Giorgio Armani Beauty u Zagrebu

Objavljeno u Luxe, Recenzije, autorica: - 23.02.2015.

Ljepota kroz jednostavnost, udobnost, detalje i svevremenski chic glavni je moto osamdesetjednogodišnjeg dizajnera koji se proteže kroz bezbrojne linije u kojima i dalje glavnu riječ i završni dodir ima upravo – Giorgio Armani. “Elegance is not about being noticed, it’s about being remembered” njegova je misao vodilja koja slavi ženu. Drugim riječima, centar pozornosti ima žena i njezin osobni stil, a ne look koji tom prigodom nosi.

1

Kad sam prije skoro petnaest godina u širem društvu prijateljica izrazila svoje oduševljenje lansiranjem Armani Beauty linije i nestrpljivost kad ćemo istu vidjeti na policama naših parfumerija, uglavnom sam kao odgovor dobila čuđenje prisutnih obožavateljica šminkanja, koje su tvrdile da ne može Armani kao dizajner odjeće biti toliko uspješan u dizajniranju linije šminke poput renomiranih i dugovječnih beauty brandova. No, omiljenost među make up umjetnicima koji su ga kriomice koristili unatoč javnoj pripadnosti drugim brandovima, kao i u backstageu, svih je ovih godina dokazivala suprotno.

1

Petnaest godina od službenog svjetskog predstavljanja 2000. godine, dočekali smo da Giorgio Armani Beauty pokaže svoju snagu i u Hrvatskoj. Armani Beauty predstavlja se 23. siječnja 2015. godine u svojoj prvoj oazi u samom centru Zagreba – parfumeriji Douglas na Trgu bana Josipa Jelačića, što zaokružuje savršen početak ove godine za sve ljubiteljice luksuznog make upa.

Ime Giorgio Armani sinonim je za preciznost izrade odjevnih predmeta te tu preciznost prenosi i na estetiku make upa, kozmetike i parfema. Armani Beauty spaja naprednu tehnologiju, moderne boje i savršene teksture.

9

Predstavljanje Armani Beauty pudera, korektora i highlightera bilo je obilježeno poznatim Armani glow efektom, kojem, uz prirodan izgled tena, teži svaki make up look iz njegove linije. Svaki je proizvod kreiran kako bi se postigao Armani glow, a proizvodi su tu kako bi se nadopunjavali i uglavnom su multifunkcionalni, vođeni idejom naprednog make upa koji se sjedinjuje s licem i ženom koja ga nosi.

Armani Beauty u ponudi ima sljedeće tekuće „weightless“ pudere inspirirane najfinijom svilom, koji se stapaju s kožom:

                – Maestro SPF 15 ne ubraja se u klasične tekuće pudere, već se nalazi u teint perfecteur kategoriji (usavršavanje tena),

                – Luminous Silk lagan je tekući puder koji ostavlja dojam savršenog tena, poput čiste svile, za sve tipove kože,

                – Lasting Silk UV SPF 20 trajni je tekući puder mat izgleda koji izdržava sve prepreke tijekom dana izrazitom dugotrajnošću,

                – Face Fabric SPF 12 prozračan je i teksture poput najfinije svilene tkanine, pogodan za mlađu kožu bez problematičnih područja,

                – Designer Lift odličnog je prekrivanja za zrelu kožu, no biraju ga i žene koje traže hranjivost i temeljito prekrivanje.

PicMonkey Collage

Što se korektora i highlightera tiče, Armani Beauty nudi:

Maestro Eraser Concealer – hidratantni korektor velike prekrivne moći koji istodobno i njeguje područje oko očiju te smiruje upaljeno područje,

High Precision Retouch koji briše podočnjake i nepravilnosti te osvjetljava ten moj je favorit, a uz to dolazi u pakiranju sa savršeno preciznim kistićem za nanošenje,

Master Corrector u četiri nijanse.

Kao završni dodir make upa lica, tu je i Armani puder u prahu s finim prozračnim česticama i diskretnim sjajem.

