Mala priča o mojim bronzerima

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 29.05.2012.

Ljeto samo što nam nije stiglo, a vaše lice još uvijek nije uspjelo uhvatiti sunca? Ili ste samo znatiželjni pa vas zanima kakvih sve sredstava za naglašavanje preplanule puti ima na našem tržištu? Kako god bilo, ja vam u ovom članku predstavljam moje brončane favorite koje koristim u svako doba godine, kako bih svom inače ledenom tonu lica udahnula malo topline i svježine.

Vjerujem da svi koji se malo više razumiju u make up i stvari vezane za njega znaju kako je kod nas teško pronaći dobar mat bronzer. Kao što već znate, osim što licu daju zdravi sjaj i naglašavaju preplanulost, bronzere možemo koristiti i za konturiranje lica – za više o tome pogledajte ovaj članak koji je napisala Variola Vera. Bilo bi malo čudno vidjeti „sjene“ na licu koje se svjetlucaju od silnog shimmera, pa nam zbog toga treba mat bronzer. Iskreno, ja za konturiranje koristim S-he mousse powder koji je malo tamniji od moje kože i to je savršeno funkcioniralo do trenutka kada sam došla na more, raspakirala make up koferčiće i shvatila da sam ga zaboravila kod kuće. Okej, nisam odmah pala u depresiju jer konturiranje lica nije nešto bez čega ne izlazim iz kuće, no pokušala sam pronaći nešto što bi mi taj proizvod eventualno moglo zamijeniti. Kako me gdje god da dođem ne dočeka turbo veliki DM, Bipa, Kozmo ili nešto treće te sam osuđena na one mini prodavaonice, nisam uspjela pronaći ništa spektakularno (molim prijedloge :) – da znam što da tražim kada idući puta krenem u Tower Centar). Što se mojih dosadašnjih pronalazaka tiče, evo njihovih recenzija.

Naravno, dobri stari Essence ovdje se ponovno dokazao s totalno mat bronzerom  Essence Sun Club za plavuše, a postoji i tamnija verzija za brinete.

Moram priznati da sam se zaprepastila (pozitivno) kada sam uzela njihov bronzer i dobro, dobro pogledala te shvatila da u njemu nema onih groznih šljokica koje lete svugdje.  Iskreno, da mi nije hitno trebao ne bih ga nikada kupila jer mi je previše glomazan, nigdje (u kozmetičku torbicu, niti kofer, pa čak niti na policu u kupaoni) mi ne stane kako treba, ali opet, s druge strane mi je odličan jer je površina bronzera dovoljno velika za velike kistove i nema prosipanja proizvoda po stolu i odjeći. Dakle, tko bi meni udovoljio?! Boja mu mrvicu „vuče“  na narančastu, ali kada ga nanesem na lice izgleda mi skroz prirodno.

Iako je noviji i nisam ga koristila bezbroj puta, moram reći da sam primijetila da se jako malo trusi, gotovo ništa. Što se trajanja na licu tiče, ono je solidno – nikada ne testiram šminku u nekim nemogućim uvjetima, tako da eto, 8 do 10 sati će izdržati na licu ako ga ne izbrišete same prstićima.

Miris ovog proizvoda je sličan Essence All over shimmer bronzeru, samo je malo blaži, dakle kokos, plaža, kreme za sunčanje i ostala ekipa. Lagano se nanosi i blenda, a za cijenu od 30 kuna dobijete 15 grama proizvoda.

Upsić, još jedan Essence, jer sam među njihovim rumenilima pronašla nešto što bi se moglo koristiti kao bronzer. Naime,  Essence Silky Touch Blush u nijansi 40 – Natural Beauty  (natural ako nettko ima obraze boje zemlje, ali dobro :)) je jako, jako blago sedefasto rumenilo u, mogli ste zaključiti, smeđoj boji koje može biti vrlo dobra zamjena za bronzer ukoliko vam nijansa odgovara – mada, ovisno o količini proizvoda i stupnju blendanja možete regulirati koliko taman želite da bude na licu. Radi se o rumenilu, ili u ovom mom slučaju bronzeru, lagane svilenkaste  i blago sedefaste teksture koje se minimalno trusi prilikom nanošenja.

Ton ovog rumenila/bronzera je svjetlo smeđi, bez da „vuče“  na narančasto, vrlo lako se nanosi na lice i blenda, trajanje na licu mu je malo kraće ako često dirate lice, no izdrži jedan radni dan bez problema. Pakiranje je od čvrste prozirne plastike, tipične za Essence, kojom sam uglavnom zadovoljna jer je prilično dugotrajna. Za cijenu od oko 25 kuna dobijete 5 grama proizvoda.

