Maybelline NY Affinitone blush vs. L\’oreal True Match blush

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 26.02.2011.

Kao što je već naša Anahi zaključila, rumenilo je jedini kozmetički proizvod koji već u rano jutro može izmamiti osmijeh na vaše lice. Kako biste ga što lakše nanijele, potreban je širok osmijeh “od uha do uha”. No, prije osmijeha svakako proučite ovu recenziju i odaberite odgovarajuće rumenilo.

Među mojim prvim rumenilima našlo se Maybelline New York New Affinitone rumenilo (nijansa 57 peach). Prvotno sam koristila neku jeftinu no-name verziju u obliku sticka koju sam nasljedila od sestre, a onda sam dobila Maybelline na poklon.  Totalna promjena! Rezultati su bilo očiti na mojim obrazima: upotpunjeni završetak svakog looka. Ali moram naglasiti definitivno (za početak) i jednostavnije nanošenje. U kutijici uz rumenilo dobivate i mali aplikator tj. kistić za nanošenje. Ispočetka sam bila skroz zadovoljna s njim sve dok nisam kupila profesionalni kist za nanošenje rumenila. Tek sam tada shvatila koliko je taj kist loš (tvrd) i koliko zapravo previše rumenila ostaje na njemu. Ono što mi se kod rumenila još ne sviđa je njegov miris – miris brašna, zapravo ne mogu ga točno definirati. Nekako je kiselkastog mirisa.

No, jednom prilikom dok me EyeWannaBe šminkala, isprobala je na meni L’orealovo True Match rumenilo (nijansa 115 rose). Moji obrazi nikad nisu izgledali prirodnije kao taj put. Tek sam tada shvatila koliko mi to rumenilo bolje odgovara (za razliku od Maybellinovog) jer sam inače po prirodi svijetlijeg tena (barem što se kože lica tiče) te mi je ova nijansa puno bolje odgovarala. Ovo rumenilo također sadrži aplikator za nanošenje, a i maleno zrcalo. (Cijena mu je oko 70 kuna i dostupno je u 4 nijanse.) Ono što mi se još sviđa kod njega je poseban cvjetni miris i to što mi lice nakon njegovog nanošenja izgleda nekako svježe, blista. Kistić je jako mekan, ali ga ipak ne koristim pošto sad imam profesionalne kistove.

 

Zaključak:

Maybelline rumenilo – previše rumenila ostaje na originalnom kistu, a premalo na profesionalnom, tvrđe je teksture, pretvrd aplikator za nanošenje, čudan miris, postojano na licu. Ocjena 3.

L’oreal rumenilo – dosta pigmentirano, daje licu svjež izgled, sadrži malo shimmera, postojano na licu, lako se blenda, odličnog je cvjetnog mirisa, mekan i obli kistić. Ocjena 5.

Preporodila sam se od kad koristim L’orealovo rumenilo, priznajem. Zanimljivo mi je kako sam uvjerena da je nešto najbolje za moj izgled tako dugo dok ne pronađem nešto bolje :) Sljedeće rumenilo koje ću obavezno isprobati nakon što potrošim ove zalihe je Bourjois rumenilo pošto je dosta djevojaka jako zadovoljno njime. Moram ga i ja isprobati ukoliko je to tako!

Slažete li se sa ocjenama rumenila? Jeste li ih i vi isprobale ili koristite neka druga? Koja to i kako ste zadovoljne postignutim rezultatima?


Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 60 komentara.

