Sigma kistovi – Tokyo set za putovanja

Objavljeno u Putovanja, Recenzije, autorica: - 04.08.2012.

Ovo će biti vrlo detaljna i iscrpna recenzija Sigma kistova iz seta Tokyo. Nadam se da ćete naći sve potrebne informacije. Članak je mogao biti puno kraći, ali htjela sam vam napisati sve informacije koje su mene zanimale prije kupovanja ovog seta, a nigdje ih nisam mogla naći.

Prošle godine na Sigminoj stranici osvanula je nova limitirana kolekcija kistova za šminkanje ‘The Cities’ . Jako dugo sam razmišljala o kupovini nekog seta, ali mi se niti kod jednog seta nije u potpunosti svidio izbor kistova jer su mi najpotrebnije bile četkice za blendanje i kist sa dvostrukim vlaknima za nanošenje pudera. Bila sam više nego oduševljena kada sam vidjela koji su kistovi uključeni o ovaj set.

Cijena: 59$

Poštarina: 14.74$

Ukupna cijena:  73.74 $ = oko 451kn

Broj kistova: 7 + 1 + Valjkasti držač kistova

Kistovi : 

 • E05 – Eye Liner
 • E35 – Tapered Blending
 • E45 – Small Tapered
 • E60 – Large Shader
 • F05 Small Contouring
 • F15 – Duo Fibre Powder/Blush
 • F30 – Large Powder
 • Besplatni poklon: E25 Blending

Prije nego nastavim, bitno je napmenuti da je ovaj set bio LE (Limited Edition) i da više nije dostupan na Sigminoj stranici. Od cijele ‘The Cities’ kolekcije u prodaji je trenutno još samo London set (možete ga kupiti ovdje). Taj set je smeđe boje, a ‘grlo kista’ tj njegov metalni dio je obložen 18-karatnim zlatom te je zbog toga cijena tog seta puno viša – 89$!

Držač kistova:

Visina ambalaže:  oko 17,5cm

Sigma The Cities – Tokyo set je ružičaste boje. Sastoji se od 7 kistova od kojih su 3 kista za lice, a 4 za oči. Dolazi u pakirnaju oblika valjka. Kada ga otvorite dobijete 2 ružičaste čaše u kojima možete držati svoje četkice. Ovo im je bila odlična ideja jer držači za kistove ne zauzimaju puno mjesta, što je vrlo bitno kod putovanja. Kada npr. kupite set kistova sa  ‘pismo torbicom’ na rasklapanje, otvorena torbica zauzet će vam veliki dio radne površine.

Bitno je i napomenuti do da setovi za putovanja dolaze sa kistićima u putnoj veličini (najdulji  kist visine je 15,5cm). Kako je visina držača kistova (kada je zatvoren) 17,5cm ako imate Sigma četkice uobičajene visine, one neće stati u pakiranje, odnosno nećete ga moći zatvoriti (npr visina originalnog Sigma F50 Duo Fibre kista je oko 20cm).

Ambalaža je čvrsta i ‘otporna na putovanja’. Maleni gumbići sa strane dobro drže i držač se neće samostalno otvarati.

Negativna strana: za razliku od ‘pismo torbice’ u kojoj budu neki setovi kistova u ovoj ambalaži četkice nisu zaštićene, što znači da ako vam se ona okrene naopako kistovi bi se mogli deformirati.

Rješenje za to je kupnja mrežaste zaštite za kistove tzv. Brush Guards. Možete kupiti  1m zaštitne trake za svega 1$ na ebay-u. Druga i jeftinija opcija je da sačuvate one zaštitne kapice (na velikim kistovima) i celofanske zaštite (na malim kistovima) koje dolaze sa četkicama. Ali u svakom slučaju savjetujem kupovanje mrežastih zaštita za kistova, vidjet ćete zašto u zaključku.

E05 – Eye Liner

Kistić za eyeliner. Dužina oko 12,5cm. Ovaj kistić je dobar za one koji vole malo deblje kistove za eyeliner. Ja nisam jedna od tih, ali jako ga volim koristiti kada izvlačim crtu sjenilom ili za blendanje crte na gornjem ili sjenila na donjem kapku.

