Katy Perry Grammy 2012. Tutorial

Objavljeno u Makeup, Tutoriali, autorica: - 07.03.2012.

Čim sam vidjela ovaj look Katy Perry znala sam da će to biti nešto što ću pokušati rekreirati. Jedini razlog što mi je trebalo ovako dugo je taj što nisam htjela trajno obojiti kosu u plavu boju,pa sam tražila neka alternativna rješenja, odnosno brz, jeftin i jednostavan način da sama sebi promijenim boju kose na nekoliko sati.

Naravno ovaj članak je ovdje jer sam pronašla taj način. Nekima će se činiti čudnim, prljavim i groznim- i vjerujte mi, jest! Sam postupak je smiješan, i do kraja ovog mog malog projekta izgledala sam kao štrumfeta.

Ovaj tutorial će se sastojati od dva djela. Prvi dio je pokušaj kopiranja frizure koju je Katy Perry imala na dodjeli Grammya ove godine, kojim u biti nisam baš zadovoljna jer nisam imala pravu nijansu pa mi kosa izgleda sivo,a ne plavo, no dobro.

Sve što će vam trebati za frizuru je:

  • Plava kreda (ne šalim se :P)
  • Bočica vode, po mogućnosti da ima špricu
  • Sušilo za kosu
  • Pegla za kosu
  • Kopčice

Za početak odvojite šiške i dio kose od lica do ušiju, a ostatak kose povežite u rep i stavite iza da vam ne smeta. (I da, imam nove zlatne pramenove, sama radila. :))

Uzmite jedan dio kose, pošpricajte ga vodom i uvrnite ga ( nije neophodno ali će vam biti lakše bojiti).

Uzmite plavu kredu i počnite bojite kosu (ne brinite, neće joj ništa biti, većina nas radi kosi i gore stvari od ove pa je svi još imamo na glavi, i ispire se jednim pranjem i djeluje i na tamnoj kosi). Bitno je da uvijek bojite u jednom smjeru, od gore prema dolje (ne malo gore malo dolje, jer time oštećujete kosu), i da bitno je dam vam je kosa skroz mokra dok je bojite– znači ako se u toku procesa osuši, pošpricajte još malo.

Kada obojimo željenu količinu kose (to može biti jedan, dva pramena, u bilo kojoj boji koju vi želite), sušilom osušimo te dijelove. Nemojte previše češljati kosu, ja sam to radila, pa mi je pola boje ostalo na četki za kosu :/. Peglom izravnajte ili uvijte kosu, ovisi kakav look radite, ja sam u ovom slučaju ravnala, ali samo malo, i na niskoj temperaturi.

Šiške sam natapirala (ali ne baš ovako jako kao Katy…) i učvrstila uz pomoć puno laka za kosu prema natrag, a ostatak kose sam spojila iz glave jednom „žabicom“. Ostatak kose sam stavila u punđicu na potiljku jer Katy ima kratku kosu, pa da se ne vidi. Mislim da svi znate napraviti ovu natapiranu frizuru pa nisam slikala korak po korak, ali evo kako je meni ispalo-  malo sivkasto jer mi je pola boje ostalo na četki, a ostatak boje je blic izbijelio :(.

 

Sada slijedi šminka. Katy nije imala nikakav posebno kompliciran make up, savršeno prekriven mat ten, crne kapke, umjetne trepavice i svjetlo ružičaste mat usne.

Za rekreiranje ovog looka upotrijebila sam:

  • ELF paletu 100 sjenila- crno mat sjenila
  • Revlon colorstay -180 sand baige
  • Essence gel liner- 02 London baby
  • Alverde quattro – 37 Chocolate
  • Essence I love stage baza za sjenilo
  • MF creme puf puder u kamenu- 05 translucent
  • MF FLE maskara
  • MF dip in sjenilo – silver lounge 10
  • Manhattan ruž u nijansi 57D

Lice i ovog puta ostavljam za kraj,i nakon stavljanja baze za sjenila krećem s nanošenjem gel linera preko cijelog gornjeg kapka, osim unutarnjeg kuta oka. Na krajevima  malo izvlačim kut prema gore.

U ovom koraku sam prekrila liner crnim sjenilom, i lagano, jako lagano izblendala rubove.

 

U unutarnji kut oka stavila sam srebrno sjenilo. Isto to sjenilo stavila sam u maloj količini i iznad crnog sjenila u unutarnjem djelu oka. Na nekim slikama se jako vide šljokice na ovom sjenilu, što ne bi trebalo :(. Vi upotrijebite neko manje svjetlucavo sjenilo.