  • Maja

    koristila sam i l’oreal i bourjois i oriflame i na kraju sa svih tih prešla na essence i jako sam zadovoljna njime (pogotovo uzmem li u obzir uložene novce) :)

  • Zvončica

    ja obozavam deborah rumenila…savrsena su mi ;)

    • Jelena

      Pored toga sto su savrsena,lako se nanose,sto je bitno za devojke koje se vecito zale kako ne mogu da nanesu lepo i ravnomerno rumenilo. Jos jedan plus za trajanje,zaboravicete kada ste ga kupile :weee:

  • Puella

    Također ponosna vlasnica L’oreal True Match Blush 115 rose. Zaista jedno od boljih rumenila koje sam koristila. Ima trajno mjesto u mojoj kozmetičkoj torbici! =)

    Još jedno rumenilo kojim sam oduševljena je Nivea Blush by Chantal Thomass (Secret Rose 05). Rumenilo je jače i “crvenije” od L’orealovog. Ne dolazi s aplikatorom ali koristim kistić za rumenilo i mogu reći da ima jako prirodan izgled na obrazima.
    Kao da te baka uštipnula za obraze! :D

  • Tasha :)

    Nisam ih probala,volela bi i jedan i drugi da probam :) Moje najdraze mono rumenilo koje najcesce koristim je breskvasto ruzicaste boje,neznam uopce kako se zove jer je vec dosta staro,uzela sam ga od mame,a ona ga je dobila na poklon od prijateljice jos kad se ja nisam sminkala,nekako pred pocetak puberteta sto bi reklo da je dosta staro.Uzela sam ga jer se ona nesminka,sem bas kad negde ide u goste. Na njemu pise Silverline tako da neznam da li je to neka marka ili ne ali ja ga obozavam.Jako se sporo trosi,lice izgleda sveze i ima lep miris :) Imala sam jos 2 rumenila u paletici Fleur de sante koja su isto bila odlicna i potrosila sam ih. Nedavno sam kupila neku no name paleticu senila u kojoj ima i rumenilo prljavo ruzicaste boje,nije lose ali ja najvise volim ovo sto sam mami “ukrala”

  • Ellchy

    Meni je baš dobro S-he rumenilo,jer su nijanse ciglaste i intenzivnije, što je super za tamniju put. Košta oko 30 kn (sad na akciji u dm-u i puno manje), u pakiranju je i kist :)

  • reflection

    meni je ok maybelineovo, kistić nisam ni koristila, sviđa mi se jer nemogu nanijeti previše, što mi se često zna dogoditi s nekim drugim rumenilima, kao što je npr makeup factory- valjda je previše pigmentirano za mene, jednostavno koliko god malo mi se čini na kistu, uvijek mi se čini da sam pretjerala ;) ….također su mi ok artdecova rumenila , cijena je možda malo viša uzimajući u obzir da ampalaža kao takva ne postoji, ali definitivno ima hrpa nijansi ….lorealovo rumenilo uistinu super miriši

  • valentina

    hm….ja imam od max factora perfection blush -221 classic pink nijansu i mogu reći da mi je odličan ( naravno da je kistić jadana, ali sa profesionalnim odlično stoji na licu) eh…sad ej pri kraju pa sam se odlučila probati Bourjois rumenilo ali hm…koja nijnansa :D

  • Zoom zoom ;)

    Preporodila sam se od kad koristim L’orealovo sjenilo, priznajem.

    Rumenilo. :okej:

    Meeni je dosta bolje L’orealovo. :weee:

    • Uuuups :oops:

      Ispravljeno, hvala :rockas:

  • Jelena

    Deborah,Deborah,Deborah… meni najbolje rumenilo :weee:

  • Coco

    Moje omiljeno rumenilo je Essence eyeshadow 20 big bang. :D Blijeda sam, plavokosa i plavooka i baš volim roskaste obraščiće!

  • Misty

    Ja koristim Maybelline rumenilo u nijansi Sweetheart rose. Budući da imam jako svjetlu put teško mi je pronaći rumenilo koje nije pretamno i koje izgleda prirodno na mom licu, a nekako sam tim Maybellineovim najzadovoljnija. S obzirom da ga već jako dugo koristim rado bih isprobala neko drugo, a jednostavno ne znam koju nijansu da izaberem jer sam već previše puta kupila krivu…

  • Željka

    Loreal možda malo bolje,za nijansu……..

