Najbolje kreme za ruke

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 03.02.2011.

Zima je doba kada koža naših ruku najviše pati i zato moramo posvetiti dodatnu pažnju njihovoj njezi i odabrati kvalitetne kreme koje ih dobro hidratiziraju i čine mekanima i nježnima. Ove zime stigle su nam neke nove, zanimljive kreme, a neke su već odavno potvrdile svoju kvalitetu.

Tokom godine nemam problema sa suhim rukama, ali zato zimi postanu iznimno osjetljive i pri svakom zahlađenju i naletu vjetra trenutno se zacrvene, koža postane suha i gruba na dodir. Zbog toga volim isprobavati razne kreme za ruke te ću vas upoznati s onima koje su mi najbolje i kojima sam godinama vjerna, ali i s nekim novitetima koji su mi se jako svidjeli.

L’Occitane Karite krema za ruke

Moja broj jedan krema za ruke kojoj sam vjerna godinama i kojoj još nisam našla dostojnu konkurenciju! Obogaćena je s 20% karite maslaca, a sadrži i kokosovo ulje, ekstrakt meda, badema, lanenih sjemenki i korjen sljeza. Ova krema je L’Occitaneov najprodavaniji proizvod i svjetski bestseller i to s razlogom. Iako je cijena malo viša, svakako ju opravdava kvaliteta, a osim toga, krema se jako sporo troši tako da ćete ju imati mjesecima (pritom mislim na putno izdanje!). Guste je i kremaste teksture, ali se lijepo i dosta brzo upija u kožu koja trenutno postaje nevjerojatno glatka. Nakon nekoliko dana korištenja, vrlo suha i gruba koža ruku u potpunosti će se oporaviti, a crvenilo nestati! Miris je blag i vrlo ugodan, što je meni jako bitno jer me ponekad jači mirisi nakon nekog vremena znaju zasmetati. Cijena putnog izdanja (30 ml) je 62, 90 kn, a pune veličine (150 ml) 151,50 kn.

L’Occitane Krema za ruke Cvijet vanilije (ograničeno izdanje)

Svake zime L’Occitane izbaci nekoliko limitiranih verzija Karite kreme za ruke. Ja sam isprobala Cvijet vanilije. Mogu reći da mi se čini da čak i mrvicu bolje njeguje od obične verzije (dok recimo Trešnjin cvijet krema za ruke malo slabije njeguje i laganije je teksture pa je savršena za proljeće). Tekstura je kremastija te se jednako brzo upija. Miris je divan – lagana, slatkasta vanilija! Dosta se dugo zadržava na rukama pa one satima lijepo mirišu, ali nikako preintenzivno, već nježno. Cijena kreme (30 ml) je 49,20 kn. Ukoliko ju želite isprobati, požurite u L’Occitane prodavaonice jer ih uskoro više neće biti.

Lush Smitten

Ovo je jedina Lush krema za ruke koju sam isprobala i jako sam zadovoljna. Sadrži, između ostalog, kamilicu, bademovo ulje, kakao maslac, ulje avokada, kokosovo ulje. Ima blagi miris marcipana koji je na prvu dosta jak, ali nakon što se namaže na ruke postane vrlo ugodan i blag. Tekstura je fina, kremasta i dobro se upija u kožu. Ruke odmah postaju potpuno glatke! Vrlo dobro njeguje i brzo oporavlja oštećenu i suhu kožu. Cijena (100 g) je oko 70 kn.

Afrodita Aroma Rich Care

Krema koja je nedavno stigla na tržište i mene odmah zaintrigirala zbog svojih sastojaka: karite i kakao maslac, sojino ulje, glicerin i vitamin E. Miris je lagano čokoladni, za pojesti! Tekstura je srednje gusta i krema se vrlo brzo upija u kožu. Mislim da će i ova krema postati stalni dio moje torbice jer, osim što obožavam sve što sadrži karite i kakao maslac zbog njihovih savršenih njegujućih svojstava, miris je stvarno divan. Preporučuje se kao preventiva, za korištenje poslije svakog pranja ruku, a također omekšava i kožicu oko noktiju. Odlična je za svakodnevnu njegu ruku koje nisu previše oštećene i iznimno suhe. Cijena (75 ml) je oko 20 kn.