Kada sam već kod Essence i njihovih rumenila, postoji još jedno koje koristim kao bronzer, no o njemu neću duljiti jer sam 99% sigurna da te nijanse više nema u prodaji. Radi se o Essence Mineral powder blush 2u 1 u nijansi  02 Miss Pretty.

Ovo rumenilo mi je već drugo koje trošim i ono je na izmaku snaga, no nije strašno jer nam je Essence ponudio još jedan savršeni multinamjenski proizvod, no o njemu za koji redak. Ova nijansa je shimmerasta, ima blagi narančasto-zlatni podton i ja je više koristim za  naglašavanje preplanule puti nego kao rumenilo – ili nedajbože za konturiranje.

Cijena mu je, ako se ne varam, kao i prethodnom bila 25 kuna za 5 grama proizvoda. Na žalost, ovaj proizvod mi se totalno rasipao u kozmetičkoj torbici kada sam ga nosila na slikanje i nije baš za vaše oči, pa sam sliku skinula s Interneta, nadam se da nećete zamjeriti.

Eh, sada se možemo baciti na malo bolje stvari. Neka digne ruku ona koja nikada nije slinila nad  Essence Sun Club all over shimmer bronzerom, netko, bilo tko?!

I mislila sam. I ja sam ga gledala dugo, dugo i na kraju ni to što sam kod kuće već imala brdo sličnih proizvoda me nije spriječilo da ga kupim – a znate li zašto? Zato jer me je užasno podsjećao na moj najdraži brzonzer/highlight ikada, Manhattan Havana club bronzing and highlinghting powder koji je izašao iz prodaje prije više od 5 godina, a ja još uvijek čuvam njegove ostatke. Ne mislim da me podsjećao izgledom, već nijansama i izgledom na koži, mada im se i sama tekstura prilično razlikuje. No nema veze, da se za sada koncentriram konkretno na Essence bronzer – ja imam verziju za plavuše 01 Ibiza Sun  u kojoj dobijete pet različiti svjetlucavih nijansi (koje možete koristiti i odvojeno kao sjenila), i koje sve zajedno teže 8 grama i koštaju tridesetak kuna.

Evo i swatcheva pojedinih nijansi koje, kao što sam već rekla, možete koristiti i kao sjenila. Prva slika prikazuje nijanse na suncu, a druga u hladu.

Sve nijanse su prilično shimmeraste, vrlo lako se nanose i blendaju i traju jako dugo na licu te se uopće ne truse. Ono što ovaj bronzer izdvaja od svih ostalih je ni manje ni više nego njegov miris. Jest da to nije presudno kod proizvoda ovog tipa, ali kada miriše na more, plažu, sunce, kokos, kreme za sunčanje i nešto slatko što biste mogli pojesti, ne može vam se ne svidjeti. Pakiranje je jako dobro, sviđa mi se i estetski izgled, a i kvaliteta je prilično dobra jer je izdržala već skoro dvije godine tumbanja po mojim kozmetičkim torbicama bez oštećenih slova na pakiranju, a kamoli nečeg goreg.

Izuzetno lako se otvara i zatvara, površina samog bronzera je dovoljno velika za uspješno baratanje i najvećim kistom koji posjedujete. Sve u svemu, ja sam prezadovoljna ovim višenamjenskim proizvodom.

Evo kako ovaj bronzer izgleda na licu. Imajte samo na umu da je bilo jako sunce vani pa je moja koža malo svjetlija na slikama nego što inače jest, a bronzer je nanesen kao rumenilo da bi ga mogle lakše vidjeti i boja mu je realna- inače ga stavljam samo malo za sjaj na neka mjesta na licu :).

Što se Essence tiče, s njime sam za sada gotova i krećem na njegovog najvećeg konkurenta u DM-u što se mene tiče, zapravo, barem je to bio prije negoli je promijenio ambalažu – S-he.

Imam jedan njihov bronzer – Sun powder, iz nove linije proizvoda i sve što mogu reći jest da nisam oduševljena njime. Zanima vas zašto? Kao prvo, nakon dva korištenja (u normalnim uvjetima, bez padanja na pod i slično) mi je otpao poklopac s njega, a to mrzim jer mi je vrlo važno da proizvodi koje nanosim na lice budu zatvoreni i zaštićeni od raznih štetnih utjecaja okoline. Naravno, nije to sve. Boja mu je previše narančasta za moju put i kada ga stavim izgledam smiješno (hm, čudno, jer potrošila sam popriličnu količinu ovog proizvoda… vjerojatno jer se trusi poprilično). Osim što je narančast, u sebi ima i malo krupniji shimmer u zlatnoj boji koji otpada s kista i završi svugdje gdje ne treba.

