Vrijeme je za tuširanje !

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 14.11.2010.

 

Kupanje ili tuširanje? Što više preferirate? Ja više volim tuširanje, pa prema tome kupujem najviše gelove za tuširanje. Donosim vam recenzije mojih najdražih gelova za tuširanje. 

 

Već i prema ovoj slici preparata koje trenutno koristim, možete zaključiti da najviše volim Dove

Dove Original moj je najdraži miris. Prema tome, uvijek imam ovakav gel za tuširanje i kremastu kupku. Iako kroz ljetne dane više koristim voćne i cvjetne mirise, ne mogu ga u potpunosti izbaciti. A za hladnije dane, ovaj miris je kod mene broj 1. Izrazito je kremaste teksture i kožu ostavlja mekom i mirisnom. Ja imam normalnu kožu tijela, koja nije suha pa nakon ovog koktela hidratacije uopće mi losion za tijelo nije potreban. 

 

I baš kad sam pomislila da ovaj miris najduže ostaje na koži, isprobala sam Tesori d’ Oriente gel za tuširanje od kineske orhideje, koji me je oduševio jer miris ostaje satima na koži. Ovaj gel je broj jedan za mene kroz ljetne dane. Cijena mu je oko dvadesetak kuna. 

 

Sad kad sam vam pokazala svoja dva najdraža mirisa, vratimo se opet na Dove. 

Ove godine na tržištu su se pojavili novi Dove gelovi za tuširanje. Naravno isprobala sam ih sve. Dolaze u 3 različita mirisa. Plavo pakiranje – Renewing , zeleno pakiranje – Brightening te ljubičasto – Softening. Najviše me se dojmio miris ljubičastog pakiranja. A u ostalom osim mirisa, razliku između njih nisam vidjela. Puno su gušće teksture od klasičnih Dove gelova, te koži daju još više hidratacije i s redovnom upotrebom koža postaje baršunasta i svilena, no meni se ipak najviše sviđa Dove Original zbog osebujnog mirisa. 

 

Nivea double effect 

Namijenjen je da olakša posao curama koje se vole brijati britvicama pod tušem. Ja sam ga koristila ispod pazuha i mogu reći da je lijepo obavio posao, no nije me se dojmio na prvu upotrebu, mislila sam da nije ništa bolji od ostalih gelova za tuširanje što se tiče osnovne mu funkcije. No kad sam ga prilikom drugog tuširanja razmazala po većem dijelu tijela, ugodno me iznenadio. Zaista je poseban i dobro obavlja svoju funkciju. Dodamo li i predivan miris avokada, ovaj gel zaslužuje čistu peticu ! 

 

AVON – planet spa 

Ako volite miris masline, ovaj gel je kao stvoren za vas. Miriše na masline a nije previše masne teksture, kad sam ga prvi put istisnula na dlan, pomislila sam da nije uopće povezan s uljem jer mi je izgledao prerijedak, no koža mi je poslije bila super mekana kao da sam se tuširala u ulju.  Ovo mi je već treća bočica  jer sam očarana ovim gelom. Kožu ostavlja izrazito mekanom, a pogodan je i za pranje suhe kože lica. Nije ni malo agresivan. Jedini nedostatak mu je cijena, mala količina od 150 ml te što se naručuje iz kataloga. Mislim da mu se redovna cijena kreće oko 80 kn, no vrlo često je na akcijama na pola cijene. 

 

AFRODITA –  gel za tuširanje od bademovog ulja 

U nagradnoj igri Afrodite dobila sam dva ovakva mini gela za tuširanje. Jedan sam potrošila a ovaj sam ipak ostavila za nešto hladnije dane, jer miris je kremasto bademast, nježan, za mene pravi zimski. Ovo mi je ujedno i najbolji gel za tuširanje te marke. 

 

Volite li više tuširanje ili kupanje? Koji su vama najdraži mirisi ? 

 


Ovaj članak ima 55 komentara.

  • cherrybomb

    mm bademovo ulje :)

  • anja

    musk , gel za tusiranje….

  • Zombie Darling

    JA trenutno imam Bourjois Paris, od mrkve,jagode i jabuke! Mirisi odlicno i cak je i pjena crveno, sto mi je preslatko!

    • stvarno? baš sam zagledala te njihove gelove za tuširanje i odlično mirišu… idući put kupujem taj… baš me zanima sad ta crvena pjena..

