NATJEČAJ ZA NOVE AUTORICE ŠMINKERICE

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 15.10.2018.

Natječaj za nove autorice Šminkerice kreće! Tražimo pojačanje našem timu, djevojke koje jednako kao i mi vole kozmetički svijet i sve vezano za isti. Ako ste ljubiteljica kozmetike, ako morate isprobati svaki novitet, ako volite snimati makeup tutoriale, ako ste aktivne na društvenim mrežama i želite svoj hobi podijeliti s drugima sličnima vama, prijavite se jer sad je prilika da hobi pretvorite u nešto više. 

Šminkerica je prvi beauty community na ovim prostorima. Već gotovo 9 godina različite djevojke koje su bile ili još jesu dio našeg portala pišu o svojoj strasti, uče druge i isprobavaju novitete. Prisjetimo se prvog članka na Šminkerici, iz davne 2009. godine, gdje osnivačica portala Ivana (ujedno i jedna od prvih hrvatskih Youtuberica) piše sve o kistovima za makeup. Od tada brojimo preko 3,900 članaka, tutoriala i recenzija koji su do sada objavljeni na portalu. Ono što Šminkericu razlikuje od ostalih portala slične tematike je činjenica da su članci pisani na temelju vlastitog iskustva od strane običnih djevojaka koje vole kozmetiku i pisanje blog objava su prihvatile kao hobi. Sada tražimo još takvih djevojaka, nova lica koja će se uključiti u rad portala i donijeti nove ideje, nove stilove i još više članaka, tutoriala i zanimljivog sadržaja za naše čitateljice.

Iako se radi o zaista zanimljivom, ispunjavajućem i zabavnom poslu, potrebna je odgovornost, konzistentnost, kvaliteta sadržaja, ali prvenstveno ljubav prema onome što radite. Želite li postati dio Šminkerica tima, svoj zadatak morate shvatiti ozbiljno i posvetiti svoje vrijeme i trud.

Što očekujemo od vas:

 • Kvalitetan sadržaj (zanimljive teme, kvalitetno pisanje i kvalitetne fotografije/snimke)
 • Aktivnost na društvenim mrežama / YouTube kanalu (želimo kreirati nov i zanimljiv sadržaj putem svih kanala)
 • Konzistentnost (redovite kvalitetne objave i poštivanje rokova)
 • Odgovornost i dobru organizaciju vremena (kako biste uz obveze koje imate znale izdvojiti vrijeme za rad na portalu)
 • Predanost i ljubav (koji će se reflektirati u sadržaju kojeg ćete stvarati na Šminkerici)

 

Naravno, vaše vrijeme i trud bit će nagrađeni. Imat ćete priliku raditi ono što ste oduvijek željele, dijeliti svoju strast s drugima poput vas. Mi ćemo se potruditi da vam omogućimo sve potrebno za vaš rad, kako biste pružile kvalitetan i zanimljiv sadržaj našim čitateljicama.

Što vam nudimo:

 • Platformu na kojoj se možete istaknuti i komunicirati s velikim brojem čitateljica, fanova i pratitelja
 • Odlične uvjete za rad i pomoć kod svakog koraka kreiranja sadržaja
 • Kozmetičke novitete, proizvode i tretmane koje ćete isprobavati za recenzije i koristiti u tutorialima
 • Priliku za učenje, rast i razvoj na području pisanja, editiranja fotografija i videa, kreiranja sadržaja, rada na društvenim mrežama
 • Stvaranje novih kontakata u svijetu kozmetike i na hrvatskom kozmetičkom tržištu
 • Posjećivanje evenata, radionica i tečajeva
 • Druženje s ostalim autoricama Šminkerice, grupom žena i djevojaka koje imaju istu strast kao vi

Kada budete pisale za Šminkericu, vaši radni stolovi vjerojatno će izgledati slično ovima na fotografijama. :) Morat ćete testirati brojne proizvode i novitete i zatim svoje dojmove predstavljati čitateljicama na iskren i koristan način.

Jedna od najbitnijih stvari nam je komunikacija s čitateljicama. Odgovaramo na njihova pitanja, isprobavamo proizvode o kojima one žele znati više kako bismo pomogle pri odluci o kupnji, pružamo im svoje iskustvo i znanje.

KAKO SE PRIJAVITI NA NATJEČAJ?

Na mail [email protected] pošaljite nam prijavu koja sadrži:

 • Tekst o vama + vaša fotografija
  Napišite nam koliko imate godina, gdje živite, što studirate ili gdje radite, što volite, koje hobije imate… Želimo vas što bolje upoznati. Recite nam zašto biste htjele pisati za Šminkericu.
 • Dva članka s autorskim fotografijama
  Tema po izboru. Želimo vidjeti vaš stil pisanja te kvalitetu fotografija. Možete pisati recenzije, kreirati makeup tutoriale, podijeliti savjete o njezi kože, napraviti top listu omiljenih proizvoda… Za inspiraciju se poslužite člancima na Šminkerici. Cijenit ćemo kreativnost u izboru tema i kvalitetu sadržaja. Članak koji pošaljete ne smije biti već objavljen na drugim stranicama, blogovima ili kanalima, uključujući i vaše ukoliko ih imate.
 • Linkove na vaše kanale, blogove i društvene mreže
  Ukoliko imate već kreirane YouTube kanale, blogove ili profile na društvenim mrežama, dodajte linkove na njih kako bismo mogle vidjeti sadržaj koji objavljujete. Korisni će biti i linkovi na privatne profile kako bismo vas malo bolje upoznale.

Nije bitno imate li već iskustva u pisanju i svoj vlastiti blog ili ste potpuna početnica. Ako nam pokažete da znate kreirati kvalitetan sadržaj te da imate ljubav prema onome što radite, vaše prijave će biti uzete u obzir. Godine također nisu bitne. Kako bismo predstavile što svestraniji sadržaj, trebaju nam osobe različitih generacija, različitih tipova kože, različitih stilova, različitih interesa.

Ako želite pisati, ali vaš interes leži u temama izvan svijeta kozmetike (možda moda, fitness ili DIY), također nam se javite!

Natječaj će trajati do 10.11.2018. do kada primamo prijave. Nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku i postati dijelom Šminkerica tima! :)

Veselimo se vašim prijavama!

Za sva dodatna pitanja javite nam se u komentarima ispod članka ili na društvenim mrežama.


Close
Šminkerica je prvi i najveći domaći beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog stil...

Ostavite komentar

:) :( :* ;) ;( :? :D :lol: :P o.O :ideja: :ljut: :kima: :ozbiljan: :ljut2: :znoj: :mrgud: :sramise: :spava: :usklicnik: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)