New In 4/2017

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 24.04.2017.

Malo kasnim s ovomjesečnim new in postom, nakupilo se tu svega, od preparative do makeupa, korejskih do hrvatskih brendova. Predstavljam novitete uz kratke informacije o njima, a vi mi recite o kojim proizvodima želite čitati više.

newin1

Koža mi je sve osjetljivija u zadnje vrijeme pa sam intenzivno u potrazi za proizvodima koji će ju smiriti i lijepo njegovati bez iritacija i isušivanja. Avene Trixera Nutrition nova je linija namijenjena za cijelu obitelj, za njegu suhe i osjetljive kože. Nutri-fluid sredstvo za čišćenje (400 ml, 158 kn, dostupno u ljekarnama) iz te linije namijenjeno je svakodnevnom čišćenju suhe i vrlo suhe osjetljive kože lica i tijela. Hipoalergeno je i bez sapuna. Brzo trošim micelarne vodice, a sada je na red došao Eau Thermale Avene Micelarni losion (200 ml, oko 85 kn) za sve tipove osjetljive kože. Vrlo je nježan za kožu, što mi je osobito bitno za okoloočno područje, odlično skida šminku i ne isušuje. Ujutro imam naviku lice osvježiti sapunom, a klasični sapun za pranje ruku i tijela isušuje kožu. Zbog toga sam željela isprobati Avene Sindet s dodatkom Cold kreme (100 g, oko 45 kn). Posebno je prikladan za čišćenje suhe i nadražene, osjetljive kože i kože nadražene kozmetičkim sredstvima. Odmah nakon prvog pranja osjeti se da je puno nježniji za kožu.

newin2

Na recenziju su stigla dva nova My Skin by dr Kaliterna proizvoda iz linije sa zeolitom. ZeoMilk (200 ml, 180 kn, dostupan u Poliklinici Poliderma) je mlijeko za čišćenje lica sadrži najčišći zeolit, mineral koji ima veliku moć upijanja čestica na sebe. Zbog te karakteristike ovo mlijeko djelotvorno upija sve čestice s površine kože i iz pora. Ujedno detoksicira kožu jer uklanja teške metale i ostale toksine te potiče obnovu i pomlađivanje kože. Zeogold Nano (50 ml, 350 kn) je jača verzija Zeogold Light kreme. Također koristi zeolit, ali u najsitnijim, nano česticama koje potiču uklanjanje štetnih čestica iz same stanice te na taj način direktno djeluju na uzrok starenja, odnosno omogućuju stanično pomlađivanje. Ima jak efekt detoksikacije te obnove i pomlađivanja kože. Ovi proizvodi uskoro će biti detaljno recenzirani.

newin3

Na predstavljanju divne Jane Iredale proljetne kolekcije upoznala sam se bolje s njihovim proizvodima i odmah poželjela jedno 5. U poklon vrećici našlo se nekoliko najpopularnijih. Magic Mitt (136 kn, dostupno u DermaCare centrima i na webshopuje vrlo zanimljiv proizvod, radi se o krpici napravljenoj od posebnog materijala nove tehnologije koji uklanja sav makeup samo uz korištenje malo tople vode. Morala sam odmah isprobati – i stvarno funkcionira! Nakon korištenja samo se opere sapunom i ostavi sušiti. Poanta je u tome da ne morate koristiti potencijalno isušujuća sredstva za uklanjanje makeupa i ne narušavate ph balans svoje kože, a mogući minus je što ipak treba protrljati kožu, a materijal kad je mokar nije baš super nježan, pa zapravo radite mehanički piling što bi moglo biti previše svaki dan za osjetljivu kožu. Trebam ju još bolje isprobati pa onda pričati o dojmovima. Mystikol Powdered Eyeliner (189 kn) sjenilo i eyeliner ima savršeno praktičan dizajn. U poklopcu se nalazi mini kistić za nanošenje. Jako mi se sviđa jer je odličan za nositi u torbici. PlayOn Lip Crayon (120 kn) ruž za usne mineralnog sastava u obliku olovke dobila sam u nijansi yummy, koraljno ružičastoj sa sitnim zlatnim shimmerom koji se na usnama pretvara u lijep sjaj. Tu su se našli još i uzorci nekih proizvoda: Just Kissed Lip & Cheek Stain koji se pretvara u personaliziranu boju, ovisno o kemiji vaše kože (kod mene se pretvara u vrlo svijetlo ružičastu) te ostaje na koži ili usnama bez mrdanja i kojeg želim u full size verziji (!), Dream Tint tonirana krema, Tanasia sredstvo za samotamnjenje.

