Maybelline Fit Me tekući i kompaktni puder – recenzija

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 05.01.2013.

Nedavno sam za recenziranje dobila Maybelline tekuću podlogu i kompaktni puder iz Fit Me linije u kojoj se, osim ovih proizvoda, nalazi i korektor, a na stranim se tržištima mogu pronaći i Fit Me rumenila i bronzeri, za koja se nadam da će biti dostupna i kod nas. Moje dojmove o puderima pročitajte u nastavku!

Fit Me tekući puder (moj je nijansa 210 Sandy Beige) dolazi u čvrstoj, staklenoj ambalaži na pumpicu. Sadrži 30ml, a cijena mu je oko 100kn. U ruci djeluje čvrsto, kvalitetno, a pumpica olakšava doziranje količine. Izgledom čak podsjeća na neke skuplje, high end pudere čije je pakiranje često jednostavna, ali elegantna kombinacija stakla i crne plastike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekstura pudera me isprva podsjetila na Bourjois Healthy Mix, dakle radi se o rijetkoj, pomalo vodenastoj teksturi. Lako se nanosi, blenda, a prekrivanje je lagano do srednje, uzevši u obzir da je moguće nanijeti više slojeva bez da lice izgleda “zažbukano” ili da se osjeća težak puder na licu. Probala sam ga nanositi na više načina od kojih mi se najbolji pokazao bockalicom s kojom ga je lako rasprostraniti po cijelom licu, a bockajućim pokretima stopiti sa kožom i tako prekriti nedostatke. Samostalno daje “dewy”, svjež finiš koji nestaje ukoliko ga se fiksira puderom u prahu ili kamenu. Međutim, stekla sam dojam da bi ovaj puder više odgovarao onima sa suhom ili normalnom kožom, dok bi sa masne mogao brzo skliznuti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ono što je bitno istaknuti je da sam jako iznenađena samom nijansom koju sam isprva smatrala pretamnom kada sam je vidjela u bočici i isprobala na ruci, no na licu je djelovao puno svjetlije i poprilično se stopio sa mojom nijansom kože. Možda je bio mrvicu tamniji, ali to je nestalo nanosom pudera u prahu, rumenila i highlightera. U svakom slučaju, obavezno ovaj puder isprobajte na licu kako biste lakše pronašli idealnu nijansu za sebe.

Moj sveukupan dojam je poprilično dobar. Iako više volim pudere sa jačim prekrivanjem, ovaj se pokazao kao sasvim solidan proizvod za one koji traže nadogradiv puder za ujednačavanje tena i prekrivanje manjih nedostataka. Dodatni plus mu je lijepa i kvalitetna ambalaža. Ocjena bi bila 8/10.

Fit Me puder u kamenu (dobila sam nijansu 220 Natural Beige) dolazi u crnoj plastičnoj ambalaži zajedno sa ogledalom i spužvicom za nanošenje što ga čini praktičnim za brze popravke makeupa. Sadrži 9g prešanog pudera po cijeni od oko 70kn. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nažalost, ovim proizvodom nisam pretjerano zadovoljna. Sam po sebi je tvrd i treba dosta prelazaka kistom da bi se imalo uhvatio i prenio na lice. Prekrivanje mu je izuzetno slabo tako da nije za samostalno korištenje, a snaga matiranja također nije pohvalna jer sam primijetila da masnoća na koži jako brzo probije. Moja koža je suha, ali nakon par sati nošenja pudera se zna zasjajiti, a ovaj puder je to suzbio na svega pola sata, kada se sjaj opet počeo nazirati.

Sama tekstura je svilenkasta te djeluje pomalo sjajno, tj. kao da ima fini, sitni shimmer u sebi. Vjerujem da bi za masnokošce definitivno bio preslab, dok bi oni sa suhom kožom mogli u njemu vidjeti solidan puder za fiksiranje makeupa i dodavanje malo svježeg sjaja koži.

Kod njega mi se također sviđa praktična ambalaža, ali me puder nije pretjerano oduševio, tako da je ocjena 5/10.

