e.l.f. ruževi + LOTD

Objavljeno u Recenzije, Tutoriali, autorica: - 27.01.2012.

Kao što sam i obećala, u ovom postu donosim vam swatcheve i recenziju e.l.f. ruževa koje ste tražile, plus jedno malo iznenađenje na kraju.

Ovi ruževi dolaze nam u pakiranjima od po 3.5 grama i mogu se kupiti po cijeni od 1,5 £.


Nijansa:  Charming

Ovo je jedna lijepa nude nijansa, gotovo identična boji mojih usana. Na usnama se zadržava nešto kraće nego iduće tamnije nijanse. Miris mu je voćno sladak, vrlo sličan Bourjois HM puderu.


Kao što vidite na slici, nijansa ruža najviše ovisi o svjetlosti pod kojom se promatra. Sličica broj jedan je slikana na danjem svjetlu, bez blica i rekla bih da ta nijansa najviše odgovara onomu što ovaj ruž jest. Slika pod brojem dva slikana je na danjem svjetlu i s blicem, i koliko god htjela, ta boja i nije baš najrealnija. Sličica pod brojem tri je slikana pod umjetnim svjetlom, bez blica, i nijansa je vrlo slična onoj s prve slike, što u biti dokazuje vjerodostojnost boje i moju tvrdnju da je ovo prava nude nijansa.

Nijansa:  Gypsy – Deep Cool Pink Sheer


Ova nijansa je zapravo ljubičasta, ali s toplim podtonom. Iznenađujuće dugo se zadržava na usnama i jako lijepo ističe plave i zelene oči. Miris ovoga ruža je  isti kao i nijanse Charming, samo je manje intenzivan.


Naravno i na ovom ružu se vidi utjecaj svjetlosti na izgled nijanse. Slika s brojem jedan slikana je na umjetnom svjetlu bez blica i prikazuje ovu nijansu najrealnije od svih. Sličica broj dva slikana je na danjem svjetlu s blicom i nešto je hladnija nego što ona zapravo jest. Sličica broj tri prikazuje ovu nijansu također malo hladnije nego što ona to jest, a slikana je na danjem svjetlu bez blica.

Nijansa: Posh – Deep Cool Berry Mauve Creme

Posh je  crveno smeđa nijansa, vrlo topla i bogata. Od ove tri nijanse, ova se najduže zadržava na usnama, ostaje trag čak i nakon što ruž obrišete s usana. Jedini minus ovoj nijansi je miris koji je drugačiji od prethodne dvije, ako se to uopće može i nazvati mirisom.


Na slici broj jedan koja je snimana na danjem svjetlu i s blicem, boja nije najrealnija, malo je prehladna. Na slici broj dva slikanoj na umjetnom svjetlu se tek vidi raskoš ove divne tamne nijanse, inače meni najdraže, trenutno :).

Pakiranje svih ovih ruževa je napravljeno od sjajne srebrne plastike s koje se lako uklanjaju tragovi prstiju i ostatci make upa, što je jako dobro.  Pigmentacija svih ruževa je vrlo dobra, tekstura im je normalne gustoće i vrlo lako se nanose na usne. Jedini nedostatak koji sam primijetila kod istih, je da vrlo lako pucaju na dnu (onom dijelu gdje su spojeni s plastikom), mora se paziti da slučajno ne padnu na pod ili da se ne otvori previše i potom upotrijebi. No, isto tako, vrlo lako se prilijepi natrag i funkcionira skoro kao nov :).

Sličice ste vidjeli, moj dojam o ovim ruževima ste pročitali, a sada je vrijeme za jedno malo iznenađenje.  Naime, odlučila sam pokazati vam look koji ja gotovo svakodnevno nosim, naravno kreiran uz pomoć ovih ruževa. Look je savršen za dan i jako jednostavan  pa neću puno objašnjavati, sve ćete vidjeti.