PicMonkey Collage

Na prezentaciji Armani make upa imala sam priliku igrati se ovim proizvodima i oduševljena sam odličnom pigmentacijom i svilenim osjećajem koji ostavljaju. Miješala sam i kombinirala teksture te ih probala uklopiti u već pomalo izblijedjeli make up na kraju radnog dana. Već je bila večer kad sam došla kući te sam bila više nego iznenađena izgledom u zrcalu: iako su tekući puderi na osjet vrlo lagani i svilenkasti, pigmenti su savršeno prekrili sve nedostatke i make up je izgledao svjež.

IMG_6448

FullSizeRender (1)

Najdraži dio prezentacije: igranje puderima :D

Na test sam dobila Maestro, inovaciju koja ne spada nužno pod klasičan pojam tekućeg pudera, formulu koja se stapa s kožom, ujednačuje ten i prekriva nepravilnosti. Fina je suspenzija pet vrsta ulja i 11% pigmenata (više nego u ostalim dizajnerskim puderima) koja usavršava ten otkrivajući novu svjetlost, poput najfinijeg šifona. Formula ne sadrži čestice pudera i na vodenoj je osnovi. Kreiran je na principu Fusion tehnologije (tehnologije stapanja) koja ostavlja najtanji film pigmenta na koži, ispravlja nepravilnosti bez nakupljanja na koži i umjetnog izgleda te neprimjetno prekriva i ujednačava ten, za prirodan izgled koji privlači svjetlost u svrhu postizanja Armani glow efekta. Cijena je 509 kn.

7

Za razliku od ostalih tekućih pudera iz linije, Maestro se nanosi prstima, radi zagrijavanja i isparavanja ulja pri nanošenju te se ne preporučuje nadograđivati ga tijekom dana. Nije komedogen a tekstura mu je vrlo vodenasta. Pakiran je u prekrasnu, jednostavnu staklenu bočicu s pipetom za precizno nanošenje. Linda Cantello, međunarodna make up umjetnica za Armani Beauty objašnjava da Maestro kao nova generacija prekrivanja nevidljivo ujednačava te da čini kožu mat i osvijetljenom u isto vrijeme. Preporučuje se dobro ga protresti prije korištenja da se suspenzija pomiješa te su samo tri kapi iz pipete dovoljne za savršen ten.

8

Nijansa koju vidite na fotografijama je 5, za srednje svijetao ten (inače sam MAC NC20 zimi), preporučujem dobro isprobati koji broj vam najviše odgovara jer se dosad još nisam srela s ovakvom numeracijom, no Maestro dozvoljava i lagano odstupanje od idealne nijanse jer se savršeno stapa s vašom nijansom tena. U ponudi se nalazi osamnaest nijansi, što je uistinu vrlo raznolik izbor.

8-1

Giorgio Armani Maestro #5 na podlaktici, kraj kapljice je izblendan puder, gotovo se stapa s mojom kožom.

Već pri prvom nanošenju, osjetila sam vidnu razliku naspram drugih tekućih pudera: vrlo je svilenkast i tekuć, poput fuzije primera i pudera, stoga ga morate dobro protresti prije nanošenja. Također, odmah moram razbiti mit da su vam dovoljne tri kapi iz pipete za prekrivanje cijelog lica kao što proizvođač preporučuje. Trebalo mi je barem tri puta toliko kako bih prekrila cijelo područje lica.