Na swatchu ispod sam ga nanjela Fit Me tekući i kompaktni puder na područje oko oka na kojem mi je koža nejednaka i vide se nedostatci, različita pigmentacija i neujednačenost tonova. Na prvoj fotografiji nemam nikakve podloge (niti primer), a drugoj je Fit Me tekući puder, a na trećoj tekući puder fiksiran onim u kamenu.

DSCN6404 copy

Završni dojam je podjeljen – tekući puder mi se sviđa i mogu ga preporučiti, dok mi je ovaj u kamenu bio razočaranje.

Jeste li isprobali Maybelline Fit Me liniju? Koji je vaš omiljeni puder?


Close
Blanka Bare (Variola) jednostavna je djevojka iz Karlovca s neobičnim interesima. Po struci je medic...

Ovaj članak ima 42 komentara.

  • ana

    ajme volim taj puder <3

    znas li mozda gdje kod nas ima za kupit bockalica? trazil je po cijelom zg i nista :/

    • Noir Classique

      Artdeco, Illamasqua… A mislim da se i po Areni otvorio neki ducancic sa kistovima… Sjecam se da sam jednom prolazila i izvana vidjela kistove. Ili mi se ucinilo haha.

    • Pogledaj u Inglotu :)

      • Illamasqua nema bockalice, ali dobro si se sjetila Artdeco (iako je cijena pretjerana s obzirom da su kvalitete kao i one na Ebayu za 2-3 dolara) :)

    • Puder ne izgleda loše…ali ja imam masnu kožu i to bi brzo skliznulo s mojeg lica…. :( :(

  • Noir Classique

    Ne znam zasto, al Maybelline kozmetiku svaki put zaobidem kada sam u DM-u. Jednom sam probala sjajilo i svaki se put sjetim tog plasticnog okusa u ustima hahah.

    • Moram priznati da i ja cesto zaobidem, prije sam imala razocaranja s nekim puderima i sjenilima pa nisam imala zelje ponavljati :) Ali eto, Fit me tekuci je ostavio sasvim solidan dojam :)

  • Pikovica

    gossmakeupartist je ovaj puder naveo kao br 1 stvar koja ga odusevila, kod nas u BiH jos nije stigao, ja cekam da probam da vidim dali je bolji od mog ljubimca bourjois healthy mix-a ,u svakom slucaju ova mi je recenzija dosla kao narucena :D

  • Jelena_Mode Muffin :D

    Hvala na savjetu što se tiče pudera.
    Od uvijek sam htjela isprobati FIT Me pudere, no nisam bila sigurna dali su uistinu dobri kao što djevojke s YouTube govore. Imam Fit Me korektor koji sam kupila u Njemačkoj i oduševljena sam s njim, dobro prekriva podočnjake i iritacije. Htjela sam i rumenila kupiti no mislila sam da ih ima i u Hrvatskoj, ali razočarala sam se. Nadam se da će uskoro doći i kod nas.

    Pozdrav!! :D

    • MIslim da cu i ja isprobati Fit me korektor, vidjela sam par jako dobrih dojmova o njemu :D

  • Tea

    imam 15 godina i treba mi tekući puder, ali neki jeftini koji si mogu priuštiti a da je dobar, neki prijedlog molim vas?

    • Ovisi koliko tebi znaci jeftino :)
      U rangu oko 100kn, dobri su puderi Revlon Colorstay (za jace prekrivanje), Bourjois Healthy Mix/HM Serum (za srednje prekrivanje) i ovaj Maybelline Fit me.
      Ukoliko ti je to preskupo, probaj sa BB kremama (Garnier, Nivea, Deborah…), one su relativno jeftine, oko 50-60kn.
      Nista jeftnije ja osobno nazalost ne mogu preporuciti, ali mozda neka od cura sa Sminkerice ili citateljica ima prijedlog :)

      • Tea

        jer meni tekući puder ne treba toliko, jer ga ne nosim svaki dan, pa da ne trošim puno novaca :) hvala ti na prijedlogu :)

      • Red Head

        Uloži u dobar puder. Puderi su, po meni, jedino od dekorative na čemu se NE smije štedjeti. Pogotovo za tebe tako mladu.

