Avon maskare

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 25.04.2011.

 

Ako ima komad make upa kojeg se rijetko kad odričem, to je maskara. Toliko sam navikla na nju da je veća vjerojatnost da ćete na mene naletjeti bez pudera  nego bez maskare. Kao mascara freak gotovo uvijek na trepavicama imam više od jedne maskare i,  naravno, trideset i dva sloja :) Pogledajte recenzije nekoliko njih iz Avona

 

 

Jednostavnosti radi, na svakoj od slika imam samo jedan sloj maskare (i na gornjim i na donjim trepavicama), bez ikakvog dotjerivanja, kako biste vidjele razliku efekata koji se dobiju. Iako, iskreno, ne znam tko još danas nanosi samo jedan sloj maskare, ali opet, da sam stavljala po tri sloja, teško biste vidjele razlike među  njima. 

Prvo vam dajem sliku svojih trepavica bez ičega na njima da možete uspoređivati sa slikama ispod. 

 

1. Sonic Boost vibrirajuća maskara 

O njoj sam već prije pisala, stoga, da se ne ponavljam, opširniju recenziju pročitajte ovdje

 

 

 

2. Super Curlacious maskara 

Ako ćemo iskreno, očekivala sam više od ove maskare. Nekako mi se čini kao da “splasne” nakon nekoliko sati. Uz to što se teže nanosi od nekih drugih, ne produžuje mi baš trepavice. U redu, volumena da nešto malo i lako se skida, što su svakako plusevi. Ipak, rekla bih da, ni uza sav trud i dvadeset slojeva i ponovnih nanošenja, nisam mogla postići nikakav wow efekt niti išta više od svrstavanja ove u kategoriju “prosječne dnevne maskare“. Također, dolazi ponekad u pakiranjima za posebne prigode pa sam ugrabila jednu u girlie ružičastoj boji. 

 

 

 

 

3. Super Extend maskara 

Kao i prethodna, iznimno se lako skida (što mi se posebno sviđa nakon dužeg korištenja Colossal 100% black – oni koji ju koriste znaju o čemu pričam :) ). Ono što mi nikako nije dobro je činjenica da je prerijetka za moj ukus i rekla bih da joj nešto duže treba da se osuši. Dakle nakon što ju stavite, nema mrdanja ni treptanja negdje dobrih 60 sekundi. Daje malo volumena, a vjerujem i da bi bila dobra maskara za produživanje kratkim trepavicama, no na mojima je napravila samo nered jer su ionako dosta dugačke. 

 

 

 

 

4. Mistake-Proof maskara 

Naziv se već izbrisao, no vidite o čemu se radi. Dvojna maskara, jako praktična jer s druge strane ima gel za odstranjivanje maskare i zaista ju odlično skine ako ste se umrljale prilikom nanošenja (neka ona koja nikada nije imala maskare svuda oko očiju digne ruku :)). Četkica je jako dobra za koristiti na donjim trepavicama jer ima kraća vlakna. Sasvim odlična za dan, ali i za večer, ako niste prezahtjevni po pitanju maskari. Lijepo produži trepavice i lako se skida. 

 

 

 

 

 

 

5. Supershock maskara 

Rekla bih da je maskara apsolutno fantastična… osim jedne stvari. Guste je teksture i sposobna je osušiti se za mjesec dana. Dakle, čim ju otvorite je sasvim dobra, još nova, lijepo produži i nadasve savršeno razdvaja, ali nakon mjesec dana počet ćete ju teže nanositi i to joj smatram jedinom manom. U redu, tada se već i teže skida, ali dok je nova, onda je zakon. Također, dolazi u brojnim zanimljivim izdanjima, ovisno o prigodi. Koliko sam ju dugo koristila govori podatak da sam do sada izmijenila četiri tubice, od toga jednu ljubičastu, jednu Jillian Dempsey, jedno čipkasto i jedno tigrasto izdanje. 

