Kozmetičke leće & moje iskustvo

Objavljeno u Moda, Recenzije, autorica: - 25.05.2012.

EyeWannaBe vam je već pisala o svom iskustvu sa plavim i zelenim kozmetičkim lećama, a ovim putem i ja želim podijeliti svoje iskustvo s vama. Online trgovina Efect mi je ustupila ove leće na recenziju, a moje dojmove i neke make up kombinacije koje sam nosila s njima možete pogledati u nastavku članka.

Leće dolaze zasebno pakirane u staklenoj bočici sa tekućinom iz koje ih trebate premjestiti u posudicu namijenjenu za čuvanje. Uz njih vam obavezno treba i otopina za čiščenje u kojoj će stajati između nošenja, a možete je nabaviti u svakoj optici.

1

Model koji sam dobila je nov u prodaji i naziv mu je Natur Blue što ga ukratko i opisuje. Ove leće su poprilično prirodnog izgleda, nisu uočljive na prvu te se lijepo stapaju s bojom oka. Moje su oči prirodno tamno smeđe i bojala sam se da se leće na njima neće vidjeti, međutim, plava boja je vidljiva, a leća na području koje okružuje zjenicu prelazi u sivo smeđu nijansu što daje malo neobičan, ali meni predivan efekt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prije samog korištenja sam se bojala stavljanja i vađenja, tj. bila sam u panici da će mi leća ostati u oku i da je neću uspjeti sama izvaditi. Nakon par puta sam se ispraksirala, iako mi vađenje i dalje nije najdraži dio posla :)

Iako sam zadovoljna svojom prirodnom bojom očiju, ova promjena mi se sviđa i često nosim leće otkad sam ih dobila. Ono što mi se najviše svidjelo, osim estetske strane, je činjenica da mi, kada ih nosim, oči ne suze, a inače s time imam dosta problema, pogotovo kada je vani vjetrovito. Je li to do samih leća ili je puka slučajnost, doznat ću kroz neko duže vrijeme.

Sviđa mi se i što leće pod različitim osvjetljenjem izgledaju drukčije, pa im nijansa varira od sive do intenzivno plave što možete vidjeti n fotografijama ispod, kao i nekoliko lookova koje sam nosila kao plavooka :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leće su dostupne putem Efect webshopa po cijeni od 240,00 kn.

Jeste li ikada koristile kozmetićke kontaktne leće? Kakva su vaša iskustva?


Close
Blanka Bare (Variola) jednostavna je djevojka iz Karlovca s neobičnim interesima. Po struci je medic...

Ovaj članak ima 64 komentara.

  • Tea

    ajme predobro ti oči izgledaju! i imaš dobar fotić! :) x

  • Mia

    Lijepo izgledaju leće, tj boja… Ja imam prirodno plave pa nemam ni potrebu za lećama u boji, jer se nemogu zamisliti s drugom bojom… Možda bi samo probala crne.. :D Lijepo ti stoje, i da, mogu one zaštititi oko.. Ja sam nosila s dioptrijom prozirne, doduše ppolutvrde, ne meke kao što su ove ali sam i njih probala… I skidanje mi je bio i ostao horor… Ne jer se bojim staviti prst u oko nego onak, nejde… :D

    • Joj, mene je prvi put uhvatio napad panike, nisam je nikako mogla uhvatiti i vec sam se pomirila da idem na hitnu da mi izvade lecu :mrgud: ali proslo je i to nekako, samo mi i dalje nije ugodno hvatat je po oku :D

      • Annie_S

        Mene dečko zafrkava jer on bez beda vadi onak školski sa palcem i kažiprstom, ali probaj ovak – pogledaj prema nosu, stavi prst na rub leće i potegni i istrljaj prema unutarnjem kutu oka. Najbolje je da se cijelo vrijeme gledaš u ogledalo pa kad recimo vadiš iz desnog oka, okreni glavu desno pa ćeš gledati prema nosu ulijevo. Možda smotano zvuči, ali meni je tak najlakše.