 

Stavite puno maskare na trepavice.

Stavite tekući puder i puder u prahu, jer Katy ima savršeno mat ten, bez bronzera i highlighta i vrlo malo rumenila. Ja rumenilo nisam niti stavljala jer se opet majka priroda pobrinula da mi se obrazi zacrvene da ih ni Revlon Colostay ne može prekriti.

 

Za kraj još samo nanesite ruž, stavite neke svjetlucave naušnice i nabacite neki live nastup na trosjedu u dnevnoj sobi uz neku od Katyinih pjesama :).

 

Na ovoj posljednjoj slici sam dodala malo ružičastog rumenila, kako vama izgleda ljepše? Kako vam se sviđa ovaj look? Biste li se usudili izaći s ovakvom kosom na neki party ?


Close
Suzana Prinčevac (AiryFairy) živi u Belišću, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta posvetila se po...

Ovaj članak ima 77 komentara.

  • AniP

    bravo :* jako mi se sviđa i mislim da si sve jako dobro pogodila

    • Astra

      Super ideja sve pohvale

  • nina

    Hahahaha lijepo….ali neces valjda izaci u tome. to je zapravo zalosno sto nismo otvoreni za takve stvari kao amerikanci. dob :) ro si se dosjetila krede, bravooo….!!

    • neću baš takva, ali za subotu za jedan rođ bojam samo vrhove, kao ono dip dye :) baš me zanimaju reakcije :)

      • snjeguljica

        To ces isto ovako pomocu krede? Ful mi se svidja ideja al me zanima koliko bi se to drzalo dugo i dal bi se pofarbala odjeca..

      • Jokisa

        Ja sam radila samo na vrhovima, i oharbala mi se i odjeca, i vrat i usi( imala sam svezanu kosu),jedva sam oprala – katastrofa, nikad vise ! :ljut:

  • shinechuck

    a mogla si samo kupiti sprej za kosu u plavoj boji :)

    • pa nije bilo za kupiti nigdje tu kod mene, izgleda da to drže samo u doba norijada a nije mi se dalo baš toliko čekati :D

    • Monsterica ^^

      može se radit i sa sjenilom :D uskoro budem radila na svom blogu ^.^

  • Zapravo jako dobar look za tebe, šteta što je naše društvo ograničeno i čudno bi te gledali da se pojaviš takva na ulici :(

    • ma ne brine mene to previše…pa ljudi čudno gledaju i ak imaš malo drugačiju boju majice :lol:

  • eLLe

    ajme meni jesi otkacena :D svaka cast na ideji, hrabrosti i izvedbi!!

  • roza

    sumnjam da bi ju čudno gledali. meni je ovo skroz ok i jako “prolazno” za izlazak.

  • a.s.

    fora

  • Cactusich

    Divno mi je gledatii kako se jako trudiš da svaki tvoj članak bude zanimljiv, precizan i redovit! Samo tako nastavi, oživjeti ćeš ovaj portal! :*

  • vanillasunshinesky

    baš fora! ja si planiram tako osvježit vrhove kose sa par kreda u boji koje ću maznut malom bratiću :P :))

  • LouAndreu

    AiryFairy, svaka čast. Zbilja si predana kad se nečeg uhvatiš i ide ti sve bolje :) Nego, kolika je ono mjesečna norma bila postavljena kad su se birale nove šminkerice? Vrijedi li to i za “stare”? Jer neke od njih imaju 2, 3 članka od početka godine. Nevjerojatno mi je da vas je 18, a objava je tako malo…

    • dora87

      Mislim da bi AiryFairy trebala primati i nekakvu plaću s obzirom na broj (a bome i na kvalitetu i uloženi trud) članaka koje mjesečno objavi :) Bravo za look ;)

  • leelee

    Ova modra kosa je totalno upotpunila make up, samo mi se čini da ona ima i umjetne trepavice. ja sam u srednjoj nosila modre pramenove na kosi i ne sjećam se da su me gledali čudno. hm…vjerojatno jesu ali sa 16 me nije bilo briga. a i pramenovi su se isprali nakon 2 pranja. :)