  • sanja

    alverde rumenilo!!! :ljubav:

    • Mareee

      koje?
      jel kremasto ili obično?
      baš sam neki dan gledala, i razmišljala uzeti ili ne uzeti da isprobam :)

      • sanja

        obično… :)

  • Kuvarica

    Godinu dana koristim Maybelline Affinitone 62 Rosewood i iskreno mi je to dosad najdraže rumenilo baš iz tog razloga što s njim nikad ne možeš pretjerati pošto je i nijansa takva kakva je,a iz tog razloga kojeg navodiš da premalo ostaje na pro kistu što je za mene savršeno :D
    Boja daje onaj prirodni izgled kao da ste bili malo na zimici pa ste se zarumenili od hladnoće ili možda neke nezgodne,neugodne situacije XD I zbog toga mi je savršen jer je dovoljno staviti malo rumenila bez pudera/korektora/maskare i cijelo lice već drugačije,zdravije izgleda a nije too much,a kad je potpun look onda je san snova :)

  • Martina :D

    Ja trenutno koristim Essenceovo multi colour blush – 20 fashionista i ok mi je,a i jeftino je.

  • bugga

    Bourjois rumenila su dosta dobra, pa predlažem da ih svakako isprobaš. Jedina im je mana što su tvrda. Mene su jako iznenadila Art Decoova, divne su teksture i izbor boja je jako dobar.

    • Da li znaš možda cijenu od Art Deco rumenila?

      • ana_marija

        mislim da su 70ak kuna
        meni su bourjois pretvrda, al dobra strana jest što se nikad neće razbiti kad padnu
        ja sada koristim niveino chantal thomas baš baš rozo i obožavam ga!

      • bugga

        Da, oko 70 kuna. Imaju 5g što je solidan odnos cijene, količine i kvalitete. Čini mi se da je više od 10 različitih nijansi u njihovoj ponudi.

  • ANA

    Ovo mi mirise na prikriveni sponzorski clanak …eyewanabe je lorealov promoter.

    • Nera

      Ne bih ulazila u to plaća li tko ovakve recenzije, no definitivno se ne slažem s ocjenom L’orealovog proizvoda jer sam ga isprobala u više nijansi i definitivno nije zaslužio tako ‘savršenu’ ocjenu!
      Za te novce se može uzeti gotovo savršeno Bourjois rumenilo koje ima nevjerojatan spektar nijansi i super je kvalitete. A i za manje novce od L’orealnovog se mogu naći znatno bolja rumenila…

    • Kao što piše u FAQ: “Iako autorice povremeno dobivaju besplatne proizvode na recenziju, one zadržavaju sva prava da recenzija proizvoda bude iskrena, svidio im se proizvod ili ne. Ukoliko sponzor plati najavu nekog novog kozmetičkog proizvoda, članak s najavom se posebno ističe kao sponzorski članak te ne odražava mišljenja autorica portala.”
      Vidiš li ti igdje napomenu da se radi o sponzorskom članku? L’Oreal rumenilo iz članka mi je btw odlično, dok mi je Maybellineovo šrot jer je užasno loše pigmentirano. I, pazi sad, Maybellineov sam promotor također! A Maybelline i L’Oreal su ista tvrtka, tako da nema smisla sukobljavati 2 proizvoda iste tvrtke u svrhe o kojima si si ti zabrijala. Ili?
      Pa sad razmisli, bih li govorila protiv proizvoda firme za koju je pisan ovaj “sponzorski” članak u komentarima?
      Ne brini, kad budemo pisale sponzorske članke, naglasit ćemo to velikim štampanim slovima. Pa da opet ne dođe do zabune i lažnih optužbi.