 

 

 

 

6. Supershock Intense maskara 

U principu, ista je kao i obična Supershock, samo što je Intense ustvari maskara u boji, i to tirkiznoj, odnosno ljubičastoj. Ja sam jedno vrijeme koristila ljubičastu i u sjeni izgleda kao obična, gotovo neprimjetna tamnosmeđa maskara, no na izravnoj sunčevoj svjetlosti se vidi da je ljubičasta i nekoliko me je ljudi upitalo za boju iste. 

 

 

Sve u svemu, u globalu mogu reći da Avon ima maskare za svakog poneku, ovisno o obliku i duljini trepavica te vašim preferencijama. U svakom slučaju, cijene su prihvatljive, sve su između 35 i 89 kuna (ovisno o akcijama), a u pakiranju stoji u prosjeku između 7 i 10 ml. 

 

Koju maskaru vi koristite? Imate li koju iz Avona? Kako vam se sviđaju? 

Je li vam ova skupna recenzija pomogla? Sviđaju li vam se ovakvi tipovi usporednih recenzija? 


Close
Dunja Stojevski (Cydonia) studentica je molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultet...

Ovaj članak ima 53 komentara.

  • koristila sam jednu prije sto godina, curves se zvala… i bila sam zadovoljna… no nađast više je ne proizvode…

    • Tu sam i ja imala jako dugo, i bila sam jako zadovoljna jer je i bez uvijača trepavice uvijala lagano.

      Cydonia moram priznati da mi se tvoje trepavice najviše sviđaju sa prvom maskarom :)

      • Sad ste me beaš zainteresirale koja je to :D
        Btw i ja mislim da je prva dobra, osim supershock:)

      • :)

        http://images.bidorbuy.co.za/user_images/277/413277_090607211553_sdfkhskdhkjs.jpg – evo je :)

        stvarno je bila dobra, moje trepavice su koma, s njom nisam morala koristit uvijač… bila je nekih 50-60 kn… sad koristim žutu kolosalku i treba mi uvijač :D

        ne znam zašto iz tog avona samo nestaju proizvodi koji mi odgovaraju :D

      • Avon Andrea Crikvenica

        Sada će doći u prodaju nova maskara iz Avon-a, “super enchant” se zove!! Možda bi ti ta mogla odgovarati, pošto na tvojoj slici vidim da imaju istu četkicu…Naime Avon lady sam, pa sam već imala priliku isprobati tu novu maskaru i ne mogu se požaliti na nju, uvije mi normalno i ne sljepljuje mi trepavice…. :D

  • Lady_Vanilla

    SuperShock je moja prva maskara, poslije nje sam ih isprobala još mnogo, različitih proizvođača i titula, ali sam joj se vratila i prezadovoljna sam! Nije mi problem kaj se brzo osuši, jer koristim maskaru svaki dan pa ju u tom istom periodu i potrošim! :D
    p.s. Super ideja za članak, ako se netko premišlja koju da uzme, sada će biti siguran!

    • Hvala, drago mi je da ti se sviđa :)

    • Taca

      jao, kada je izasla ja sam ju sve vrebala da ju kupim bila sam odusevljena, ali kada sam ju dobila i nisam tako odusevljena bila. Naime ucinilo mi se da su dlacice premalene, samo je drska veeelika a to zna biti problem pri nanosenju. Iako ju svi (ali bas svi) hvale meni se to ucinila kao jedina zamjerka. Kao i ti, i ja sam ju potrosila u roku mjesec-dva, pa mi se nije stigla osusiti :-D

  • Vila

    E koliko dođe super Shock? Jel postojana? Imam isto ColLossalku 100%black i još tri dana nakon nošenja izvlačim crne krmelje iz oka tak da mi je to koma. A postojana je -NE, mada joj je efekt super, u početku.

    • Supershock možeš naći već od 35 kuna, ali inače je oko 45, premda ju rijetko kad vidim za 89 :)
      Da, crni krmelji su mi najveći bed kod ove iz Maybellinea :huh:
      I da, skoro zabpravih, po mojoj procjeni, rekla bih da je nešto postojanija od colossalke :wink:

  • Maya

    Prije mjesec dana kupila sam avon maskaru..ali imali su prethodnih godina puno bolje maskare jer ove novije samo sljepljuju trepavice,jedina im je prednost sto ajde produzuju trepavice..meni najbolje su od essence maskare -ne sljepljuju trepavice niti nakon viseslojnog nanosenja pa izgledaju i duže i gušće :)

    • Koju si kupila?