Balea losion za ruke – shea maslac & vanilija

Balein novitet koji je postao vrlo popularan! Ja sam ga također odmah poželjela i jedva dočekala da dođe u Dm prodavaonice, prvenstveno zbog pumpice, ali i arome vanilije i, naravno, karite maslaca! Ambalaža je, dakle, izuzetno praktična, jako lijepa i elegantna. Šteta što više krema za ruke nije na pumpicu! Ipak, odmah sam mu našla nekoliko zamjerki. Prva je ta što je miris preintenzivan i prilično se dugo zadržava na koži. Ako volite jak miris vanilije, ova krema će vam se svidjeti, a ukoliko ne volite intenzivne mirise, preskočite ga. Meni se miris sviđa, ali nažalost ne mogu zamisliti da ovim losionom mažem ruke prije spavanja ili odmah ujutro jer je miris prejak i smeta mi. Druga zamjerka je to što je jako lagane, gotovo vodenaste teksture. Znači, nije za jako suhe ruke niti za zimu, već za laganu hidrataciju. Oni s normalnom kožom ruku biti će zadovoljni jer njeguje dosta dobro! Cijena (300 ml) je 20-ak kuna.

Koje su vaše najdraže kreme za ruke? Imate li zimi problema sa suhom kožom ruku? Kako ih tada njegujete?


Close
Ira Sanja Burojević (BabyDoll) glavna je urednica portala. Makeup i isprobavanje raznih kozmetičkih ...

Ovaj članak ima 75 komentara.

  • TeiČČ :D

    ;)

  • binbin

    slažen se skroz u vezi occitana. njihova je najbolja koju san probala.
    druge su mi bile ili premasne ili odbojnog mirisa

  • lana

    odlican clanak
    jedino mi balea ne odgovara jer sam alergicna na njihove proizvode

  • Bitsy

    Super su mi te kremice na pumpu jer je jako prakkticno. Da li mozda ima balein losion za ruke ali da nije od vanilije?

    • Ne, samo od vanilije, ali nadam se da će prepoznati veliku potražnju za losionima na pumpicu i izbaciti nove verzije drugačijih mirisa!

      • Bitsy

        I ja se nadam, imam njihov fluid za tijelo isto na pumpicu i obozavam ga :)

      • Također! :wink:

  • CottonCandy

    holyplantova krema za ruke i nokte :ljubav: najbolja krema koju sam isprobala. radi čuda za kožu i nokte. nokti ojačaju, a koža više ne puca. cijena je vrlo niska za tako dobar proizvod: oko 15-ak kn

  • creative_girl

    neutrogena :weee:

  • Sunčana

    Joj da, zimi su mi ruke kao brusni papir ako ih ne namažem! Trenutno sam bez svoje omiljene kreme za ruke Avonova glicerinska Rich Moisture, definitivno najbolja od svih koje sam dosad probala! Sad imam neku iz Oriflamea sa mirisom jagoda, ali je jako vodenasta i ne hrani mi kožu nimalo!

    • anna

      da,ta iz avona je odlicna,bas dobro hrani kozu,ali u oriflameu sam jednom kupila i vise nikada,stvarno je losa jer je jako vodenasta

  • http://avonshop.co.uk/shop/assets/images/prod/prod_1050119.jpg

    Meni je super ova krema za ruke od Avona – Dry Skin SOS.

    Hvala na predstavljanju Balee, baš me zanimalo kakav je taj novi proizvod.
    :weee:

  • samra

    meni iskreno najvise odgovara neutrogena sa norveskom formulom i dove kreme :)

    Jako sam vam zahvalna sto ste neki dan objavili dva posta o noktimaa :D totalno sam zaljubljena u nokte tako da mi je to bilo super!

    Predlozila bih da u slijdecem postu o noktima napisete naprimjer neke lakove sa konadom koji su primjereni za skolu :D

    najbolji stee :)

  • Ivana

    neutrogena definitivno najbolja :)

  • roza

    ja sam prošle jeseni “otkrila” Essence kremu za ruke i nokte.muči me kožica oko noktiju,stalno mi se trga i grozno izgleda,a i nokti su mi slabi.ta krema mi je bila ODLIČNA,stalno sam ju nosila sa sobom i mazala ruke 2-3 put dnevno,i djelovala je!zadnji put je nije bilo a trebala mi je nova,pa sam uzela neku “nepoznatu” od kamilice,al nije mi neš,kupujem Essence natrag! mislim da dođe 11 kuna tubica ;)
    a sviđa mi se ovo od Balee,nisam to još vidla!onak,za držat kraj kreveta pa namazati prije spavanja(makar,za to koristim nevenovu mast koju mama doma radi,jako je masna i jaaaaaaaako dobra).