Nažalost za moj novčanik, tekući mi puder mora trajati cijeli dan i lagano ujednačiti ten, a ne samo T-zonu. Bitno ga je ne nanositi na lice direktno pipetom, već zagrijati među prstima prije nanošenja, kako bi se otpustila dragocjena ulja i kako bi tekstura pudera bolje prianjala licu. Desetak sekundi po prvom nanošenju, nije se dogodilo baš ništa. Lagano nervozna, odlučila sam pričekati par minuta i nakon tog drugog pogleda, primijetila sam veliku razliku. Maestro, iako izuzetno lagan i tekuć poput vode, pun je pigmenata koji su uspjeli ujednačiti moj ten za savršeno i prirodno prekrivanje. Nijansa 5 vrlo je bliska boji mog zimskog tena, odlično mi odgovara i primjećujem da su kreatori bili u pravu kad su spomenuli da Maestro sadrži pigmente koji osvježavaju inače sivkast ten. Pravo je pitanje bilo koliko će Maestro izdržati na licu i hoće li se uvlačiti u borice i nepravilnosti na licu tijekom dana. Testirala sam ga u najtežim uvjetima: tijekom radnog tjedna, odnosno od 8 ujutro pa sve do 8 navečer te vikendom na planinarenju. Kontrolirala sam ga u ogledalu tijekom cijelog dana i nastavio je izgledati prirodno i jednako, izgleda mat no istovremeno privlači svjetlost tako da lice izgleda prirodno. Navečer sam mislila da ga više nema (toliko prirodno izgleda), međutim čišćenje me lica razuvjerilo jer je na vatici ostalo dosta Maestra, čak i nakon dvanaest sati.

Lice

Pogađate da je Maestro vama zdesna, lice s Maestrom izgleda prirodno, ali kao da ste ga malo retuširali, nema crvenila niti sjena ;)

Ono što vas moram upozoriti jest da je preduvjet za savršenstvo Maestra odličan ten. Na odličnom tenu nema mu ravnog među konkurencijom. Ako imate problema s aknama, suhom i perutavom kožom, ovaj teint perfecteur nije za vas. Naglasit će suha područja i neće izgledati laskavo. Imam normalnu do suhu, dehidriranu kožu i svaki sam se put potrudila dobro nahraniti lice prije nanošenja Maestra. Nije ulazio u sitne borice i stvarno me ugodno iznenadio. Ujedno, vidim i razlog zašto ga Armani face designeri ne preporučuju nadograđivati tijekom dana: napravila sam test na ruci i izgleda zrnato kad ga nadograđujete. Količina koju ste nanijeli ujutro idealno će prianjati i biti dovoljna da kasnije ne morate voditi bitku s krpanjem :) Također, iznenadilo me da prilikom korištenja Maestra nisam trebala nanositi puder u prahu na T-zonu, što mi je prije bilo nezamislivo. Pretpostavljam da je stoga dobar ne samo za normalnu, već i za kombiniranu do lagano masnu kožu bez posebnih problematičnih područja. Ako imate izrazito suhu ili izrazito masnu kožu s puno problematičnih područja te ako ste u potrazi za tekućim puderom koji srednje dobro ili odlično prekriva, više će vam odgovarati drugi tekući puderi iz Armani Beauty linije. Također, oprez ako ste osjetljivi na alkohol, Alcohol Denat. na četvrtom je mjestu u sastojcima, što je i jedan od razloga zašto Maestro ne bih preporučila vrlo suhoj koži. Mene osobno nije smetao jer mi lice nije pretjerano osjetljivo te sam alkohol dobro podnosila i u prijašnjim tekućim puderima. Također, uvijek vrlo dobro hidratiziram kožu prije nanošenja bilo kakvog pudera.

10

 

Zaključno, Maestro je vrhunski umjetnik za prirodan a istodobno savršen izgled za svakog tko nema posebnih problema s tenom. Ako ulazite u tu kategoriju, zaboravit ćete da ste ikad imali drugi tekući puder. Za sve ostale, Armani Beauty daje dovoljno drugih izbora.

Od danas, 23. veljače, Giorgio Armani proizvode možete pronaći ekskluzivno u parfumeriji Douglas, Trg bana Jelačića 1.

Hoćete li isprobati Giorgio Armani proizvode? Što biste si voljele kupiti?

*PR uzorak


Close
Lana Helman (Foxy) iz Zagreba po danu radi kao organizatorica u telekomunikacijskoj tvrtki, a iza ra...