      • mirela

        i ja se slažem sa tobom, mada ja lično do neke 18- 19- te godine nisam uopšte ni koristila puder, moj make up se svodio na korištenje maskare i nekog sjajila na usnama, možda zbog toga danas i imam ovako lijepu i zdravu kožu lica, iako danas make up svakodnevno nosim. Ja mislim da treba biti pažljiv sa kožom, najlakše je kožu namljackati kojekakvim mazalicama, ali treba ta ista koža na nešto da liči i kad nema ništa od šminke na sebi.

      • Matea

        Procitaj moj komentar ispod
        Puder je za kozu sklonu pristicima i antibakterijski je, posto imas 15 god mislim da ce ti biti super za prvo vrijeme
        Ja imam skoro 17 i ne mjenjam ga, a uzela sam ga jer je bio eto jeftini i da kao isprobam, a ako ti ne pase,.. kosta samo 28.90 stvarno premalo za takav puder
        I adi ga koristi koliko sam vidila i jednom ga je recenzirala pa mozes procitat a imas i na njihovoj fb stranici dosta pricanja o njemu

      • Tea

        super, definitivno ću isprobati :) hvala!

      • Noir Classique

        Ako ga bas moras imati, a neces ga koristiti svaki dan, onda radije skupi novaca i ulozi u neki skuplji i kvalitetniji. Nemoj si kozu unistavat sa jeftinim puderima (sto ne znaci da su svi skuplji kvalitetni), dobro se raspitaj prije kupnje.
        Nije to za zezat se, pogotovo sto imas 15 godina.
        Bourjois Healthy Mix puder ti je za masnu/ mjesovitu, a Bourjois Heathy Mix Serum je za suhu, iako je meni istakao suhe dijelove lica posto je moja dehidrirana.
        Sretno ;)

      • renchi

        noir classique, a koji puder onda koristiš? i ja tražim neki dobar, a i moja koža je dehidrirana…

    • Blueberry

      Essence soft&natural je 20ak kn, a nije loš.. :)

    • mirela

      a da probaš essence Stay all day, on ti je nekih 10-tak km, i super je, mada nije baš da traje cijeli dan, ali je savim ok za školu i izdržat će ti dok dođeš kući, možda i malo duže :),ali prekrivanje je jako lijepo a i tekstura samog pudera, ja ga imam u više nijansi pa kada mi ne treba da mi traje puder cijeli dan onda ga nosim, mada inače koristim L’oreal true match.

      • Tamy :)

        stay all day obozavam,negdje sam citala da ga usporedjuju s CS

      • mirela

        ma on je jako dobar što se tiče prekrivanja, teksture,ne izaziva nikakve alergijske reakcije ( barem ne meni) ali mu postojanost nije baš kao CS

    • Tamy :)

      Catrice,Essence,Alverde :) moze se nac solidan pudercic,nemoj kupovati teske pudere i cementirat lice

    • Mikka

      za nekih 54 kn imas Catrice Fix and Matte…nije tezak na kozi, srednje prekriva, ja imam masnu-mjesovitu kozu i sa malo pudera u kamenu mi izdrzi, a cak i bez njega je dobar :)

  • Matea

    Puder u kamenu izgleda kao da je sivkast hehe
    Ali na 3 fotografiji lijepo izgleda
    Ja koristim manh. Puder u kamenu i tekuci iz njihove clear face linije to je najsavrseniji puder kada ocu samo malo prekrivanje stavim debeli sloj uriage kreme i dok se krema jos nije upila samo njega lagano prstima razmazem
    Kada idem van prvo stavim malo deblji sloj na podocnjake cekam da se upije onda jos jedan sloj i stoji mi puder cijelu noc dodatno ga fiksiram njihovim puderom u kamenu kojeg je recenzirala Suradnica u clanku i imam bas blijedu put ko njemac sam cijelu godinu pa i po ljeti a njihova najsvjetlija nijansa 70 mi se super stopi sa kozom i daje prirodan uzgled
    Odkad sam ga kupila prije 2 godine ne mjenjam puder

  • CallMeJessica

    Možeš li mi Variola preporučiti neki puder u kamenu sa jačim prekrivanjem imam normalnu do mješovitu kožu.