Proizvodi koje sam koristila:

  • Bourjois HM u nijansi 53
  • Alverde puder u prahu u nijans 010 Naturelle
  • L’oreal made for blondes – obrve
  • S-he rumenilo u nijansi … Ne piše , ali stvarno :)
  • L’oreal Volume mililon lashes maskara
  • Elf ruž u nijansi Posh

Na lice (i kapke) nanesite tekući puder, po potrebi prikrijte nedostatke korektorom, a na  srednji dio lica (sredina čela, nos,  jagodice obraza, brada) nanesite svijetli puder u kamenu ili prahu kako bi osvijetlili taj dio lica, i nanesite rumenilo u nekoj prirodnoj nijansi, ili barem onoj koja na vama izgleda prirodno.
Sada su na redu trepavice, drugi od tri bitna elementa u ovom looku. Ovome djelu trebamo posvetiti najviše vremena i truda ili jednostavno stavite umjetne trepavice. Trepavice trebaju biti guste, duge i slijepljene  (znam da su od ovoga svega moje najviše slijepljene, no što da radim, moram živjeti s time :))  – i znam da jako puno ljudi ovo ne voli, no svatko  može ovaj look prilagoditi sebi i trenutku u kojemu ga želi nositi.


I za kraj, usne. Ovo je najjednostavniji dio, ako želite intenzivniju boju ili čiste rubove upotrijebite olovku za usne u sličnoj boji, no ja mislim da i bez nje izgleda dovoljno intenzivno i tamno. Dakle, nanesite omiljeni tamni ruž, podignite kosu, stavite neke lijepe upadljive naušnice i gotove ste.

Naravno, ovaj look ima tisuće varijacija koje možete upotrijebiti, no meni je od svih isprobanih, ovaj najjednostavniji ujedno i najljepši. :)

Malo sam se i previše raspisala, dobro pa nisam objasnila i kako da puder stavite :D. No uglavnom, da rezimiram što zapravo htjedoh reći:

  • savršen ten (kako god znate :)) ,
  • puno maskare za dojam umjetnih trepavica (plače mi se :(, bolje da sam koristila False Lashes maskaru, barem bi mi bile duže),
  • i najtamniji ruž koji posjedujete.

Koja nijansa ruža vam se najviše sviđa? Nosite li vi ovakve jednostavne lookove svaki dan ili se volite malo više potruditi oko make upa?

Close
Suzana Prinčevac (AiryFairy) živi u Belišću, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta posvetila se po...

Ovaj članak ima 60 komentara.

  • maja

    dojam su pokvarile dlačice na nausnici…rijesiti to.

    • Sonja

      sta tebi moze da pokvari dojam,
      impresivno

    • Lana

      šta tebe briga hoće li ona to rješavati ili ne?

    • Emina :)

      Pa je li te stid?! Kako neke osobe mogu biti zlobne, pa to je strasno. Samo mi objasni sta si htjela postici ovim debilnim komentarom? Nisam ni primijetila da cura ima dlacice (jer su stvarno jedva vidljive) dok nisam procitala tvoj komentar i buljila u sliku. Maja – stidi se!

      • Ivana

        Ja ih još uvijek ne vidim… :)

      • AiryFairy

        nisam baš imala u planu odg, na ovaj komentar jer je jako nizak, ali ne mogu se suzdržati. uglavnom, zbog tri svjetle dlačice sa svake strane usana ne planiram posjećivati kozmetičarku jednanput tjedno, ili još bolje riskirati da jendom ličim na sominu.
        ostalim curama hvala na podršci, zbog vas volim ovo što radim :* :D

      • Lolitta

        Vidiš, ja ih uopće nisam primijetila i bolje ti je da ih ni ne diraš. Ja sam imala isto tako malo dlačica i počela ih sama uklanjati voskom. Nije da su tamnije, deblje, izražajnije ili što već…ali ponekad mi se znaju napraviti sitni prištići kojima treba dugo da se povuku… Što se tiče ruževa, najviše mi se sviđa Gypsy nijansa, prvo sam na njihovoj stranici zapela za ovu prvu Charming, ali u međuvremenu sam kupila Essenceov ruž u nijansi all about cupcake i sad vidim da je nijansa jako slična ovoj Charming, jedino što ni taj essenceov ruž nije baš postojan. Ne znam da li je tako sa svim njihovim ruževima jer mi je ovaj prvi…

