Što nosim u kozmetičkoj torbici?

Objavljeno u Makeup, autorica: - 10.08.2014.

Kako ljeto već polagano odmiče, a ja uz posao svoje slobodno vrijeme provodim svugdje, samo ne kod kuće, sasvim razumljivo je da gdje god krenem sa sobom nosim i svoju malu kozmetičku torbicu sa nekoliko, po meni, must have proizvoda koje svakodnevno koristim i koji su mi potrebni.

Da se razumijemo, ja ljeti stvarno nemam volje za šminkanjem, a kako sam od nedavno počela i raditi, nisam bila baš previše entuzijastična oko ideje da se ranije ustanem da se dovedem u red pa sam neko vrijeme nosila sa sobom u torbi jedino maskaru, BB kremu, korektor i malo rumenila.

Onda sam nakon par tjedana dobila poriv da se kompletno našminkam, pa sam odvojila 20 minuta više i shvatila da se puno bolje osjećam kad sam našminkana na poslu, a i izgledam puno odmornije. Stoga sam u svoju kozmetičku torbicu potrpala u biti najosnovnije proizvode koji mi omogućuju da se brzinski spremim, a da pritom izgledam sasvim pristojno, svježe i uredno. :D

makeup_bag1

Za početak, ovo je moja kozmetička torbica trenutno. Da. Imam fetiš na torbice svih vrsta, pa tako i na kozmetičke, tako da ih u biti često mijenjam, a trenutno je aktualna ova, malo poveća jer sam u nju natrpala i dosta stvari koje čak i ne koristim svakodnevno već samo kad ih se zaželim. :)

Malo pogleda na hrpicu iznutra.

makeup_bag2

I jedan mali pogled na hrpicu izvan torbice, tek toliko da dobijete uvid o proizvodima o kojima ću vam danas pričati. 

makeup_bag3

Kako ovo ne bi bio samo jedan od onih članaka gdje vi virite u moju torbicu, gledate slike, i ja vam govorim o kojem proizvodu se točno radi, odlučila sam proći kroz svaki proizvod zasebno na način da vam objasnim razloge zbog kojeg koristim upravo spomenute proizvode i objasnim ukratko svoju svakodnevnu makeup rutinu. 

Krenimo od same pripreme lica za makeup koji bi, prema mojim potrebama, trebao izdržati što dulje s obzirom na to da radim 8 sati, na posao i s posla idem sa biciklom, a još uz sve to, bez obzira na promjenjivo vrijeme, ljeto je i povremeno zna biti vruće.

Moji saveznici u tom slučaju su Catrice Prime and Fine Smoothing Refiner, iliti najjednostavnije rečeno-baza za lice i Essence Colour Arts Eye Base.

makeup_bag4

Što se tiče Catrice baze, moram priznati da nisam nešto osobito opčinjena ovim proizvodom i smatram da postoje puno bolji i kvalitetniji za tu namjenu, ali kako sam ga kupila tako sam ga odlučila i potrošiti jer bez obzira na to što mi trajanje podloge ne produži značajno dugo, makeup definitivno lakše sjedne na lice, osobito korektor i BB krema koja se savršeno stope na ovu bazu.

O Essence Colour Arts bazi za oči sam pisala ovdje, pa se ne bih previše zadržavala na njoj, osim što mi je od srca žao što ju je Essence povukao iz asortimana jer je bila za svoju cijenu i više nego povoljna, a kvalitetna.

Nakon što sam nabrzinu stavila spomenute baze, bacam se na nanošenje podloge, a trenutno koristim Deborah BB Cream 5 in 1 koju imam čak 2 komada. Za svaki slučaj jer mi je jedna od pri kraju.

makeup_bag5

Što se tiče ove BB kreme, trenutno ju koristim jer mi nijansa odlično paše s obzirom na to da sam ove godine dobila nešto boje na moru i super miriši. Baš me osvježi za dobro jutro, međutim bez obzira na jako dobro prekrivanje, zamjeram joj što vrlo brzo sklizne s lica. S bazom joj se postojanost produlji za par sati, ali ništa posebno. Jednu sam dobila na poklon pa ih namjeravam obje potrošiti jer trenutno nisam raspoložena za težu podlogu tj. pudere, a što se tiče BB krema općenito, ni sama ne znam da li postoji na tržištu ikoja koja bi mi odgovarala. Ako imate kakvu preporuku, slobodno napišite u komentarima!