  • Lolly

    ajme mrzim Dove sampone i gelove za tusiranje…pogotovo ovaj Orginal-meni to mirise ko sampon za stare babe…sorry :placem:

  • Ne volim Dove gelove za tuširanje. Nikako mi ne odgovaraju. :/

    A što se tiče tuširanja ili kupanja, opožavam pjenušave kupke! Nema mi ništa draže :))

  • roza

    kupujem uvijek Baleine gelove za tuširanje,i to većinom one Limited Edition :) jako mi se sviđaju,koža mi je tak ljepo glatka poslije :D a oni voćni prekrasno mirišu..

    • Meni je onaj od kokosa dobar za ljeto :mrgreen:

  • creative_girl

    dove gelovi su mi uzas. najbolji su mi baleini i palmolive

  • Tasha :)

    jedini gel za tusiranje koji me zaista odusevio je Nivea “Happy time” ima fin citrusni miris naranče i bambusovog mleka,bas osvezava svojim njeznim mirisom,pogotovo je odlican uz losion za telo “Happy time” koji jednako mirise a pogodan je za normalnu do suhu kozu…od Dove-a mi se jako svidja “Go fresh” zuti i jos neki crveni(isto od Dove-a) koji sam dobila uz dezodorans “Dove hair minimising” ali neznam kako se zove,potrosila… :)))

    • Peek@Boo

      Happy time :ljubav:

  • PollyPocket

    Tesori d’ Oriente je jedan od meni definitivno najdražih gela za tuširanje! Kad se s njim otuširam imam osjećaj da ću poludit od sreće, baš me razveseljuje taj miris! Posloji i parfem koji koristim kad miris gela malo popusti.

  • baby blue

    Gdje si kupila ovaj Tesori d’Oriente?

    • U Kozmu. Kupila sam ga u setu sa sapunom. :ljubav:
      Vidjela sam ga i u Mercatoru.

      • baby blue

        Hvala na brzom odgovoru!
        Potražit ću ga u Mercatoru, obožavam takve mirise, Kozmo u mom gradu nažalost nema :-(

      • Možda ima i Konzum. Nisam sigurna. Pa ako imaš Konzum, pogledaj i tamo.

  • KiaraMagicEye

    Ja isto obožavam gelove za tuširanje.
    Trenutno imam neki od Nivee i odličan mi je jer prekrasno miriše i miris se dosta dugo zadrži na tijelu.
    Inače imam dosta suhu kožu na ponekim dijelovima tijela, pa me zanima što bi mi preporučila za suhu kožu? Ili možda da koja od Šminkerica sa suhom kožom napiše članak o najboljim losionima za tijelo za suhu kožu itd. Meni do sad isprobani ni jedan nije pomogao onoliko koliko bi htjela…

    • Ne znam što si isprobala do sad, no meni su Dove gelovi i kupka najbolji za suhu kožu. Osobito ovi gelovi iz nove linije.
      Isto tako, kad sam imala suhu kožu meni je pomoglo Dove mlijeko za tijelo za suhu kožu. A u kupku možeš staviti malo maslinovog ulja.

      • KiaraMagicEye

        Hvala ti puno na pomoći!

      • Samo pitaj. :)
        Zaboravila sam ti napisati, nakon tuširanja nemoj previše trljati kožu ručnikom. Radije blago utapkaj, ili se umotaj u ručnik i malo pričekaj.

      • KiaraMagicEye

        E ovo radim kako si i savjetovala! Hvala još jednom.. Neznam odakle meni sva ta suha koža jer kad slušam druge cure ovdje čini mi se da ih više ima problema sa masnom nego sa suhom kožom..

      • Lina

        Ja koristim Niveino baby mlijeko za kožu, lako se razmazuje, a i brzo upije, taman za zimske dane.