E35 – Tapered Blending

Vrlo dobar kist za blendanje. Puno bolje kvalitete od Sigma E40 . Dužina oko 13,5cm.  Koristim ga za blendanje sjenila, nanošenje i blendanje korektora i za nanošenje highlightera na obraze. Malo bolje reagira na pranje od ostalih četkica za blendanje iz ovog seta. Mogao bi biti malo preširok za osobe sa malim kapcima. Obožavam njime nanositi ‘prijelaznu’ boju, odnosno sjenilo između onoga u pregibu i sjenila ispod obrve. Ne pušta dlačice.

E45 – Small Tapered

Bila sam oduševljena kad sam ga prvi put vidjela. Dužina oko 13cm.  Ovo je kistić za blendanje sa špicastim vrhom. Moram priznati da sam ga koristila čim sam ga dobila (priznajem svoje grijehe – nisam ih oprala prije korištenja) i tada (i samo tada!) je zbog svog zašiljenog vrha bio odličan i za nanošenje sjenila u unutarnje kuteve oka ALI… čim sam ga prvi put oprala ta zašiljenost vrha je nestala (unatoč korištenju brush guardsa)  i više se nije mogao koristiti u tu svrhu.  Kako bi vam bilo jasnije o čemu pričam prva slika je slika kista nakon pranja, a druga (gdje se nalazi kraj ostalih četkica – 3. po redu) je kist prije pranja gdje se lijepo vidi uski vrh.

Kist je još uvijek tanji pri vrhu ali ni približno kao što je bio prije pranja. Ipak, zbog svog oblika super je za nanošenje boje u pregib kapka (ako ga se ne stisne previše) i za blendanje ako ga malo jače pritisnete. Ako se dvoumite između Sigminih četkica za blendanje – ja bih ipak radije odabrala  E25 ili E30. Ne pušta dlačice.


E60 – Large Shader

Ovaj set sam prvenstveno kupila zbog kistova za blendanje, kista za konturiranje i duo fibre kista i nisam imala pretjerana očekivanja od ovog kista. Dužina oko 13,5cm.  Na slici mi se činio prevelik za nanošenje sjenila i sve u svemu – neprivlačan. Kao što pretpostavljate, prevarila sam se. Ovo je odličan kist za nanošenje sjenila. Zbog svoje veličine sjenilo ćete nanijeti na kapak u sekundi. Odlično ‘hvata’ sjenilo i kada ga koristim nikada nemam ‘fallout’ (čestice sjenila koje padaju sa kapka/četkice) po obrazima. Iako je širok koristila sam ga i na ljudima s malim kapcima. Uz Sigma E55 ovo mi je omiljeni kist za nanošenje sjenila.  Koristim ga i za highlighter ispod obrva, a ako želite možete ga koristiti i za korektor. Ne pušta dlačice.

F05 Small Contouring

Ovom kistu sam se jako veselila i mogu reći – s razlogom. Dužina oko 14 cm.  Odlična četkica sa malo kraćim dlačicama, okruglastog oblika i zaobljenog vrha. Savršene je veličine za precizno konturiranje lice. Ja volim male (uske) četkice pa ga obožavam koristiti i za rumenilo. Obožavam ovaj kist!

Mane:  pušta dlačice. Savjetujem korištenje brush guarda.

Napomena: moj fotoaparat ima širokokutni objektiv pa često izduži sliku. Na ovoj fotografiji dlačice izgledaju duže nego što jesu. Oblik ove četkice se bolje vidi na fotki na kojoj su sve četkice


F15 – Duo Fibre Powder/Blush

Željno isčekivani kist. Dužina oko 16cm.  Namjeravala sam ga koristiti za blendanje pudera jer je moj Sigma Duo Firbe F50 kist bio malo prevelik i preširok za moj ukus (kako rekoh, volim male četkice). Nažalost, rijetko koji puder ćete moći nanijeti ovim kistom. Dlačice su premeke i presavitljive. Ovim kistom možete nanositi jedino vrlo lagane teluće pudere kao npr Max Factor Second Skin. Dobar je za blendanje pudera nakon nanošenja, dobit ćete vrlo lijep finish i dobro blendanje. Ono za što je savršen su – kremasta rumenila!  Iako ga ne koristim za ono za što sam namjeravala, jako volim ovaj kistić i često je u upotrebi. Pušta dlačice.