    • Baš zato se i meni jako sviđa na pumpicu- da mogu držati pored kreveta pa namazati prije spavanja!
      :noc:
      Ali ova mi ima prejak miris za to nažalost..

  • Dea

    meni su niveine kreme za ruke super i obožavam onaj prepoznatljivi miris niveinih proizvoda :ljubav:

  • Maja

    ja volim one crvene garnierove (mislim da je intensive repair)..ima mi fin miris, nije prejak, i ruke mi super oporavi od hladnoće :)

  • keetii

    Ja koristim neutrogenu i zlaja – miris kokosa she maslaca i vitamina E (smeđa ambalaža, kupljena u kozmu). Obožavam te dvije kreme.

  • ja koristim dove proage kremu za ruke i jako sam zadovoljna, koza je mekana i lijepo djeluje na kozicu nokta. cijena je ok, mislim da nekih 17 kn za 75 ml. vjerujem da su loccitane kreme jako dobre ali meni osobno je smijesno davati 150 kn za kremu za ruke jer mi jedno pakiranje ove dove traje jedva 2 tjedna (mazem sigurno 3-4 puta dnevno. baleina na pumpicu mi je isto ok, stoji mi kraj kreveta i navecer mazem s njom, uglavnom jer mi miris odgovara, iako sama po sebi nije bas nesto jer je rijetka i s njom imam osjecaj kao da sam namazala ruke obicnim losionom za tijelo.

  • TheChloee

    http://www.rsi-hr.com/16304.aspx

    Moja naj naj krema/mast top 2 toe :ljubav:

  • Tasha :)

    Ne volim bas mackat ruke kremama a i mislim da nemam toliko potrebe sto ne kazem za cure s suhom kozom,sto se mora mora se! Ja ponekad namazem ali vrlo vrlo retko.Jedina krema koju imam je Fleur De Sante Glove Protection hand cream,za nekih 8,00 kn dobijes 200 ml kreme ugodnog mirisa a sama krema navodno ima ucinak kao zastita rukavica na rukama i jako je dobra…po kolicini i koliko je ja koristim imat cu je duuuugo duugooo…

  • renchica

    Baby doll,čini se da imamo isti ukus što se tiče krema za ruke,i ja imam prva tri sa tvog popisa.Loccitane je stvarno SUPER,je malo skuplja ali ja mislim da se isplati jer stvarno dugo traje,i jako je malo treba da nahrani ruke.A od Lushevih imam još i Handy Gurugu,također sa shem maslacem,predivno miriši,probaj je,svidjet će ti se.Ali ja sam inače ovisnik o kremama za ruke tako da ih sad imam 7,a evo sad me zainteresirala ova Afroditina,moram do Dm-a pa da je šnjofnem,i eventualno malo probam,hehehe…

  • Blueberry_pie

    http://www.overstockdrugstore.com/product_images/i/072140846206.jpg

    Nivea krema. nije nimalo teška i vrlo se brzo upija, a koža vam u trenu postane glađa. Počela sam ju intenzivnije koristiti ovaj tjedan jer ovim naglim zahlađenjem mi je po prvi puta ove zime koža počela-pucati. Prošlih godina mi je konstantno zimi pucala, ali ove začudo samo ovaj tjedan.
    Tu kremu koristim svaki dan i omekša i zacijeli kožu u trenu!

  • Minnie

    Nisam još probala ni jednu L’Occitane-ovu ali sviđa mi se ova 1.
    Koristim Garnierovu crvenu i jako sam zadovoljna njome. Baš je ugodnog blagog mirisa i super nahrani suhu kožu ruku!