Što se trajanja na licu tiče, nisam ga već dugo nosila ali koliko me sjećanje služi, a i u tonu u kojem sam počela predstavljati ovaj proizvod – ne baš dugo. Napravile su mi se nekakve mrlje po licu – ili sam ja previše dirala rukama po licu – sve u svemu, obrisao se na nekim mjestima.

Ukoliko se ipak odlučite na kupovinu ovog proizvoda, za njega ćete morati izdvojiti 30-tak kn  te ćete za taj novac dobiti 9 grama proizvoda.

Eh, sada kad sam oprala ovaj S-he i skinula ga s duše, red je došao na jedno malo iznenađenje. Elf bronzer u nijansi Sun Kissed po cijeni od samo 1,5 funtu (oko 13 kn) za količinu od 5 grama osvojio je moje srce na prvi pogled.

Naravno, čim sam ga ugledala na njihovoj stranici, i to cijenom :). Drugi puta sam se zaljubila prilikom prvog isprobavanja i to zbog toga što je jedan od rijetkih koji nije narančastog podtona, što meni itekako odgovara. Tekstura je svilenkasta, nijansa je svjetlo smeđa, blago sedefasta sa skroz sitnim zlatnim shimmerom koji je na licu neprimjetan.

Ovaj bronzer se lako nanosi i blenda te traje cijeli dan na licu i trusi se skroz malo. Ambalaža je vrlo dobra, što se ne može reći za svaki njihov proizvod iz ove najjeftinije linije, dovoljno je čvrsta i lako se otvara i zatvara. Sve u svemu, vrlo dobar pogodak za online kupovinu make up proizvoda.

I za kraj sam ostavila svoj omiljeni brend, Max Factor, a je li mi i njihov bronzer dobar kao i ostali proizvodi, saznat ćete uskoro.

Za početak, cijena mu je oko 58 kuna, što je ako uzmete u obzir da dobijete 21 gram ovog proizvoda najpovoljniji od svih do sada predstavljenih bronzera (na E.l.f. uračunajte poštarinu :)). Kladim se da ću ovaj bronzer imati barem 10 godina i niti onda ga neću do kraja potrošiti, jer što je previše, previše je :). No dobro, isto sam mislila i za njihove pudere u kamenu koje koristim svake prijestupne godine pa sam ih ipak već nekoliko potrošila – zemlja zove Suzanu, vrati se na temu! Tu sam :). Sve u svemu, na prvi pogled nisam bila oduševljena ovom nijansom (01 Golden), ali drugu nisam niti pronašla. Uglavnom, činila mi se previše tamnom, mislim ne da mi se činila nego i jest tamna.

To nije nužno nešto negativno, samo će mi trebati još duže da potrošim ovaj proizvod, mislila sam – sve dok ga nisam isprobala… Naime, iako u ambalaži izgleda tamno i opasno, na licu je puno svjetliji ako se dobro izblenda. Ova nijansa ima malo narančastog u sebi i sitni zlatni shimmer koji, za čudo, ostaje ondje gdje treba (ne otpada s kista te se blenda zajedno s ostatkom proizvoda). Ovaj proizvod najčešće koristim umjesto rumenila (zbog narančastog) jer mi drugačije uopće ne pristaje, što mi je vrlo žao, jer je vrlo dobar, dugo traje na licu, lako se blenda i vrlo malo se trusi. Ambalaža je tipična za MF, tvrda crna sjajna plastika, kvalitetna, trajna, lako se čisti, ne ostaju mrlje na njoj itd.

Sve u svemu, jako dobar proizvod s kroničnim nedostatkom izbora nijansi (koliko sam saznala, osim ove postoji još samo jedna nijansa, no nju nisam pronašla).

Ali to nije sve, uz to dobijete još i set noževa… Šala mala. Htjela sam još spomenuti moj najdraži bronzing & highlinhgting powder koji je trenutno na izmaku snaga pa ga nisam htjela niti nositi na slikanje kako ga ne bih uništila, a imam i njegove slike od prije. Radi se o Manhattan Havana Heat Bronzing & Highlihgting puderu koji je prije oko pet godina bio dio jedne njihove LE i više ga ni na aukcijama ne mogu pronaći.

Da ne mislite što će vam onda takav beskoristan podatak – sada se ne radi o vama, ja sam u pitanju :) Ima li tko kakvih saznanja o ovome? Ja jako želim ovakav novi proizvod, nadam se da će netko iz Manhattana ovo pročitati i pustiti ih ponovno u prodaju :). Slike ću staviti, ali neću više duljiti s njime jer nema smisla.