F30 – Large Powder

Nisam baš tip koji često nanosi pudere u kamenu/prahu pa me ovakve četkice ne uzbuđuju previše. Dužina oko 15,5cm.  Ovo je putna verzija Sigminog F30 kista i ako mislite da je iste veličine kao onaj originalni – grdno se varate! Naime glava kista je barem 3 puta manja od originalnog (inače ne bi ni stao u držač kistova) što će nekima od vas smetati, ali mene je to obradovalo jer,  još jednom – volim male kistove! Zbog svoje veličine dobar je za nanošenje puder, a i za nanošenje rumenila. Pušta dlačice.

F25 – Blending

Ako vaša narudžba na Sigmi preko našeg affiliate linka bude viša od 30$ uz paketić ćete dobiti i besplatni dar. Uz ovaj set dobila sam ovu, jako popularnu četkicu za blendanje. Dužina oko 12cm.   Često se spominje kao duplikat  MAC 217 kista. Ovo je prvi kistić koji sam isprobala nakon što mi je stigao paket jer sam ga već dugo vremena željela kupiti.

Kist je super, radi svoj posao, super je za blendanje. Tu i tamo zna pustiti koju dlačicu. Ali ima jednu veliku manu koju ima i većina ovdje navedenih četkica (ali ova je najgora što se tog problema tiče), a to ću navesti u zaključku.

Zaključak:

Jako sam zadovoljna ovim setom. Po meni ima najbolji izbor četkica od svih setova na stranici (pa čak i onih velikih).  Ne sviđa mi se što je bio LE i što se trenutno može kupiti samo London set kojem je cijena (po meni) pretjerana.

Što se cijene (po kojoj sam ga ja kupila) tiče također mislim da je malo viša nego što bi trebala biti. Trenutno se na internetu događa nešto što se meni ne sviđa. Pročitala sam stotine YouTube i blog recenzija prije kupnje ovih četkice i vrlo rijetko bi itko spomenuo neku manu jer se, pretpostavljam, boje da se nitko neće odlučiti na kupnju preko njihovih affilate linkova. Imam 14 Sigma četkica, sve četkice za lice osim Synthetic Kabukija F82 bar malo puštaju dlačice. Sve četkice za blendanje i neke za lice se deformiraju nakon pranja i gube oblik pa time i svrhu i neophodno je na ta 74$ koja ste platili dodati još 1$ kako bi kupile zaštitu za četkice s ebay-a ili ostaviti onu celofansku zaštitu u kojoj dolaze ali nikako ne preporučujem da to koristite nakon pranja jer ispod tog materijala četkica ‘ne može disati’ i postoji mogućnost da vam se četkice usmrde ili još gore – pokupe plijesan.  Kod tri četkice koje posjedujem (niti jedna nije iz ovog seta!) morala sam lijepiti metalno grlo četkice za dršku jer se toliko opustilo da je drška četkice počela ispadati van (jedina osoba koja je navela taj problem bio je neki otkvačeni crnac na YouTube-u koji ih je uspoređivao sa MAC kistovima), a jako pazim kako ih perem.

Dakle, sve četkice za blendanje E25, E35, E45 i E40 (ovu četkica ne dolazi u Tokyo setu) se barem malo ‘rascvjetaju’ nakon pranja. Po tom pitanju definitivno najgore su E25 i E40. Koliko god pažljiva bila pri pranju ako ne stavim zaštitu one će kasnije biti gotovo neupotrebljive.

Taj problem se javlja i sa nekim četkicama za lice ali nije tako očit kao na ovim manjima. Kada stavite Brush Guard (preporučujem ga svima bez obzira koji brand četkica koristite) kistići će vam biti prekrasni, lijepo oblikovani i glatki kao da ste ih tek kupili.

Ocjena:  4/5

Jesam li zadovoljna – jako! Preporučujem li ih – da!  U ovom setu imate najbolji izbor Sigma kistova. Mana je pretjerana cijena, visoka poštarina i puštanje dlačica/gubitak oblika nakon pranja ali to se zna događati i kod nekih puno skupljih brandova. 

Sigma proizvode možete pregledati na njhovoj web stranici.

Posjedujete li Sigma kistove? Koja su vaša iskustva? Što biste željeli sa Sigma stranice?


Close
Ada Ivezić Kljajić (Anexia) studentica je Informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu...

Ovaj članak ima 41 komentara.