    • kreda se ispala nakon jednog pranja hahaha :/ ma znam da ima umjetne trepavice, ali ja ih nemam trenutno :(( (imam samo nekih šarenih koje sam nakupovala za maškare) pa nisam stavljala, izvukla sam maskarom što sam bolje mogla ove moje jadne trepavice, ali dakleko bolje bi bilo da sam imala i trepavice, onda bi look bio ono baš baš potpun :)

  • snjeguljica

    Bas si je dobro skinula, svidja mi se :) bilo bi jos bolje s trepavicama i malo jacim ledenorozim ruzem, kod katy bas izgleda napadno. Ja bi ofarbala ovako kosu za izlazak ak stvarno drzi cijelu vecer i ne preslikava se. Jos me zanima kak se rade obrve u boji, to cu morat pitat variolu veru.

    • AiryFairy

      …nisam imala takav ruž, ovaj koji sam upotrijebila je najružičastiji koji imam a da je istovremeno i mat… ;(

  • Miolina

    Super je look, kosa je ok, pristaje ti uz oci, mozes vidjet kakva ces biti za otprilike50-60 godina, kad posijedis :D
    hahahh

    A imam samo jednu opasku..
    Mozda bi bilo bolje da si stavljala crnu olovku ili lajner , bez sjenke preko, jer ovako je ublazeno crnilo, pa ne dolazi bas mnogo do izrazaja..
    Mozda si doduse ti htjela tako..
    I mislim da bi bilo bolje da si za pola cm produzila crnu olovku u unutrasnji kut oka..
    Tako je barem kod Katy..

    Ali, sve u svemu- to su sitnice ..
    Generalno je PREDOBRO!
    S tim sto ja kosu ne bih nikad farbala u tu boju, preslikala bih samo make up ;)

    • AiryFairy

      hahhah da :) a morala sam ja to isprobati s kosom, make up je sam po sebi malo preobičan za tutorial… sjenilo sam stavila jer je trebalo biti mat,a liner koji sam prvo stavila je izgledao nekako svjetlucavo …a ovo u unutrašnjem kutu oka je i bilo prije tak skroz blizu ruba, i onda kad sam stavila to bijelo sjenilo u kut,malo sam pretjerala :) ja sam malo ovaj, opsjednuta s tim svjetlucavim unutrašnjim kutem oka :)

      • Miolina

        Pa jeste..
        Ja sam npr. plavusa, slicna mi boja ociju kao tvoja, samo su moje malko vise plavo-sive, a tvoje mjesavina plave zelene..
        Tako da i ne koristim crni lajner..
        Na plavu kosu, svijetao ten i svijetle oci- kad ga stavim jedino se lajner na licu vidi, bas je prejak..
        Zato nije losa ova verzija sa sjenkom preko, malo da ublazi crnilo..

        Ma super si, zbilja!

        Ja bi voljela da vidim neki zeleni tutorijal.. Ili ljubicasti..
        :*

      • ide za koji dan zeleni :) jučer napravila :))

  • hooray

    super ideja, meni se tako svidja ta nijansa plave boje koju ona ima na kosi,

    ali što se šminke tiče, čini mi se da tvoja varijanta ima više shimera nego njezina, njena šminka je mat, i da, umjetne trepke bi super nadopunile.

    • AiryFairy

      cccc samo me tjerate da kupujem još više šminkice i ostalih potrepština ;)

  • miki

    ja sam mislila da u naslovu piše granny look :O
    inače mi se look jako sviđa :lol:

    • AiryFairy

      hahahha pa komotno i taj naslov može proć :P

      • miki

        ma neee,nema to veze s bakicom xD
        i prekrasna ti je kosa *_*

  • Mia

    ma predobro… bas me nasmijala ideja… ali pokazuje koliko si kreativna… :D
    i vjerujem da nije nista prljavo dokle god ima vode i sapuna,nek covjek eksperimentira… bravo !

