Zelena lavanda

Objavljeno u Recenzije, Tutoriali, autorica: - 11.11.2010.

 

Dosadila vam je kiša i sivilo? Obojite oči jarko zelenom i bojom lavande! 

 

Niste raspoložene za neutralne boje, željeli biste isprobati nešto malo drugačije i razveseliti si dan ili večer bojama? Evo mog prijedloga. 

 

Za ovaj look koristila sam: 

  • 88 matte palette  (korištena sjenila bit će na slici)
  • MakeUp Factory Make up Base
  • ArtDeco Eyeshadow Base
  • Bourjois Healthy Mix tekući puder i korektor u nijansi 52 Vanilla
  • Loreal Made for me Naturals (Dark Brunettes) – za oblikovanje obrva
  • Maybelline NY Volum’ Express Waterproof mascara
  • Essence bijela olovka za oči
  • S-he prozirno sjajilo za usne

Počnite tako da na kapak nanesete bazu za sjenilo. Zatim u unutarnji kut oka nanesite bijelo sjenilo, na sredinu kapka mahovinasto zeleno, a na vanjski kut oka intenzivno zeleno sjenilo. Za sad ćemo ostaviti sjenila tako kako smo ih nanijeli, blendat ćemo kasnije.Slike korištenih sjenila su iznad dijela oka na koji ih treba nanijeti. 

 

Nakon toga nanesemo tamnoljubičasto sjenilo cijelom dužinom kapka, a na unutarnjem kutu oka izblendamo sa bijelim sjenilom. 

 

Sada lagano izblendajte ona tri sjenila na kapcima. Iznad pregiba kapka  od korijena nosa nanesite sjenilo boje lavande, neka gornji rub ostane oštar,nemojte ga blendati ( naravno,osim ako to želite ). 

 

Ispod obrva nanesite boju prikazanu na slici,a duž gornjeg kapka povucite dužu crtu tamnoljubičastim sjenilom. 

 

Sada nanesite crni eyeliner (ja sam koristila eyeliner u gelu) ali pobrinite se da crta tuša ide malo iznad crte koju ste povukli ljubičastim sjenilom tako da se ono nazire ispod. Također nanesite olovku (ili eyeliner u gelu) u unutarnji pregib donjeg kapka. 

 

Možete (ne morate) dodatno naglasiti obrve tako što nanesete bijelu olovku uz donji rub obrve i razmažete ju prstom, štapićem za uši ili malom četkicom. 

 

Nanesite puder i rumenilo po želji. Malo tekućeg pudera razmažite na usne kako bi neutralizirali boju te preko njega nanesite prozirno sjajilo i gotovi ste!  U stvarnosti je ovaj look malo tamniji nego na slikama. 

7 

 

Biste li  nosile ovakav look preko dana ili za večernje izlaske? Volite li koristiti jarke boje pri šminkanju? Koje su vam najdraže?


Close
Ada Ivezić Kljajić (Anexia) studentica je Informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu...

Ovaj članak ima 68 komentara.

  • Predobro ! :ljubav:

  • Tasha :)

    prelepe boje,mada mi je zelena nekako drečava,sve u svemu jako dobro :)inace se ne sminkam tako

  • JuicyFruit

    wow ovo je odlično :ljubav: :ljubav:

  • Obožavam ovakve vedre i jarke boje <3 Prekrasan look, totalno moj štih :weee:

  • ana

    Bas je fino :)

  • Ivana

    odlično! meni puno draži look od zadnjega :-P
    mislim da će moja kombinacija umjesto zelene ići s plavom bojom, barem ću probati jer moje oči jednostavno ne podnose zelenu, nikako :D

    • Anexia

      probaj drugačije boje, zelena ne pristaje svim bojama očiju. moj prvi izbor je isto bio plava ali sam odustala jer je već bilo dosta plavih look-ova. inače su ljudi jako skeptični prema plavoj ali ja ju baš volim!

      • Ivana

        I meni je plava dobar izbor, ali tamnije nijanse jer sam svjetloputa pa svijetlije nijanse izgledaju dosta loše na mojim tamnomsmeđim očima ispod tamnih obrva :-P

        Očekujem još ovakvih lookova ^^ možda neki narančasti? nzn zašto, ja obožavam tu boju, ali mi nekako nije za sjenila prikladna. Razuvjeri me ;-)

      • Snjeguljica

        ja znam jedan super način za koraljno na očima, fenomenalno ispadne. ako je to ono što misliš pod narančasto :-D

  • Dea

    uauuu prekrasno!!!!