      • Maya

        Essence multi action false lashes maskara ili essence magic dessign obje su super,koristim obje ali vise preporucujem ovu drugu :)

  • MalaJedna

    Ja sam iz Avona probala SUPERSHOCKZodiac…(ljubičasta je i ima po sebi sličice svih horoskopskih znakova)…To je ujedno i MOJA prva maskara i ni za koju drugu je ne bih mijenjala, stvarno jako produžuje trepavice…A ni ova SuperShock nije loša..One su mi nekako podjednake, ali svejedno biram Zodiac…:D

    • Gledala sam i to Zodiac pakiranje, ali nisam ju uzela budući da sam već imala otvorene tri maskare :D

    • I ja sam skupila to Zodiac izdanje i savršena je. Puno mojih prijateljica godinama koristi samo Supershock. Ja sam se dugo opirala i eksperimentirala sa drugima, ali ova je uistinu najbolja.

    • Nikad neću zaboravit osjećaj kad sam nabavila svoju prvu maskaru :ljubav: Bila je to jedna smeđa od Rimmela, Extra Super Lash. Još ju prodaju koliko znam. Činilo mi se da radi čuda :D da su mi trepavice guste i jako duge..

  • Minnie

    Odlična je recenzija, još takvih! :weee:

    • Tnx, ako vam se sviđaju ovakve, mogla bih uskoro probati i skupnu recenziju lakova ili tako nešto :citam:

      • Minnie

        Može! :weee:
        Btw sviđaju mi se tvoje obrve :ljubav:

      • Hvala, sama ih sređujem :)

  • Ellchy

    Supershock izgleda najbolje…a što se tiče slojeva maskare, ja stavim 1 za dnevni look, a za svečane prigode i izlaske 2 sloja…ružno mi je kad imam tonu maskare, a počnu se stvarati i grudice (kod većine maskara)…onda sve skupa izgleda preumjetno i neuredno

  • Andrea :)

    Ne kristim Avonove maskare, ali čini mi se da i neću :)

    Ova prva je po meni najbolja :)

  • nixa

    ne bi kupila nijednu. trepavice su na nakim slikama slijepljene, zgrudane i strse svaka na svoju stranu… ostajem vjerna maxfactorovim maskarama!

    • To što trepavice strše je moj genetski problem, inače mi rastu svaka na svoju stranu i kad si stavljam maskaru onda skinem višak s ovih stršećih tako da se to ne vidi. Naravno, i popravim ih ako je potrebno da budu lijepo razdvojene, ali sam gore naglasila da ovdje nisam nijednu naknadno dotjerivala da vidite gdje se razlikuju. Jer da sam na svaku popravljala i stavljala jednak sloj maskare kako inače radim, sve bi vam izgledale isto :wink:

      • Enna

        drago mi je što nisam jedina koja ima taj problem da svaka trepavica strši na svoju stranu. :weee:

      • mislim da je očito da je problem u mojim trepuškama jer na svakoj slici uvijek istih par stoji tamo gdje ne bi trebale :)

  • Teich

    od tih sam probala samo super shock i mistake proof..super shock mi jedino moze proci pod maskaru koju bi zaista koristila..ipak mi je naj MF false lash effect.. :wink:

  • Nenica

    prije sam koristila MF maskare, ali od kada sam probala Avon Shock maskaru ona je moja najomiljenija.. uvijek joj se vracam :)problem je bio u pocetku samo se naviknuti na nju i nauciti ju stavljati i rukovati s njom.. svi mi kazu kako ima ogromne i lijepe trepavice kad ju stavim :D cesto ju nabavljam na snizenjima po 35 kn :))

    • E baš to, ja sam najviše komplimenata pobrala sa Supershock :)

  • Mrzim maskaru. Prije sam ju stalno koristila i bez maskare i rumenila nisam izlazila iz kuće. Sada samo rumenilo, malo korektora i ponekad ruž na usne.