Sve u svemu, neka rumenila koristim kao bronzere, a nešto rjeđe bronzere umjesto rumenila – tko ne radi slične stvari neka se javi. Dakle, ovo su svi bronzeri koje trenutno imam kod sebe, nadam se da sam vam malo pomogla ukoliko planirate kupiti ovakav proizvod.

I evo ga za kraj nekoliko swatcheva svih bronzera, prva slika je slikana na suncu, a druga u hladu.

Volite li vi bronzere? Koji je vama najbolji mat bronzer i  jeste li ga uopće pronašle? Za što ih najčešće koristite?


Close
Suzana Prinčevac (AiryFairy) živi u Belišću, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta posvetila se po...

Ovaj članak ima 74 komentara.

  • Moji favoriti – Essence Sun club (stvarno predivno miriše, uživam ga koristiti!) i E.l.f. Blush & bronzing duo, prvi kad sam jače preplanula, a drugi za ranije ljeto i konturiranje :) Oba su mi odlična!
    Btw danas sam prvi puta ove godine stavila bronzer, telepatija :D

    • CURE, ubacila sam sliku kako izgleda Essence sun club all over shimmer na licu :)

  • Linda

    savršena recenzija. :) bas si me nasmijala sa setom nozeva hehe ;)

    • Ivanchy

      Recenzija pun pogodak! Uvijek u toku! Bravo Airy Fairy! :*
      Moj najdraži bronzer je bez sumnje Essence Sun Club! Obožavam postojonast, lagani shimmer i cijenu, naravno! :kima:

  • BohoChic

    Misliš na Tower u Rijeci? Tamo imaš dm, kozmo, iris parfumeriju i limoni :)
    inače bronzer je jedan od proizvoda za lice koji ne koristim, svijetle sam puti, ali čak ni ljeti ga ne koristim.. imam jedino ovaj Essence sun club bronzer za plavuše kojeg sam cijelo prošlo ljeto koristila :*

    • BohoChic

      ali sam ga koristila kao rumenilo ili u kombinaciji s drugim rumenilima, a onaj svijetli dio za highlighter :D

      • Woopy

        makar tower ima najveci dm u hrvatskoj uz sve ostale koje si nabrojala :D boho ako te zanima, cula sam da ce muller doc u novi ztc kad se bude otvorio, napokon ;)

      • BohoChic

        daaa to sam i ja čula nedavno, baš me veseli!! ;) muller ima hrpu stvari i brendova kojih nema u dm-u ili kozmu.. AiryFairy, istina za dm, nedavno su ga u Toweru proširili i preuredili, ooogroman je :)

      • Woopy

        da to je sad najveci dm u hr nakon prosirenja :) napokon muller jeeee :)

      • ma ja sam mislila da mi date prijedloge dobrih bronzera koje mogu nać u toweru, svejedno gdje :)

      • sandrs

        najveći dm u hrvatskoj? to je službeni podatak?

      • Woopy

        da

  • e super ti je recenzija..super si sve objasnila,i zakon si!!! nego, jel može recenzija Essence Sun Club all over shimmer bronzera na licu??htjela bi ga kupit ali mi izgleda nekako tamno..hvala:)) :*

    • ma ti možeš sama kombinirati boje i njihov intenzitet,odnosno nijansu :) stavit ću sutra slike, sigurno imam neku sliku s njime ali nisam sigurna koja je točno pa ću napraviti nove :)

  • Tasha :)

    odlican clanak,ja imam 2 bronzera (ne mat) iz nekih paletica sa sjenilima pa je u paletici bio i bronzer,sto je lijepo,ta 2 bronzera su sljokasta,vuku na zlatno i volim ih ponekad stavit kao rumenilo kad izlazim da se sijam,medjutim ja bronzer ne znam kako da koristim,za konturiranje ne mogu jer imam izduzeno usko lice i krajnje je glupo da ga jos konturiram i izduzujem :/ sad se sjetih da imam jos jedno u paleti od 10 rumenila,rumenilo je ali je boja poput bronzera sa vrlo vrlo sitnim sljokicama ali eto sta mogu kad im ja ne nalazim svrhu,osim mozda kao rumenilo ili sjenilo za ljetne dane a opet imam sjenila u tim bojama tako da mi ti bronzeri samo propadaju i truse se po paleticama…isto tako moja boja koze nije bas bijela ko sir a nije ni tamna,nesto izmedju pa mi je jako tesko nac nijansu koja mi odgovara,recimo svidja mi se ovaj sun club bronzer i posto sam brineta taj njihov bronzer za brinete meni djeluje jako tamno a onaj za plavuse mi je puno bolji,njeznije izgleda (mislim da ima i neka roskasta nijansa) ali kazu da vuce na narancasto :/ boje su bas lijepe,za sjenila prekrasne :)

