Usporedba Real Techniques spužvica

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 15.10.2018.

Real Techniques je marka kreirana od dvije beauty YouTuberice, Sam i Nic Chapman. Inače su poznati po odličnim kistovima za nanošenje make upa, ali ovaj put je članak vezan za njihove spužvice za puder i konturiranje. U nastavku slijedi usporedba dual-ended expert i miracle complexion sponge koje, iako na prvu izgledaju slično, zapravo rade drugačiji efekt.

Od kako sam čula za Beauty blender, tražila sam mu dostojnu, pristupačniju zamjenu. Razlog tome je što bi se iz higijenskih razloga ove spužvice trebale mijenjati svaka 3 mjeseca (neki kažu 1 mjesec, neki 6 pa je ovo zlatna sredina). Nakon isprobavanja mnogo drogerijskih verzija na red je došao brand Real Techniques i oduševio me.

Miracle complexion sponge ili kako su kod nas preveli, čarobna spužvica za nanošenje i razmazivanje pudera, je ta zamjena za Beauty blender o kojoj svi pričaju. Ne sadrži lateks i kada ju smočite poveća se u volumenu i postane mekani jastučić.

Ono što mi se sviđa kod nje u odnosu na slične spužvice je što stvarno postane mekana jer je kod mnogih drugih bio slučaj da nisu dobro upijale vodu pa bi puder znao izgledati kao da stoji na licu ili kao da ga razmazuju. U ovom slučaju toga nema i puder se savršeno stopi s kožom tako da daje prirodan efekt- nema crta niti vidljivih teških prijelaza, a i odlično je ako vam je koža inače suha jer se inače zna dogoditi da se koža peruta ili guli, što s ovakvim nanošenjem nije slučaj. Razlog tome je što se spužvica koristi tako da ”poskakuje” po licu, ne smije se vuči.

Na slikama možete vidjeti stisnutu spužvicu, koliko je mekana i ugodna za korištenje.

Još jedna stvar koja mi se sviđa je što ju je potrebno smočiti prije korištenja, što znači da ju odmah možete oprati i koristiti, tako da je higijenski, a i ne morate unaprijed misliti jeste li ju pripremili za sljedeću upotrebu.
Cijena: 59,90 kn. 

Dual-ended expert sponge (dvostrana čarobna spužvica) je iznimno gusta pjena u dvije boje. Narančasta strana služi za nanošenje tekućeg pudera, dok je roza strana predviđena za konturiranje i naglašavanje.

Prva razlika između ove i prethodne spužvice je ta što se ova koristi suha i koliko god da ju močite, neće se povećati ili postati mekša. Na dodir i ona i prethodna djeluju isto dok su suhe, čak su i iste veličine.

Plus kod ove dvostrane spužvice je ta što ne upija proizvod tako da vam omogućuje da ga manje trošite. Još jedna razlika je što je ovdje efekt punog prekrivanja. Ono što me ugodno iznenadilo je to što se podloga lijepo stopi s kožom i ne izgleda kao da samo sjedi na površini. Kako ju nije potrebno močiti, dobra je opcija ako šminku nanosite izvan kuće, primjerice nakon teretane. Ono za što je ova spužvica idealna je konturiranje s kremastim ili tekućim proizvodima jer ih ne upije, već ih samo stopi u kožu i dobijete efekt prirodno oblikovanog lica bez onih ratnih crta kako zna ispasti kada se nanosi bronzer ili highlighter.

Na slikama možete vidjeti koliko se maksimalno spužvica može stisnuti.

Spužvicu također  koristite tako da poskakujete ili odbijate o lice, no morate biti mnogo nježniji nego u slučaju s Miracle complexion sponge jer ćete u suprotnom imati osjećaj kao da se lupate po licu što mi se nikako nije svidjelo. Rekla bi da je ovo puno bolja verzija onih silikonskih spužvica i da je puno sličnija toj kategoriji nego recimo onima koje pokušavaju zamijeniti Beauty blender.
Cijena: 59,90 kn. 

Održavanje spužvica je lako, perem ih prije svake upotrebe Johnson’s Baby šamponom jer neće izazvati pucanje spužvice. Ako se baš desi da mi ga ponestane, koristim neki kruti sapun koji je više kremasti (poput Dove sapuna). Moram samo napomenuti, da koliko god da čistite spužvice, nakon nekoliko korištenja se upije boja pudera, no to je samo vizualno.

Zaključak je da od ova dva proizvoda ne očekujete isti rezultat jer ne služe za istu svrhu. Miracle complexion sponge je idealna za blendanje pudera i omogućuje brzo i jednostavno nanošenje i stapanje podloge, dok je Dual-ended expert sponge super za konturiranje kremastim proizvodima. Ako ste početnik u šminki ili ako vam treba nešto brzo za svaki dan (za jednostavnu make up rutinu), preporučila bi prvu spužvicu i ona bi vam se u svakom slučaju morala naći u kolekciji.


Za slučaj da volite konturiranje i igranje s mnogo proizvoda, ova narančasto roza verzija je za vas. Mislim da je s njom puno lakše nanositi bronzer i highlighter, pogotovo ako želite imati onaj Kim Kardashian rezultat da sve izgleda savršeno povezano. Za takvu šminku je kremasta kontura najbolji izbor i s ovom spužvicom bi to mogli izvesti puno jednostavnije nego s klasičnim Beauty blenderom ili kistom.

Jeste li isprobali bilo koju od ovih spužvica? Kako vi inače nanosite podlogu?


Close
Patricija Lara Peršin (Zazolinka) je Zagrepčanka koja ima 24 godine i privodi kraju zadnju godinu tu...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)