      • Mia

        e baš to, panika što ako zauvijek ostane… :D problem je u tome jer su dosta velike ustvari, a ja nemam Bog zna šta velike oči… i onda onak kad i uhvatim, trepnem i ona je opet unutra … :/ :D a dobro… sve je stvar prakse… ja sam se odrekla leća, jer sam presljepa da odem do kupaone ujutro, i preljena da navečer skinem… Naočale su uvijek tu pri ruci… :D

      • Tratinčica

        Mene je isto panika prvi put uhvatila, ali probajte ovako (za MEKE leće): dakle ispred ogledala, spustite bradu prema dolje i blago povucite donji kapak (na desnom oku lijevom rukom) prema dolje. Naravno, gledajte u ogledalo cijelo vrijeme i onda pomaknite desnom rukom leću prema dolje. Onda se onak malo zgužva i uopće ju nije problem izvadit. Jedino ak neoprezno izvadite se može zalijepit jedna strana leće za drugu, al to nije neki veliki problem.

      • xDkolacko

        Kako odlijepiti onda lecu ako se zalijepi jedna strana za drugu??

  • koji ruž imaš na 2. slici??presuper je :*

    • MAC So Chaud :)

      • Infinity

        A na trećoj slici? :)

      • Illamasqua Eurydice :)

  • Anna Bannana

    pobogu daj smanji s puderom

    • Necu :)

      • Evelyn

        Variola Vera 25. 05. 2012. u 1:28 pm
        Necu :)

        lol :’D (Y)

        prelijepo ti stoje leće :D

      • Marijana Levine

        kraljice

    • Perica

      O svom ti poslu…
      P.S. Odlicno si nasminkana na svejednoj slici. Na prvoj si mi naljepsa, jer te neobicno vidjeti u tom nekom natural izdanju. Ja bih isto htjela probati sociva u boji, ja bi zelena, pa da imam oci kao Esmeralda. :lol:

      • Ja bi isto zelene ili sive (sive cak i vise), malo mi je trebalo da se navucem na njih :sramise:

  • Sanda

    Variola Vera, ti si meni kraljica i gotovo! Osebujna, karakterna, snažne osobnosti i jako upečatljiva! Obožavam ljude poput tebe, samo tako nastavi i dalje! P.S. Leće ti super stoje :sramise: :* :* :*

    • anci

      Potpisujem ovo!!
      Sad je vecina djevojaka fensy-smensy s “made in china” stilom, tako da su osobe poput Variole meni jedinstvene i posebne bas zato sto se izdvajaju iz te dosadne gomie sa copy-paste stilom!
      ;)

  • Little.Miss.Sunshine

    Predivno ti stoje leće, a i lookovi su super :D

    Ja bih htjela probati leće u boji, ali me isto strah vađenja, a i da stavljam prst u oko nije minajljepši prozor :D

  • .......

    Jako lijepo ti stoje plave oči ;) Možeš li mi reći koje rumenilo imaš na prvoj slici (mislim da je od svih tvojih fotografija, ova nekako najljepša, ukupni dojam :))?

    • Illamasqua Panic u jako,jako maloj dozi :lol:

  • eLLe

    odlicno ti stoje! iako ti totalno zavidim na prirodnoj boji ociju, nekako imam osjecaj da svaka boja na ocima izgleda mnogo bolje kad imas tako tamne oci.

