izgledaju, u katalogu jos ljepse, ali kvalitet nikakav, to sam platila oko 7 evra, a s druge strane sam uzela collistar malu paleticu od 13 evra i godinu dana koristim, ni pola je nisam iskoristila, jednostavno isplati se uloziti u neku hajde da kazem srednju kvalitetu u cosmetic marketima, tu podrazumijevam Max Factor, Loreal, Artdeco… Ne pominjem skupe brendove, ali kad imam prilike uzmem nesto kao sto je sjajilo, jer cak ni od ovih srednjeg cjenovng ranga nisam pronasla nesto sto me zadovoljilo, to je otprilike 25 evra na sjajilo Chanel, maskare su sasvim ok od gore nabrojanih MF, Loreal, Artdeco…

  • girl

    Od Essence mi ne valjaju : olovka za obrve, i ova set je užasan, izgleda neprirodno, olovke su živi užas, ne znaš jel prije pucaju il se prije troše, a tek razmazuju, olovka za usne se troši brzinom svjetlosti i još se rijetko kad da podšiljiti da bude pravilan vrh, sjenila nikad više njihova kupovati, žali bože i tih 14 kn, pigmenticija na nuli, baza za sjenilo mi nijr niti pola sata pomogla držati sjenilo na oku, ali zato sam ju koristila kao korektor, tekući tuševi isto užas, peku me oči od njih, lakovi se zgusnu nakon nekog vremena.

    Valja: bijeli puder za matiranje, clear&matt puder, ali samo za one koj imaju gotovo savršeno lice, kistovi i to svi savršeni su za tu malu cijenu, gel liner je relativno ok ali se malo razmazuje i vrlo teško skida, i neki lakovi su ok.

    • misshapen chaos

      Meni isto malo toga valja. Taj Stay Matte transparentni mi je najbolji puder u prahu koji sam ikad koristila, stvarno nema šanse da se zasjajiš s tim. Dobar mi je onaj njihov vodootporni tuš, crni s plavim čepom, ne znam sad kako se zove i Stay All Day sjajilo. I pigmenti su mi super, samo što je jako nepraktično pakiranje. Ovo ostalo strava i užas, a tekući puder se zbilja ne bi ni usudila isprobat.

      • Andrea

        vidiš, meni baš taj puder nije odgovarao…. nezz, meni je najbolji transparenti puder koji sam ikad probala bio onaj iz lusha… dobila sam ga na poklon i zaljubila se u njega….

    • Alice

      Meni je olovka za obrve super, koristim crnu i jako mi dugo traje i ne razmazuje se. Jedino ako previše crtaš obrve, ja svoje tek malo popunim i nemam zamjerke. Ja bih prije rekla da je odlična stvar za 10-ak kuna, kao i olovke za usne koje su mi isto mrak – kremaste i pigmentirane.

  • Cherie

    Super mi je clanak,i ja sam definitivno za 20$ clanak:)
    Go girl! :kima:

  • Jecy

    Ajme zar sam stvarno napisala 1500 kuna XD u tipkanju je nenamjerno otisla jedna 0 vise :-) znam racunat XD htjela sam rec 150 jer je Tamafista tak navjela u clanku :-) isprike za pogresku no jel neka cura probala novu verziju ovog fix & matt pudera jel jednako dobar taj novi jer ovaj mi je odlican :-)

    • reflection

      :) Ma ja sam nabrzinu pročitala i ono…wooow, zar je to malo ,heh, može, može, 120-150kn..mada ne znam koji bih ja puder izabrala jer na njega i parfeme baš dosta troškarim, tj.kupim jedan skup koji mi odgovara, bolje nego 3-4 jeftina, i dok ne potrošim nema drugi…Maskaru također…A sve drugo kupim svašta, skoro pa mačka u vreći ;) neka se nadje :)

  • Anchi

    lijepe boje, ali obrve su loše…luk od obrve je prespušten prema dolje,i crta koju si povukla je rpre istaknuta…trebala bi biti spojena sa donjim sjenilom ( kapkom) koje bi trebalo biti tamno.