Ovaj članak ima 20 komentara.

  • Honey

    Ne mislim isprobavati njihove proizvode,nema šanse da dam 500 kn za puder koliko god dobar bio.

  • Puder na licu izgleda predivno!
    Jako me zanimaju njihovi proizvodi, posebno puderi, ali isprobala bih rado i sve ostalo. :)

    • Lasting Silk UV i Designer Lift treba probati :kima:

  • Izvančica

    Izvrsna recenzija, uživala sam čitajući je :) ima apsolutno sve što bi jedna recenzija tekućeg pudera trebala imati!
    Meni čak i nije toliko demotivirajuća cijena (iako je strašno skupa, vjerujem da se za „onaj pravi HG“ proizvod isplati izdvojiti), već činjenica što je moja koža miljama daleko od idealne, tako da bi ovo bilo bacanje bisera pred svinje u mom slučaju ;) ali na tebi odlično izgleda, jako prirodno, ali opet s efektom :)

    • Hvala na pohvali :*
      Inače sam, ako već trošim, najsklonija dati upravo za dobar i kvalitetan puder, definitivno se treba uvjeriti da odgovara tvom licu, pa makar to značilo i hodati okolo s praznom kutijicom za tester :sramise:

  • reflection

    Puder bih voljela kupiti :) Odlično su ocijenjeni njihovi puderi i naravno, predivno izgleda na slici gore! Jednom ću možda probati, kada budu popusti za Božić i sl.U inostranstvu se nađe…

    Mene zanima, što cure misle o Mac puderima, koje bi preporučile??? Imam neki popust, pa bih uzela njihov da probam, treba mi nešto sa srednjim do jačim pokrivanjem, da ne izgledam zabetonirano, ali da prekrije i drži 5 sati???
    Da li da uzmem Face&Body ili Studio fix fluid, ili neki treći…

    • Izvančica

      Ovisi kakvu kožu imaš, tj. čemu više naginješ ;) ja sam sebi nedavno kupila Studio Fix fluid, za koji kažu da ima srednje do jako prekrivanje (dakle, prvi sloj daje srednje prekrivanje, pa ga nadogradiš do potpunog).

      Dojmovi su mi trenutno još uvijek podijeljeni, tako da ne mogu ocijeniti da li mi se sviđa ili ne. Što se tiče prekrivanja, tu radi solidan posao. Ali opet, to uvelike ovisi o tome u kakvom ti je stanju koža. Ja trenutno imam blagih problema s aknama na određenim područjima i sa slojem i pol uspijem to fino prekriti/ujednačiti a da ne izgleda umjetno, tako da s te strane nije razočarao. Ono što mi se ne sviđa baš je postojanost (i matiranje), očekivala sam više (pogotovo jer ga reklamiraju takvog), ali meni već nakon par sati krene kliziti s lica. Još bih to i mogla pripisati svom izuzetno masnom licu, ali ta je teorija pala u vodu nakon što sam probala Estee Lauder Double Wear, koji me totalno uvjerio u to da ipak postoje puderi s izrazito jakom trajnošću.

      I da, ima neki čudnjikav miris kad se tek nanese na lice, ali brzo nestane (ili ti se nos jednostavno navikne na njega) :)

      Bilo kako bilo, preporučila bih ti da prvo nabaviš tester prije kupnje, barem iz osobnog iskustva :)

      • EL Double wear sam probala od prijateljice, nije mi bio dobar, krunio se i pregust je koliko pamtim, ustvari nisam sigurna ni što ali znam kad ga pogledam u glavi vidim veliki križić preko njega :)

        Koža mi je normalna tijekom cijele godine, mjestimice čak suha na hladnoći, nemam neke velike upale, jedino malo kapilare oko očiju koji pokriju i jeftiniji, ..pa valjda bi bio ok…
        Imam trenutno Lancome Ideal Teint 24H koji je odličan ali za večer, ne bi njega svaki dan trošila jer je skuplji,a ne želim ni toliko jako prekrivanje za dan.
        Koju si nijansu imala Mac, mislila sam uzeti NC20 koja mi izgleda slična Loreal Vanilla žućkasta, ta mi odgovara…Bojim se samo da ne budem rozikasta jer sam prije znala naletjeti na te…
        I hvala ti puno na kratkoj recenziji :)