  • roza

    dobro izgleda na tebi:)
    ja se osobno ne bi tak našminkala,nekak mi je plastično.al sviđa mi se ova ljubičasta crta na gornjem kapku pa tuš iznad nje ^^

  • BlueMissy

    Prekrasno :)

  • Gogy

    preprepredobro!!!!!!!!!!!!!
    :DDD

  • biba1804

    ajme lookovi su Ti presavršeni
    mladenački :D

  • Maja

    prekrasno..boje su savršene i tutorial ti je jako dobar..potrudila si se sve super složit :ljubav:

  • KiaraMagicEye

    Prekrasan look.. i ja sam oduševljena.. obavezno ću ga isprobati! Samo mi je malo žao što si odustala od video tutorijala.. ali nemam zamjerki i odlično si ovo napravila! I još jednom, prekrasna si..

  • _kay_

    veeeeeri najs :))) odlične boje, lepe oke :wink:
    a i pirs mi je :ljubav:

  • odlično! predivna si :)

  • Leica

    Slazem se za video tutorijale, ja navijam da ih vratis, hehe! :)

    Odlican look, totalno digne cijelo lice… Nesto slicno sam vidjela kod Michelle Phan ali ovo je zbilja lijepo. Volim zeleno na kapcima, samo ga se bojim nanjeti na sebe da ne plasim djecicu po cesti. :)

    • Anexia

      pratim michelle na you tube-u (iako nije mi baš jedna od dražih) i ne sjećam se da je imala nešto ovako, baš ću potražiti!

      Svakako će biti video tutorijala, nisam od toga odustala! ;)

      • Leica

        Mislim da nije potpuno ista tematika, njoj je inspiracija bila livada ali boje su me ful podsjetile na taj njen look. :)

  • keti

    Sve mi odlično izgleda! Baš ti lijepo stoji.

  • Uuuuuuuu prekrasno!!
    Jako jako jako mi se svidja, super ti stoji! :ljubav: :weee: :weee:

  • Romana

    odlično! :ljubav:

  • marta.

    preprepreprepreprepredobroo. :D
    meni je ovo presuper. i prije sam se sminkala sa zelenom. ali nisam je kombinirala s ljubičastom.
    definitivno bum probala. :D

  • jexy

    :ljubav: obrve :ljubav: ,i ja zelim ovakve ali nikako da naglasim luk :///
    inace super tutorial !! :)

    • Anexia

      hvala!
      ja ih oblikujem tako da pređem po donjoj liniji obrva sjenilom kako prirodno i idu ali na gornjem dijelu luka obrve idem malo iznad prirodnog luka da ih malo podignem. probaj tako.
      mogu napraviti i tutorijal ako želiš.

      • KiaraMagicEye

        I ja bi htjela taj tutorijal..

      • jexy

        uff naravno da zelim ,,ako nije problem ehheh :weee:

  • CiaRa

    WoW prekrasnoo!! :ljubav:

  • Eni

    Za mene je to prejarka boja

  • lililala

    jako jako lijepo …meni je ovo osobno look koji bi nosila ljeti, na tamniji ten za neki večernji izlazak uz koktele :ljubav: ako može prijedlog za jedan od budućih tutorijala, jer jako mi se sviđa što radiš…bilo bi super da napraviš tutorial za cure sa malim i uvučenim kapcima- puno puta bi htjela neki make up tutorial probati na sebi, ali vrlo malo kapka mi se vidi kad otvorim oči…eto, ako budeš imala vremena :weee:

    • Anexia

      e vidiš baš imam jednu frendicu koja ima vrlo male kapke i baš mi je palo na pamet da tako nađem cure sa različitim licima da napravim nekekav tutorijal za različite tipove lica. ja imam velike oči i neki look-ovi koji meni stoje nikako ne bi stajali curama s recimo malim očima. pitat ću ju da probamo nešto pa ako pristane možda bude i šminkice za male oči ;)

  • Lela

    aaaaaaaa :ljubav:

  • MakeupMakeout

    prelijepa ti i odličan look <3

  • Minnie

    jako lijepo izgleda, ali ja se nebi tako našminkala iz razloga što se inače šminkam neutralnije i na kapcima kao i na noktima volim “prirodne” boje. da nebi krivo shvatila, zbilja mi je lijep look, ali to je jedna od stvari koje su mi lijepe ali ne odgovaraju mome stilu. svaka čast za preciznost, ove linije tušem i sjenilom su mi predivne.