      • Perica

        Nisu to ni tri svijetle dlacice, niti su to tri dlacice, to su brkovi. Cuj, pretvorices se u soma kad pocnes uklanjati dlake iznad usne…. Ma kako si samo to zakljucila? Mozda zato jer zene se zena nakon godina i godina uklanjanja dlaka sa svih mogucih djelova tijela pretvore u majmune? I ne radi se to svakih sedam dana i nije potrebno odlaziti kod kozmeticara, kupis vosak i uklonis ih svakih dvadesetak dana u privatnosti svog sopstvenog doma. Ne bi ja ni komentarisala tvoje “tri dlacice” da nisi navela svoje razloge zbog kojih ih ne uklanjas, a razlozi su ti presmjesni. Sramota je da takve gluposti izjavljuje fakultetski obrazovana djevojka u 21 vijeku koja plus sve to pise i za jedan beauty portal.

      • Perica

        I ne znam zasto vam je cudno sto je Maja spomenula dlacice na nausnici. Ne sjecam se da se neko toliko bunio kad su Marinshe konstantno napadali zbog obrva. I onda kad ih je pocupala, opet vam nije valjalo jer nisu imale oblik koji vama odgovara. Cudnog li svijeta.

      • AiryFairy

        pa oprosti ali osobno poznajem ljude kojima se to dogodilo (da su im dlačice postale tamnije i čvršće nakon uklanjanja) i znam šta pričam.

        to što sam fakultetski obrazovana nema veze s mojim “brkovima” niti će ikada imati, to je moje lice i moji “brkovi” i zadržavam pravo da s njima radim što JA želim, između ostaloga, sigurno ih neću uklanjati (pa makar i doma) zbog dva neumjesna komentara!!

        i još jedna stvar, to sigurno nisu svi razlozi zbog kojih to ne radim, al kad si već toliko zapela evo ti ih još :
        1. uopće se ne vide u stvarnom životu i nikada mi nitko to nije rekao (čak i kozmetičarka kada sam bila je rekla da nema potrebe)
        2. ne želim si natovariti još jednu obvezu upkanja …
        3. jedanput sam si probala čupnit jednu dlačicu i jako me boljelo i nema šanse da bi to ponovno napravila, pogotovo sa svim dlačicama kojih stvarno ima samo par…
        4. ne želim brinuti jesu li mi niknuli” brkovi” svaki puta prije šminkanja, kao što moram npr.za obrve, i uklanjati ih, i čekati da prođe crvenilo…i bla bla
        ….
        Ako ti se nešto ne sviđa nemojte čitati (iliti gledati slike), brini se za svoje brkove i uživaj :D

      • marija

        Gle dlacice iznad usana su prvo sto sam primjetila i cure koje su ti to rekle, rekle su istinu. Istina mozda su mogle rec na pristojniji nacin al sta je da je nije uredu da su sad one optuzene kao neodgojene, bezobrazne itd.
        Takoder sto si i rekla imas pravo s svojim “brkovima” radit sto hoces pa ako ti se po svijetu hoda ko som hodaj i nezamaraj se previse komentarima ovdje. :)

      • AiryFairy

        pa nisam ih ja optužila, kao prvo… druga stvar, smješno je malo kada se netko potrudi, i onda zbog jednog komentara nastane cijela zbrka i svi pričaju samo o tome, umjesto o onome o čemu je riječ u članku. i nije prvi puta da se ovakve stvari događaju. neke cure uvijek komentiraju ono što ih se ne tiče… baš me zanima kako bi se one osjećale da je u pitanju njihova faca, ja nisam tu neki profić, niti model da moram biti savršena :D. i točka, ne želim više raspravljati o stvarima koje nisu vezane za članak :D već sam se ionako previše upustila u raspravu….