newin4

Swatchevi olovke za usne (nijansa se ne fotografira dobro, zapravo je više roskasta, zaista jako lijepa i nježna boja) i sjenila/eyelinera u crnoj nijansi Onyx (odlično pigmentirano):

newin5

Evo kako izgleda dizajn ambalaže Mystikola:

Super praktičan @janeiredale Mystikol eyeliner kod kojeg je kistić ukomponiran u dizajn! ?✨ @dermacarehrvatska

A post shared by Šminkerica (@sminkerica_portal) on

Tonik mi je jedan od najbitnijih proizvoda za njegu kože i ne mogu bez njega, a potrošila sam sve pa sam trebala kupiti novi. Kako moja koža zadnjih mjeseci uopće ne podnosi alkohol u proizvodima za čišćenje i njegu, izabrala sam bezalkoholni tonik korejskog brenda Cosrx. Odmah se ispunila i moja želja da isprobam korejske proizvode fermentiranih sastojaka. Galactomyces Alcohol-Free Toner (150 ml, oko 90 kn, dostupan na webshopu Jolsesadrži fermentirane komponente, smiruje kožu, radi blag kemijski piling i njeguje. Formuliran je s najboljim gljivicama za kožu, Galactomyces (na kojima se temelji i poznata SK II esencija), fermentirani i filtrirani sastojak dolazi u koncentraciji od 10%. Iz iste linije uzela sam i esenciju, Galactomyces 95 White Power Essence (100 ml, oko 115 kn) koja je zapravo dupe za famoznu (i jako skupu) SK II esenciju. Sadrži visoku koncentraciju od čak 95% fermentiranih komponenti te pruža dvostruko djelovanje posvjetljivanja i uklanjanja bora. Također sadrži moj omiljeni sastojak niacinamid. Jedva čekam početi koristiti!

newin6

Među Essence novitetima z proljeće i ljeto pronašla sam nekoliko meni zanimljivih proizvoda. BlushPlay Sculpting Blush Palette (34,90 kn, dostupno u Dm prodavaonicama) u nijansi 10 play it peach koristit ću ne kao rumenilo već na očima, ružičasto breskvaste nijanse idealne su za postizanje proljetnog looka. Pigmentiranost je ok, tekstura je malo tvrđa, a postojanost slabija. The Cushion Eyeliner (25,90 kn) me zainteresirao jer je inspiriran korejskim trendom cushion svega. Iznenadilo me što je izuzetno pigmentiran i nevjerojatno postojan. Uz to je jako fora za koristiti, jedino mislim da je moguće da će se brzo sušiti zbog cushion aplikatora. Sculpting Eye Pencil (21,90 kn) u nijansi 01 Black to White na jednoj strani ima klasičnu mat crnu, a na drugoj sjajnu biserno bijelu nijansu. Sviđa mi se efekt koji daje bijela nijansa, nema velike shimmer čestice, već je izgled gotovo satenski. Fade Your Shade ruž imam u nijansi 02 ombre parfait, tamnoj bordo ljubičastoj. Namijenjen je postizanju ombre efekta na usnama. Tekstura i nijansa su super za to, mislim da ću ga puno koristiti. Contouring Eyeshadow Set (21,90 kn) nije novitet, već je neko vrijeme na policama, uzela sam ga u nijansi 01 mauve meets marshmallows zapravo misleći da kupujem proizvod za konturiranje lica i nosa, međutim tamnija nijansa je prava mauve smeđa, sivkasto ljubičastog podtona i nikako za konturiranje lica, ali savršena za oči. Naišla sam i na Catrice lak za nokte iz starije kolekcije Pulse of Purism u nijansi C02 PuREDfied Simplicity i morala ga kupiti jer je boja predivna, tamnija prljavo mauve.

