Sleek Au Naturel paleta

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 10.12.2011.

Pročitajte moje dojmove o Sleek ‘Au Naturel’ paleti iz ‘Nude’ kolekcije.

 Ovo je prva od tri Sleek palete koje ću recenzirati ovaj mjesec.  Marinshe ju je već predstavila prije nekoliko mjeseci u svom članku.

Već dugo vremena tražim savršenu paletu s neutralnim bojama koja je dovoljno kompaktna za putovanja. I konačno sam ju pronašla!

Paleta je napravljena od čvrste tvrde plastike i ne djeluje lomljivo kao 88 palete naručene s eBay-a. Svim mojim 88 paletama ambalaža je napuknuta ili je poklopac potpuno odvojen od donjeg dijela. ‘Mehanizam’ za otvaranje je dovoljno čvrst da bude sigurno da se paleta neće sama otvoriti ako ju želite negdje ponijeti sa sobom, a opet ju je dovoljno lako otvoriti, a da ne ostanete bez noktiju na rukama!  Unutar palete prozirna je folija s nazivima nijansi.

Cijena: Paletu sam kupila na eBay-u od prodavača pod nadimkom ‘fortune_guy’ i stigla je mjesec dana nakon narudžbe.  Fortune_guy imao je ‘akciju’ 3 palete (Au Naturel, Bad Girl, Original) za 40.50$ pa sam kupila sve tri. Na Sleek stranici ova paleta košta 9€.

Palete su dostavljene u velikoj kuverti, ali dobro zaštićene sa nekoliko slojeva onog papira s ‘mjehurićima’. Bile su u savršenom stanju osim jednog sjenila iz Original palete, ali takva sjenila (vrlo svjetlucava sa šljokicama) se često raspadnu tijekom transporta. Na sreću nije se jako raspalo pa sam lako riješila taj problem.

Ovo mi je omiljena od tri naručene palete. Sadrži prekrasne nijanse za neutralne look-ove. Sastoji se od 12 sjenila:  4 svjetlucava i 8 mat sjenila što mi savršeno odgovara jer jako volim mat nijanse. Bila bih još sretnija da su nijansu ‘Mineral Earth’ zamijenili sa nekom srednje smeđom nijansom za pregib kapka, ali sve u svemu – jako sam zadovoljna!

 Pa krenimo sa swatchevima  odnosno uzorcima..

Nougat: Kremasto mat bijelo sjenilo. Nijansa koju koristim svakodnevno kao highlighter ispod obrva te preko cijelog kapka za neke laganije dnevne lookove. Duplikat ove boje možete vidjeti niže u članku.

Nubuck: Moja omiljena nijansa. Ne vidi se dobro na fotkama, ali na očima se itekako primjećuje (bar na mom tonu kože). Također jedna od nijansi koju svakodnevno koristim kao prijelaznu boju između boje na pregibu i highlight-a iznad obrve. Kao prijelazna boja itekako olakšava blendanje sjenila. Duplikat za ovu nijansu možete vidjeti niže u članku.

Conker: svjetlucava tamno smeđa s crvenkasto bakrenim podtonovima. Puno ljepša i svjetlucavija uživo neko na slici. Odlična za vanjski kut oka.

Moss: jedna od omiljenih, iako na pregibu oka preferiram mat nijanse, ova tako prekrasno izgleda. Moss=Mahovina. Boja je prljavo zeleno-smeđa, ovisno o svjetlu. Kao i sa većinom svjetlucavih nijansi- nije baš fotogenična i ne vidi se njena prava ljepota.

Cappuccino:  Bež mat nijansa. Ova boja nije jako pigmentirana, ali meni je, kao i ‘Nubuck’ savršena kao prijelazna boja pri blendanju. Na slici je jedva vidljiva jer je iste boje kao moja ruka, ali na očima se primjećuje.

Honeycomb:  Kod tamnijih smokey look-ova ovu nijansu koristim kao highlighter ispod obrva, ali obavezno preko nje nanesem neku svjetliju nijansu ispod samog luka obrva. Mat bež nijansa sa žutim podtonom.

Bark: Jedan od favorita! Odlična tamno smeđa mat nijansa, savršena boja za cijeli kapak, pregib kapka ili obrve ako ste tamnokose. Jako dobro pigmentirana i laka za blendanje. Duplikat ove boje možete vidjeti niže u članku.

Mineral Earth: ova nijansa mi se najmanje sviđa u cijeloj paleti. Svjetlucava smeđa sa sitnim bakrenim svjetlucavim česticama. Iako lijepo izgleda u paleti,  nedovoljno je pigmentirana i gotovo ju je namoguće lijepo nanijeti četkicom (pigmentiranija je kada se koriste prsti).

Toast: Mat breskvasto narančasta nijansa. Ne volim ovakve nijanse kao osnovnu boju na kapku, ali volim ju koristiti kao prijelaznu boju.