      • marija

        eh to ti zelim rec, previse si se upustila u raspravua potpuno nepotrebno, dovoljno da kazes hvala na lijepim komentarima a i kritikama i svi sretni..
        a to sto se trudis a komentari nisu uvjek najbolji je sasvim uredu jer nikome se nece sve na tebi svidjet, neke cure su alergicne cim vide jednu dlacicu nekome iznad usnica (ja sam takva i razumijem ih) i jednostavno takve stvari nemogu ne komentirat, drugima pak nesto drugo smeta.. a ti dok si zadovljna sa sobom super :)

      • Perica

        Pa onda si trebala reci necu da uklonim svoje brkove jer meni ne smetaju i mislim da se ne vide, a vama ako smeta nemojte me ni gledati. Nema tvoj fakultet veze sa brkovima, samo sam rekla da mi je malo cudno da fakultetski obrazovana djevojka koja pise za beaty portal kaze da ces se pretovoriti u soma ako bude to uklanjala i da se to mora uklanjati kod kozmeticarke svakih sedam dana. o.O
        Eto…

      • Eto,meni to ne smeta, neću ih maknuti i ako vam smeta nemojte me gledati.. sretni? stvarno sam se nisko spustila upuštajući se u ovakve glupe rasprave. to što pišem za beauty portal ne znači da moram napraviti sve što današnji standardi ljepote nalažu. Jednostavno se ne želim do kraja života obvezat na čupanje tih dlačica (et da nebi jednog dana bilo gore neg što je sada) i dobro. (a ovo za tih 7 dana..-meni bi zapravo narasli i brže,i nebi mogla bit takva 20 dana do idućeg tretmana…) Ako budem i napravila to, to će onda biti trajno uklanjanje.

    • Nuica

      kućni odgoj,
      nabavi ga – pod hitno!

    • Natty

      pa to uopce nisu dlacice! a ti si vrlo nepristojna djevojka.

    • Lana

      ma molim te, di ti vidis dlacice? -.-

    • Lana

      inace si ti savrsena!!! hahahahhaha :P :P

    • ono kao

      hhahahahaahahhahaha jeste jeste baš to pada prvo u oči hahahhahaha…ja to ne bih nikada ni primjetila i ovako jedva primjetim, al sasvim malo i neupadno…a doooobro, fino je imati hobi, samo ti je ovaj bezveze ;)

  • Tanya

    Charming :* :* :* jednostavno preeeedobro mi izgleda… već neko vrijeme tražim tak neki… i jednostavno nebrem naći… hmmm…. malo me koći naručivanje prek neta, al mislim da ću se morati konačno odvažiti… :lol: jer predobar mi je…
    a look je super… ok, sljepljene trepavice ne volim… ja bi ostavila ‘normalne’ s puno maskare.. al da se ipak ne slijepe..
    opet, sve je to od osobe do osobe :)

    • AiryFairy

      to za trepavice sam i ja rekla :D meni na žalost jedino tako dođu do izraža jer zbilja nisu neke, vrlo brzo se izravnaju i ne vide se uopće :(… tako da mi je ovo jedini način da ih učinim vidljivima :D

      • Lanči

        Same here!
        Meni zato više odgovaraju maskare s gumenom četkicom, onako mi lijepo rasčešljaju trepavice, a opet u 2-3 nanosa daju super efekt.
        Doduše puno ovisi i o teksturi same maskare…
        Meni je najdraža essence, ona narančasta. Nemam pojma kako se točno zove :)

      • pa moje su skoro sve koje imam s gumenom četkicom (osim MF 2000)… i čim stavim više od 2 sloja gotovo … budu divne kad ih uvijem i stavim jedan sloj maskare, ali to nije bilo to što je trebalo za ovaj look :D

      • JellyBear

        jesi li pokusala stavljati ricinusovo ulje na trepavice? meni su od toga trepavice dosta narasle i poguscale se :)

      • čula sam za to, i htjela probati, i onda mi teta u ljekarni nije htjela dati– čudna priča :D morala sam joj reći za što mi treba,i kada sam rekla ono kao gluposti izmišljam, ko zna zašto to trebam…i ja ostadoh bez…toliko me izbedirala da nisam ni pokušavala više to kupiti :D morat ću mamu poslat da mi uzme kad svi toliko hvale to ulje :D

  • Sonja

    LOTD mi je predivan jednostavan a upecatljiv,
    nisam mogucnosti narucivati preko interneta ali da mogu bi ih narucila, cine se kao dobri ruzevi!

  • VivaSunnyday

    Koje okice!!! Baš si slatkica!