  • Rituals (zelena s ginkom) predobra, i super miriše:)

  • bluberry_pie u Osijeku na žalost nema Loccitane:(

  • Kailea

    Neutrogena i Garnier Hydra locking :weee:

  • Jelena

    Ja sam koristila sve moguce kreme, sada ne koristim nista :( Nisam pronasla kremu da odgovara mojoj kozi koja je zimi jako suva, podlozna ekcemu :placem: Sve mi daju samo bolje trenutno stanje kada ih namazem,ali mi nijedna krema ne oporavlja kozu :placem: Dajte neki predlog ko ima isti problem :) I ne volim kreme koje ostavljaju masan trag,pa mi sve iz ruku klizi :D

    • Mislim da ti je najgora opcija ne koristiti ništa, pogotovo zato jer si navela da ti je koža jako suha i problematična. Meni je isto sva neka suha, ali ja koristim trenutno Avonovu kremu Dry Skin SOS i super mi je.
      :weee:

      • Jelena

        Pravo mi kazes, znam ja da ne valja da ne koristim… Jednostavno preko dana cesto i perem ruke,u kontaktu sam sa zivotinjama. Kremice ostavljam za vece,ustvari sada mazem ruke mlekom za telo. Nisam nasla dovoljno efikasnu kremu.Ove stadardne nivea,garnier,neutogena mi ne odgovaraju. Volela bi ako neko ima neku tajnu iz apoteke,recimo neki melem tako nesto :)

      • Bella

        Imam isti problem, osjetljivu kožu kojoj ne paše niti jedna od ovih krema iz dm-a i sl. ali zato sam spas pronašla u “apotekarskim kremama”. Daleko najbolja i stalan stanovnik moje torbe je Uriage krema za ruke. Nema parabena koji štete osjetljivim rukama. Cijena je 50-ak kuna za 75 ml. Obavezno probati!

      • Jelena

        Zapisano prvom prilikom kupujem :)

    • Njinji

      Jesi provala Avonovu parafinsku kremu sa maslinomvim uljem iz linije Planet Spa? I ja imam suhu kožu na rukama, a ta mi krema pomogne u roku sekund. Nije masna, a ima fini osjećaj nakon nanošenja. Topla preporuka :)))

      • Jelena

        Hvala na preporuci,Avon mi je cesto pri ruci tako da cu naruciti :)

  • Teich

    dove intensive cream,nije masna,brzo se upije,a ruke trenutno omeksa..nije ni skupa,mislim da je kojih 12-15 kn za 75 ml..mama je kupila neku Cien,mislim da je to lidlova marka,iskreno,mislila sam da ce biti koma,ali se stvarno pokazala super,bas sam ostala iznenađena,cak i ugodno mirisi..

  • Lolita

    ja još nisamnašla pravu kremu…i stvarno se mučim s tim :cry:

  • lia
  • Dr. Scheller i Olival su mi najdraže. Olival krema za ruke i nokte je super preko dana, brzo se upija, a Dr. Scheller su malo masnije i dobre za jako suhe ruke. Imala sam tester neke Locitanne kreme za ruke, niš posebno, nije mi bila niš bolja od ove Olival, a i ne dam, al NE DAM jebenih 150!!! kn za kremu za ruke! I 60 za ovu manju je previše.

    • andrea

      moram se sloziti, u redu bi bilo da je ta krema zaista nesto posebno, al sve sto sam probala konkretno od locitana je bilo bezveze, cak losije od najjeftinijih krema koje sam probala. em su premala pakiranja, em je ko da sam kupila nist. -.- mrzim ih

      • Imala sam testere od dosta tih Loccitane proizvoda, sve tak ni vrit ni mimo, niš posebno, a preskupo. Al tolko novce trošit na kremu za ruke, ma daj, nema šanse. -.- Isti stav imam i prema maskarama recimo. Em se za 3-4 mjeseca posuši, neke malo duže, em s Essence maskarom dobijem isti efekt ko s Lorealkom, a razlika u cijeni je ogromna. Za maskaru ne dam više od 50-60kn.