Sljedeći je korak nanošenje korektora. Riječ je o Catrice Camouflage Cream proizvodu koji jedini uspijeva upotpunosti prekriti moje tamne podočnjake, i uvijek se pobrinem da imam jedan u rezervi jer ne mogu živjeti bez njega!

makeup_bag6

Odlično prekriva, postojan je, i uistinu se sporo troši, a nije skup! Opširnu recenziju pročitajte ovdje.

Što se tiče obrva, brzinski ih uredim (kao što primjećujete, svaki korak radim brzinski jer tako vam je to kad ujutro želite spavati koju minutu duže. :) ) s Maybelline Color Tattoo 24HR sjenilom, u nijansi 40 Permanent Taupe koja mi se pokazala za ovu namjenu savršenom jer drži cijeli dan, što nažalost ne mogu reći isto za svoje masne kapke.

makeup_bag7

Bacamo se na oči. Kako sam ja jedna od onih osoba koja mora imati sjenilo na očima, makar u nijansi kože jer imam masne kapke i nijedna olovka ili tuš mi ne drži bez podloge, povremeno kombiniram različite palete, a trenutno su aktualne Makeup Revolution Iconic 2 i Avon True Colour koju, mislim da čak i više nemaju u ponudi.

makeup_bag8

makeup_bag9

Kombiniram najčešće svjetlije nijanse i tek koju nijansu tamniju u pregibu da mi se otvori pogled. Ne volim pretjerivati i izgledati pretjerano uređeno, jer ipak radim s ljudima i volim izgledati što ležernije.

Nakon toga nanosim na gornje i doljnje kapke gel eyeliner, također Catriceov u nijansi 010 Black Jack With Jack Black koji imam čitavu vječnost i nikako da ga potrošim.

makeup_bag10

Iako više preferiram tekuće tuševe, u posljednje vrijeme mi je jednostavnije nanijeti ovaj gel eyeliner, s obzirom sam u biti ostala bez tekućeg tuša, primam također preporuke u komentarima za neki dobar, jeftiniji, a kvalitetan tuš za oči. :)

Prije maskare nanosim Makeup Revolution Vivid Baked Highlighter u nijansi Pink Lights.

makeup_bag11

Ajme kako sam ja zaljubljena u ovaj highlighter! Ovdje možete pročitati opširnu recenziju, a i Variola je pisala o ovim ljepotanima stoga obavezno bacite pogled i na njezinu recenziju. Ne znam što više dodati osim da smatram da bi si svaka djevojka trebala priuštiti jedan ovakav highlighter je podiže makeup look samo tako! Stavljam ga ispod obrva, u kut očiju, i naravno malo i na jagodice. Divan, divan, divan proizvod!

Što se tiče maskare, trenutno koristim L’Oreal Miss Manga Mega Volume koja mi se u početku nije baš svidjela, ali kad se nakon nekog vremena posušila, postala je jedna od mojih najdražih maskara.

makeup_bag12

Znam da se puno cura žali da joj je četkica dovoljno velika da im se razmrlja na kapke i nije baš najpraktičnija, ali ne znam. Meni ova tekstura jako odgovara, a i četkica mi uistinu zapanjujuće podigne trepavice da se ne mogu stvarno požaliti na nju.

Što se tiče rumenila, u zadnje vrijeme se uopće ne opterećujem time da si možda priuštim neko kvalitetno i dobro rumenilo, jedan od razloga je što koristim Wet’n’Wild Mega Glow Illuminating Powder u tu svrhu.

makeup_bag13

Super je što recimo ovaj proizvod uopće nije rumenilo, ali može poslužiti kao shimmer, sjenilo ili highlighter. Ipak, nijansu u njemu koje pokupim s kistom sve zajedno ostavljaju divan trag na mom licu i ne žalim se. :P

Za završni touch stavljam Essence All About Matt! fixing loose powder koji je nažalost dao već svoje i nikako da se više konačno pomirim s tim i oprostim od njega jer smatram da je ovo također jedan od onih must have proizvoda koji su uistinu povoljni, a stvarno kvalitetni i ljuta sam na Essence što više nemaju ovaj proizvod u ponudi i nemam pojma što ću i kako ću bez njega.

makeup_bag14

Savršeno matira, a što je meni osobno najvažnije, produlji trajanje šminke na licu.