  • Lana

    Probajte “Classy” ruž od Elfa. Predobra boja:D

    • AiryFairy

      već mi je na wishlisti :D ja skupljam sve :D

  • Gaby

    Ruževi su lijepi, meni se najviše dopada nijansa Gypsy – Deep Cool Pink Sheer. Look ti super pristaje, efektan je, a ne treba izdvojiti mnogo vremena za njega. Voljela bi vidjeti tvoj “malo jači” look, za večernje izlaske… ;)

    • AiryFairy

      to je i poanta tog looka- ja sam se bojala da će me netko popljuvati zbog jednostavnosti, no ovo je stvarno brzo i efektno :D

      • AiryFairy

        ja uglavnom za izlaske nosim crni ili smeđi smokey, a bojim se da ne bi bilo već nešto viđeno :D budem provjerila kakvo je stanje s tim tutorijalima pa budem nešto smislila :D

      • Gaby

        Možda je i viđeno, ali nije tvoja varijanta :)
        Mene je baš pozitivno iznenadio look na kraju posta, osvježenje! :****

      • oki :D budem onda napravila nešto :D a i za taj look sam se malo dvoumila…malo me bilo prpa tako se javno izložiti hehehe no sada kad sam probila led, nije problem da napravim još nešto :D

  • marie

    ruževi su divni, ti si prelijepa i jako zgodno napisano kao i obično :) :*

  • Super je :) ne koristim baš ruževe, više sjajila volim jer nisam našla još ni jedan ruž da mi odgovara jer imam tanke usne pa mi sve ružno stoji :/
    Pohvale za česte članke! :))

  • meni je ovo fantasticno , toliko mi se dopada tvoj nonsalantni stil pisanja da pretendujes da pstanes moja omiljena sminkerica ;)

    a za tamni ruz si u pravu, zaista istice odlicno svijetlije oci , samo ja ga izbjegavam jer mi se uvijek ali uvijek razlije preko kontura usana ,a uz to nadje i na zubima :(

  • xXx

    pazi ovu maju, cak se potrudila da se pristojno izrazi, “dlačice na nausnici” umjesto da kaze brkovi kao sav posten svijet haha :lol: makar ja te brkove uopce ne vidim gdje su, a da ih i ima ne bi bili vazni za dojam nekog looka. meni je upalo u oci da imas super boju ociju i da ti zadnji, najtamniji ruz savrseno pase uz takvu plavu boju ociju jer daje lijepi kontrast. svidja mi se look jer je jednostavan i jako efektan.

    • a ma imam tri dlačice sa svake strane koje mi se neda dirati da mi nebi postalo gore od toga. između ostaloga ni ne vide se. možda mrvu na ovim slikama jako izbliza, no sumnjam da me u stavrnosti netko tako detaljno proučava hahaha :lol: inače ,hvala za komplimente :D drago mi je da se vidi što sam htjela pokazati ovim lookom :D

      • sanja

        meni je to samo dokaz da si i ti čovjek,da ne možeš biti savršena i zbog toga si mi super. ne ustručavaj se zbog takvih glupih komentara

  • shhh

    volim e. l. f ruzeve,prekrasni su… :)

  • eLLe

    Jao jao.. bas jucer narucila s elfa hrpu stvari.. i gledala ove ruzeve i nisam se mogla odluciti koji bi jer imam vec neke slicne nijanse, ali vidim da sam ipak trebala barem jeda kupiti :) Super recenzija!!

    Mene samo zanima di su sve sminkerice nestale? :spava: Ti pises ko luda (mislim u pozitivnom smislu) a od ostalih ni traga :spava: :spava:

    • AiryFairy

      hehhe hvala, još da nema toliko suvišnih komentara bilo bi idealno :D nemam pojma gdje su nestale :D valjda se privikavaju još, krenule su sa člancima :D

  • marina

    Veoma lijepo i uredno! Predivan look!