  • andrea

    nemam problema s kozom, cak ni tokom zime, ali sam poludila za ovom baleinom od vanilije, jer obozavam taj miris, OBOZAVAM, non stop se trackam njome i osjecam se ko vanilin secer haha, savrsenaaa jeeee

  • Snjeguljica

    mislim da sam u jedno vrijeme malo pretjerala s kremama za ruke :-D pa sam imala na svakom stoliću, ormariću i torbici po jednu :-D
    pa sam par podijelila frendicama kojima su se svidjele, par mi je pojelo štene :O i tako dalje :-D
    ove l’occitane-ove su stvarno divne, ali su užasno skupe :/ tu i tam se da nać neka bolja ponuda ili akcija, pa sam tako kupila par puta neke sitnice, ali za ostalo baš nemam novaca. nisam prežalila liniju limun i med nikad, obožavam taj miris, pa sam preko ebay-a kupila putnu kremu za ruke iz te linije za jedno 50kn makar je moja putna verzija duplo manja od ove gore navedene putne verzije… sad je više šnjofam nego koristim, ko manijak.
    inače trenutno imam neutrogeninu, atrixovu, garnierovu s ureom, nekakvu iz kozma od mrkve (cijela linija s mrkvom i kozjim mlijekom i sličnim), l’occitaneovu, avonovu najobičniju, balein maslac za tijelo od masline u malom pakiranju koji koristim za ruke prije spavanja… i naravno melem… koji gotovo nikad ne mažem na ruke :-D

  • Snjeguljica

    najbolja krema inače koju je moja mama otkrila je ni više nego manje ova neugledna kutijica ovdje:
    http://www.milla.hr/proizvod.asp?sif=112&oppan=3&brand_kat=4&brand_kat2=55
    prodaje se samo u nekim biljnim ljekarnama (bar sam je ja tamo nalazila), dobila je hrpu nekakvih nagrada ali nažalost nitko koga znam nije čuo za nju (osim maminih frendica). mislim da općenito rijetko tko naših godina ide u biljne apoteke po kremice…
    moja mama inače ima već skoro 50 godina problema sa psorijazom i svaka krema koja sadrži bilo kakve umjetne boje i mirise joj nadražuje kožu.
    ova krema se bazira na čistom bademovom ulju, tako i miriši i divna je, nježna, lagana, upija se odmah i liječi sve probleme uzrokovane vjetrom i suhim zrakom. mislim da je bila 20 ili 30kn prije par godina kutijica od 200ml.
    ako netko zna za tu kremu recite mi gdje se još može kupiti :)

  • Koristim Balea kremu za ruke i nokte od kamilice i jako sam zadovoljna. Zapravo nisam nikad probala kremu za ruke s kojomnisam bila zadovoljna :D Sve su jako slicne. Koristim i melem preko zime, te obicnu plavu Niveu kad mi dodje pod ruku.

  • dOva

    Mazanje ruku kremicama je još jedna stavka na koju se moram navuć :) Mažem ruke samo kad su jako suhe (poslije pranja suđa) i znam da to nije dobro.
    Ne mislim na kremu za ruke trošiti puno novčića, jedino mi je bitno da se brzo upije i da lijepo miriši.
    Svaki put kad pročitam da je neka krema odlična za nokte, ja ju kupim, tako da imam hrpu načetih krema koje u biti i ne koristim :roll:
    Dakle, sad sam vidjela da Essence ima odličnu kremu i kupiti ću ju, samo ju trebam i koristiti :mrgreen:
    I da, mislim da je krema na pumpicu super ideja :wink:

  • leaesca

    Koristim Niveine i Avonove kreme za ruke, i jako sam zadovoljna :)! Htjela bi probati L’Occitaneovu kremu ali mi je malo preskupa..

  • Maya*

    meni je najbolja krema za ruke – Balea serum za ruke :ljubav:

  • anamy

    nedavno sma prilokom kupnje dobila tester kreme za koju pise da se moze koristiti i kao losion za tijelo i krema za ruke a zove se Vanilla by Bettina Barty odlicno njeguje i ima predobar miris koji se drzi satima nije mi potreban nikakav parfem uz nju… i onda sam se iznenadila kad sam od bake za poklon dobila ovaj set

    http://bit.ly/fC4J4a

    koji sadrzi gel za tusiranje, parfem i losion/kremu za ruke

    nije bas najjeftinija, vidjela sma na akciji 200 ml za nekih 10 KM ( 40 KN) ali opravdava cijenu

    a od jeftinih definitivno sve pohvale Esseneceovim kremama kao i onoj ruzicasto bijeloj na kojoj pise 48 koja je ustvari zastitna krema za sve one koji kao ja kad stave rukavice nemaju osjecaja nikakvog u rukama, ova krema je cudo jer sprijecava prljavstinu, kemikalije i slicno da udju u kozu…