newin7

Swatchevi:

newin8

Nakon što sam pročitala Eninu recenziju požurila sam u Dm i odmah kupila L’Oreal Fals Lash Superstar XFiber maskaru (114 kn). L’Orealove duo (jedna strana baza, druga strana maskara) maskare su mi najbolje drogerijske maskare. Veselim se isprobati kad do kraja potrošim False Lash Superstar duo maskaru koju trenutno koristim. Razgledavajući police slučajno sam naišla na Maybelline Color Drama Intense Velvet Lip Pencil (oko 30 kn) ruž u olovci divnog polu-mat efekta u nijansi 210 Keep It Classy, MLBB crvenkasto ružičastoj. Bila je rasprodana pa sam kasnije potražila u drugoj Dm prodavaonici, ali tamo su nažalost sve bile isprobane i zamrljane. Uzela sam onu najmanje isprobanu, iako to inače nikada ne radim, obrisala ju, dezinficirala alkoholom, jer mi se toliko svidjela nijansa.

newin9

Swatch (primijetite Essence Cushion eyeliner koji ne mrda ni nakon 2 trljanja uljem za uklanjanje šminke :) ):

newin10

Max factor Masterpiece Nude Palette (cijena oko 140 kn) u nijansi 03 Rose Nudes osvojila me izborom nijansi. Nude, mauve i ružičaste boje najviše volim na očima, a ova paleta ih ima 8 u raznim tonovima. Sve nijanse imaju hladan, rozi podton. Paleta je odlična za stvaranje raznih dnevnih i večernjih lookova jer sadrži sve od najsvjetlije pastelne roze, preko svjetlucavih nijansi rozog zlata do tamnih mauve ljubičastih. Planiram ju recenzirati u zasebnom članku čim nađem vremena.

newin11

Na isprobavanje mi je stigao dodatak prehrani Formag (30 tableta, 78 kn, dostupno u ljekarnama), 100% prirodni magnezij dobiven iz Mrtvog mora (Mrtvo more sadrži najvišu koncentraciju mineralnih soli na svijetu). Jedna tableta sadrži 150 mg magnezijevog oksida, te elemente koji omogućavaju bolji ulazak u stanicu i zadržavanje u stanici: vitamin B6 i taurin. Ne radi se o kozmetičkom proizvodu, ali htjela sam ga uključiti jer planiram članak o dodacima prehrani s vitaminima, mineralima i kolagenom. U svakom new in članku moraju se naći i sheet maske. Obožavam ih isprobavati, a ovog puta izabrala sam srebrnu A’Pieu Micro Foil Mask Pure Bright (1 sheet maska, 35 kn, dostupno na Jolse.com) masku za vitalnost, hidrataciju i posvjetljivanje kože. Folija služi za bolju apsorpciju proizvoda u kožu. Isprobala sam masku i jako sam zadovoljna, osjeti se kako djeluje već dok ju nosite, a koža je poslije divno nahranjena i blistava. Svakako planiram kupiti još.

newin12

A ovako maska izgleda na licu :D

Sheet mask time @apieu_cosmetics #microfoilmask #tinman from #wizardofoz ? ??