    • pa ako imaš izduženo lice, možeš ga konturirati da izgleda kraće tako da zatamniš bradu i vilicu te dio ispod njih, prema vratu- nije konturiranje nužno samo ono što je variola pokazala u članku, to je samo ono što većina ljudi radi. svatko ga treba prilagoditi sebi na način da naglasi ono što mu se sviđa na licu ili sakrije ono čime nije pretjerano zadovoljan.

      pa u pravilu ja biram bronzere po nijansi,a ne po onome što piše na njima- mislim na taj dio jesu li za plavuše ili brinete- ipak je to malo prestroga, ako ne i glupa podjela…jer tu nema nikakvih pravila, može netko tko ima crnu kosu imati blijedu put, a netko s plavom kosom biti iskvarcan do boli- zapravo, kad razmislim, često je to tako-pa ta podjela totalno pada u vodu :)

      u novom essence all over shimmer bronzeru ima ta roza nijansa- htjela sam ja napraviti usporedbu ali ga tu u crikvenici nije bilo za kupiti tako da ga nisam probala još uvijek.

      • xoxo

        i jesi nabavila novi?ja ga imam i odličan je!

  • Sem Dzouns

    i ja imam neke esensove :D
    volim ih koristiti,ali samo kad potamnim.

    • pa meni su neki djelovi lica uvijek tamniji od ostatka lica…ja ih uvijek koristim, samo ne sve, treba znati kada što ide a kada ne :)

  • Woopy

    imam neke od ovih sta si spomenula, a super mi je i od catrice bronzig glow matt (ja imam onaj svijetliji), uz sve bronzere koje imam za njime najvise posezem :) a essence sun club najcesce koristim kao sjenila :P

    • ja uglavnom preskačem štandove s Catriceo… kupila sam par sjenila i lakova za nokte i nisam oduševljena baš… nisu mi ništa bolji od essence-a a skuplji su :/

  • Loreen

    hmmmm meni se vise svidaju ruzicaste nijanse rumenila

    • pa nisu ovo rumenila niti služe za tu namjenu… i ja volim ružičasta rumenila :)

  • Sanda

    Ha ha, ne koristim baš pretjerano bronzere, ali sam stvarno uživala u ovoh recenziji, beskrajno si duhovita, umirala sam od smijeha! Bravo i hvala! :kima: :* :* :*

  • Mia

    Ma tebe je užitak čitati :usklicnik: Moram početi koristiti te bronzere, imam ih, a nikako da ih koristim…

  • valentina

    prošli tjedan sam kupila essence sun club i promijenili su nijanse, imam i stari i novi za plavuše i dosta se razlikuju

  • Paulina

    Essence Sun Club all over shimmer bronzer promatram već dulje vrijeme pa red je da ga kupim prvom prilikom :)

  • xXx

    evo ja dizem ruku kao ona koja nije nikad slinila nad Essence Sun Club all over shimmer bronzerom :P jer uvijek mi je izgledao nekako presljokicav i bljesteci, ali s ovim swatchevima si me zainteresirala :) boje su super pigmentirane, malo me podsjecaju na Pupa Luminys Baked All Over i super bi prosle i kao sjenilo :) imas li mozda negdje sliku di se vidi kao izgleda na licu?

    • a baš moraš sve pokvarit :P? ma ja sam ga bila kupila čim sam ga vidjela,bez isprobavanja, ali kad sam ga probala još mi se više svidio :D stavit ću sutra sliku, a u idućem članku što sam nosila prošlog tjedna će te vidjeti i kako izgleda na očima :)

  • Tinica :)

    Baš si super sve objasnila, najviše me se dojmio Essence Sun Club, i mene zanima kak
    izgleda ko sjenilo!!! Budu slikice uskoro? :) A Max Factor mi djeluje na slikama presavršeno, može isto slikica kak izgleda na licu? :) :)

    • u idućem članku što sam nosila protekli tjedan će te vidjeti kako izgleda na očima, a možda ubacim sliku i ovdje, uz ovu kako izgleda na licu :)

      • Tinica :)

        Super, baš se veselim, i slažem se s svime kaj je napisala Natty!!! :kima: :*

      • stavila sam vam slikicu kako izgleda na licu :) budem u ovom članku s odjećom naglasila gdje imam taj bronzer i na očima :)