  • Anchi

    lijepe boje, ali obrve su loše…luk od obrve je prespušten prema dolje,i crta koju si povukla je rpre istaknuta…trebala bi biti spojena sa donjim sjenilom ( kapkom) koje bi trebalo biti tamno.
    no hard fellings :)

  • Jess*

    Odličan post, mislim da je Essence dosta podcjenjen, on i Catrice imaju stvarno odličnih proizvoda po odličnim cijenama, koje svakodnevno koristim :) !

  • azra

    Essenceeeee :) par njihovih proizvoda koristim vec nekoliko godina i odlicni su,gel eyelineri su strooooj,olovka za obrve u boji blond takodjer,eyeliner pen semipermanent u boji street styler i cherry blossom girl eyeliner pen u boji big in japan iiii na kraju baza za sjenilo i class of 2013 transluscent powder :) moji essence all times favourites :)

  • Little.Miss.Sunshine

    Još jedan palac gore za 20$ makeup challenge :D

    Make up je divan, super si to odradila :D

  • katee

    Čudne su ti trepavice o.O
    Ili je to samo loše nanesena maskara

  • dghdf

    a moze li se generalno bronzer koristiti umjesto sjene?

  • Blondy

    Thumbs up za 20 $ makeup chalenge :* zelim look bez ilmasque, artdecoa i chanela ciji jedan proizvod kosta kao svi moji skupa koje upotrebim za jedan look :? Voljela bih i ja da mogu davat 200 kuna za jedno sjenilo ali moj budzet mi to jednostavno ne dopusta :( Please uslisite nam zelju i pokazite da ste umjetnice koje i od malo novaca prave cuda :) uzdam se u vas :* pozz

    • Tamy :)

      potpisujem ovo!

  • icewater

    Lijepo, baš mi se sviđa! :)

  • Nomen Nescio

    http://www.24sata.hr/svijet/sok-u-bih-na-trzistu-otrovna-sminka-koja-uzrokuje-smrt-329993

    Šok u BiH: Na tržištu otrovna šminka koja uzrokuje smrt? o.O

  • Slatki look… ma meni je essence zakon :) Volim njihova pakiranja… uvijek me uspiju osvojiti… :kima:

  • Mareee

    jako mi se sviđa, super kombinirano :)

    nego, ja u zadnje vrijeme ne mogu naći taj sun club blondes, da li netko zna jel to povučeno ili prodaje ili šta? to mi je odlična stvarčica i kao sjenilo i kao rumenilo, i za tijelo preko ljeta…imala sam ga ali mi ispalo iz torbice i rasulo se skroz ;( ;(

    • Styx

      Mijenjaju mu ambalažu. Pojavit će se opet uskoro :), a nema ga nigdje zato jer su ovo staro pakiranje snizili na 9,90 kn pa se razgrabilo brzinom munje :D

  • Mareee

    ufff koje olakšanje :) već sam mislila da će ga izbaciti iz asortimana :?
    tnx, jedva čekam da se pojavi opet :) :kima:

  • Etta

    http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-izdvojeno/8759-ok-u-bih-na-tritu-otrovna-minka-koja-uzrokuje-smrt.html

    Izvinite na off topicu..ali smatrala sam da je ovo bitno..
    I sama kupujem essence proizvode i ubjedjujem se kako nisu ostali kompromitovani ali..
    LP

  • Chimichanga

    Koji je puder za matiranje bolji, ovaj od essenca ili od catricea?

  • pookie

    Meni je ovo grozno o.O

  • lola

    1.Za malo vise od sto pedeset kuna mogla si kupiti naprimjer mnogo kvalitetniji Catrice a ne essence
    2.ESSENCE JE UŽAS NAD UŽASIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3.CATRICE JE BOLJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • tina22

    Od essenca su mi super maskare i sjajila, imam isto sjajilo samo u svjetlijoj nijansi,i imam njihovo olovku za oci long lasting… znam samo da su im lakovi katastrofa.Ostalo je super za tu cijenu-npr maksare i sjajila.
    Make up ti je super za onako,casual i chill dane :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)