      • Mareee

        ma ja ne mogu vjerovati kako ta Ana uvijek ima neke podbadajuće i bezobrazne komentare!
        nije bitno jel sponzorski ili ne, bitno je da su ga isprobale i da nam ga predstave…a na nama je hoćemo li proizvod kupiti ili ne…
        a što ne volim neke čangrizave i kritične ljude koji nemaju pametnija posla nego stalno tražiti neke nedostatke i mane kod drugih..pobogu!!

        i btw samo da vas pohvalim sve, cure super ste…članci su jako korisni i zanimljivi…i od sad svaki puta prije odlaska u dm prvo pronjuškam po Šminkerici da vidim šta zapravo ima u dm-u ;)
        :ljubav:
        bravo i samo tako nastavite!!!

        (jedina šteta je što kod nas u Brodu nema Kozmo :( )

      • bugga

        Nedavno sam počela pratiti Šminkericu i pregledala sam nekolicinu članaka i komentara. Na gotovo svakome od njih je Ana imala nešto za reći što je zvučalo ili podbadajuće ili kao napad. Nikad ništa ne valja, sve treba mjenjati, sve je urota. Čovjek ne može da se ne zapita dolazi li sva ta kritika i bezobrazluk iz nezadovoljstva samim sobom. Jako tužno.
        Niti te tko tjera da kupiš taj proizvod, niti itko tjera autorice da o njemu pišu. Razmisli malo svojom glavom i informiraj se na više strana da izbjegneš nepotrebno sramoćenje u javnosti.

      • ANA

        Po cemu sam se ja to osramotila majke ti? 0.o Vama je svaki komentar koji nije “swce maco kuco” negativan :/ daj odrastite malo

      • ANA

        Ti nemas pametnija posla nego pratis i pamtis sta sam ja napisala i kad “svaka ti cast” onda xD

      • ana_marija

        naravno da ne mora svaki komentar biti takav kako si ga ti opisala, ali ne treba ni svaki kontra komentar biti tvoj.

      • Nejra

        Nista ti ne brini EWB, ljubomora je cudna stvar :D

      • No svašta! Nekome neki proizvodi odgovaraju, ako njoj to rumenilo odgovara ne mora značit da nekom drugom valja. Tako meni npr MNY colosal maskara ništa ne valja dok je drugima odlična… sve smo mi različite…

      • ANA

        Sta ne smem ni komentarisati?OK

      • ANA

        I da znam da su loreal i maybelline ista firma,a takodje znam i ja kako se “prodaju” proizvodi i pri prodaji/promociji proizvoda iste firme uopste nije potreban “govor protiv” vec se to sve na fin nacin progura i promovise i razumljivo je da ce se vise hvaliti skuplji a manje hvaliti jeftiniji proizvod iako su iz iste firme,linije ili bilo cega drugog.

      • Maki

        Bravo EyeWannaBe! Odlicno si to objasnila. Nije mi samo jasno kako neke osobe uporno u svemu, odnosno u svacijem radu traze samo ono lose… Loreal True Match rumenila su mi odlicna. Imam dvije nijanse 115 true rose i 145 rosewood i stvarno nemam nikakve zamjerke….

  • roza

    ja nemam ni jedno rumenilo :D i nikad nisam imala potrebu ni da pogledam tu policu u dućanu.ne znam,jednostavno nikad se nisam pogledala u ogledalu i pomislila da mi treba. :)

    • ana_marija

      uf da se mene pita kupila bih sva koja su ikada izašla

  • bourjois nabolje rumenilo ikad! sadrži samo 2 g, a traje mi nevjerojatno dugoooo… miris fenomenalan… cijena od 64 kn (u Dm-u) i više nego opravdana.