  • Natty

    Jao Airy Fairy, jedva sam čekala tvoj novi post, navukla sam se na tebe…:-)
    Nije mi čak ni važno previše tema o kojoj pišeš, već mi se sviđa ta tvoja vrckavost i veselost, uvijek mi digneš raspoloženje (koje je kod mene uvijek prilično tmurno i pesimistično)…

  • alex burton

    Od navedenih nisam ni jedan probala do sada.. Već sam godinama vjerna Clinique Sunkissed bronzeru, koji ima slabi šimer u sebi, najsvjetlija je nijansa od njihove 3 ponuđene,traje godinama, ljeti ga koristim preko cijelog lica jer divno naglasi preplanulost( i ja sam po 2 mjeseca u licu svijetlija nego ostatak kože, pogotovo kad se vratim sa mora i lice mi se ispire brzo), a preko zime ga koristim za konturiranje, kod izlazaka … Obožavam ga, dosada mu je jedino konkurirao Dior nude bronzer ..
    Essence sun club mi se cini divan, pa makar ga koristila kao sjenila, jer već duže tražim neku paleticu koja ima 5-6 nude bronze nijansi .

  • Vanilla

    U robnoj kuci Ri u Rijeci imaš u prizemlju trgovinu Cazcarra i tamo flomar kozmetiku i odlične bronzere :D

  • Little.Miss.Sunshine

    Ja iskreno nemam ni jedan, ali mislim da bih uskoro si mogla :Dkupiti Essence Sun dance :D

  • Marijana Levine

    Moj najdrazi bronzer svih vremena je Bourjois cokoladica i sjecam se da sam mjesecima slinila nad njim u Kozmu,a onda su pocele one Kozmo srijede koje su tada imale cak 40% popusta na puder,pa sam se pocastila.
    Kasnije sam kupila jos jedan za 30 kn kada je izlazio iz prodaje.Sva sreca pa imam zalihe. :kima:
    Jedino mi je zao sto nisam uspjela kupiti onu bijelu cokoladicu koja je iluminator.
    Ima li je itko,a da je zeli prodati?
    :?
    Essence sun kissed bronzer je takoder savrsen,ali ja ga koristim kao sjenilo.Obozavam taj miris i njegovu kvalitetu jer ga imam vec skoro tri godine i jos uvijek je kao kada sam ga kupila.

  • Diksy

    Da vam javim da je povučen iz prodaje essence sun club shimmer powder s nijansama koje ima Airy Fairy, pa su sada na police stavili sličan proizvod s malo drukčijim nijansama ali pod istim nazivom. Sada npr. za plavuše ima u kombinaciji i roza i žuta nijansa skupa sa smeđim. Razlika je mala ali oku vidljiva.

    • Leptirich

      Da, nikada to neću preboljeti… :(
      Najsvjetlija nijansa iz Essence Sun Club all over shimmer mi je najdraži highlighter IKADA! Predivno izgleda u unutarnjem kutu oka i malo ispod obrve…

      • meni je malo prežuta i malo ima krupnijih djelova u njemu da ga samoga koristim kao highlight (mislim na tu najsvejtliju nijansu). ja uvijek koristim jedno alverde sjenilo, ne znam sada napamet nijansu, nježno ružičasto, skroz fino onako. uskoro ću ga spomenuti u favoritima za svibanj :)

  • -Irreplaceable-

    kako su dobri max factor i essence sun club . dovoljno tamni za moju kožu i bez puno groznih užasnih šljokica

  • Sigurno kupujem max factor,predivan je :) kad malo pocrnim ima na mi bude odlican… inace nisam ljubitelj njihovih proizvoda,al ovaj je :kima:

  • anaa

    ako sam dobro shvatila, bronzere možemo koristiti za konturiranje ili kao rumenilo? :D

    • naravno da možeš :) ovisi kako koji. mat za konturiranje a i sve ostalo što možeš i sa shimmerastim,a ove shimmeraste možeš malo na rubove čela staviti i na obraze- samo strogo NE konturiranju sa shimmerastim bronzerima!

  • Nela

    znaci kist za bronzer je najbolji veliki, siroki , neki essence- ov ili… molim prijedlog …

    • ako koristiš bronzer preko cijelog lica,svugdje po malo onda je najbolji veliki kist kako bi se pravilno rasporedio i izblendao. ako ga misliš koristiti za konturiranje onda ti je bolje neki manji kist za rumenilo- ja koristim onaj stari essence bijeli s rozim završetkom ima ga u mojoj recenziji njihovih kistova, i ako treba kasnijejoš malo izblendam s nekim većim kistom.

