Leti leti leti bubamara

Objavljeno u Tutoriali, autorica: - 13.02.2010.

Vrijeme je maškara! Još uvijek nemate ideju kako se maskirati? Nadam se da će vam ovaj članak potaknuti maštu. Ove sam si godine dala mnogo truda i sama napravila svoj kostim. Samobore, stižeeeem!

Razmišljam… Što želim biti, koji je kostim najlakše napraviti, da li imam sav potreban pribor? Odluka je pala! Želim biti bubamara! Sve što trebam su komad crvenog i crnog platna, crna jakna, crne hlače i čizme, crni rajf na koji ću zalijepiti crna papirnata ticala.

Krećem s radom. Pomoću flomastera na 2 velika jednaka komada crvenog platna (veličine jastuka) skiciram oblik bubamarinih leđa. Što zapravo pokušavam? Želim sašiti ruksak. Ruksak oblika bubamarinih leđa.

Režem platno te dobivam dva jednaka komada koja ću kasnije prišiti jedan za drugi.

Od crnog platna režem krugove i raspoređujem ih na mjesta na koja ću ih prišiti. Naravno, prije toga sam isprintala  i proučila sliku bubamare kako bih znala njihov raspored.

Krećem prišiti središnju liniju na gornji komad platna te nakon nje prelazim na krugove. Kako bi ih lakše prišila, učvršćujem ih iglom.

Sada mjerim dužinu naramenica koje ću morati sašiti i prišiti na ruksak. Režem ih i radim od crvenog platna (nemam dovoljno crnog).

Nakon što sam pripremila sve potrebne dijelove za ruksak, slažem ih tako da mogu krenuti sa šivanjem. To znači da sve one dijelove koji dolaze izvana okrećem na obratnu stranu. Nakon što ih  zajedno prišijem, okrenut ću ih na pravu stranu kako ne bi bili vidljivi potezi flomasterom i ostali šavovi.

Krenula sam sa šivanjem, prije nego što sam napravila koncem puni krug, stajem. Sada ću prišiveno platno okrenuti na pravu stranu te ga punim jastukom.

Eto, sada kada sam postigla i popunila oblik, mogu završiti sa šivanjem. Šivam ostatak (rupu za umetanje jastuka).

Konačni rezultat je crveni ruksak s naramenicama koji ću nositi na leđima uz odgovarajuću boju ostatka odjeće kako bih postigla potpuni željeni izgled odnosno kostim bubamare.

Za šivanje ovog ruksaka trebalo mi je 2-3 popodneva. Posao je zahtjevan ali sretna sam postignutim. Jedva čekam da prošećem moj kostim Samoborom!

 


Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • Anny

    awwwwwwwwwwww..
    preslatko je!!
    Dobru zabavu ti zelim! :weee:

  • :ljubav: Hvala <3

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)