      • Izvančica

        Ma nema na čemu, drago mi je da mogu pomoći :)

        Ja sam NW20, točnije, preko ove stranice sam si matchala boju na temelju prijašnjih pudera koje sam koristila https://findation.com/ :) i ispalo je da mi odgovara (što više referenci imaš, pretpostavljam da točnije track-a, inače sam Nude u Vichy Dermablendu, C3 Fresco u Estee Lauderu i mislim 32 Golden u Maybelline Better Skin-u)
        Mada u MAC-ovom dućanu stvarno imaju dobar izbor, mislim da ćeš si pronaći zadovoljavajuću nijansu, iako ni ja nikad nisam načisto kako će koja nijansa izgledati nakon što mi se “sjedini” s kožom ;)

        Šteta za EL Double Wear, mada znam da njega većina ljudi ili voli ili mrzi :) meni na prvu isto nije sjeo, dok nisam skužila da zapravo trebam jako hidratizirati kožu prije toga jer se hvala na suhe dijelove pa izgleda koma :P slična je stvar zapravo i s MAC-ovim Studio Fix-om, ako nije napravljen dobar “temeljac” prije nanošenja, neće izgledati baš najbolje nakon nanošenja ;)

        Ali koliko se da zaključiti, tvoja koža nije problematična tako da mislim da ti MAC može odgovarati, jedan sloj and you’re good to go :) tim više ako nemaš problema s izrazitim lučenjem sebuma, vjerujem da će ti biti postojan u tom slučaju :)

      • Problem je što ću naručiti online, i to preko nekog da mi donese u RH,a ZG mi je predalek, ne mogu ni vidjeti.Trenutno jedino Muller ne znam da li drži pa ću tamo pogledati..Mislim da se isplati za 160kn.Ionako Loreal plaćam 110-120.
        Stranica je odlična, baš sam se igrala sada sa par prijašnjih pudera i izbaci podudarajuće, mogu bez problema naći nijanse za ljeto i zimu svih brandova, savršeno :P I pogodila sam NC20 :) Jel postoji i za ruževe takva stranica :D
        Hvala ti, i mislim da ću ga kupiti, nisam ja baš cjepidlaka -potrošim 99% makeupa koji kupim, snađem se, pa ću i “temeljac” ubaciti u rutinu :)

      • Izvančica

        Hehe, na svašta čovjek naleti kad si u tražilicu stavi “matching MAC foundation” ;) fora skroz stranica, baš olakša potragu (ili te barem uputi u nekom pravcu ;) )

        E bojim se da za ruževe nisam našla ništa slično :( a oni su mi onako secondary commodity pa ako i falim s nijansom, već je nekako drugačije iskoristim ;) (ili najčešće proslijedim dalje)

        Ma za 160kn se svakako isplati! Nadam se da će ti sve dobro proći i da ćeš biti zadovoljna s kupljenim proizvodom :)

        PS: Ma za temeljac će i najobičnija lagana kremica poslužiti, bitno da puder ne sjeda na skroz suhu kožu ;)

      • reflection

        Hello, očekujem tvoj kom.negdje u novijim člancima, ali ga nema, pa da napišem koju…Stigao mi je odavno Mac puder i već ga trošim sve u 16 :) ! Sve što si rekla je točno, malo mi umasti lice nakon 7sati istina, tj.tad je malo vidljivo, dobro si rekla, ali sve u svemu jako je dobar, odlično prekrije i traje, ne izaziva mi nikakve prištiće ni nakon pola dana nošenja, puno si mi pomogla informacijama jer sam se premišljala,i baš sam happy da ga imam konačno ;) Nije ni težak. a prije njega stavim laganiju kremicu koja se fino upije i odlično :) I pogodila sam nijansu uz pomoć stranice koju si dala, ista je kao Loreal Vanille!