  • majaa

    nemogu pročitati neki tvoj članak a da te ne pohvalim.. mislim dosadna sam i sama sebi već..al kaj sad..ljepih riječi nikad dosta :)
    gledam ovaj essence sun club već dugo dugo…nikako da se odlučim na kupnju :(

  • divota od clanka ,
    ja koristim pupin bronzer za konturiranje , dobila sam ga u njihovom setu sminke zajedno sa sjajevima , maskarom , jos svasta je tu bilo …

    probacu i ovaj essence sun kissed poslije ove tvoje rezenzije sigurno

    samo da mi ne bude pretaman ili narandzast , jer to nikako ne volim

  • roza

    ne koristim rumenilo,ni puder nikakav,al bronzer da :D kupila sam neki od Essence nakon odgledanih par videa Promise Phan na kojima ona tak krasno sjenča lice i izgleda ko Angelina :D sviđa mi se,koristim tu i tam za van.

    • ma de ta ženska je preluda, šta sve ne radi :) mislim mene osobno to ne zanima niti bi to radila jer nemam vremena tako šta isprobavati, ali ju obožavam gledati, da se naučiti pokoja sitnica i trik :)

  • Ideš baš ti je velika kolekcija bronzera :)
    U mojoj kolekciji se nalaze svega 2, tako da ne mogu previše govoriti o njima jer ih nisam jako puno puta koristila.. ali od Essencea su i koristim ih kad se šminkam za neke važnije prilike.
    Bit će mi drago ako posjetiš moj blog i veselim se novom članku Što si nosila..

    • bila sam:) vrlo zanimljiv blog :) ostavih ti komentar :)

      • O, hvala ti.. baš mi je drago što ti se ponešto i svidjelo :)

    • xXx

      wow super ti je blog, samo nastavi :*

  • moi

    natural beauty – obrazi boje zemlje – komentar je bio malo neprimjeren, ne čini ti se? znam da cjepidlačim, ali zvuči malo rasistički.

    • hahhaa svašta. smeđa boja rumenila meni nije rumenilo- jer smeđe nije rumeno niti prirodno. a kako to misliš rasistički, pa neće ni crnci staviti smeđe rumenilo! mislila sam da nitko nema smeđe rumene obraze, već crvene- nema to veze s bojom kože općenito! ispričavam se svim afroamerikancima ako su se slučajno uvrijedili na moju izjavu, jer nisam uopće mislila na boju kože.

      • Marijana Levine

        :lol: :kima:

  • Sem Dzouns

    Ja imam neki Catrice, ali kupiću neki essence ovih dana jer mi je pri kraju.

  • Sanja

    u poslednje vreme kao bronzer tj kontur lica koristim Golden Rose mono mat senku br 209 koja je fantasticna,bez simera, hladna nijansa, bez narandzastih primesa, kad ga stavim izgleda potpuno prirodno, ja sam odusevljena za cca 1.5e!!!

  • kuki

    je li netko cuo za paletu od deborah: large viola? U njoj se, između ostalog; nalazi i nijansa pudera koja mi savršeno pristaje :D . Ali, to je dosta stara paleta od moje mame tako da ju nisam mogla pronaci na internetu.. :( sve sto o njemu pise je cipria compact powder. ako netko nesto ima li za kupiti ta nijansa pudera od deboraha, nek mi javi :)

  • znam da ce mi dosta cura reci da sam luda, ali ja ne volim preplanulost vec volim biti blijeda. Koza mi je dosta svijetla, a po ljeti se cak i skrivam od sunca da ne bih dobila boje, pogotovo po licu. Jedno sam vrijeme cak koristila i proizvode koji lagano posvjetljuju kozu no prestala sam jer sam sama po sebi blijeda, a nisu ni zdravi. Inace volim vidjeti preplanulost na drugim curama, no meni na moju crnu kosu nikako ne stoji, blijeda puno ljepse izgleda

  • ana bojčić

    Pozz svima! Bronzer ovo sezonski nisam još kupila, koristim trenutačno Avonu sunčanu zemlju u perlama i Rimmelov mineralni puder u tamnijoj nijansi i Pupa Luminys all over illuminating puder, evo mog problemčeka- Essence all over bronzer ili shimmer- ne znam više- al je bio zlatne nijanse i u sličnom pakiranju kao MF mineral powder- u plastičnoj pakiranju, da se izrazim tuljcu, sa četkicom u koju se automatski sipao puder..najbolja stvar ikada koju sam koristila-al su ga povukli iz prodaje…sjajila sam se kao božica i tražim nešto tako!!!
    Imala sam i nježno rozi shimmer Pupin iz zimske kolekcije prije nekoliko zima, koji je ostavljao decentni sjaj- i naravno i to su povukli…
    Htjela bih vas zamoliti za savjet…trebala bih preporuku za neki novi svjetliji proizvod sa zlatnim efektom…shimmer koji bi mogla koristiti, bez nanošenja pudera, za malo sjaja na preplanuloj koži!! Hvala :)