    Maskare su mi se ogadile, sada me privlače umjetne trepavice. <33 Jednostavno ako nije gusto – meni nije dobro. Iako, najdraža maskara, koju sam izgubila i od tad ne koristim maskare, bila je neka "baby" Max Factor maskara koju sam dobila uz neki časopis. Perfektno je razdvajala trepavice, davala im volumen i bila je extra crna! Divota!

    Od Avon maskara sam koristila samo jednu, ali ne sjećam se koju, bila je u širokoj tubi.. Bila je OK, prosječna..

    Najbolje su Essence maskare, odlične, 2o kn. I svi sretni.

    :)

    Odličan članak! :D

  • Tizzy

    Alergična sam na izjave tipa “iskreno, ne znam tko još danas nanosi samo jedan sloj maskare” i navodim sebe kao primjer. Nemam potrebu za više slojeva i tako “cementirane” trepavice mi ne izgledaju lijepo. Ali hvala ti za trud. Inače koristim MF 2000 Calorie, bolja mi je od ijedne koju sam ikad probala.
    Što se tiče Avon maskara, nekad davno sam koristila onu SuperFull, kad su se tek pojavile gumene četkice, i tad mi je bila br.1. Nekoliko tih sam zagubila pa sam odustala od njih. Al zato sam dobila priliku otkriti MF :)

    • Luna

      I ja sam primjetila tu recenicu, i pomislila kako sam mozda staromodna jer maskaru stavljam u samo jednom ali izdasnijem sloju – i ako mi ne ucini trepavice prekrasnima, onda mi je to losa maskara i nema tih slojeva koji ce ju “popraviti” :)

      Isto mislim da od previse slojeva trepavice izgledaju cudno, bolje onda koristiti umjetne za taj efekt gustih, dugih “prenaglasenih” trepavica.

      • Da, tom mišlju sam se i ja vodila u početku. Međutim, onda sam otkrila kako pravilno rukovanje može od gotovo svake maskare dati željeni efekt (kažem gotovo svake). Ali u redu, ako više voliš jedan sloj, tko sam ja da se bunim :wink:

      • Dosta ljudi stavlja samo jedan sloj maskare i onda se žale kako nemaju nikakav efekt. I ja stavljam bar 2 sloja. I počešljam im tako da nisu slijepljene.. Baš da svakodnevno koristim umjetne trepavice mislim da bi me ljudi u ovom mom malom mjestu počeli malo čudno gledat, pogotovo što nisam svaki dan sriktana ko za modnu reviju, tj. više sam sportski tip..

      • Tizzy

        Sve ja to shvaćam, također stavljam 2 sloja, ali samo u prilikama kad se malo više sređujem. Jednostavno nemam potrebu više ih naglašavati svakodnevno, dovoljno su guste same po sebi, nego me je malo zasmetao konkretno taj komentar u tekstu, ispalo je da smo mi koje stavljamo samo jedan sloj maskare, kako Luna kaže, staromodne, zaostale :)

    • Kažem “ne znam tko” u smislu da ne poznam nijednu osobu koja to radi, ali naravno da takve postoje :)I tu 2000 calorie gledam već neko vrijeme, možda ću i nju probati kad potrošim ove .

      • Probala sam tu, ali mi je Supershock bolja iz dva razloga: maxfactor uvijek drži cijene do neba, a postojanost na trepavicama nije bila ni približno dugotrajna kao rakun efekt koji je stvarala… Moj dojam.

  • Dea

    odlična recenzija!!
    jedino što mi trepavice nekako djeluju neuredno sa svim ovim maskarama.. :huh:
    možda to sve ljepše izgleda kad dođe više slojeva.. :okej:

    • Da, ljepše su s više slojeva, kad ih nalickam onako kako bi ih inače nosila. Ali opet, da sam ih uređivala, sve bi na isto ličile :okej:

  • Lori

    Super članak!!! :weee: Piši nam više o Avonu! Baš ću si jednom naručit ovu vibrirajuću maskaru, izgleda super!!