I za kraj, jedan opće poznati ljepotan koji je uvijek sa mnom bez obzira na to što ga ne nosim često, a radi se o Maybelline ružu u nijansi 902 Fuchsia Flash koji u biti koristim u slučajevima kad nemam volje za ništa osim za kombinaciju s početka priče (maskara, BB krema, korektor, i malo rumenila) koju ovaj ruž naprosto podigne!

makeup_bag15

I eto, to je to.

Kako vam se sviđa moja kozmetička torbica i sadržaj u njoj? Imate li vi išta od spomenutog u svojoj kolekciji? Što vi najčešće nosite sa sobom kad idete negdje na više dana? Volite li viriti u tuđe torbice i želite li vidjeti više ovakvih članaka?


Close
Andrea Staničić (Mala Trubica) ima 26 godina, živi i radi u Zagrebu. Autorica je kozmetičkog bloga M...

Ovaj članak ima 26 komentara.

  • Mina

    Nikad neću prežaliti ovu paletu Pink Sands koju je Avon povukao iz prodaje :( :(

    • Snowflake

      ja ju imam još uvijek…oduševljena sam njome imam tu i icy lagoon :kima:
      nastojim ih koristit za malo bolje prilike :* (za svaki dan na faksu biram jeftinije verzije :P )

  • Maja

    Jako mi se sviđaju tvoji članci i stil pisanja, tako da svaka pohvala za to. Temeljita si i stavljaš kvalitetne fotografije, tako da je sve fino profi, u rangu Šminkerice. :kima:
    Što se tiče tvoje kozmetičke torbice, koristimo dosta sličnih proizvoda:D jedino ja koristim Catrice bazu u bijeloj tubici i stvarno sam prezadovoljna njome. Kamuflaža im je isto pun pogodak, i kao što kažeš, za male novce imaš kvalitetnu stvar. Ovaj Essence puder za fiksiranje nažalost više nema, ali dobar im je takav i u kamenu, ja trošim već 2.. Toliko od mene,nadam se da nisam zagnjavila komentarom, a tebi još jednom svaka čast, samo tako nastavi :kima: :*

    • Aaaaa, hvala ti od srca! :sramise: Nemaš pojma koliko mi jedan ovakav komentar može uljepšati dan! Ali stvarno! Nadam se da će ubuduće moji članci biti još bolji, kvalitetniji i zanimljivi čitateljicama. Nažalost, zapustila sam malo svoj blog na kojem sam puno više opuštenija, ali stvarno me veseli pisanje za Šminkericu i osobito kad vidim rasprave i ovakve motivirajuće komentare.

      Što se tiče Essence pudera, namjeravam uzeti baš taj u kamenu nadajući se da će biti dostojna zamjena ovom u prahu. Samo što sam čula od drugih kolegica blogerica da ipak to nije to. Ali definitivno ću ga isprobati.

      Hvala ti još jednom! :** Hihi. :D

      • misshapen chaos

        Taj transparentni od essencea nikad neću prežalit, ni s jednim puderom mi lice nije bilo toliko mat. Ovaj u kamenu mi je koma, tak da sam ga zamijenila catriceovim transparentnim iz te Prime&Fine linije. Al nije to essence:(

  • Tinchy

    Super članak! :)

    E sa nevezano za ovu temu, trebam pomoc, trazim neki puder, imam 15 godina, i nemam bas jako problematicnu kozu i nikada prije nisam koristila puder ali u zadnje vrijeme mi se cesto pojavljuju nepravilnosti na kozi koje zelim prekriti.. trazim neki puder koji dosta dobro prekriva, nemam masnu kozu ali nije ni suha.. do sad sam koristila samo korektor iz bipe koji kosta oko 20-ak kuna a stvarno je super.. i mozete mi jos samo reci kako da izaberem pravu nijansu pudera posto nemam bas iskustva s tim.. Hvala unaprijed :*  xoxo