  • Ema

    Super recenzija. Sve obuhvaćeno , 5+. A i ti si baš lijepa :*

  • Sasha

    Jako lijepo! Vidi se da si se potrudila, svaka čast! ;) Šta se tiče brčića – moram priznati da bi bilo bolje bar da ih izbjeliš, ako ih već ne želiš depilirati. Iskreno – imaš nježne, ženstvene crte lica i nekako mi je šteta što se vide te dvije- tri nepoželjne dlačice…To je moj dobronamjerni savjet a ti si ta koja odlučuješ da li ćeš nešto poduzeti ili ne. A tu je naravno i fotošop za sve ostale prilike. :) Inače članak mi je super! Pozdrav!

    • AiryFairy

      heheh, da je netko odmah to rekao tako kao ti nebi sigurno ispalo ovako ružno kako sad na kraju je. :D hvala na savjetu, ali ja se svejedno bojim da će onda biti još uočljivije, tipa ono kad mi koža potamni ili nešto…mislim da ću se ipak malo bolje raspitati o onom laserskom trajnom uklanjanju i onda ih se riješiti jednom zauvijek :D

  • Little.Miss.Sunshine

    Super recenzija :) Predivna si i jedna od najažurnijih Šminkerica :D

  • Eta

    wau! charming i gipsy se od sada nalaze na mojoj wish listi. hvala na članku!

  • MonaSax

    Moje licno misljenje je da osobe svoje vlastite mane projiciraju na druge i primjete stvari koje drugi ne bi.(primjera radi ja tvoje dlacice nisam primjetila cak ni nakon dosta ulozenog truda i buljenja u slike :) , dok recimo i najmanju poru, miteser i sl. primjetim na drugima jer to MRZIM KOD SEBE) Eh sad, u startu u tome i nema nesto lose, ali postaje ZLOBNO onda kada se obratis nekome na ovakav nacin, postajuci neki dusebriznik, a kad i sam znas da kad bi tebi neko to isto rekao ne bi ti bilo drago. Pa zasto onda to raditi nekome drugome? Svi smo mi ljudi, s vrlinama i manama, zato VAS NAJLJEPSE MOLIM NE BUDITE HEJTERI, pocnite prvo od sebe jer vec tu imate dosta posla. I inace ne bi bilo lose da imate nekoga ko ce pratiti ovakve komentare i brisati ih, ne da se autor ne naljuti, nego da nama ostalima koji ovo citamo kao dio svakodnevne rutine i opustanja, ne kvari uzitak ;) Lijep pozz!

    • AiryFairy

      sve to stoji i slažem se s time, i ja bi obrisala taj komentar da sam ga odmah vidjela, ali bio je prvi , i na njega su se nadovezali skoro svi ostali komentari tako da nije imalo smisla brisati ga- eventualno da sam onda i sve ostale obrisala…a bilo ih je dosta…
      :)

      • maja makeup subasic

        Moram i ja nesto reci….cure koje su se uhvatile za tri dlacice,ono pre smijesne su….Ja iskreno nisam ni skuzila te slavne dlacice niti mi je bila namjera traziti nedostatke :) savjet: nemoj cupati ako ti osobno nesmetaju…moja sestra je meni rekla kako sam “brkata” (a nisam bila) i da pod hitno moram ocupati dlake sa nausnica….toliko me izbedirala i uvjerila da imam “brcine” da sam odlucila pocupati.Vjeruj mi POZALILA sam.Sad mi ludo rastu i imam jos jednu obavezu u zivotu koju moram redovito obavljat :P Uopce mi se nisu vidjele one moje prve dlacice :( Strasno se kajem zbog toga….a sad malo o ruzevima,sva 3 su odlicna i jako lijepo izgledaju.Look ti je super,trepuse su ti samo malo zaljepite no nema veze..moj savjet da isprobas drugi nacin nanosenja maskare od tvog obicajenog nanosenja.Vidjela sam da jedna djevojka trazi misljene za kvalitetne cetkice i kistice…meni su definitivno SIGMA najbolje :) :)

  • Lolita

    Ja sam mislila da je ovo beauty stranica i recenzija o ruževima, a ne stranica za ženska prepucavanja o dlačicama. Budte dame i recite kako joj divno stoje ruževi. To je bar ono na što sam ja obračala pažnju i što je jedino bitno.
    Keep up the good work ! I ja bih te ruževe, divni su !

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)