  • predobro! :ljubav: ja bi se ovako našminkala bez problema, super mi je!
    i ja navijam da vratiš video tutorijale, volim gledati kako se netko šminka jer je i to bitno, iz pokreta se zapravo skuži koji je postupak potreban da na kraju ispadne ovako. super si!

  • :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: predivno, predivno, predivno, predivno, predivnoooooo :-D boje su predivne, stoje ti savršeno, a tehinka ti je izvrsna :ljubav: svaka čast, oduševljena sam :-D

  • Anchy

    konacno neki look sa ovako ludim bojama :D
    preedobrooo :ljubav:

  • Anexia

    Puno vam hvala cure. Nisam odustala od video tutorijala, svakako će ih biti samo, kako sam rekla, imam probleme s laptopom pa videe ne mogu editirati.
    Ovo je bio jedan spontani koji se ustvari razvio sam od sebe po raspoloženju.

  • Genijalnoo :ljubav: :ljubav: :ljubav:

  • PollyPocket

    SAVRŠENSTVO!!!!!!!!! BOJEEEEEEEE :ljubav:

  • Emma

    Ličiš na Leighton Meester :)

  • Tasha :)

    look za male kapke bio bi supeeer!!!

  • moon

    ljubicasta iznad zelene je visak+lose je nanesena i tus oko cijelog oka u kombinaciji s 5 razlicitih boja…izgleda prenatrpano i lose je kombinirano.

  • MissSue

    Super izgleda? Zar ta paleta stvarno ima tako dobru pigmentiranost???

    • MissSue

      pardon… : super izgleda :D

    • Anexia

      Da,dosta su pigmentirane boje, po mom mišljenju ova ‘matte’ paleta je najpigmentiranija (između matte,shimmer i neutral). Ta zelena je stvarno jako pigmentirana još se to na slici ni ne vidi toliko.

  • moon

    ljubicasta iznad zelene je visak+lose je nanesena i tus oko cijelog oka u kombinaciji s 5 razlicitih boja…izgleda prenatrpano i lose je kombinirano.

    • _kay_

      ja bi rekla da je to stvar ukusa

  • moon

    draga moja, sve na svijetu je stvar ukusa, a taj termin sam po sebi je postao toliko ofucan i dosadan jer kad malo bolje razmislis onda ne bi ni trebali davati ikakve komentare na ista i svi bi mogli ici po ulici nasminkani kao nakaze, i to bi bilo u redu jer je to dobra stara “stvar ukusa”. nazalost, takve diplomatske sintagme su po mom skromnom misljenju jedna velika i nepotrebna glupost. ;-)

    • _kay_

      a bolje je da hodamo uniformirani po svijetu zato jer se nešto podrazumijeva kao “ispravno”? i da se individua ne može po ničem istaknuti ili samo izraziti svoju osobnost da li odjećom, šminkom, tetovažama, piercingom..?
      ne znam ja osobno vjerojatno nebih stavila na sebe ovakve boje, ali, znaš, jako mi je žao da ja nisam dovoljno hrabra za takav potez… ja sam usavršila svoje skrivanje u masi svojim savršeno diskretnim i uobičajenim makeup-om i odjećom… ali samo od straha da ako pokažem nešto više od toga ne bih bila prihvaćena od ove tupe mase… #fail# je samo moj…

      • keti

        potpisujem ovo!

  • moon

    cini se da nisam bila jasna. nemam nista protiv stila i inidividue ali “stvar ukusa” je nesto cime se sve moze opravdati. svatko se moze istaknuti kako hoce ali mora za to biti spremna na komentare i kritike, i u slucaju da odluci uzvratiti, ipak treba smisliti nesto bolje i inteligentnije od “stvari ukusa”. jer npr. i silovanje je stvar ukusa onog tko ga napravi pa ne znaci nuzno da je to ispravno i u redu.
    nikoga ne vrijedam nego nastojim potaknuti raspravu na visoj i inteligentnijoj razini od kojekakvih priprostih izraza koji su postali jeftino opravdanje svega sto se radi.

    • Anexia

      Šminka ti se ne sviđa, navela si razloge zbog čega je to tako, to je tvoje mišljenje i ja ga kao takvo prihvaćam.
      Što se tiče tvog komentara koji povezuje ‘stvar ukusa’ i silovanje sam u potpunosti šokirana.
      Osoba koja se oblači/šminka/izgleda kako joj se sviđa ni na koji način ne šteti time drugoj osobi dok je silovanje čin koji je u svakom smislu riječi zlodjelo koje zauvijek oštećuje život žrtve pa i njene obitelji.
      Komentar ti je blago rečeno neukusan i velika uvreda za svakog tko je ne daj bože proživio nešto tako strašno!