    • Jelena

      Slazem se sa tobom boujois rumenila su odlicna (posebno boja lososa). Posto dopadaju njihova rumenila probaj deborah Hi-tech,fenomenalna su i jednako dobra kao i bourjois (imaju malo vise sjajnih cestica). Jako dugo traju i svaka njihova nijansa izgleda prirodno na licu,nekako se stapa sa kozom (ja imam nijanse rame 24 – bronzano-breskvasto,morgano 59 – braonkasto-rozikasto).Probaj :)

  • Iris Make-up Artist

    nijedno rumenilo se nemoze porediti ni skuplja ni jeftinija sa chanel contraste broj 82 reflex ij znam kosta previse ali se isplati za njega dati svaki cent rumenilo ima miris ruze tako je malo potrebno da se stavi da bi lice dobilo svezinu preporucujem ga svakako osobama koji mogu prisutiti necete zazalizi sigurno pozdrav

  • Lori

    Meni je također odlično ovo Lorealovo rumenilo i imam nijansu 115, jer imam svijetlu put! To mi je dosad najbolje rumenilo. Bolje je od Bourjois-a, jer je ono dosta tvrdo i manje pigmentirano. :ljubav:

  • lililala

    Bourjois definitivno…prvo koje sam probala, jedino koje sam probala i savršeno…traje mi preko godinu dana, ima predivan miris, bogat izbor nijansi( sa i bez šljokica), u jednom nanosu mi ostane sasvim dovoljna količina rumenila, i postojano je. nedavno je bilo na akciji u BIPI za 46kn…

  • Nejra

    Ja imam Mannhatan mousse rumenilo, soft touch :D Nezz da li ga je netko od vas probao :P

  • Vesna Škare

    meni osobno je maybelline pinkicu bolje.

    ali kad sam kupila bourjois rumenilo dam se silno razočarala jer su ih svi toliko nahvalili. moja nijansa je Santal mislim da je ukinuta) i zapravo je neka gotovo bronze smeđa, međutim, nimalo nisam zadovoljna ni pigmentiranošću ni nanosem, ni efektom. bezveze su mi njihova rumenila skroz.

    deborah rulez- po omjeru cijene i kvalitete

    • ona novija deborah, sa dvije strane, jedna kao rumenilo a druga highlighter su odlicna. mogla bi ih komotno usporediti s macovim rumenilima.
      bourjois su mi tak tak. zivcira me sto moram trljati kao manijak po njima da mi ista ostane na kistu. za tu cijenu se nade i puno boljih.

      • Vesna Škare

        točno to. imam pet četkica za rumenilo, za različite teksturee i nijanse, a samo bourjois moram trljati po nekoliko puta.

        ok je možda za početnice koje se boje da će pretjerati, ali imho nisu baš pretjerano kvalitetna. tekstura im je kao kad rumenilo ostari, pa se stvori onaj neki “kameni” sloj zbog kojeg ne možeš do pigmenta

      • ja koristim onu cetkicu koju sam dobila s tim rumenilom i nemam problema sa stvaranjem tog kamenog sloja ni sa slabom pigmentiranoscu. eventualno na licu malo bolje zblendam rubove drugom cetkicom.

      • Lolitta

        Dobro si rekla, baš kao kameni sloj da se stvori. Meni su u početku savršena, kasnije se mučim sa nanošenjem, pa malo ostružem sa drugim krajem kistića prije nego ga umočim u rumenilo…

      • Teich

        ja ga stavljam obicnom cetkicom/kisticem iz dm-a u futrolici srebrnoj (mislim da je ebelin marka),20 kn kosta i netreba”trljati” vec normalno ispadne na licu,s ostalim kisticima/cetkicama ide malo teze..

  • imam puno rumenila (ali ne i ova tvoja dva), rotiram ih ovisno o looku, prigodi, raspolozenju.. :) nisam niakd mislila da cu ih imati toliko, ali koristim svako od njih pa ne mislim da je to lose :) sljedeca kupovina ce biti nyx red i to nova verzija te nijanse koja je stvarno histericno crvena :) uvjerena sam da ce izgledati fantasticno kad se stavi samo mrvica na lice.