    • Ja mislim da svaka boja ociju moze nositi sve nijanse sjenila, glupo je opterecivati se nekim besmislenim uvjerenjima iz casopisa,portala i slicnog :) svaki pametni vizazist ce ti reci da mozes nositi sve ;)

      • eLLe

        znam da moze i ne opterecujem se takvim glupostima. samo kazem da meni osobno tako tamne oci imaju svoju car i primjerice plava boja na smedjim i plava na tvojoj boji ociju izgleda potpuno drugacije, meni osobno ljepse na tamnijim ocima.:)

  • Iva

    Meni se jako sviđaju, a i ispraksirala sam se s dioptrijskim lećama pa stavljanje i vađenje ne bi bilo problem :D

  • Tina

    Cura je lipo ispala na slikama,”pobogu “po cemu ti vidis neku enormnu kolicinu pudera?blijeda jest al takva joj je put a i mislim da je posvjetlila slike.Ako bas mislis da je stavila toliko pudera onda pitaj jel to do slike ili je doista tako i kulturno sugeriraj,jer ovo je isto ka da ti odjenes neku kombinaciju koja ti se svidja i tebi netko kaze;pobogu na sta to licis?! Stilovi su razliciti,sta je nekome lijepo-drugome nije i super da je tako jer bi bilo dosadno da smo svi isti,kad citam ovako neke ruzne komentare i onda daljnje svadanje oko tih komentara-to mi sve vise lici na kokosinjac a manje na sminkericu! Drage zene,volite sebe i postujte druge,ako netko ne voli ili ne nosi se kako vama odgovara ne znaci da je manje vrijedan i da ne valja nego da je drukciji od vas.Tocka. :)

    • Inace stavljam dosta pudera, to nije nikakva tajna, jer mi je najveci problem nejednakost tona kože, a i make up u kojemu su ili oci ili usne jace naglaseni, jednostavno ne trpi nesavrsenu put.
      Slike su uglavnom fotkane odmah kod prozora i zato izgledaju svjetlije :)

    • Anna Bannana

      isuse što svi skaču na svaki ne-oduševljeni komentar. vidi se dobro da cura ima puno pudera na sebi,a ima lijepo lice i vjerujem da bi puno bolje izgledala kada bi smanjila. pritom mislim na drugu sliku,na ostalima mi je manje više ok. u dvadesetima se ne treba žbukati po mom mišljenju i komentari služe zato da se da nekakva pohvala ili kritika,ne treba zato skakati odmah. chillax

  • Marija

    Bez uvrede ikome, tko želi neka proba i nosi, ali ja nosim dioptrijske leće već 12 godina i sanjam o danu kad neću morati nositi ni leće ni naočale. :/
    Ne znam kako je s mekim lećama, ali polutvrde se osim uobičajenim načinom mogu skidati i sa ‘pumpicom’. Pomoću vakuma se zalijepi na leću, pa ju se lako izvadi.
    Nisam sigurna jeste li već imali takav članak, ali ako ne možda je dobra ideja članak o šminkanju za cure koje nose leće. Znam da je meni bilo zeznuto u početku, prvi put dok sam stavljala sjenilo, prejako povukla po kapku pa mi se leća pomaknula :D Bilo je suza i muke dok sam ju izvadila, polutvrde su zeznutije od mekih.

    • Vjerujem da ti je dosta leca i naocala, i meni bi bilo da ih moram nositi svaki dan i da ne vidim bez njih. Ovako dok su mi oci jos zdrave je to zabavno jer ih stavim kad hocu, u suprotnom bi jako brzo podivljala :ljut2:

    • Mia

      ja sam samo i s pumpicom skidala, nikad, al nikad mi nije upijelo izvaditi onim natezanjem oka , osim kad sam dobila bam po licu, onda je ispala ko iz šale :D

  • Sanda

    Jako mi se sviđaju kontaktne leće u boji, ali nosim već godinama prozirne mekane kontaktne leće zbog dioptrije, pa si ne mogu kupiti ove u boji bez dioptrije… Znam da postoje i ovakve s dioptrijom, ali ne bi ih htjela baš SVAKI dan nositi, ako razumijete što želim reći! Ali, ne volim kad leće u boji izgledaju “preumjetno”, ove na Varioli ne izgledaju, zato mi se i sviđaju! :) :)

  • Odlicne su, ali preskupe :S

    • Iva

      A možeš ih koristiti godinu dana, tako da i nisu tako jako skupe kad uzmeš to u obzir..