    • hehehe, trebala si joj vidjeti lice dok je to radila :) štrumfeticaaa :) hvala bogu pa ima sapuna i vode doma pa se mogla oprat ehhehehe

      • Mia

        e bio bi zaj*b da nije išlo dolje :D hehehe …. ma super ideja…samo ti pripazi da je sve perivo sa sapunom :P

  • Little.Miss.Sunshine

    Super si kosu sredila, meni se baš sviđa :D

  • baš je dobro :D super ova fora sa kredom, baš bi bilo zakon probati one kao raznobojne ombre sa njima ;)

  • Ivy

    Super si to odradila, i sviđa mi se ideja s kredom :)
    Svaka ti čast na predanosti i trudu, cijenimo to ;)

  • xXx

    hehe da samo na party s takvom kosom :lol: ja sam neko vrijeme bila pofarbana na svjetloplavo (mozda malo svjetlije od tvoje majice), super je izledalo i nije mi bio bed hodati takva okolo :lol: samo sto je takva boja bila teska za odrzavanje, trebalo je svaki put blajhati cijelu kosu pa onda farbati a plava boja nije bila bas postojana, samo je blijedila s kose i nestajala pa je to trebalo dosta cesto odrzavati. na kraju mi se vise nije dalo pa sam odustala haha makeup mi se svidja, super ti pase uz boju ociju. i mozda mi je ipak bolje bez rumenila :)

  • a jesi luda…nisam mislila da ćeš stvarno staviti te slike…ali iskreno, što više gledam slikice sve mi se više čini da ti ova boja baš dobro stoji ahhahha :) svaki puta me iznenadiš… :*

  • BlueBell

    ja sam sa 16 stvarno imala dobar dio kose modre boje :D bila sam si super! sve mi se svidja, samo mi fale umjetne trepavice.

  • Maquilleur (:

    Je li mogu znati po kojoj si cijeni nabavila ovu paletu sjenila (ELF paletu 100 sjenila)? Predivna je! :)

    I look je lijep,naravno. :*

    • AiryFairy

      15eura je bila normalno, a ja sam ju uhvatila na 50% popusta. znači za samo 7,5 eura :)

      • o Bože, funti- ne eura…. FUNTI :)

  • biba1804

    mene zanima gdje ima za kupiti takve otkačene boje za koosu, pr.roza?

    • Iva

      Internet, Manic Panic i Special Effects boje. Čula sam da ih ima i u Estetic Uvemi na Ilici, ali nisam sigurna jel ih još drže. Rozu možeš dobit i ako na skroz izblajhani pramen staviš ljubičastu i držiš kraće nego što piše na kutiji, tako ja svoju dobivam :)

  • tinny

    Dugo pratim šminkericu, no Šminkerice nikad nisu bile toliko lijenije i nemarnije da novi članak osvane svake prijestupne, izuzev tek nekoliko šminkerica koje se trude :ljut:

  • Misty

    Baš ti lijepo ide ovako plava kosa uz boju očiju :) Meni ovakvi ružičasti pramenovi super izgledaju, a mislim da bi i ljubičasti mogli biti dobri

  • Mikka

    besprijekorno skinuto i svaka cast na trudu kroz cijelo vrijeme :) (sto se za ostale sminkerice nebi moglo reci)

  • Zvoncica

    fora! super ideja,maštovito:) sviđa mi se! iako ja bi samo look, jer logično gdje bi po gradu išla obojanom kosom s kredom:) ali odlična kopija:) super si se sjetila!!

  • Dorianne

    GENIJALNA SI! :kima:

  • Lepo, vidi se da si se trudila, ideja ti je super!!!

  • :)

    suzy ti bi trebala pokrenut sama svoj blog i neku kunicu zaradit jer ionako skoro samo ti objavljujes clanke na Šminkerici, a ja mislim da bi imala puno klikova tako da… razmisli :)

    Bas si super ovaj makeup/frizuru rekreirala

  • mara

    Na što se ovaj portal sveo???Jedan članak na dan….pa to je sramotno :spava:

  • Pepa

    ten ti je savršen,blago ti se ;(
    prekrasna si,look je odličan :*

  • dx

    video sa bojenjem kose kredom je stavila kandee johnson prije par dana :)

    super je, svaka čast, ja nosim često ovaj look jer ne volim previše izblendan smokey eyes :)))

  • Vesna

    ovo je stvarno genijalno. :)
    svakim člankom si sve bolja i bolja. svaka čast na trudu.
    ja ne znam napravit ovu frizuru… a htjela bi :brukica:

    • a budem onda jednom pokazala, kada mi kosa ne bude sva od krede pa budem mogla lakše raditi s njom :))

  • Elena

    Nisam zlobna, ljubomorna i ne znam kakve još epitete nadodajete onima koji se usude reći svoje mišljenje, ali mislim da ne bi trebala kupiti zasluge za bojanje kose s kredom jer mi se čini da si to iskopirala od Kandee Johnson koja je baš nedavno objavila takav video. Eto, toliko, ništa osobno protiv tebe nemam