Taupe: Lijepa svjetlucava bež-brončana nijansa. Odlična preko cijelog kapka, u unutarnjim kutovima očiju i ja ju ponekad (u vrlo maloj količini) koristim kao highlighter na obrazima.

Regal: Ova boja u paleti izgleda kao tamno smeđa, nanešena na kapak podsjeća na boju šljive, mat ljubičasto-smeđa. Volim ju na pregibu oka.

Noir: Odlična jako dobro pigmentirana crna mat nijansa. Sleek ‘Noir’ nijansu hvale na sva usta te kažu da je bolja od MAC Carbon nijanse. Možda mi se čini, ali iako sve Sleek palete imaju ovu mat crnu nijansu meni je ona ipak najbolje pigmentirana u ovoj paleti.

 

DUPLIKATI:

Znam da nemate svi račune preko kojih možete kupovati preko interneta, a možda ni dovoljno novaca za ovu paletu. Dobra vijest je da Catrice ima jako dobre duplikate za moje tri omiljene nijanse iz ove palete!

Da ne pišem pojedinačno ispod svake slike – sve navedene Catrice nijanse su po mom mišljenju vrlo kvalitetne i ‘bez ikakvog srama’ mogu se usporediti sa Sleek nijansama, tekstura nekih čak je i bolja od Sleek-ovih!

 

Uskoro slijede recenzije Bad Girl i Original palete..

Kako vam se sviđa ova paleta? Volite li više neutralne ili življe boje?

Close
Ada Ivezić Kljajić (Anexia) studentica je Informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu...

Ovaj članak ima 39 komentara.

  • Mary

    :ljubav:

  • Domino

    :ljubav: :ljubav: :ljubav: ovo narucujem odmah poslije bozica :ljubav:

    • veky

      savrsena za tebe :)

  • Poopy

    Ovako netaknuta, sjenila izgledaju ko vafli, pogotovo bež nijanse :D

    • Anexia

      da :ljubav: ja sam te palete prvo pola sata promatrala kad sam ih dobila i divila se bojama. onda sam htjela isprobati boje ali sam se sjetila da ih prvo moram pofotkat za recenziju.. jedva sam dočekala da ih isprobam!

  • Teich

    paleta je divna,otprilike ono sto trazim (s obzirom da su mi UD naked palette i sigmina bare preskupe)

    Clanak je odlican,i puno hvala na usporedbi sa catrice sjenilima :)

    • Anexia

      da, ja sam se dugo divila Naked paleti i sada Naked 2 paleti, prekrasne su ali za moj ukus imaju premalo mat boja i uz te palete bi uvijek morala sa sobom nositi još par extra sjenila, ova mi je bila savršena i puno jeftinija :)

  • starlady

    Paleta mi je divna! :D Sve neutralne, tako lagane boje i gotovo svaka bi mi pasala uz boju tena i oči (tamnosmeđe)… nažalost, niti su mi dostupne drogerije za Catrice duplikate jer živim na otoku, niti naručujem preko ebaya.. :placem:

    • renchica

      i ja sam sa otoka,pa šta nema bar Kozmo ili Dm na tvom otoku?Znam da oni drže Catrice kozmetiku.

      • starlady

        s Korčule sam, ima Kozmo samo u gradu Korčuli, ja živim na drugom kraju otoka pa nije baš blizu ;)

      • renchica

        A mogu mislit kako ti je,znam da je Korčula dug otok,ja sam sa Hvara,pa smo susjede :weee: :weee: Sva sreća,meni je Kozmo u gradu Hvaru,gdje i radim,a imam i Dm u Stari Gradu gdje živim.A ništa,možda kad se nađeš u gradu pa da malo opelješiš Kozmo :weee:

  • palmina

    izgleda super… zanima me samo dali se sjenila truse?

    • Anexia

      da, unutar palete se truse (možeš to vidjeti na fotkama s duplikatima kada je paleta već bila puno puta upotrebljavana) ali tijekom nanošenja meni se nijedno sjenilo nije trusilo po licu (osim onih skroz svijetlih nijansi koje ionako ne ostavljaju tragove i to vrlo malo), čak ni one vrlo tamne boje iz Bad Girl palete. mogla sam slobodno nanijeti puder prije sjenila bez da mi se obrazi kasnije crne.

  • roza

    Sleekove palete mi tak prekrasno izgledaju :)

  • MadnessInMethod

    odlična recenzija, ali…
    čemu, zaboga, crtica kod deklinacije stranih riječi?! ako ćeš već koristiti engleske izraze, poput look i highlight, onda ih dekliniraš normalno, bez crtica i spojnica. “lookova”, “highlighta”. a to se osobito odnosi na vlastita imena. pa onda ne treba napisati “sleek-ovih”, nego “sleekovih”.
    ovo pišem bez ikakve zle primisli – ali morala sam napisati, jer sve češće vidim ovu “bolest” na internetu i jako mi je žao da je pogodila i šminkerice.