      • KiaraMagicEye

        Ja znam curu koja je to doživjela i zato se slažem s tobom!

  • _kay_

    ok…
    onda me samo zanima zašto smatraš da je lavanda loše nanešena…

  • moon

    zato jer ne daje definiciju oku vec izgleda kao masnica u kontrastu sa zelenom.
    anexia ima lijepe oci koje bi mogla jos bolje istaknuti drukcijim nanosom i odabirom boja.
    osobno da ovo vidim na nekoj random curi na ulici, pomislila bi da je entuzijasticna i hrapbra ali da joj fali iskustvo i temeljna znanja o nanosenju make upa.

  • Ma krasno :ljubav:
    Konačno nešto otkačenije i nesvakidašnje :weee:

  • amystica

    Nisam baš neki tip koji voli previše eksperimentirati sa bojama..al ovo mi je ODLIČNO!! I stvarno ti super stoji.. :ljubav:

  • Dorotea

    Jako mi se sviđa look. ja sam uvijek za lude kombinacije :D

  • Nanethiel

    predobar look, al bojim se da bi na moje plave oči to ipak izgledalo malo prečudno…

  • Snjeguljica

    uh, skoro sam ne pročitala ovaj post! nisam bila dan i pol na stranici i toliko toga je stavljeno da sam skoro previdjela ovaj!!
    evo, ja osobno ne nosim ovakve lookove van, tu i tamo pokušavam eksperimentirati s takvim bojama (od nedavno jer sam nabavila veliku paletu koja sadrži nešto takvo) ali nisam se još našla ili nisam dovoljno ispraksirana pa ne ispada onako kako sam si zamislila.
    mislim da si super napravila sve, kombinacija je zakon, maštovito i inovativno :)
    slažem se s curom gore koja je rekla da bi takav look stavila preko ljeta kad je tamnije puti, jer mi na blijedu put, za moj ukus, izgleda previše.. kako bih to opisala.. hladno, lagano gotičarski čak, a neodoljivo me podsjeća i na tehno devedesetih, I.Bee i njene šumice i ostalo :-D
    definitivno bih probala da vidim kak mi paše pa možda koju sporednu bojicu promijenila da iskombiniram prema svojim željama i potrebama :)
    inače ti se divim na preciznosti u šminkanju :)

  • Snjeguljica

    probala sam jučer nešto slično (dala si mi inspiraciju) ali naravno nije mi ispalo ovako uredno kao kod tebe :-D nemam šanse :-D
    inače je ispalo dosta dobro, nevjerojatno nosivo makar je boja ludilo, moja još ima i šljokice :)
    kombinacija boja je bila tako nekako kao tvoja, samo nisam koristila boju lavande nego nekakvu zagasitu plavkastu i ipak sam malo izblendala rubove. tuš je sličan bio isto.
    sve to šta isprobavam svaki put uredno poslikam pa jednog dana možda i pokažem ljudima :-D

    • Anexia

      haha ajde baš mi je drago!
      joj obožavam šljokice! baš si razmišljam neki šljokičasti look napravit.
      ma možeš koristiti bilo koje kombinacije boja,ove ionako ne idu baš na sve oči. svakako nastavi sa slikanjem, možda ti zatreba :D a i dobro dođe to slikanje kad nakon nekog vremena možeš vidjeti svoj napredak. ja baš nemam živaca za fotkanje, krenem uslikat i ono rijetko ispadne kako izgleda uživo pa odustanem :placem:

      • Snjeguljica

        e da, tak i meni pa iz nekoliko kuteva slikam ili samo oko najčešće i tako nekako na kraju uspijem :-D
        a sve slike iz kupaone, ajme :-D
        i da već vidim svoj napredak, lol, zapravo ga vidim svakia dva tjedna :-D
        trenutno sam neočekivano uspjela napravit nešto slično Kim Kardashian očima a samo sam se igrala s par boja koje sam pomislila da bi mogle bit dobra kombinacija… pa sam se opet naslikavala jer sam se našminkala samo za sebe, neidem nikamo sad :-D

  • pasiva

    ado, prelijepo…pre pre…uopce me ne cudi sto su te izabrali..samo naprijed.mwa mwa

  • Prekrasno napravljeno <3 Oduševljena sam :D

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)