    • Za jace prekrivanje ne bi preporucila nanosenje samo pudera u kamenu jer oni cesto daju suh, brasnast i umjetan finish kozi i tesko se blendaju samostalno. Rade odaberi tekuci puder sa srednjim prekrivanjem, a puderom u kamenu samo matiraj masnija podrucja na licu, izgledat ce puno bolje.

      • CallMeJessica

        Hvala puno :))

  • Mateja

    Zadovoljna sam fit me puderom, ali me zanima, budući da imam jako suhu kožu koji puder u prahu da koristim? Ne bih htjela imati neugodne fleke po licu. HVALA.

    • Matea

      Od revlon ima super super
      Macbarbie07 ima puno videa sa revlonovim puderima, pa mozes na youtube pogledati ja sam kupila kada sam vidila da ga koristi vec pune 2 godine i stalno ga stavlja natrak u favorite kada radi videe ugl super je njega koristim za neke svecanije prilike uz dior tekuci puder a za svaki dan manh. Clear face

    • Najbolje je koristiti sasvim lagan nanos transparentnog pudera (ima ga npr. Artdeco), i obavezno korisiti veliki, mekani kist s kojim ces samo lagano fiksirati tekuci puder.

  • Dijana

    Puder izgleda zanimljivo , valjalo bi ga probati :)
    Najgore mi je što po drogerijama ne postoje testeri da se proba doma i na danjem svijetlu.
    Hrpu puta sam kupila puder i nakon dvije upotrebe poklonila jer sam shvatila da mi uopće ne odgovara ili boja ili tekstura :?

    • Little.Miss.Sunshine

      Uzmeš si od doma neku staru posudicu i poneseš u DM i sipaš u nju i kod kuće probaš, ako nemaš doma posudice odi u ljekarnu imas tamo za kupiti nisu skuplje od 5 kn, a svijetlo je katastrofa, kod mene su nedavno mjenjali loakciju pa više nema ni prozora osuđeni smo na umjetnu rasvjetu. :D

      • Woopy

        i onda da me pretresu u dm-u misleci da kradem nesto. :D vise puta sam vidjela dm-ovog cuvara kako se sulja zamnom a ja redoviti kupac tamo, ono wtf

      • Fino kazes teti prodavacici sto bi htjela i pitas je li problem da istisnes malo pudera u posudicu da si ga doma isprobas, onda te nema zasto cudno gledati :) vjerujem da je i njima u cilju prodati, a testeri ionako sluze isprobavanju prije kupnje :)

  • Tea

    nazalost, meni je bio uzasno zut! :( ali je zato korektor cista 10-ka. :D

  • :* Ovaj mi je omiljeni puder! Sviđa mi se osećaj koji imam na licu (nam težine), a odlično prekriva. Imam u nijansi 130, malo je tamnija od one koja meni treba, ali valja ću dobiti boju, ako ništa, tu je uvek krema za samopotamnjivanje :lol:
    A imam i kameni, ali dosta taman koji koristim za kontur i u te svrhe je odličan. Probala sam ga na jednoj drugarici kao puder, ne dopada mi se, ne blenda se ravnomerno po licu :mrgud:

  • Viana

    u kojem dm-u ima fit linija? kod nas na savici ima maybeline,ali nema ta fit linija ili nisam vidjela dobro…

  • PHSMxo

    Ja sam svoj Fit me kuila u dm-u na culineckoj,gledala sam i u mulleru no nisam vidjela fit me kolekciju isto sam cula da nije jos doslo u svaki dm pa ga mozes potraziti tamo ;)

  • Lizza

    joj mene tolko privlači taj Fit Me puder, ali kad imam masnu T-zonu,ali htjela bi zamjenit CS jel je težak, a i treba mi neka tamnija nijansa dok se opet ne pretvorim u duha :mrgud:
    koliko dugo drži Fit Me? meni CS drži do 12 sati uz maramice..
    i da li je catrice bb krema bolja od garnierove?
    i samo još jedno pitanjce :) da li je itko probao Loreal True match ?

  • Make-up girl

    Loreal mat maqicue :*

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)