    • Evo ja ti mogu dati prijedlog s obzirom na to da ni sama nemam problematičan ten, ali volim ga ujednačiti i navikla sam vječito imati barem neku laganiju podlogu. Ja ti preporučam da probaš s BB kremama, ali s obzirom na to da je na našem tržištu očajan izbor, morat ćeš se baciti u avanturu isprobavanja one koja bi ti eventualno odgovarala. Kako nemaš problematičan ten, vjerujem da bi ti u biti odgovarale kao što je recimo slučaj kod mene. Npr, Garnierova ne odgovara svima, i vječito slušam prigovore u vezi nje, ali meni je skroz oke. Možda da pokušaš sa toniranom kremom, ili Manhattan Clearface BB kremom (stoji ti u DM-u čitava Clearface kolekcija tamo na odjelu gdje stoje proizvodi za čišćenje i njegu lica). Ja sam probala njihovu toniranu kremu i super je za ujednačavanje. Iskreno, ja ni sama ne znam što bih ti točno preporučila osim da izbjegavaš teže podloge tj. tekuće pudere jer ti koža nije problematična, a sv nepravilnosti dodatno možeš prekriti korektorom. Tak da molim druge cure da se oglase ako imaju još kakav prijedlog!

      Što se tiče prave nijanse pudera, ja ju tražim na način da u dućanu uzmem malo testera proizvoda koji me zanima i stavim ga malo na obraz, skroz dolje uz vrat i gledam da li će se stopiti sa mojom bojom kože.

      Nadam se da sam barem malo pomogla. :P

    • dumspirospero

      Imas maybellinovu dream fresh bb kremu koja je odlicna, miris je malo ruzan ali ako te to ne odbija mozes, probati, jer zbog loseg izbora ta je u drogerijama ipak najbolja :)

  • Daisy

    Catrice baza u ovoj teglici mi je izazvala bolne potkozne pristice i komedone. Kome je koza otpornija moze ju koristit al za mene je big NO.

    Moji preporuku za tus imas od Eveline Celebrities sa zlatnim cepom. Najcrniji tus koji sam ikad koristila, savrseni tanki aplikator i dode nekih 22 kn.
    Voljela bi da imaju i vodootpornu verziju.

    • Eveline Celebrities tuš sam posljednjeg potrošila i moram priznati da mene taj tuš nije baš nešto osobito oduševio. Odlična četkica i pigmentiranost, ali iz nekog razloga mi treba čitava vječnost da ispunim crtu jer ja volim nositi malo deblju…Svi pričaju o njemu, a meni je onako…meh… :P

  • Imam ovaj ruž od Maybellina, ista nijansa :* :* cijelo ljeto ga nosim svakodnevno :D

    • O da. Stvarno jedna od najljepših nijansi, po meni. Kaže cura koja uopće nije osoba od ruževa. :P

  • Nika

    Baš volim ovakve članke!
    Što se tiče BB kreme, koristim od Garniera za mješovitu kožu, onu u duguljastoj tubici i savršena mi je. Isto tako imam masne kapke, pa ja iz tog razloga (i lijenosti) baš i ne nosim sjenila često, pogotovo ne za cijeli dan, jer mi se brzo razmažu i nakupe u pregibu kapka. Svi tuševi bi mi se uvijek isto razmazali ali pronašla sam jedino da Essence liquid eyeliner waterproof, ne onaj s kistićem nego s onim kao gumenim malim vrhom, je odličan i ne razmazuje mi se uopće, što je super da je to proizvod koji je jeftin. Meni je odličan i koristim već 3. Isto tako i Essence all about matt puder u kamenu mi je dobar, jedino se nekako brzo troši i brzo pukne, ali dobar mi je i koristim već 2. ili 3. nisam sigurna. Eto to je to od preporuka :) Tebi svaka čast na članku!

    • A da znaš da sam baš razmišljala da uzmem taj Essence liquid eyeliner waterproof jer sam ga jednom imala i bio mi je odličan. Sad si me još više ponukala da ga uzmem…I ovaj Essence all about matt puder ću definitivno uzeti kad vidim da ga puno vas koristi i da ste zadovoljne s njim!