  • Teich

    lorealovo sam probala samo L’Oreal Blush Delicieux i bilo mi je SAVRSENO,boja,tekstura,miris,pigmentiranost,postojanost,sve!sad ga vise nemogu naci nigdje za kupiti pa ako ga je tko vidio bila bih zahvalna da mi javi..cijena je bila mislim oko 80kn..ako ga ne nađem isprobat cu True Match..sada vec duugo koristim burjuoirs rumenilo i preprezadovoljna sam s njim!

  • keetii

    Rumenila su kod mene obavezna stvar i sad u zadnje vrijeme koristim deborah, koja su mi i više nego dobra. Moram priznati da ova recenzirana rumenila nisam koristila, jer me nekako ne privlače. Volim rumenila boje breskve i smeđkasta, tj. brončana. to mi najviše odgovara. Ružičasta mi nikako ne odgovaraju, jednostavno to nisam ja.

  • Lolitta

    Uvijek koristim rumenilo, čak i kad ne stavljam ništa od šminke…rumenilo je uvijek tu. Bolje mi odgovaraju breskvaste nijanse i one zemljanih tonova jer sam tamnije puti, ali koristim i ona rozih tonova. Trenutno imam Bourjois 34 rose d’or a imala sam i nijansu 74 rose ambre, pri kraju mi je Deborah u nijansi 52 teracotta a u zadnje vrijeme najviše koristim max factor 221 classic pink. Nikad ne koristim četkice koje dobijem uz rumenilo već kist za rumenilo…

  • Adriana

    Bourjois rumenilo je super,a moze trajati jaaaaakoo dugo,imam osjecaj da ga nikad necu ni potrosit hehe :)pozz

  • CiCkava

    Ja trenutno imam od essence-a multi colour blush mada nije loš ja bi nešto intenzivnije, ove nijanse roze u njemu su baš svijetle.Btw davnooo sam kod frendice probala neko rumenilo predivne roze boje u kuglicama ali nismo saznali kako se zove.A to mi je savršeno stajalo.

    Pa može li mi netko preporučiti roza al’ baš roza rumenila u kuglicama (ta su mi najdraža) ??

  • Dandra

    Bourjois rumenilo je najbolje na svijetu, nista ovo ostalo…
    Sve nijanse su odlicne i ne bih ga mijenjala za nista na svijetu a i nemo’š ga potrosit nikako :)

  • Minnie

    Imam Deborah rumenilo koje skuplja prašinu jer ga ne znam stavit dobro pa mi se nikada neda stavljat ga opće.. Ali je dosta kvalitetno :okej: Jednog dana kad se naučim stavljat rumenilo ću ga možda i počet koristit :)

    • Jelena

      Saznaj gde u tvom gradu postoji eco tools oprema za sminkanje. Potrazi od prodavacice da ti da cetku za puder,tacnije powder brush (cini mi se da je broj 1200,ne mogu sve da ih popamtim :D). Iako je cetka dosta velika,iako sluzi za nanosenje pudera u kamenu i prahu,idealna je za pocetnice koje tesko savladavaju ovu tehniku nanosenja rumenila. Dobro utapkati cetku u rumenilo, zatim energicno otresti ostatak trzajem ruke. Zatim potrazi razne tutorijale (mislim da ima i na sminkerici :)),crte po kojima ces da nanosis rumenilo,po tvom obliku lica. Neka ti cetka klizi po obrazima (vrhovima jagodica), nikako ne pretiskaj. Rumenilo nanosi samo u jednom pravcu (odozgo na gore) ,nikako u oba pravca (trljanje). Obavezno otresi cetku pre svakog nanosenja,ako ti je potrebno intenzivnije ponovi postupak (uvek je lakse dodati jos malo,nego naneti previse).Sto vise budes uporna,sve ces bolje usavrsavati tehniku nanosenja. Kasnije ces znati sa bilo kojom cetkom prilagoditi doziranje. Ja i dan danas najvise koristim ovu cetku,nekako mi je najprakticnija, pogotovo kada zurim u dva poteza nanesem rumenilo i izgleda savrseno. nadam se da sam ti barem malo pomogla :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)