Make up gone wrong

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 25.12.2009.

Ne, ovo nije članak o zvijezdama bez make upa. Svatko je lijep bez make upa, a zvijezdama čije fotke vidite u slijedećem članku možda bi bilo i bolje da su tog dana iz stana izašle bez prethodnog susreta sa svojim vizažistom. Koji je imao dvije lijeve ili loši dan. Ili je sudionik zavjere.

Zašto? Pa, provjerite sami. I tješite se, jer ako griješiti mogu masno plaćeni top vizažisti, možete i vi.

Prvi, najnoviji slučaj, jest onaj kada novinari nisu mogli odlučiti snifa li Nicole Kidman ili je stvar u lošem make upu? E, pa mi znamo da se ipak radi o ovom drugom, koliko god ono prvo novinarima bilo primamljivije. Nicole bi sljedeći puta mogla baciti oko u ogledalo prije nego izađe iz stana ili ponovno zaposliti vizažista koji ju je šminkao na slici lijevo.

Na vampire se furaju samo emači. Njima opraštam. A Liv, Olsenice (obje) i Beyonce sljedeći puta neka ipak biraju nijansu tamniju podlogu i neutralnije nijanse ruža i sjenila. Baš kao na slikama lijevo. Beyonce bi se također mogla riješiti rasističkog vizažista koji je od ove ljepotice predivne boje tena odlučio napraviti bjelkinju. I failao. Shame on him!

I dok se neke furaju na vampire, druge više vole Frankenštajna. Ne, Drew nije krenula raditi smokey eye niti je fotka s Halloween partyja. Fotka je s premijere jednog od nastavaka Charliejevih anđela. Možda je Drew željela ispasti kreativna, no mi joj preporučamo da ovakve, “kreativne” lookove prepusti Lady Gaga, koja zna kako se nositi s njima.

Slijede dvije celebrtity “dame” koje ćete najčešće viđati u make up fail izdanju. Prva je Amy. Liner je ok, to je njen stil i poštujemo ga. Razmazani liner nije ok. Britney ne treba dodatno komentirati.

Sljedeća zvijezda uz novog vizažista mogla bi potražiti i novog frizera. Nadamo se da je uspjela u tome i da je slika lijevo nastala nakon one desno, na kojoj ima previše – svega. Ruža, rumenila, sjenila i peroksida. Christini bi netko trebao otkriti tajnu make upa, a to je da on ističe, a ne prekriva ljepotu.

Slijedi klasičan primjer odabira krive nijanse crvenog ruža za usne. Kako i dalje ne bi izgledala kao da boluje od opake bolesti desni, dami preporučam da se drži ruževa breskvastih nijansi.

Članak zaključujem još jednim primjerom “nema-čega-nema” looka. Vizažist Hoganove drage trebao bi sljedeći put odlučiti – naglasiti oči ili naglasiti usne? Nikako oboje.

Eto, i najbolji griješe. Katastrofe je moguće spriječiti na brojne načine. Primjerice, make up koji pod umjetnim svjetlom izgleda ok na prirodnom svjetlu mogao bi izgledati neprirodno, a boje potpuno drugačije. Zato nije naodmet make up nanositi na prirodnom svjetlu, primjerice, uz prozor, i postepeno ga “graditi” – jer je uvijek lakše dodati još malo nego skinuti višak. Baš kao s kilama :)


Close
Ivana Blažoti Mijoč (WannaBe) magistrica je informatike koja je nakon nekoliko godina rada u korpora...

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • Maja

    ps to nije hoganova draga, već njegova kći, Brooke

  • Mary

    au. ja sam se ovako našminkala za maškare!

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)