      • KiaraMagicEye

        Hvala Lina! :)

  • Snjeguljica

    ja se gotovo uvijek tuširam jer imam malu kadu u kojoj je ponekad potpuno mazohistički kupat se :-D
    a i nemam živaca ležat duže od 5 minuta u kadi :-D
    inače mi gotovo nijedan gel nije dovoljno hidratantan da se poslije ne moram mazati losionom, ali često namjerno preskočim taj korak da mi koža prirodno nastavi proizvodit vlagu, primijetila sam da je tako puno bolje.
    gelovi koji su mi definitivno najmanje isušili kožu su Dove, Fenjal classic, Lushov yummy yummy yummy…
    ne volim koristiti stalno iste proizvode, tako da se ne događa da kupim za redom isti proizvod za tuširanje :-D
    redovito kupujem Dove sapune s kojima se mogu i istuširati i nije mi koža suha!!!
    ljetos sam koristila Dove gel u žutoj ambalaži sa limunovom travom. koža mi je bila super! radi i blagi piling, i miriši super osvježavajuće!
    ono što sam probala od Nivee nije me oduševilo, ali baš ovaj koji si spomenula nisam probala. možda budem.
    Afroditine gelove i losine mnogi hvale, tako da mislim da se isplati probat.
    a ovaj Avonov… uh, previše novaca. vidjet ćemo.
    kak ti se čine Bourjois gelovi? jesi probala koji?

    • Nisam probala Bourjois gelove, :placem: iako su im ambalaže preslatke. Trenutno imam veliku zalihu, pa kad to potrošim krećem isprobavati njihove.
      Fenjal kažeš? Sad si me sjetila, prije par godina imala sam njihov tekući sapun i oduševio me. Koža je poslije bila jako mekana. Kupit ću ga opet. Hvala što si me prisjetila.

      • Snjeguljica

        ja sam probala dva Bourjois, dobri su i fino mirišu ali nisu najbolji :) htjela bih onaj s matičnom mliječi probat.
        da, Fenjal, nevjerojatno, nigdje se ne reklamira, nije nešto tak jako privlačna ambalaža ni cijena, ali proizvodi su stvarno kvalitetni, ja sam se ugodno iznenadila :)
        čini mi se da bi i Felce azzuro mogli biti dobri pogotovo ako voliš te puderaste mirise. ja obično kupujem njihove tekuće sapune za ruke i super su mi :)

      • Da, isprobala sam prije par godina i Felce azzuro, mislim da baš isto tekući sapun. Isto je bio predivne teksture. Ali od tad su nam tržište preplavili mnogi preparati, i uvijek nešto novo kupim. :mrgreen:

  • zaks

    tuširanje definitivno! uostalom i zdravije je od kupanja! :))
    Trenutno koristim Nivea shampon za plavu kosu i Shower gel od višnje, prekrasno miriši i ima u sebi nekakve mikro-granule(zrnca) tako da doslovce izriba kožu svojim abrazivnim djelovanjem, ali nije agresivan, dapače poslije tuširanja, koža bude mekana, fina i podatna.. :)

    • Istina. Puno je zdravije, to je i glavni razlog zašto više preferiram tuširanje. A i primjetila sam da nakon kupanja ( da se razumijemo, nakon moje izrazito tople kupke od minimalno sat, sat i pol :lol: :oops: ) budem umorna. No, priuštim si ja i kupku :ljubav:

  • Ja pokušavam na gelove trošiti što manje, nekako radije hidratiziram kožu kasnije, ne vjerujem baš u blagotvorna svojstva gelova za tuširanje – ionako se ispiru vodom koja će svejedno opet dehidrirati kožu.
    Zato kupujem Balea LE gelove. Mirisi su im odlični i često se mijenjaju, što obožavam, jer mi jedan te isti miris brzo dosadi :)
    Članak je za 5+!

    • Hvala ! :ljubav:
      Mah, i ja sebe tjeram na uštede, al ne mogu se obraniti od ničeg što predivno miriše, a gelovi su takvi :oops:

  • Najviše volim Palmolive gelove iz aromatherapy i spa linije.

  • Cookie

    preferiram tusiranje..a miris kokosa mi je naaj :ljubav:

  • samra

    ja imam tesori’d oriente kao tvoj,dove zeleni od krastavaca :D i nivea double effect i avi su odlicni :)

    • Taj zeleni nikad nisam imala jer volim kremaste, puderaste mirise, ali vidim da vas je dosta takav imalo. Budem jednom i taj kupila. Baš mi treba neki svježi za jutro :ljubav:

  • Melinda

    Tuširanje mi je draže od izležavanja u kadi. Tesori d’Oriente nisam još koristila, ali vidjela sam ga puno puta u dm-u.