      • dumspirospero

        Essenceov puder u kamenu i tuš su dva stvarno odlična proizvoda s obzirom na cijenu.Od srca preporucujem :))

      • Nika

        Nadam se da će i tebe oduševiti kao mene, znam kako je to sa masnim kapcima kad ništa ne ostaje na njima. Isprobala sam puno tuševa i htjela sam da neki mogu nositi bez baze i evo jedino ovaj je stvarno bio dobar. Ako to voliš stalno nositi sjenila, što se baze tiče NARS Smudgeproof makeup base (mislim da se tako zove, bijelo pakiranje) je naprosto savršen proizvod, doslovce sjenilo ostane 24 sata (onako cijeli dan pa ako slučajno ne skineš šminku ujutro je još sve postojano na kapcima :D) ali je jako skup pa ga ne koristim baš često, onako u posebnim prilikama.

  • Woopy

    od deborah bb kreme sam bila dobila bolne upaljene potkozne pristeve, tako da preporucam osobama koje nisu osjetljive. preporucam essence all about matt u kamenu troosim drugi vec i super mi je i takodjer preporuke za essence tus :)

  • Mislim da nas većina obožava ovu Catrice kamuflažu, a ovaj Maybelline ruž je divan :).
    Ako voliš obične liquid linere probaj Essence vodootporni, a puder za matiranje jako volim Manhattanov. U istoj je ovakvoj teglici ko Essence, mislim da je dostupan u dvije nijanse. Za matiranje je odličan.

  • tinA

    Meni najbolja bb krema je od nuxa! 30 ml je 120 kn znam da je malo skuplje al se isplati dati svaku lipu. Fino mirisi po breskvi i jako je hidratantna. Ima je samo u ljekarnama.

  • Pufnizza

    Obožavam zaviriti u tuđe torbice :) Isto tako, jako volim tvoje članke, slike su kvalitetne i prekrasne, a ti napišeš sve što je potrebno.
    Tuš koristim svaki dan i nakon puno isprobavanja našla sam Bipin B pretty tuš u flomasteru. Ne razmazuje mi se, jeftin je i dovoljno crn.
    Što se tiče kamuflaže, mislim da je ona postala “must have” u svakoj torbici. Nego, s čime ju ti i ostale cure razmazujete?

    • Ja ju nanosim sintetičkim kistićem iz Essence kolekcije Bloom Me Up, pa ju razmažem dodatno prstom. Tako mi najbolje sjedne. :D

  • Leah

    Sestre po kozmetici :kima:
    Većinu sadržaja tvoje torbice ili imam ili mi je na popisu za sljedeću kupovinu.
    I da, super su ti clanci, odlično pišeš!

    @Pufnizza – ja kamuflazu nanosim prstima, lako se blenda i ne treba mi kistic.

  • Stvarno neznam zašto je esence povukao ovaj puder u prahu, to im je bio jedan od najboljih proizvoda ikad! :* nadam se da će ga uskoro vratiti makar u sličnom pakiranju, a od ostatka stvari htjela bih isprobati Makeup Revolution paletu :kima:

    • Leah

      Nećeš požaliti, ja imam Make up Revolution Romantic Smoked paletu i obožavam je na najjače. Najbolja sjenila koja sam dosad imala, predivne nijanse, super kvaliteta, ma sve 5 plus! Probaj čim prije.

  • Tamy :)

    Netko muči muku s puderom a ja evo s tom kutijicom jer puder imam a kutijicu ne :D inače,ruž mi je prekrasan,imam sličan od Misslyn,nijansa sexy marylin i obožavam kako roze i fuksijaste nijanse izgledaju na meni :) Catrice crni gel liner imam i ja i da,nepotorosiv je :D razmazuje mi se pa ga i ne koristim bas,cak mi se nije ni pokvario a imam ga dugo,medjutim treba mi dobar tekući tuš ali čitajući komentare snaću se već ;) Ni ja se ne šminkam svaki dan,eventualno kad se negdje ide onda da a ovako mi nema smisla natrpavat se šminkom od rane zore a gel liner mi je mrsko povlacit jer se uvijek šminkam u nekoj žurbi i onda nemam vremena za preciznost a treba mi malo duže da taj tuš izvučem jednako na oba oka :D

  • Little.Miss.Sunshine

    Još jedan glas za Essence Waterproof Liquid Liner, to je onaj sa tirkiznim čepom, odličaan je :D

    Sviđa mi se članak, ruž je prekrasan :D

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)