  • dOva

    Sviđa mi se ideja leća u boji, pogotovo onih “nenosivih” bijelih, zmijskih, potpuno crnih itd. Bar za maškare :lol:
    No, kod mene sve to pada u vodu jer nosim dioptrijske leće punih 11 godina i zasitila sam ih se. Zanimljivo je kako nikada nisam imala strah od prstiju u očima, i čupanja leće iz oka :) Valjda zato jer sam se žarko htjela rješiti naočala :kima:

  • Natty

    Ne ličiš mi na sebe s tim lećama… Na nekim slikama izgledaš razroka:-)
    Ne znam, više mi se sviđaš sa svojim očima…

  • Cat Eye

    Ja nosim leće (dioptrijske, prozirne) već oko 7 godina i nemam nikakvih problema sa skidanje i stavljanjem leća. Mislim da je to samo do navike, i meni je u početku bilo užasno, ali me to nije plašio niti malo i mislim da zato niti nisam imala problema s njima.

    Stavljam ih tako da povučem donji kapak s prstom, pogledam gore i stavim leću, par puta trepnem i to je to :) A skidam tako da isto povučem taj donji kapak prstom dolje i leću proguram u unutrašnji kut oka :) U biti je jako jednostavno. :kima:

    I vidim da ti napisala kako ti oči ne suze kad nosiš leće, e pa meni su od leća oči postale suhe i sad svaki put prije njihova stavljanjam kapnem dvije kapi refresh contacts tekućine. :) Ako te žuljaju leće ili ti se dogodi da su jako suhe, preporučam ti tu tekućinu. Super je :)

    • Gdje bi se mogla kupiti ta tekucina? :) Nosim kombinaciju leca i naocala, i zna mi se dogodit da ih nemogu stavit koliko zuljaju jer budu suhe pa sam te dane osudena na naocale :lol:

      • Marijana Levine

        u ljekarni?
        duh

      • Mislila sam na to da nije mozda kupila u nekom ducanu/drogeriji, pretpostavljala sam da je vjerojatno u ljekarni. Tko zna vise sta gdje prodaju :)

  • Bojana

    :lol: je’l te zuljaju sociva? pitam jer treba uskoro da ih pocnem nositi :D :) :D

  • leii

    odlično izgledaš!!!! =) ja nosim polutvrde leće već 10 godina i nešto baš razmišljam o lećama u boji, hehe, još samo da je novaca :P

  • leii

    može pitanje? koji korektor koristiš za podočnjake? ako ga uopće koristiš ;)

    • zadnje vrijeme natapkam illamasquin skin base na podrucje oko ociju :)

  • Nisam nikada koristila lece,jer imam plave oci koje ne zelim da menjam :) Ali morala sam da komentarisem da kazem da ti savrseno pristaje ta boja ociju :)

  • dx

    Htjela bih ljubičasta sočiva, ali zadovoljna sam svojom bojom očiju, tako da trenutno neću na ovo pare da trošim. :)

    I da, da li bi mogla da objavljuješ neke outfite svoje kao airyfairy, jer mi se jaako sviđa tvoj stil? :)

    • Hm, uzet cu u obzir ovaj prijedlog, ali moj stil je stvarno jako jednostavan i uglavnom se sastoji od crne odjece sa tu i tamo ubacenim zivotinjskim uzorkom, a nakit i dodatke jako,jako rijetko nosim. Recimo, imam istu torbu vec 4 godine i samo nju nosim :lol:
      Ali budem vidjela sto se da napraviti :)

  • meni ovo sve djeluje neprirodno , jednostavno , cak i na fotografiji se primjeti da su sociva u boji stavljena i da ti to nije prirodna boja ociju

    prirodna boja ociju svakog covjeka je jako slozena , i sastavljena iz nevjerovatno mnogo nijansi iste a i razlicitih boja , da je to i nemoguce vjestacki napraviti
    a i stvara se taj efekat staklenih ociju , meni licno nimalo lijep :(