  • Ja volim Baleine gelove za tuširanje. Pristupačni su, a opet divno miriše. I iako više volim osvježavajuće mirise, potpuno se slažem da su zimi ovi kremastiji i puderastiji ljepši :-D

  • Lina

    Preferiram tuširanje, ali barem jednom do dva puta mjesečno volim odležati po sat vremena u kadi. To me baš odlično opusti :ljubav:

    • Tako i ja! :ljubav:
      Osobito nakon položenog ispita i par dana intenzivog učenja. :weee:

  • Tuširam se i uvijek biram neke limunske mirise,da me razbude…ma nije da mi treba nego mi pašu kiseli voćni mirisi :huh:

  • Lolitta

    Definitivno više preferiram tuširanje, čak se i ne sjećam kad sam se zadnji put kupala… a od gelova sam probala svašta, ne patim baš na proizvode za tuširanje, pa nemam najdraži, ali sjećam se da sam par puta kupila neki Nivein uljni gel i bio mi je super pošto imam suhu kožu…

  • nena

    Tesori d’ Oriente je i meni odličan :) Uvijek se tuširam jer ne podnosim kupanje u toploj vodi :(

  • Meni odgovara Palmolive od kokosa, odličan miris i dugo se osjeća.

    Dove gelovi mi se ne sviđaju.

    Nedavno sam u Italiji kupila Bom Bons Malizia gel za tuširanje s mirisom crvenog voće i mogu reći da je baš bomba. Super miriše!

    • Ja sam imala takav parfem, ili toaletnu vodu, što već… Bio je predivan. Al još u osnovnoj školi. Nigdje ga ne viđam za kupiti. Sjećam se da je cijena bila oko 25 kn i da je bio zaista bomba. Zna netko gdje se prodaje :ljubav: ?

      • Mislim da se kod nas više ne prodaju. Mogle bi možda imat samo one trgovine čiji vlasnici imaju direktan uvoz iz Italije.

  • Vesela

    Ajme baš sam čekala ovaj članak jer je meni moj gel već dosadio,uvijek isti.
    Tako da hvala puno na ovom članku.

  • Natty

    Mogu potvrditi da je Avonov gel za tuširanje od masline iz spa linije predobar – stvarno nešto divno, i miris i blagodat za kožu!!!
    Fenjal proizvodi su također vrlo kvalitetni.
    A totalno preporučujem L’Occitaneov gel za tuširanje “trešnjin cvijet” – miris je fantastičan i jako dugo ostaje na koži.

  • Minnie

    ja stalno imam druge gelove za tuširanje. trenutno koristim bourjois rozi koji mi predivno miriši. volim blage mirise, cvjetne mirise, a slatkaste ne podnosim. voćne tak-tak.
    sad si me podsjetila na ovaj tesori d’oriente, imala sam ga jednom, prefini je!
    kupam se jako rijetko, kada mi dođe želja, kada nemam ništa za radit i kad sam sama doma. a to troje se spoji rijetko pa je i moje kupanje rijetko. tuširam se svaki dan naravno :D

  • Ja obožavam gelove za tuširanje. Svaki put kad idem u trgovinu s mamom kupim 1-2 gela za tuširanje i ona to mrzi. Zimi nevolim voćne i cvijetne mirise, ali probala sam Dove go fresh revive i on mi je bio predobar. Kupila sam ga jer sam tad taman počela pratit Vampirske dnevnike i unutra se spominjala vrbena pa nisam mogla odolit. Inače miriši po naru i vrbeni, ali nekako zimski. Inače, super članak! :weee:

  • Ivana

    isprobala sam sve tesori d’oriente i oni su u stalnoj uporabi kod mene jer su jednostavno prepredobri :)
    a dobri su mi od nivee,ovaj tvoj i happy time :)

  • Hvala na pohvalama cure! :ljubav:

  • Iva

    Trenutno i najdraži s mirisom ananasa, ne mogu se sjetiti marke, iz Engleske, kupila u Kozmu MAXI pakiranje kad je bilo sniženje, da me cijelu zimu podsjeća na slatko ljeto! Hehe…;-) :weee:

    • Damir

      Da nije Gilchrist & Soames?

  • Kara

    dove mi je koma…
    probala sam stvarno sve…na kraju mi je najbolji Johnsons Baby gel za tusiranje…od masline ili lavande…oba su odlicni…
    proizvodi za bebe su the best, tak njezni, lagani, mirisljavi :) pogotovo ako imate ful osjetljivu kozu…

  • Liney

    Balea. Jeftini, 750 mm, predivni mirisi… sta vam vise treba? :P

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)