 • ana

  Ma preskupo, kao da suho zlato prodaju ://

 • linda

  Proizvedemo u Kini! Veliko razočaranje :(

  • Anexia

   rijetko što danas nije tamo proizvedeno :D

 • Sara

  Nisu te carinili? O.o

  • ne

   • Woopy

    covjece mene carinili jednom jer imala 2 kn vise od dozvoljenog

 • Valentina

  ne bi toliko platila za kistove koji ispuštaju dlačice, za tu cijenu očekujem kvalitetu

  • Anexia

   kako si već dugo planiram nabaviti neke MAC kistove čitam/gledam recenzije kao luda. i neki njihovi kistovi ispuštaju dlačice, a duplo su skuplji :mrgud:
   ali svakako mislim nabaviti par (koji ih ne ispuštaju), prvenstveno par komada 217, tih za blendanje nikad dosta!

 • Ivy D Poison

  Mislim da, s obzirom na mane koje si spomenula, cjena je daleko previsoka!
  Ispuštanje dlačica, deformacija četkice nakon pranja.. Katastrofa.
  Po meni su precjenjeni! 400 kn je malo previše za tu”kvalitetu”!

 • Tina

  Koristim Sigmine kistove preko godinu dana i uopce nisam imala problema s njima..Oprani su vec puno puta i dalje izgledaju kao prvog dana :)

  • Anexia

   koje kistove ili set imaš?
   kako sam napisala, ne događa se to sa svim kistovima.
   čitala sam da je ona veganska/sintetička kolekcija puno kvalitetnija

   • eLLe

    ja isto imam hrpu njihovih kistova, zadovoljna sam od prvog dana do danas.. ne volim kupovati LE jer nekako imam osjecaj da oni to na brzinu sklepaju pa budu dosta nekvalitetni, moji su svi iz regularne kolekcije.. sto se tice ovog za youtube, slazem se, to sam i ja primjetila, jedini kod kojeg sam cula skepsu i nezadovoljstvo sigminim kistovima ( konkretno onaj set za 200 dolara ili vise, pozlaceni) je bio goss koji je ta set totalno popljuvao!

 • lady_ivy

  Preskupo je to za moj studenstki dzeparac, ali sam imala jedan njihov i nisam nikako bila zadovoljna njim, ispustao je dlacice, a to mi je uzasno na kistovima :usklicnik:

  • Anexia

   meni to najviše smeta na kistovima za lice, posebno za puder. koristim revlon cs koji je malo ljepljiv, a kad pređeš preko lica na kojem je takav puder te dlačice se polijepe za lice pa moraš skidati dlačicu po dlačicu. ali eto F82 niti jednu dlačicu nije ispustio <3

 • dx

  Coastal Scents ima predobre a prejeftine kistove :)

  • Anexia

   htjela sam nedavno neke stvari naručiti od njih ali mi je poštarina bila previsoka.

   • dx

    Nemam pojma, meni je to rodica slala iz US ona je plaćala poštarinu tako da stvarno ne znam, ali ako imaš nekoga da ti donese/pošalje jeftinije, definitivno ih probaj, odlični su! ;)

 • Little.Miss.Sunshine

  Totalno preskupo s obzirom na to ispadaju dlačice, meni Essence kistu koji košta manje od 15 kn nikad nije ispala ni jedna dlačica, tako da je veliko razočarenje :D

 • Bogme su skupi…Sviđa mi se putno pakiranje, ali mislim da bi mi za put dobro poslužilo i ono malo pakiranje Ecotools kistova, koje se nađe za par dolara na evilbayu…

 • Disco Dolly

  Preskupo s obzirom na kvalitetu… Jos bih prezivjela uspadanje dlacica da nisam procitala ovo o ljepljenju drske i rascvjetavanju… Enivej, drzim se MAC-a i cuvam svaku kunu za njihov set. Imam dva MAC kista koji su prezivjeli sve i svasta, i kakve god da ih stavim na susenje, bit ce kao novi. Drago mi je da si recenzirala ovo jer sam se premisljala da li da narucim set.