    Kupila sam ovu novu Avonovu maskaru Super enchant sa zakrivljenom četkicom, zasad mi je ok, ali je koristim tek par dana, pa joj vjerojatno treba još malo vremena da pokaže svoje čari, hehe! :wink:
    Jesi možda probala tu novu?

    • Zapravo, jesam :) Nedavno sam ju i ja naručila, ali koristila sam ju tek dvaput pa sam smatrala da neće biti fer ako ju odmah uvrstim u članak, a nisam ju ponešteno proučila, zar ne? Kao i tebi, zasad mi se čini okej, no budem se za nekoliko dana u potpunosti prebacila na nju, čim potrošim ovu rozu iz članka :okej:

  • Ivanaaa

    Ja inače obožavam Avon :)
    Imala sam Super shock maskaru … i iskreno,prvih sam dana bila oduševljena..aaali poprilično se osušila i zgrudala nakon možda 3 tjedna.
    Htjela bih probati ovu vibrirajuću :)
    Inače,što se maskara tiče Max factor,kapa dolje
    :ljubav: Max Factor False Lash Effect-kraljica svih maskara :ljubav:

    • Slažem se da je MF False Lash Effect kraljica svih maskara… meni je definitivno najbolja…. :ljubav:

  • jiji

    obrve *________________________* :ljubav:

  • daisy

    I ja koristim Avonove maskare i odlične su mi…trenutno je to Super shock…i moram priznati da je već duže vrijeme imam (par mjeseci) i nije mi se “zgrudala” :-?
    a i sad su na akciji ovaj mjesec i koštaju od 50 do 60 kn :rockas:

  • tttina

    Bok curke, vec vas neko vrijeme pratim, al ovo mi je prvi post :D jedna cura je spomenula baby MF maskaru koju je dobila s nekim casopisom pa me to podsjetilo na moju baby guerlain maskaru (za koju uopce nemam pojma odakle mi heheh), al ta je savrsena…cetkica joj je oblika kao i ovoj mistake-proof maskari, samo je malo uza i malo duza :) tekstura joj je nevjerojatna, nista se ne lijepi niti gruda…sve si mislim uzeti i ‘pravu velicinu’ kad potrosim ovih mojih 150 koje imam sad otvorene :)) pozz ;))

  • tttina

    da, toliko me opčinila guerlainka da sam zaboravila rec da iz avona imam 24k maskaru, cetkica joj je kao i supershock maskari i ima sicusna zlatna zrnca u sebi koja se vide na jacem svjetlu i suncu, ali ne previse..taman :)) pored nje tu su i maybelline volum’ express i volum’ express lift up maskara, rimmel volume flash i IQ high glam maskara (ova zadnja je koma, ne znam sto mi je to trebalo, suha je bila od samog pocetka…) od MF su mi favoriti naravno 2000 calorie i masterpiece max…

  • Njinji

    Avonova 24k maskara mi je broj 1 zbog svojih decentnih zlatnih zrnaca, a super shock je sljedeća. Koristila sam je par mjeseci i nije mi se posušila! Ove maskare su mi definitivno najbolje ikad. Ostajem vjerna Avonovim maskarama :)

  • ninna1243

    nzm ti ili neznas staviti maskaru il sta vec..koristila sam supershock i nisam bila pretjerano zadovoljna ali super extend je genijalna..bolja mi je cak i od mnogih max factorovih

  • Negde letos su izbacili SuperShock Max maskaru (ona u plavom pakovanju) i istog momenta mi je postala favorit. Jedan sloj (dadada, ima nas još) i sve je na mestu, i volumen i dužina, a ne pravi grudvice, i jako dugo mi traje, za razliku od ostalih.
    Jedina mana – jako, jako se teško skida. Nije vodootporna.

  • Berina

    Sada tek shvatam kolika sam sretnica.
    Dobila sam i SuperShock i 24K Gold maskaru besplatno u Avonu, i još ih nisam otvorila jer trošim neku drugu maskaru, ali čini mi se da su te najbolje. :)
    :luckygirl:

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)