  • Joca

    Bas mi se svidja kako ti stoje, i smatram da ti mozes svaku, ali svaku boju da “isteras”, pa cak i koralnu na usnama za koju znam da nije tvoj favorit. E, sad sam dosla do stvari o kojoj zelim da te malo podrobnije ispitam: naime, da li ti mislis da je ono svrstavanje ljudi, tj. tacnije njihove kolorizacije (boje tena, kose, ociju) u cetiri kategorije, cetiri godisnja doba “ispravna” metoda? Da li boju mejkapa/kose/odece treba birati shodno tome ili si, pak, pobornik toga da svako treba da nosi one boje koje mu odgovaraju po nekom “licnom osecaju”? Znam da sam udavila, ali mi stvarno treba misljenje o ovome, a smatram da si ti najkompetentnija za to jer svakodnevno eksperimentises sa ludim, neobicnim bojama, i toplim i hladnim, a svaki put kreiras divan izgled koji super pristaje tvojoj kolorizaciji, i to je ono sto me zbunjuje, jer po “Cetiri godisnja doba” sistemu, tople boje nose oni koji su Jeseni i Proleca, a hladne Zime i Leta. Pomagaj!

    • mislim da su takve sistematizacije…well…glupe :D
      sminka je stvar stila,kako se osjecas i sto volis, i ako nosis boju koja ti se svida i s kojom sam sebi dobro izgledas,to ti daje neki kick samopouzdanju koji se vidi i automatski ti ta nijansa dobro stoji.
      da,mogu i ja nositi koraljnu (i jesam) ali se s njom osjecam nekako ljigavo i isprano, dok sam s gomilom plavog sjenila to ja i odmah sam si bolja :)
      moj savjet je da ides za “unutarnjim osjecajem”, to gradi stil, a ne ono sto bi trebao/morao. :)

  • tina

    Nemoj se ljutiti, ali po mom mišljenju ti ova boja puno bolje stoji od prirode. Prelijepa si s tim lećama, najozbiljnije :*

  • Mantikorka

    Ja nosim dioptrijske zelene tvrde lece i skidam ih tako da samo povucem kapak i trepnem. Mozda mozete tako :)

  • KImi93

    Nosim dioptrijske lece vec 2 mjeseca, i to je najbolja odluka u mom zivotu. Staviti ih je jako lako,a izvaditi jos lakse :) Ponekad se zapitam zasto mi je ovako dugo trebalo da ih kupim :P

  • Ja nosim dioptrijske i to mi je već doovljna gnjavaža pa mi se čini da ni slučajno ne bi to prolazila ako ne moram xD lako se navikne na sočiva, i super su mada mi je skidanje i dalje odvratno jer moram prstima da ih obuhvatim pošto drugačije ne ide lol

  • Lejla

    ja takođe imam tamno plave dioptrijske mehke lece i vec sam se ispaksirala u skidanju i stavljanju….iii skroz drugacije izgledam s njima…kao druga osoba….zakon su

  • VampireLove

    Preljepo ti stoje.
    Wow imas undercut *-*
    I predobar ti je fotic :D

  • Lili

    Predobro :D

  • Baš si lijepo ispala i stvarno si fotogenična.
    I jako ti lijepo pristaje ruž (onaj više rozi) koji nosiš na trećoj slici.

  • Dina

    Ah, sad si mene opet prisilila da se poćnem opet navikavat na leće… dosta mi je više naočala. I presuper su ti oči :*

  • Loop23

    kako ti samo suuuupeeer stoooje. a i imaš preeelijepeee očiii. stvarnoo si sva preddiiivna. :)

  • mimii

    Bas si lijepaa :* uzasno me podsjecas na jednu curu bas ste istee :kima:
    super ti stoji ova boja bas si posebna :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)