    Što se tiče proizvoda koje trenutačno koristima- Pupa je izvanredna- također se može koristiti kao sjenilo jer je u par nijansa zlatne i brončane, svima je preporučujem! Rimmel mi odgovara kad želim dramatičnije istaknuti jagodice i prividno stvorit osunčan ten jer nema šljokica pa djeluje uvjerljivije. samo je pakiranje nepraktično. Avonov proizvod me razočarao- potrebna je podloga inače se ne vidi da sam ga koristila, po tome mislim i nijansu i sjaj…

  • Pocahontas

    Imam jedno pitanje u vezi korištzenja bronzera, nadam se da ćete mi pomoći da napokon riješim taj “misterij”. Do sada sam na svim blogovima i tutorialima vidjela da cure nanose bronzer sa šljokicama ugl u obliku slova 3, što znači i ispod jagodica, no tu sam pročitala da nikako ne nanosimo šljokičasti bronzer za konturiranje. Ali zar nanošenje bronzera ispod jagodične kosti nije isto što i konturiranje? Možete mi molim vas ukratko napisati gdje bi trebalo nanjeti mat a gdja šljokičasti bronzer? Nadam se da sam bila jasna i da nisam dosadna s podužim komentarom :)

    • Zvonči

      mislim da mat bronzer treba raditi sjenu, a šljokičasti… hm, kao highliter? no, što je meni rekla jedna dobra vizažistica – svako lice je jedinstveno i najpametnije je gledati (gledati u smislu poštivati prirodne crte lica) svoje lice dok ga šminkamo.
      znam da nisam ništa pomogla, ko neki političar sam, sori, ali htjela sam napisati komentar pa sam vidjela tvoje pitanje i reko da barem probam odgovoriti :)
      dakle, zanima me airyfairy, jel ima još za kupiti ovih essence sun bronzera? ja ih nigdje ne vidim :( a super mi je jer se može koristiti i kao sjenilo.
      a ovaj manhattan bronzer…to je bila LE kako mi je žao što ga više nemam, najbolji koji sam ikad probala. jel i tvoj od prije ili si ga uspjela negdje nedavno nabaviti?

      • AiryFairy

        ma već sam spominjala, moj je star oko 5 godina, imam u njemu još same mrvice ali ga čuvam ko oko u glavi hahaha

      • Pocahontas

        Hvala Zvonči, AiryFairy možeš li mi i ti odgovoriti?

    • oprosti, promaknulo mi je pitanje… već sam objašnjavala to u komentarima… ispod jagodične kosti stavljaš mat i ispod brade i to, a malo na obraze umjesto highlighta,na čelo, na nos možeš staviti šljokičasti , odnosno shimmerasti… zapravo-to je kako ja radim… najbolje da sama pronađeš kako tebi najviše odgovara i kako ti najbolje stoji :) nemoj samo pretjerati :)

      • Pocahontas

        hvala ti na odgovoru, puno si mi pomogla :)

  • Pipi

    ja se nadam da neko jos uvijek prati ovaj clanak i da ce mi pomoci :D u zadnjih 10tak dana sam pronasla Sminkericu i odusevljena sam :) inace nisam neki veliki znalac sto se tice makeupa i sminkanja, pa su mi neki clanci dosli kao prosvjetljenje :D ovaj clanak o bronzerima mi je super, jer upravo trazim neki dobar bronzer, bez onih sljokica i sjaja :ljut: mislim da cu probati sa ovim prvim essence :) e sad posto sam u licu dosta blijeda, htjela sam i neko rumenilo da ‘upotpuni’ to sve.. malo sam trazila po sajtu ali nisam nasla neki clanak o rumenilima poput ovog o bronzerima, a jako me zanima koja su po vama dobra rumenila, ( takodje uvazavam i misljenja citateljica :D ) za moje bljedilo :) inace imam tamnosmedju kosu, i zelene oci.. da li trebam uzimati pink rumenila, ili ona u boji breskve, ili neka treca? haha, eto hvala unaprijed ako se nekome bude dalo odgovoriti! :sramise:

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)