      • Izvančica

        Draga Reflection, baš mi je drago da ti se svidio! :) :) malo je uvijek tricky kod preporuka pudera jer svi mi imamo toliko individualnu kožu da je jako teško pogoditi da li će nekome biti ok ili ne, tako da me jako veseli kad vidim da ti je dobro sjeo i još bitnije, da ti ne izaziva nikakav nered na licu :) svakako se još čujemo/čitamo u novijim komentarima i prijedlozima :) :*

    • I ja uvijek pokušavam naći dobru akciju kad me nešto zanima :kima:

  • Little.Miss.Sunshine

    Super recenzija, meni ovaj puder ne bih odgovarao jer tražim srenje do jačeg prekrivanja, ali cure po yt hvale njihove pudere :D

  • MissMagic

    Imam Giorgio Armani Luminous Silk u nijansi 3.5 (NC25 prema 30). Puder je poprilično gust, ima srednju moć prekrivanja i potrebno je dobro pripremiti kožu jer inače ne izgleda lijepo i svilenkasto. Nije ništa revolucionarno te sam gotovo 100% sigurna da ga neću nanovo kupiti, ali me veseli da imamo Giorgio Armani kozmetiku sada i u Zagrebu – barem za gledanje :). Prava je šteta što je cijena toliko viša od one u Americi, ali tako je to uvijek i bilo (USA vs ostatak svijeta). Inače, imam masnu do miješovitu kožu koja je i dehidrirana stoga je prava zavrzlama oko pudera – mora se moći fino razmazati i biti kremast uz dewy finiš, a potom mora se moći othrvati svom sjaju koji nastupa nakon 2+ h nošenja.

  • MissMagic

    Htjela sam spomenuti, koliko mi je ostalo u sjećanju, što se teksture tiće, ovaj Maestro je sličan YSL-ovom Fusion Ink-u => imaju tu izuzetno tekuću, rijetku teksturu koja se pretvara u fini prah feeling? Jesi li probala taj od YSL-a? Čisto iz znatiželje, ako jesi, što misliš (kao jače strane) svakog od ta dva?

    • Baš mi je drago što si se javila, pogotovo stoga jer već imaš njihov puder :D
      Meni je fenomenalan High Precision Retouch (odličan za podočnjake) i njegova cijena mi se recimo ne čini viša od ostalih korektora high street kozmetike (oko 270 kn mislim?). Plus, čini mi se da će trajati vrlo dugo jer ga treba skroz mala količina. A cijene, da… sve je uglavnom kod nas skuplje, obrati pažnju na Clinique koji je vani srednji brand po cijenama a kod nas je skoro luksuzan.
      Što se tiče YSL-a i Fusion Ink tekućeg, nažalost ga nisam probala, jer sam alergična na neki sastojak Touche Eclat-a pa mi je savjetovano da izbjegavam i Fusion Ink, jer su sastojci vrlo slični ;( Vidjela sam da još jedan luksuzni brand sprema Fusion tekući puder ali ne mogu se sad sjetiti koji. Mogu ga jedino usporediti s Guerlain tekućim puderima (probala sam ih sve i moji su miljenici), lakši je, više tekući i manje hranjiv, tako da mislim da Guerlain pobjeđuje za dlaku :D Ako pronađem tko izbacuje novi Fusion puder, javim ;)

      • Hej, sada vidim da mi je obavijest otisla u spam. Hmn, mozda NARS Flawless all day tekuci puder?

  • Evo, našla sam, vidi

    http://www.sephora.com/diorskin-nude-air-serum-spf-20-P393135?skuId=1665207

    Čak je i pakiranje slično Armaniju :D

    A ovo me jako zanimalo ali recenzije nisu neke :(

    http://www.sephora.com/beyond-perfecting-foundation-concealer-P393325?skuId=1674589

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)