    • Anexia

      iskreno rečeno, nije mi se nikada dalo tražiti po gramatici kako se piše, a tih pravila se više ne sjećam.

      puno ti hvala na savjetu!
      od sad pišem kako treba ;)

  • Jako lijepe palete, ja sam totalno odljepila na bad girl :D

    SLEEK GIVEAWAY za cure koje bi zeljele posjedovati jednu od paleta ;) -http://manirmakeupandstyle.blogspot.com/2011/11/ljepotice-firstly-i-want-to-apologise.html

  • Cat Eye

    Odlične su mi njihove paletice! I baš sad se pitam, zašto nemam niti jednu? :) Hvala Ada što me tjeraš na shopping ;)

    • Anexia

      Nema na čemu! Gubitak za novčanik, užitak za oči i dušu! :lol:

  • eLLe

    Svaka cast na icrpnom clanku i sto si se potrudila naci duplikate za one kojima online kupovina nije dostupna! Ovo ja nazivam recenzijom!! :ljubav:

  • eLLe

    Svaka cast na iscrpnom clanku i sto si se potrudila naci duplikate za one kojima online kupovina nije dostupna! Ovo ja nazivam recenzijom!! :ljubav:

  • Perica

    Ovo mi je doslo ko naruceno. Gledam stalno ovu paletu i mislim naruciti, poslije ovog tvog clanka cu ju sigurno naruciti.

  • Iva

    Imam ovu paleticu, i imam samo dobre stvari za reći, otkad je imam neprekidno je koristim, savršena je za dnevne lookove :)

  • Katrin

    Odlična recenzija!! We want more, we want more :ljubav:

  • Kim

    Paleta je med! :ljubav:

    * nešto nevezano, je li netko možda kupio macadamia healing oil u količini od 10ml? imam kosu srednje dužine, pa me zanima koliko će mi trajati? ii vasi dojmovi :*

  • sassy

    Nijansa taupe je moj favorit-nekako se uvijek za ljepim za takve nijanse sjenila, a paleta je super i mislim da cu si ju pribaviti.
    Anexia- ako može pitanje tehničke prirode- jesi li kad platila carinu na iznose koji prelaze 160kn?i koliko? ako ti nije problem odgovoriti jer sam čula svašta o iznosu carinske naknade i do sada sam se trudila sve kupiti do iznosa od 160 kn.
    Hvala ti puno i stvarno sam uživala u tvom članku :)

    • Anexia

      Nisam, a i meni iznos rijetko prelazi tu cijenu tako da stvarno ne znam kako to ide..
      a mislim da to koliko se plaća ako te carine ovisi o cijeni tog predmeta koji naručiš.

      hvala i tebi! ;)

    • SisterRay

      ja ti često kupujem preko interneta i nikad mi se nije dogodilo da pri kupnji s e-baya platim carinu, neovisno o cijeni. dobro, najveća cifra je bila 300 kn za tenisice, ali od drugih ljudi koji su kupovali i skuplje stvari sam čula da nikad nisu platili carinu, da opet naglasim, pri kupnji s e-baya. s tim da, ako si svejedno sumnjičava možeš poslati poruku selleru i zamoliti ga da ti tvoj paket pošalje kao poklon (send as a gift) što ti još više umanjuje šansu da ćeš platiti carinu. za kupnju s drugih stranica ne mogu reći mnogo jer je cifra rijetko kad prelazila 160 kn. mislim da sam s e.l.f.-a jednom naručila kozmetike u iznosu 250 kn i isto nisam platila carinu. uf, jesam se raspisala. ugl, nadam se da sam pomogla :)

  • bunny

    Super članak ! :) Baš sam jučer naručila sleek storm paletu, jedva čekam da mi stigne ! :ljubav:

    • Anexia

      kad sam prvi put htjela naručiti bila je kombinacija Storm, Au Naturel i Original na akciji ali nažalost dok sam krenula da ću naručiti istekla je akcija i stavili su Bad Girl umijesto Storm.

      Lijepo se zabavi s tom paletom, baš mi se sviđa. još uvijek razmišljam da li da ju kupim ili ne… :D

  • Uskoro ćemo na blogu objaviti uvjete za darivanje u kojemu ćete moći osvojiti jednu od fenomenalnih Sleek paleta i Sigmin kistić!

    Pripazite na http://shootingsisters.blogspot.com/ i sretno svima! :)

    Iva

  • Lovy

    Sleek palete su mi pravo otkrice. Jako dugo citam kako su super i konacno sam se ohrabrila i narucila svoju prvu paletu preko e-bay. Dovoljno je reci da trenutno cekam trecu da stigne postom. Savrsene su mi, sadrze i mat i svjetlucava sjenila, pigmentiranost odlicna, izdrzljivost takoder.

  • Sanja

    Jako lijepa paleta,ali trenutno imam UD Naked pa mi je glupo kupovati ovu koja je jako slična ali zato škicnem druge setove koje nemam :ljubav:

  • Anamarija
  • Lily

    Koliko bi otprilike hrvatskih kuna koštale ove paletice? (koje su ovdje 40.50$)

  • anja :)

    kako do toga? :))

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)