  • eLLe

   neces se pokajati ako narucis njihove kistove iz regularne kolekcije.. oni su stvarno odlicni, imam ih vec 2 godine i nijednom, bas nijednom nije dlacica ispala, nit su se nakon toliko prana deformirali, ja vjerujem da limited edition nije najsretnije rjesenje, a ne sigma :)

   • Anexia

    imam iz regularne kolekcije
    -F30 Large powder – tu i tamo pusti koju dlačicu
    -F50 Duo Fibre – pušta dlačice kao lud i to ne cijelu dlačicu nego sitne dijelove (crni dio kista) koje je teško ‘iskopat’ sa lica. ako se ne stavim brush guard previše se raširi i zauzme mi pola lica. Metalni vrat četkice se malo odvojio od drše i stalno ‘klikao’ i tresao se dok nije potpuno ispao pa sam ga morala lijepiti
    -E40 Tapered Blending – njega sam spominjala u članku. dlačice ispadaju, i pucaju na male dijelove. nakon pranja se strašno rascvjeta (primijetila sam i na YT da je većini ljudi ovaj kist jako rascvjetan). ako stavim BG s oblikom sve bude ok
    -E30 Pencil – super kist ali stigao mi je sa već oslabjelom drškom, nakon godinu dana ispao iz metalnog vrata i morala sam ga lijepiti
    -E55 – super, nema zamjerke
    -F45 Buffer (mali kabuki) – jako pušta dlačice

    dobri su to kistovi, koristim ih svaki dan ali imaju svoje mane.
    napominjem opet da ih stvarno pažljivo perem, pazim da se drška kista ne namoči i nakon pranja ih prstima ‘oblikujem’

  • Anexia

   Disco Dolly, ispadne da ni kod njih nisu svi kistovi savršeni. htjela sam si nabaviti MAC 130 Short Duo Fibre Brush ali sam odustala nakon velikog broja recenzija u kojima ljudi tvrde da jako pušta dlačice.
   zato prije shoppinga – istraživanje.

   • Disco Dolly

    Znam curu koja ima njihov set, nikad problema- pa ni s tim kistom… No sve je stvar srece ocito-a mozda i nacin brige za kistove. Smeta me nedostupnost MAC-a, Ebay vrvi od fejkova, tu vec Sigma ima veeeliku prednost :)

 • BlackKat

  Radije bih kupila Mr.Bunny. Recenzije za taj i Mrs.Bunny set su fenomenalne i djeluju bolje u usporedbi sa Make Me kolekcijom. Isti kistovi u obje kolecije samo je Bunny kolekcija potpuno izrađena od sintetičkih vlakana.
  Nisu jeftini, ali jedan takav osnovni kvalitetan set može trajati godinama uz pravilnu njegu kistova.
  The Cities – London je nekako bacanje novaca jer je visoka cijena samo radi pozlaćenih metalnih dijelova na kistovima. Nemam nikakve veze sa samom kvalitetom proizvoda…samo je fancy.

  Essence ima tu i tamo koji ok kistić kao i Catrice. Neki su jako dobri dok su neki kriminalno loši. Kist za sjenilo ne smije grebati kapak, a upravo to radi Essence kist za nanošenje sjenila.

  • Anexia

   Da, Bunny kolekcija ima stvarno dobre recenzije :kima: I na fotkama mi izgledaju puno kvalitetniji nego obični kistovi. samo meni se nije sviđao izbor kistova u tom travel kitu.
   i još jedna stvar, izgledom me jako podsjećaju na kistove koje sam prije nekoliko godina kupila sa ebay- a za svega nekih 100kn makisimalno. oduševljena sam njima savšeno meki i niti jedan nikada nije pustio dlačicu <3

 • arwen_69

  ajmo lijepo u dm i kupit si kistiće…pa čovječe božji :O

 • vermillion

  pa bolji su mi ELFovi kistovi,jos nijedan se nije rascvjetao i poceo pustati dlacice,a i da jest bar mi ne bi bilo zao jer su jeftini :D

 • Maja

  jesi platila carinu?

 • Senida

  Kistovi jako lijepo izgledaju i veoma su privlacni, ali ja se sluzim logikom da sve sto je “usminkano” ne sluzi tako dobro svojoj svrsi. Sto se cijene tice bez sumnje je previsoka ali previsoka zbog imena a ne zbog kvalitete. Nemam Sigma kistove ali imam neke Mac koji me sluze vec godinama i bar za sad ne planiram kupovat druge.