  • Andrea :)

    Meni je super Baleina od kokosa :D i Zlaja od maslina
    super miriše i brzo se upijaju :)

  • valka

    l’occitane kreme su savršene :ljubav:

  • LolaRose

    meni je od essensa najbolja krema..(imala sam onu ljubičastu i sada žutu)kremica je :ljubav: ..a tek miris…

  • anny13

    ne volim niveu,neda se razmazati -.-

  • sarahica

    Meni osobno najbolja – Avon Care – Rich moisture glycerine hand & nail cream.

    Inače imam velikih problema zimi jer su mi ruke jako isušene i često mi koža puca , zna i krvarit. Ovo je jedina stvar koja mi je pomogla :)

  • Micika

    od ovih nabrojanih imam samo l’occitane vaniliju i savršena je. planirala sam kupiti ovu balea ali mi se ne svida to sto ne njeguje dobro pa cu ju preskocit.
    bas mi je zao sto ne pises cesce babydoll, jako volim tvoje članke

    • Malo su me obveze stegnule, ali budem se bolje organizirala tako da mogu češće i redovito pisati članke.
      Hvala, puno mi to znači.

  • ja sam vec godinama vjerna johnsonovoj 24hr nesto nesto.. ne znam tocno kak se zove al je u blijedo roza tubici i odlicna je!!! :)

  • Iris ch

    od svih je najbolja Neutrogena definitivno najbolja njega sto se tice zimskog vremena

  • Ellchy

    Odlično mi je neko mlijeko za bebe od Balee, ne znam točan naziv…i Aro krema za ruke… Ali miris dobre stare Nivee je vrh!

  • Jovana

    i meni su ruke uvek isusene zimi,a ponekad i tokom godine.iako nisam bas mnogo krema isprobavala,mislim da je najbolja Avonova Care kao sto je neko vec gore pomenuo :wink: svima vam je preporucujem[a takodje isprobajte i Care losione za telo] :weee:

  • mini

    Garnier intensive care (extra dry skin) u crvenoj tubici mi je super i definitivni favorit Johnson’s 24hour moisture u svijetlo rozoj tubici :)

  • Poslednju krema za ruke koju sam koristila je Dahlia Zemun. Jeftina, a dobra

  • Magalenha

    vjerujte mi ako je netko isprobao brdo krema za ruke onda je to moj decko.on ima uzasno (stvarno uzasno) prirodno suhe ruke,nekad toliko suhe da mu puca koza na pregibima prstiju i bori se s time godinama.jedina krema na kojoj se zadrzao i koristi je evo vec par mjeseci (u prosjeku potrosi oko kremu i pol mjesecno) je kaina,zelena tubica koju su valjda i nase bake koristile.
    meni je dobra svaka,nisu mi pretjerano ispucale ruke i cim ih mazem par dana za redom (dovoljno 1 dnevno) nema straha od pucanja..

    • anamy

      moj dragi takodjer ima takve probleme i on tvrdi da je najbolja obicna Solea… sto jednostavnije to bolje

    • Kristina

      Jeste probali M48 kremu? Meni je jedino ona pomogla, isto imam užasne ruke i još uz to ekceme -,-

  • Petra

    Nivea i samo nivea za mene! Nemam nista protiv ostalih krema.. ali meni je nivea fantasticna i za lice i za ruke, i to ona obicna u plavoj kutijici! ^__^ :okej:

  • Elyna

    meni je najbolja neutrogena koncentrovana. ili nes slicno. samo znam da je bilo malo pakovanje i da pise da je potrebno vrlo malo kreme da bi ruke postale bolje. istina je. kosta 28 kuna i meni je vrh vrha. a ako nje nema onda uzmem niveu obicnu ili

  • Avon krema intensive moisture :D :)

  • Kristina

    Ja imam osjetljivu kožu i sklonu ekcemima i jedina i najbolja krema mi je M48 … Nema nikakvih umjetnih parfema niti gluposti, upije se odmah, a nahrani kožu za cijeli dan i to sve za smiješnih 15kn za dosta veliku tubu ;)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)