    • AiryFairy

      oprosti ali nigdje u članku ja ne spominjem da sam ja to sama izmislila,piše da sam pronašla način …tako da ne znam odakle ti da ja prisvajam neke zasluge osim evenutalno za provedbu toga u djelo…
      pa ta je fora stara već milijun godina i još u osnovnoj školi smo izvodili takve gluposti kredama…

      Za kandee sam čula kad je neka cura prije tebe to ovdje napisala da ona ima takav video pa sam pogledala, i da to je od prilike to što sam ja radila(i još jedna mala nebitna stvar, gledajući datum kada je ona stavila taj video, shvatih da je to bilo nakon što sam ja ovaj tutorial napravila…)…ali na youtubeu ima još barem 100 ljudi koji imaju isti ili sličan video, i mislim da i da prekopiram nešto s you tubea to nije zabranjeno.

      • Elena

        Nisam nigdje ni napisala da si ti rekla da si ovo sama izmislila, ti samo mudro šutiš dok ti drugi pišu kako si se super toga sjetila. I ne, ta “fora” nije stara milijun godina, koliko vidimo prema reakcijama, ljudi za nju prvi put čuju. Ono što je Kandee radila nije otprilike isto, nego skroz isto i obajavila je taj video puno prije nego ti ovaj post, valjda znam jer sam gledala. Također, na youtube-u nema 100 ljudi koji imaju sličan ili isti video, niti je zabranjeno kopirati sa istoga, ja sam samo napomenula da nije lijepo krasti tuđe ideje i prodavati ih pod svoje

  • Vanilla

    Mene najvise zanima clanak o pramenovima – ćeš podjeliti tu tajnu s nama, kako si ih sama radila? sve pohvale! <3

    • AiryFairy

      radila sam ih s alufolijom, onako kao što rade u frizerskim salonima…. možda jednog dana i hoću to podjeliti s vama, kada uspijem to poslikati…za sada mi se čini izvođenje tih pramenova + slikanje = nemoguća misija. :D

  • Bubek

    ja osobno imam pofarbanu kosu u rozu, da ljudi me cudno gledaju i pilje i da bas me briga. mlada sam nemoram jos radi i mislim da mi je sad vrijeme da uzivam i da radim od kose sta god ocu jer nije trajno, boja se pocne ispirat nakon nego vremena.pohvala za kredui za tutorial, a poruka ostatku ako si hocete obojat kosu il bar dio kose u neku ludu (drugaciju boju) napravite to jer kad cete ako ne sad

  • Lara Croft

    Nevezano za članak, ja bih pohvalila TEBE, čini mi se da si najaktivnija šminkerica, i bez obzira sviđa li mi se to što si napravila/našminkala/pokazala, ti uneseš puno truda i detalja i za to zaslužuješ svaku pohvalu.
    A na negativne komentare se ne obaziri, uvijek ima više pozitivnih, i ako postoji makar jedna osoba kojoj se sviđa to što radiš, to je dovoljno dobar razlog da nastaviš sa svojim stvaranjem. Sretno u budućem radu, kiss

    • hvala puno :) drago mi je što netko vidi i cijeni moj trud :) hvala svima na lijepim komentarima :* :* :*

  • Katarina

    Ne kapiram zašto nisi ofarbala kosu temperom, ako si baš htela da si takva bude samo na nekoliko sati. Boja bi bila mnogo jača a i ne bi se odmah skinulo.

    • to mi se ipak čini malo pretjerano i kosa bi mi bila slijepljena,a to mi nije bio cilj…

  • ivana

    puno ljepša od katy perry!! :*

  • Olya

    Lakse je sa sjenilom za oci puno lakse se nanosi i puno bolje ostaje :D

  • ne znam zasto , al ovaj tutorial mi nekako nema veze sa Katy. Make up je totalno drugaciji.. sry AiryFairy

  • Amila

    Nakon koliko pranja se obere kreda sa kose, uostalom da li se može oprati? :D

    • ma naravno da se može oprati, jednim pranjem sve ide dolje :)

  • lola

    hej, a gdje si kupila krede? ja tražim gdje da kupim više komada u istoj boji….ali svugdje se prodaju samo ili pakiranje bijele krede ili šareno pakiranje…a meni treba samo jedna boja.

  • Nataša

    Ej, super je! Je l to obična kreda ( s kojom se crta po tabli ) il neka posebna za kosu?

  • Astra

    Super je

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)