  Sto se tice tvoje recenzije, puno ti hvala. Jako lijepo i detaljno pises. :kima:

 • Andrea

  kad si razmislim kak sam bila škrta za dati 13 kn za essence kistić za sjenilo jer sam se pitala hoću ga koristiti ili hoće li valjati,
  pa sam u bipi kupila kabuki i jedan za rumenilo i isto mi je bilo pregrozno odvojiti oko 40 kn po komadu…
  a ni jedan od njih mi ni jednu jedinu dlaku ni jednom nije ispustio a korisim ih preko godinu dana…
  da dam toliko novaca i da se raspadaju i linjaju poludila bi!

 • Savanah

  svaka čast, ali ja obožavam, samo i isključivo samo Real Techniques koje posjedujem par mjeseci <3 :*

  • Amy

   Gdje si ih nabavila, koliko platila i koje imas? Jaako me interesiraju, al cine mi se pomalo skupima pa ne zelim na slijepo kupovat.

 • Lemi

  Od Sigminih kisteva koristim samo F80. Imam ga već godinu dana i mogu zaista reći da nakon masu pranja on nije ispustio niti jednu jedinu dlačicu i da i dan danas izgleda kao kad sam ga kupila. Ne koristim ga uvijek jer imam i druge kistiće za puder ali sam jako zadovoljna, tad sam ga platila 120kuna.
  Moje otkriće su fejk Ecotools kistići na ebayu :P – tako su fino mekani da to je za ne povjerovat! A nisu onak premekani da ne mogu odradit svoju funkciju. Kistić za blendanje je savršen, mini kabuki odličan za kremasta rumenila itd.. I ima flat top buffer za nanošenje puder akoji košta niti 5 dolara. I moram napomenuti da mi nije otpala niti jedna dlačica! I nisu izgubili svoj prvotni oblik. Iznenađujuće us kvalitetni. Pa eto kome treba neka jeftinija verzija neka pronjuška na ebayu. :lol:

  Btw. jednoj curi sam naručivala Sigmin set od 150 dolara + shipping i nisu je carinili. Stvar sreće. :P

  • Lemi

   Ajme koliko tipfelera, sori! :D

 • Ivanchy

  Diiiiiivan set, ali nazalost razocarenje za mene…
  Ja posjedujem neke od ovih kistova iz standardne kolekcije i sve je OK s njima.
  Osim Sigminih kistova posjedujem ELF brush set od 12 kistova i strasno sam zadovoljna njime! Za svaku pohvalu su, a cijena je znatno niža od Sigminih cetkica!

  Vec dugo razmisljam o kupnji ove mrezice za kistove, samo nisam znala kako se zove. Sad si me potaknula da ju konacno kupim i spasim svoje cetkice od zastitne folije u kojoj su dosli! ;)

 • nuica

  Ja sam valjda jedina kojoj su sigmini kstovi krajnje razocaranje. Imam njihov veliki set vec tri godine i kolicina ispalih dlacica i boje koja je iz njih iscurila je fascinantna. Abamart i CS daju puno vise za manje $$$.

 • marisha

  pridružujem se hvaljenju ecotools kistićima, nemogu vjerovati koliko su mekani, precizni, odlični za blendanje, a posebno sam zadovoljna na njihov mali kabuki koji je tako sladak a opet tako savršen za nanošenje rumenila! članak je doista velik, precizan, sve si obuhvatila, no također sam ražalošćena što toliko košta ovo izdanje :/ … imam već nekoliko mjeseci ecotools kistiće, perem ih dosta ćesto, nikad niti jedna dlakica ispala, a da ne pričam da uopće ne izgube svoj prvotni oblik! za 5 dolara i više nego poželjno! a sigurno ću upravo radi sveg pozitivnog naručiti i ostale njihove proizvode…

  najviše me žalosti to što jako malo cura koristi kistove za nanošenje šminke, prvo odlično za precizan efekt, drugo što zamjenjuju prsteke s kojima sam ćesto imala i prištiće(makar sam imala čiste ruke) i treće, što je stvarno jako malo potrebno ulagat u sebe i imati fenomenalnu šminku…

  ne crnim skuplje proizvode, dapače ako i vrijede…ali ipak vidim da sigma toliko ne zadovoljava barem moje kriterije…

 • Nia

  Odlican clanak, jako iscrpan, svaka cast!!!
  Mene zanima da li je neko mozda kupovao kabuki iz art deco kolekcije i to onaj u travel verziji??? hvala :sramise:

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)