A post shared by ?Ira Sanja (@irra_sanja) on

The Balm proizvode predstaviti ću u zasebnom haulu pa neću sada puno o njima pisati. Tu su Meet Matte Trimony paleta mat sjenila, FratBoy rumenilo koraljne nijanse, Overshadow shimmer sjenilo u nijansi Work Is Overrated i Schwing crni eyeliner. Svi proizvodi su apsolutno divni.

newin13

Kiehl’s Butterstick (145 kn, dostupno u Kiehl’s prodavaonici u Arena Centru) balzami za usne u boji bili su mi na listi želja i dobila sam upravo nijansu koju sam najviše htjela – Simply Rose. Radi se o hidratantnom i umirujućem balzamu s kombinacijom njegujućeg kokosovog ulja i maslaca od limuna bogatog antioksidantima, s spf faktorom 25. Dolazi u 4 prirodne nijanse. Simply Rose nijansa usnama daje savršenu ružičastu, prirodnu boju uz nježan sjaj. Miris je lagano citrusan. Vrlo lijepo njeguje usne. Nijansa mi se toliko sviđa da ju stalno nosim, djeluje nekako prozračno, gotovo staklenasto na usnama, a opet dobro pigmentirano. Daje prirodan izgled, usne su vizualno punije. Spomenula sam da volim nude ružičaste nijanse na očima, kad sam slučajno na internetu naišla na swatch Givenchy Ombre Couture sjenila za oči u kremi (179 kn, Muller), morala sam ga imati. Sjenilo je vodootporno i dugotrajno. Tekstura je kremasto puderasta, lijepo se nanosi. Nijansa je neutralna smeđe ružičasta, savršena za svaki dan, a može se nadograditi i za jači efekt. Trenutno moje omiljeno sjenilo, nosim ga u nježnom sloju uz malo crnog eyelinera i maskaru.

newin14

Iz nekog razloga nijansa mi na fotkama tog dana nije htjela ispasti realistično, nije crvena već crvenkasto ružičasta hladnijeg podtona. Na ovoj slici objavljenoj na našem Instagramu prikazana je realna boja:

Prekrasan novi @kiehls.hr Butterstick ? nijansa Simply Rose ?

A post shared by Šminkerica (@sminkerica_portal) on

Swatchevi Kiehl’s Buttersticka i Givenchy sjenila:

newin15

Butterstick na usnama (puno je ljepši uživo):

Butterstick swatch

Na isprobavanje je stigla i linija prirodne hrvatske kozmetike, Quarnero. Proizvodi se rade prema tradicionalnim receptima te su ručno pripravljeni. U liniji se nalazi nekoliko vrsta Ulja za njegu tijela od kojih su neka i dobitnici prestižnih međunarodnih nagrada te mirisne soli za kupanje s kristalima cvijeta soli, najkvalitetnije vrste morske soli. Kako volim prirodnu kozmetiku, osobito za njegu tijela, veselim se isprobati te ću kasnije pisati dojmove.

newin16

 

Koji proizvodi su vas najviše zainteresirali? O čemu želite čitati više?

 

*Dio navedenih proizvoda su PR proizvodi

Ovaj članak ima 4 komentara.

  • Tamara

    Pokušaj uzeti u obzir A-Derma Exomega pjenušavi gel, za čišćenje lica. Ja ga već dugo koristim i zbilja mi smiri kožu- imam suhu, tanku i jako osjetljivu kožu a ovo je zbilja jedini proizvod s kojim se ona slaže.

    • Da, točno takva je i moja. Hvala na preporuci, zapisala sam si ga na shopping popis.

      • Tamara

        Općenito svi A-Derma proizvodi usmjereni su na njegu atopične i vrlo suhe kože, i čak i u zimsko vrijeme kad mi je koža u najgorem stanju (lišajevi, crvenilo, perutanje) A-Dermini proizvodi je uspiju umiriti. Ima ih cijeli niz, sigurna sam da ćeš naći nešto za sebe!

  • Znači kad god pročitam ovakav post netko mi mora zaplijeniti novčanik, ne znam što bi prije isprobala, makar mislim da bi se odlučila za ovu masku za lice jer izgleda prekul. Jedva čekam recenziju o ovim Balm proizvodima da ih detaljnije vidim. :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)